Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Én azért megvédeném az olcsó telókat. Városi bringázgatásra elég a tudásuk. Tavaly, amikor fõleg városi és túrázgatós célra bringát építettem, MTB vázra, slick gumival, merev villát akartam eredetileg, de nem találtam olcsón P2-est, így próbaként - idõleges célra - vettem egy XC60-ast újonnan ólcsóért, hátha beválik.

Letekertem vele Bp-en 2000 km-t azóta, és elégedett vagyok vele. A merev villás bringámhoz képest jobban tompítja az útegyenetlenségeket, még nem is kotyog. Nekem ez a városba elég is.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Ja, es mire figyeljek meg, ha megyek bringat venni? Azaz arra gondolok, hogy mik azok a minimalis kovetelmenyek, amik nelkul meg ilyen alacsonyabb arkategoriaju bringat sem ajanlott venni? Egyebkent meloba jarni kell, meg konnyu terepre.

szerintem ebben, meg még jó darabig magasabb kategóriában is a teló szokott lenni a leggyengébb láncszem. én elgondolkodnék merevvillán, ami mínusz egy kiló, és örök élet, nulla gondozás mellett...
de ez ugye egyéni meglátás kérdése.
amúgy más nem tudom, mi van... ha szeretnéd fejleszteni (akár pici esély is van rá) késõbb, akkor meggyûlhet a bajod olyan gépekkel, amiken túl sok a régi szabványú alkatrész. de ezek talán már ritkák (váltópacsker hiánya, ilyesmi...)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Ja, es mire figyeljek meg, ha megyek bringat venni? Azaz arra gondolok, hogy mik azok a minimalis kovetelmenyek, amik nelkul meg ilyen alacsonyabb arkategoriaju bringat sem ajanlott venni? Egyebkent meloba jarni kell, meg konnyu terepre.

ebben az árkategóriában nem lesz olyan bringa aminek jó a telója.
(és a többi alkatrészre ez sajnos ugyanúgy vonatkozik..., pláne ha terepre is akarsz menni)

esetleg érdemes lenne elgondolkodni egy cross bringán (tudod amiknek
nagyobb - 28"-as - kerekei vannak), mert az pont a városi/enyhe terep
problémát orvosolja.

ha újban gondolkozol én egy ilyen megoldást javasolnék (azt nézd ami legfelül van):
http://www.biciklik....8808e40073b16a6

de talán azzal járnál a legjobban ha apróban nézegetnél használt bringát.
mert ott mondjuk egy 1 éves gép a bolti ár feléért megkapható.

esetleg ugyanúgy az apróban érdemes megkérdezni a használt kerókkal foglalkozó
hirdetõket (maxi-bike, crazy biker), hogy kb ennyid lenne és mi a legjobb amit adni tudnak.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

emeser

emeser

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

emeser

emeser

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok,
Most szeretnek bringat venni. Olvasgattam, hogy miket irtok lanyoknak. Mondjuk, en pont muszaki ember vagyok (legalabbis papiron), szoval orulnek, ha adott arkategoriaban a leheto legjobb cuccokat tudnam osszeszedni, vagy esetleg egyben megtalalni egy bringan. Erteni nem sokat ertek hozza, ezert az osszerakassal meg nem merek probalkozni... talan majd a kovetkezonel. (:
Tavaly egy Trek 3700-em volt, azt hasznaltan vettem, szerettem is, sajna lenyultak. Ezt szeretnem most potolni.
Sokat vacillaltam, hogy ujra bevallaljak-e egy dragabb bringat (persze mihez kepest?), vagy vegyek valamit, amit nem sajnalok.
Most talaltam egy 2006-os Merida Kalahari 550-est, ami elsore tetszik, es megfelelo aru, kb. 47000 HUF ujonnan. Az elso, amit nem ismerek, az Acera-X valto. Jelent valamit az az X ott az Acerahoz kepest? Miben mas, mint egy Acera? A Shimano oldalan sem talaltam semmit errol.
A bringa tobbi alkatresze nem sokat mond, de ha van kedvetek, megvelemenyezhetnetek nekem, halas leszek. (:
http://www.sportpiac...ka=7&termek=292
Suntour telokrol velemeny? Nekem a Trek-ben levo telo nagy csalodas volt, a macskakoves utcank vegere erve mar mindenem fajt...
Elore is koszi. Ja, es ha ilyen arkategoriaban van jobb javaslatok, ne fogjatok vissza magatokat...
Emese

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

http://apro.bikemag....ct=71883&cat=12

ez a bicó így kompltten nkem gyanúsan jó áron van, viszont nem para a váz?
ugye átfestett, erõsített stb
nem lehet h emiatt ilyen gyanúsan olcsó? mi vehet rá egy embert h csak úgy erõsítsen egy vázat?

Nekem is nagyon gyanusnak tünik, még normálisan letámasztani se tudja a bicajt (mennyit szenvedhetett mig a kormánynak támasztva állt meg? :S :lol1: )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Had kérdezzem meg tõletek!

Egy pár hónapos 5X használt teljessen karc és pormentes Kelly's Spider-t mennyiért lehetne eladni?

Ha szerencséd van a bolti ár 70%-áért, max. 80e.

A sebesség mindent megold.

Locna

Locna

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Had kérdezzem meg tõletek!

Egy pár hónapos 5X használt teljessen karc és pormentes Kelly's Spider-t mennyiért lehetne eladni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
semmi.
vázhoz nem nyúlunk, csak ha eltörik.

de akkor is inkább kuka, mint hegesztés.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
egyébként én is erre gondoltam:D
csak itt megkérdeztem..
mikor mutatták a linket nekm is hasonló volt a reakcióm, csak érdekelt itt is a véleményetek
amúgy törésen kívül mi vehet rá egy embert h erõsítse a vázat?
meg néztem a srác honlapján mekkorákat ugrott..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

nem lehet h emiatt ilyen gyanúsan olcsó? mi vehet rá egy embert h csak úgy erõsítsen egy vázat?

"A VÁZAT A FEJCSÕNÉL ERÕSÍTVE VAN!
házilag átfújtam fehér feketével"

szerinted ?

btw. nem ez volt az a törött amit vki úgy vett meg hogy le volt ragasztva a repedés szigaszalaggal és csak otthon vette észre?
az is vmi fehér specko volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
_daci_: vannak itt a fórumon néhányan debreceniek.
szerintem ha megkérsz valakit,biztosan leviziteli a gépet,aztán majd meglátod.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem merném megvenni.
a fejcsõnél erõsítve van - törés miatt
festés - szintén törés-hegesztés miatt lehetett...
le van lakva elég jól az egész bicaj...
nem az ára miatt nem kéne, hanem csak úgy alapból

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
saját márka, kinti gyártás.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akkor most a b+ tajvani, vagy magyar?:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Bike positive, a Cseke rt. (a magellan forgalmazója) saját márkája.

A sebesség mindent megold.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
A b+ mit takar pontosan?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
igen, b+

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
A hydrát milyen felnivel adják? Az is duplafalu?