Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Attól függ h mire kell

szaba

szaba

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
hello
szerintetekjó választásvolt a Wheeler Buddy 02 2007-es model
szerintem jó csak a teló elég gyenge szerintetek mijet vegyek bele?

KnappS

KnappS

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

magellan corvus
az alap változat asszem 62e
boltot pedig a honlapon találsz
http://csekert.hu/we...@478@@326742581
de magellan sztem mindenhol van

ja és katalógus is van a honlapon, abban megnézheted

Köszönöm a segítséget Neked és mizienek is!
Lehet, hogy rosszul írtam a kategória nevét. A Trekking kategória úgy tudom, hogy olyasmi mint a city, csak a city az mind nõi vázas, nem? Tehát a Trekking az sárvédõvel, csomagtartóval, lámpával, stb. gyárilag felszerelt bringa. Javítsatok ki ha tévedek. Illetve bocsi, ha rosszul írtam.
Lényeg, hogy tényleg frankó bringák amiket mizie mutatott, de az én elképzelésem inkább valami olyasmi mint a Kellys Trekking-Athos (2007). Feltöltött kép

Akkor javítom a kérdést. :) Véleményetek szerint ebben a kategóriában melyik bringa lehet jó választás. (60e-80eFt) Kisebb turázásokhoz jól jön a csomagtartó a csomagoknak, ne háton kelljen cipelni, ezért fontos, hogy az is legyen a bicajon. Szinte csak és kizárólag aszfalton lesz használva, kivétel erõsíti a szabályt! :)
Illetve a marokváltókról tudtok valamit mondani, elõny, hátrány, megéri, neméri. :)

Köszi a segítséget!
KnappS

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
szerény véleményem szerint
poláris tényleg nagyon jó, talán kicsit nehéz...

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

pontosan én is úgy hoztam össze hogy nagyon jó kis akciókat fogtam ki!
plusz van amit újonnan de a bolti ár töredékéért szereztem be innen az aprobol.
(pl xt fék 17-ért a váz 15-ért)
(igaz ehhez nagy türelem kellett, meg ugye szezon eleje/vége).
(télen nem tekertem csak építgettem a bringát, adtam-vettem az alkatrészeket)

nekem olyan 160-180-ban van most a cucc, de van amit cserélgettem rajta.

azért mondtam a polarist mert azt a felszeretséget elég nehezen éred el ilyen jó áron, akciók vagy apro ide vagy oda.

plusz a polaris egy jó váz, a setup meg jól tuningolható.
ár/érték arányban nincs is jobb bicó perpill a piacon szvsz.

de mondom egy serpens vázzal is nekifuthatsz a dolognak, max nem mindenbõl
veszel most végleges alkatrészt és esetleg szezon végén köv szezon elején az
akciókat kihasználva tuningolsz (én ezt csináltam, és azóta is építgetem)

na akkor ma majd leulok es megprobalok egy 150000-es konfigot osszehozni egy serpens vazbol. ha nagyon gyengere sikerul, akkor marad a polaris fele megoldas.

mi az a(z) szvsz.?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

szamolgattam egy darabig, es ugy jott ki a 210ezer. de csak az ebájkon neztem. biztos ki lehetne hozni olcsobban. csak ugy kivancsisag keppen neztem meg mibe is kerulne egy jo canga. meg a felniszalagot is beleszamoltam. lehet hogy epitenem kellene, es venni hasznalt alkatreszeket hogy beleferjek 150-160ba.

nem is olyan egyszeru jo bicot venni.

pontosan én is úgy hoztam össze hogy nagyon jó kis akciókat fogtam ki!
plusz van amit újonnan de a bolti ár töredékéért szereztem be innen az aprobol.
(pl xt fék 17-ért a váz 15-ért)
(igaz ehhez nagy türelem kellett, meg ugye szezon eleje/vége).
(télen nem tekertem csak építgettem a bringát, adtam-vettem az alkatrészeket)

nekem olyan 160-180-ban van most a cucc, de van amit cserélgettem rajta.

azért mondtam a polarist mert azt a felszeretséget elég nehezen éred el ilyen jó áron, akciók vagy apro ide vagy oda.

plusz a polaris egy jó váz, a setup meg jól tuningolható.
ár/érték arányban nincs is jobb bicó perpill a piacon szvsz.

de mondom egy serpens vázzal is nekifuthatsz a dolognak, max nem mindenbõl
veszel most végleges alkatrészt és esetleg szezon végén köv szezon elején az
akciókat kihasználva tuningolsz (én ezt csináltam, és azóta is építgetem)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

az idei serpensnek uaz a váza, csak a szine más.
ha ez segít...
ált. az a baj, h drága a teló, sztem. Váz + teló 70-90 körül van, kerekek 30, hajtás 20ból kijön egy deore, váltás még egy 20as, és akkor kell még fék!!, nyereg, -csõ,-bilincs, kormány, stucni, korm. csapágy, külsõ, belsõ;), stb
alapos számolást igényel, de ha kifogod az akciókat jól járhatsz vele nagyon

szamolgattam egy darabig, es ugy jott ki a 210ezer. de csak az ebájkon neztem. biztos ki lehetne hozni olcsobban. csak ugy kivancsisag keppen neztem meg mibe is kerulne egy jo canga. meg a felniszalagot is beleszamoltam. lehet hogy epitenem kellene, es venni hasznalt alkatreszeket hogy beleferjek 150-160ba.

nem is olyan egyszeru jo bicot venni.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az idei serpensnek uaz a váza, csak a szine más.
ha ez segít...
ált. az a baj, h drága a teló, sztem. Váz + teló 70-90 körül van, kerekek 30, hajtás 20ból kijön egy deore, váltás még egy 20as, és akkor kell még fék!!, nyereg, -csõ,-bilincs, kormány, stucni, korm. csapágy, külsõ, belsõ;), stb
alapos számolást igényel, de ha kifogod az akciókat jól járhatsz vele nagyon

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
mizie!

mennyibe allna meg egy olyan bico mint a tied? a vaz az '06 Serpens ha jol latom? csak gondolom szintereztetted.

szamolgattam, hogy mennyiert tudnek egy bicot osszeallitani... hat... 200 korul lenne a vegosszeg. de azert ez mar nem egy rossz bico. tora 318 as teloval, full deoreval (agyak, hajtas, hidra fekek), fasza felnikkel, es egy olyan vazzal mint ami neked van. tetszik a geometriaja.

neked tobbe van?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni kerékpár vásárláshoz. Egy Trekking kerékpárra lenne szükségem, 173cm magassághoz és 70kg-hoz. Nagyjából 60e Ft van rá, +- egy kicsi ha nem jön ki 60-ból :) . Szinte kizárólag aszfaltos kerékpározásra. Ahogy végig olvasgattam a hozzászólásokat több helyen is láttam a Kelly's és a Caprine márkát mint javaslatot kezdõ bicajosoknak.

Légyszi mondjatok konkrét márkákat, típust illetve üzletet (Bp-n) ahol a fent említett ígényeknek megfelelõ bringát kaphatok.

Köszi a Segítséget!
KnappS

tényleg leginkább a magellan és a caprine jöhet szóba.
én a caprine-t ajánlom sztem megéri azt a plusz rugót

de konkrétan:
A BigBike-ban mindkét márka megtalálható (Örs Vezér tér - www.bigbike.hu )

de ha nem akkor nézd meg a www.csekert.hu -n és a www.caprine.hu -n a forgalmazók listáját)

Magellan Corvus TX30 (59.900.-)

Feltöltött kép

Caprine Cross-Tour (64.900.-)

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
magellan corvus
az alap változat asszem 62e
boltot pedig a honlapon találsz
http://csekert.hu/we...@478@@326742581
de magellan sztem mindenhol van

ja és katalógus is van a honlapon, abban megnézheted

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

De ha kicsit tovább spórolsz, akkor megerõsödik az alkarod, és akkor a spórolt pénzt meg elsörözheted. :-))

a sör alap :lick: :D
inkabb bicozok fekek nelkul, mint sor nelkul :D

KnappS

KnappS

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni kerékpár vásárláshoz. Egy Trekking kerékpárra lenne szükségem, 173cm magassághoz és 70kg-hoz. Nagyjából 60e Ft van rá, +- egy kicsi ha nem jön ki 60-ból :) . Szinte kizárólag aszfaltos kerékpározásra. Ahogy végig olvasgattam a hozzászólásokat több helyen is láttam a Kelly's és a Caprine márkát mint javaslatot kezdõ bicajosoknak.

Légyszi mondjatok konkrét márkákat, típust illetve üzletet (Bp-n) ahol a fent említett ígényeknek megfelelõ bringát kaphatok.

Köszi a Segítséget!
KnappS

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

meglatom hogy lesz penzem, es ha nem lesz annyi, akkor a fekkel kezdem a sporolast. telo mindenkeppen kell, es ha majd sokadszor all be az alkarom a fekezeskor, akkor valtok tarcsara. :)

:)
én 76 kiló vagyok, ennél a súlynál ha beáll az alkarom egy véfékkel, akkor asszem ott valami nem oké.. a fitnesszbicómon bármikor két ujjal fejreállok velük ;)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

én pl már úgy hozzászoktam a tárcsás "fékérzéshez", :) hogy most visszarasktam a merevfarúra az sd7-et és nagyon utálom ....

hú, én meg úgy vagyok most, hogy még fogom tuningolni a BB7+BB5 rendszert, de komoly esélyt látok rá, hogy misszaállok inkább véfékre.. annyi pluszt nekem nem ad, sõt.. egy V-fék nagyon jó tud lenni, még egy közepes árfekvésû is. csak én olyan vagyok, hogy bizonyos dolgokat muszáj kipróbálnom, az nem ugyanaz, hogy valaki elmondja, hogy hát végülis ezzel is, meg azzal is meg fogsz tudni állni..
tehát ha nem költöttem volna rá, akkor sosem tudom meg, hogy esetleg nincs is rá szükségem, szóval nem is kidobott pénznek könyvelem el.

ugyanilyen dolog a biciklivásárlás: ma már csak magam raknék össze bringát, egyben nem vennék, de ehhez meg kellett vennem az elsõt, hogy tudjam, mire van szükségem, mert elõtte nagyon nem vágtam mi micsoda..

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

meglatom hogy lesz penzem, es ha nem lesz annyi, akkor a fekkel kezdem a sporolast. telo mindenkeppen kell, es ha majd sokadszor all be az alkarom a fekezeskor, akkor valtok tarcsara. :)

De ha kicsit tovább spórolsz, akkor megerõsödik az alkarod, és akkor a spórolt pénzt meg elsörözheted. :-))

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Hali!
Egy totálisan nagy laikus vagyok, és egy érdekes kérdésem lenne :P Nagyon érdekes.
Szóval:
Egy erõsen túlsúlyos emberrel van dolgotok személyemben, akinek az egyetlen szeretett sportja a bicajozás. A gond csak a hátsó kerekemmel van, mivel valami olyan kéne, aminek a felnije és az agya nem görbül el túlzottam ekkora súlytól. Fõleg városi, néha városon kívüli biciklizésre használom.
Tudtok valami nem méreg drágát ajánlani? Vagy vegyek külön felnit, agyat, küllõket, és rakassam össze valakivel? Vagy van olyan komplett kerék, aminek mindhárom összetevõje erõs, és várhatóan nem készül ki egy kis menegetéstõl...
Bocsi a hülye kérdésért, de szerintem Ti értetek hozzá annyira, hogy tudok nekem segíteni :P
köszi
üdw
Ádám

Alex DX32 felni -7 500(ebike)
Bikepositive travel agy -6600(ebike)
küllõzés kb -4000

összesen: -18 100

szerintem...:D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Akkor valamelyik ugra-bugra felnit vedd.
Az sem mindegy mennyit szánsz rá.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

catchke2ro

catchke2ro

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Huhhh :P
Hát 130-140 között változik :S

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hali!
Egy totálisan nagy laikus vagyok, és egy érdekes kérdésem lenne :P Nagyon érdekes.
Szóval:
Egy erõsen túlsúlyos emberrel van dolgotok személyemben, akinek az egyetlen szeretett sportja a bicajozás. A gond csak a hátsó kerekemmel van, mivel valami olyan kéne, aminek a felnije és az agya nem görbül el túlzottam ekkora súlytól. Fõleg városi, néha városon kívüli biciklizésre használom.
Tudtok valami nem méreg drágát ajánlani? Vagy vegyek külön felnit, agyat, küllõket, és rakassam össze valakivel? Vagy van olyan komplett kerék, aminek mindhárom összetevõje erõs, és várhatóan nem készül ki egy kis menegetéstõl...
Bocsi a hülye kérdésért, de szerintem Ti értetek hozzá annyira, hogy tudok nekem segíteni :P
köszi
üdw
Ádám

kb mennyi az a súly ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való