Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Hát igen, nem sok idõm lesz elõtte a gyakorlásra :)

Amúgy maga a túra talán nem ígérkezik megterhelõnek. kb. 200 km az össztáv, szóval napi 25-35 km-nél nem tekerünk többet, persze így elsõre biztos meg fogom érezni.
Nézegettem ezeket a cross bringákat, valóban közelebb állnak az általam leírt felhasználásra, valahogy mégis a monti áll közelebb hozzám. Igazából nem az ilyen hosszabb többnapos túrák lennének a "fõ csapásvonal", többet használnám a hétköznapokban kisebb városi távokra, balaton-északi parti, Bakonyi, szóval dimbes-dombos földutakon, ösvényeken természetjárásra.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ha nem montit, akkor mit kellene?
Trekkinget nem igazán akarok, ahhoz még elég fiatalnak érzem magam, plusz szeretném terepen is használni ha úgy adódik. Ezért gondoltam inkább mtb-re valami aszfaltra is megfelelõ gumival.
Vagy esetleg léteznek ilyen felhasználásra egyéb alkalmasabb típusok? (laikus vagyok a témában, nem igazán tudom milyen kategóriák léteznek)

erre vonatkozott a krossz kategóriára utalás.
az egy remek átmenet a monti és a trekking, vagy ha úgy tetszik, a monti és az országúti között. sportos, nagykerekû.

10 év után egybõl egyhetes túrával indítani? kemény! ;)

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Ha nem montit, akkor mit kellene?
Trekkinget nem igazán akarok, ahhoz még elég fiatalnak érzem magam, plusz szeretném terepen is használni ha úgy adódik. Ezért gondoltam inkább mtb-re valami aszfaltra is megfelelõ gumival.
Vagy esetleg léteznek ilyen felhasználásra egyéb alkalmasabb típusok? (laikus vagyok a témában, nem igazán tudom milyen kategóriák léteznek)

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Bocs, jogos a kérdés:)
fiú vagyok

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Sziasztok!

Minden véleményt, tanácsot szívesen fogadok!

Üdv,
imoka

Bocs, nem tudom eldönteni, hogy fiú vagy-e vagy lány. :-))

De ha lány, akkor
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007

ellenben pedig ugyanott a nem asl kategóriákban nézz körül, lehet hogy találsz kedvedre valót.

Ha nem montit akarsz feltétlenül (márpedig az igények alapján sztem nem is montit kellene venned, akkor a Cross szekcióba nézz be.)

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!

Új belépõ vagyok, a segítségeteket szeretném kérni!

Sajnos 10 éve nem ültem bringán, 2-3 éve már tervbe volt véve bringavásárlás de valahogy mindig volt valami fontosabb. Most viszont hivatalos lettem egy 1 hetes kerékpáros túrára úgyhogy nem halogatnám tovább a dolgot. Addig eljutottam hogy valszeg egy merev mtb lenne jó választás számomra, mivel szeretném használni aszfalton túrázgatásra, de szívesen lemerészkednék vele könnyebb terepre, erdei, földutas bringázásra stb. Nagy igényeim nincsenek, egy néhány évig kitartó, megbízható bringa kellene, amivel el lehet menni néhány napos túrákra, elõ lehet venni szép idõben, akár napi rendszereséggel 1-2 órás "lightos" kerekezésre aszfalton vagy könnyebb terepekre. 26 éves vagyok és csak 60 kiló, szóval talán nem szempont az extrém masszivitás. Viszont gyarló módon szeretném ha a bringa jól nézne ki :). Pénzben 80-90 ezer környékére gondoltam, szerintem ez az összeghatár már megfelelne az elvárásaimnak.
Konkrétan a 2007-es gepida Sirmium nagyon tetszik, kiváncsi lennék hogy fenti egényeket mennyire elégíti ki. Nagyon tetszik a 2007-es Marida Mats TFS-100V, de ez árban már erõsen limit fölött van, de ha annyival jobb a Sirmiumnál, esetleg belevágnék. Tetszik még a 4400-as Trek, bár errõl a márkáról azt hallottam erõsen túlárazott, nem igazán a best-buy kategória.

Minden véleményt, tanácsot szívesen fogadok!

Üdv,
imoka

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Csak ne lenne egy valamire való am gép ára 1000000 <. Bár egy cc + enduro gép ára együtt az mégiscsak több. Csak azt nem értettem h pl erre a merida am-re írták hogy "hosszabb túrákra" ajánlják... akkor minek a 140-es rugóút?

pont a felébõl már igen kiválót össze lehet hozni.....stabil mrgbízható alapot meg 300 ból...jó ez sem olcsó, de azért nem annyi, még az enyém sem volt messze annyi pedig azon már nem sokat kell javítani..(már az én ízlésem szerint :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Általában felfelé lassabb, mint egy cc bringa, lefelé meg lassabb, mint egy dh gép. :) Igazából Alpok átkelésre meg hasonlókra találták ki, itthon kevés helyen lehet kihasználni õket, de én szeretem, mert kényelmes, lefelé gyors és felfelé sem fog sokat vissza.

Csak ne lenne egy valamire való am gép ára 1000000 <. Bár egy cc + enduro gép ára együtt az mégiscsak több. Csak azt nem értettem h pl erre a merida am-re írták hogy "hosszabb túrákra" ajánlják... akkor minek a 140-es rugóút?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
STI = fékvátókar

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ha nem fékváltókaros a gép akkor szerintem sok a 90 van már full sora szettes(váltók,fváltókar,hmü) nauzer 100k-ért és ez egy kezdö gépnek több mint tökéletes
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Általában felfelé lassabb, mint egy cc bringa, lefelé meg lassabb, mint egy dh gép. :) Igazából Alpok átkelésre meg hasonlókra találták ki, itthon kevés helyen lehet kihasználni õket, de én szeretem, mert kényelmes, lefelé gyors és felfelé sem fog sokat vissza.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mert az AM mindenre jó vagyis semmire.

szerinted....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

és kérdezd meg mennyi fogy pl specko stumpi fsr-bõl a nyomatás ellenére.....

még a tavalyi meg régi dawgokat pl megvették, mert volt belõle 15-ös ,bele.....ták a boxxert azt had szoljon és még bírta is...de hogy rendeltetésszerûen mennyit használnak ?
itthon nagyjából a 8/10 centi rugóutas cc fulli megy meg a 16-20 centis fr/dh gép...

Mert az AM mindenre jó vagyis semmire.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Miért eladhatatlan? Bikemagban orba-szájba nyomják az ilyen bringákat.

mod.: nekem pl bejönnek

és kérdezd meg mennyi fogy pl specko stumpi fsr-bõl a nyomatás ellenére.....

még a tavalyi meg régi dawgokat pl megvették, mert volt belõle 15-ös ,bele.....ták a boxxert azt had szoljon és még bírta is...de hogy rendeltetésszerûen mennyit használnak ?
itthon nagyjából a 8/10 centi rugóutas cc fulli megy meg a 16-20 centis fr/dh gép...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

merida all mountain, kona dawg, specok stumpi fsr, RM etsx, yeti 575, intense 5,5 , és még a giant trance is +építhetõ ilyenre/..magyarországon kb eladhatatlan kategória

Miért eladhatatlan? Bikemagban orba-szájba nyomják az ilyen bringákat.

mod.: nekem pl bejönnek

norbu

norbu

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

"Kezdõ" bringás vagyok és azon gondolkozok, hogy lecserélem az ezer-éves montimat egy országúti cuccra. Kinéztem egy-kettõt, de az a helyzet, hogy nem vagyok otthon még az ár-érték kapcsolat felmérésében.

Egy szó mint száz: Tud vki segíteni?

Amirõl szó van:
Bicikli Kerékméret: 28''
Fékek elsõ/hátsó: Tektro 510A
Kiegészítõk: Shimano Sora
Méret: Csak 52cm méret, vagy rendelésre
Hajtómû: Prowheel IA218
Fékkar: Shimano Sora STI
Külsõ gumi: Semperit Hi-Pressure
Váltó elsõ/hátsó: Shimano Sora
Váz: 7005-ös alumínium. 28'' -os
Szín: fekete-kék
Felni: Remerx Taurus
Kormánycsapágy: VP 1. A-head
Villa: cro-mo aerovilla 1''-os A-Head csapágyhoz
Nyereg: Selle Royal Mach 8540
Agyak elsõ/hátsó: Quad KT-G15F / KT-G1ER
Váltókarok: Shimano Sora STI

Mellesleg az egy Neuzer bicó 90e-ért
Ha azt mondjátok, hogy pénzkidobás, akkor lenne vmi ajánlat?

Elõre is köszi!
Hali

Deekline

Deekline

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Esetleg kaphatnék valami hozzáértõ véleményt az elõzõ hsz-mhoz? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem tudtam hová írjam ezt a kérdést, talán itt jó helye lesz.
Annyi stílus van ma már hogy azt sem tudom mi mi...
Szal, miben különbözik pl. az enduro, az all mountain és a light freeride?

a light freeride meg az enduro kb ugyanaz

az all mountain meg max 14-15 centi rugóutas, lehetõéeg állítható utas telókkal rendelkezõ könnyû bringák, kicsit masszívabbak a cc/maraton fulliknál, de még abszolut tekerhetõ vasak, viszont lefelé sem kell õketfélteni....kb /merida all mountain, kona dawg, specok stumpi fsr, RM etsx, yeti 575, intense 5,5 , és még a giant trance is +építhetõ ilyenre/..magyarországon kb eladhatatlan kategória

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Nem tudtam hová írjam ezt a kérdést, talán itt jó helye lesz.
Annyi stílus van ma már hogy azt sem tudom mi mi...
Szal, miben különbözik pl. az enduro, az all mountain és a light freeride?

tuningbb

tuningbb

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
sztem stynki én már proáltam naon király
umf rõl udjuk h sokat kér a márkáér...(bár a kona is:D)
de valoszinüleg jobb lehet a stynki mer az umf olcsob aszem másrész stynkibõl naon sok van...