Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Pite,mindenképpen új gépben gondolkozik?Most év végén durva árak lesznek szerintem

Nem; alaktrészek nagyja (árban nagyja) használt. Használt cuccokat is nézek, mindenre nyitott vagyok :). Amik a megvannak rovatban szerepelnek, azok idáig 45 küvecsbe fájtak(mindkét elsõ váltó megvan, szarv vagy wcs hajlított vagy Pro hasonló(másik megy/marad enyémre); stucni vagy ricsi comp 100mm vagy fsa xc140 90mm,ameliyk jó lesz, másik enyémre megy/marad), nagyjuk alig használt, fék pl új. Szal a maradékot kéne még jó áron kihozni és akor öröm-bódottá' :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Tfék itt a váz apró hibája miatt kell, mert arra már v-féket soha többet nem rakunk... Akkor meg elölre is rakok tféket, 13,5ért még elmegy a pár BB5ös; de amúgy jogos, ezt elfelejtettem odaírni. :prosze:

Erõs, könnyû, olcsó - ebbõl max kettõt lehet választani. Mivel húgom könnyû és nem durvul nagyon, így a fél kg-t nem meghaladó olcsó (lehetõleg disces) felniket néztem ki. Vennék neki DS2XC-t, de az már kb 4000et dobna az áron, és nem hiszem hogy kell neki annyival erõsebb (alattam AM felhasználásra is jó ez a felni), és küllõk is 1,8asok, nem centizek azzal.

1,9 és 2,1 között alig van súlykülönbség ezért raktam a 2,1est, meg hogy ballonosabb több biztonságérzetet ad neki. Gondolkoztam az 1,9en, meg 100%ig nem vetettem el, de 575/620 a súly, szal az szinte semmi. A plusz erõ relatíve; mentél már Excavaderrel? (Nagyon kicsi a gördülési ellenálássa, nekem is az van, Pro&WCS) Szvsz Z-Maxnak nagyobb a gördülési ellenállása nem? (De hogy nem kisebb az Excavadernél az szinte biztos; szerintem)

Azért írok ide hogy belekotyogjatok ;) :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Pite,mindenképpen új gépben gondolkozik?Most év végén durva árak lesznek szerintem

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
[quote name='MC Pite']Üdv népek!
Húgomnak (50-55) kg XC-re építek gépet, keret szûkös :)

Csak belekotyogok: tárcsa helyett v-fék, 2.1-es gumi helyett 1.9 Z-max, és a keréknek mindenképp valami erõs és könnyû !! kerék. (a hozzáértõk biztosan tudnak mondani konkrét típust is.)

Ezt azért javasolom, mert tekintve hogy hölgyrõl van szó (és xc-rõl), valószínû nem a gyors lefelék lesznek hangsúlyosak...a mászásnál vagy síkon pedig nem mind1, hogy mennyit vesz el a "kedvébõl" egy nehéz és vastag kerék követelte plusz erõ...ja, szerintem...:-))

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Üdv népek!
Húgomnak (50-55) kg XC-re építek gépet, keret szûkös :)

Amik megvannak:
-Merida Matts HFS 66 16"
-Manitou Skareb Comp '05 80mm
-Sram 9es sor (11-34 PG950)
-Deore hátsó; Deore vagy X-Gen elsõ váltó
-kormány, szarv, stucni (könnyûek)
-nyereg, (B+ Lady vagy minek híjják) nyeregcsõ
-BB5 1600mm e/h + Avid fékkarok

ami hiányzik: minden más :)
-guminak 2,1es Excavader Compra gondoltam
-láncanak PC971re

-hajtómû...
1, 4szöges középrész+Takana 42/32/22 polír/fekete (kb 7500 itteni boltban)
2, integrált Deore 13,9ért bprõl (175mm 44/32/22 - ha találok akkor 170es és 42/32/22est inkább)
3, egyéb javaslat?

-pedál kici ócó' tüskés amire klipszet tudok rakni
-kerék: fekete gagyi 1,8as küllõk, felnire azt adtam ki binyiglisbácsinak hogy fél kg alatti fekete disces felni max3,5K-ig, vszínû B+ tárcsás olcsóbbik agyak.
-kormány csapágyból vmi integrált, még passz (B+, Acor esélyes)

ami még képlékeny az a váltókar...
1, Alivio Rapidfire karok újonnan
2, megkapja az LX karjaimat mondjuk 7be én meg veszek XT-t magamnak; ha jobb akkor a 2008asból
3, egyéb?

Kb ezek a fontosabb alaktrészek, ebbõl vmi van ami nem ajánlott vagy van jobb ötletetek? :prosze:

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
http://piacter.bikem...t=92035&cat=all
Szerintetek ezért a bringáért reális ez az ár?
Nagyon bejön,ilyesmire fáj a fogam...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
http://bikemag.hu/co...t/view/735/122/

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ezt itt a bikemagon is tesztelték

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Magellan Crater Alivio. Errõl mi a vélemény? Tudom ez egy olcsóbb gép, de xc gép kellene. Maradna pénzem legalább kiegészítõkre:P

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Ne vegyél olyan bringát ami elsõ bliccre (vagy másodikra) nem tetszik!

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
A Kelly's õsszel szokott akciózni. Nem tudom te a listaárat nézted, vagy már a leárazottat. Tavaly ilyenkor 100e körül árulták a Salamandert. A polaris-ból van mégegy szín, ilyen zöldes szürkés.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Értem. Az a baj h a váz nem igazán tetszik, a szine se:S. Kelly's Salamander; jól néz ki, de ez 10essel több mint ami van. Az a csúnya piros váz...

Értem én, csak az a baj hogy ott van a Kelly's Quartz: http://ebike.hu/term...rekpar/mtb/3797
És a Kelly's Salamander:
http://ebike.hu/term...rekpar/mtb/3794
10-et megér asszem az utóbbi...

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Értem. Az a baj h a váz nem igazán tetszik, a szine se:S. Kelly's Salamander; jól néz ki, de ez 10essel több mint ami van. Az a csúnya piros váz...

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

szerintem eggyértelmû hogy a polaris

polaris:
full deore váltás
iparis agyak nemúgy mint a caprinenél
isis hajtómû

99 mátyás mekiben kajálhatsz is eggyet:)

Nos tudtommal a B+ country disc V2 kónuszos agy, de nem olyan rossz az.
A hajtómû meg lehet isis és négyszög is, bár a katalógusban B+ norma mono van, ami négyszög.
DUDSOn
Szerintem nézd meg mind a két gépet élõben, ülj fel, próbáld ki, ha van rá mód és azután könnyebb lesz dönteni (vagy nehezebb)
Egyébként van teszt a polaris-ról itt a bikemagon, ha még nem olvastad.
Szubjektív vélemény én a polaris-t választanám.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

hehe:) nem tudom még. szal aztmondjátok ha csak 90ezre van az embernek akkor a Magellan Polaris a legjobb választás? Más nincs?

Van más még szép.. De a legjobb a polaris:) Ez ami jó még: http://ebike.hu/term...rekpar/mtb/3794

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Persze.. Holnap már veheted is :)

hehe:) nem tudom még. szal aztmondjátok ha csak 90ezre van az embernek akkor a Magellan Polaris a legjobb választás? Más nincs?

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Váz: 6061 Alu
Villa: RST Gila T7, 80mm, acélrugó
Elsõ váltó: Shimano Deore
Hátsó váltó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Deore RF 3x9seb
Hajtókar: B+ Mount Shasta 42T
Fék: BikePositive Tribal
Fékkar: BikePositive Tribal
Agyak: B+ Country V2. Disc
Felni: MACH 1 MX DF CNC

Ez a felni duplafalú ?

Persze.. Holnap már veheted is :)

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Váz: 6061 Alu
Villa: RST Gila T7, 80mm, acélrugó
Elsõ váltó: Shimano Deore
Hátsó váltó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Deore RF 3x9seb
Hajtókar: B+ Mount Shasta 42T
Fék: BikePositive Tribal
Fékkar: BikePositive Tribal
Agyak: B+ Country V2. Disc
Felni: MACH 1 MX DF CNC

Ez a felni duplafalú ?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
POLARIS!:afro:

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
szerintem eggyértelmû hogy a polaris

polaris:
full deore váltás
iparis agyak nemúgy mint a caprinenél
isis hajtómû

99 mátyás mekiben kajálhatsz is eggyet:)