Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Az egyik haveromnak van egy kb 10 éves schwinn woodlands kerója. A vát néhány helyen rozsdás, nem vészes, a kormány viszont elég rossz állapotban van (rozsda).
18 sebességes, acélfelnik, de azok re2ndben vannak.
A hajtókat lötyög eléggé, nemtom azon elég-e húzni, vagy valamit cserélni kell.

No, így látatlanba menniyt adnátok érte, ha a helyemben lennétek? Még ha jelképes összeget is..

meghívnám egy sörre és eltolnám a bringát :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Az egyik haveromnak van egy kb 10 éves schwinn woodlands kerója. A vát néhány helyen rozsdás, nem vészes, a kormány viszont elég rossz állapotban van (rozsda).
18 sebességes, acélfelnik, de azok re2ndben vannak.
A hajtókat lötyög eléggé, nemtom azon elég-e húzni, vagy valamit cserélni kell.

No, így látatlanba menniyt adnátok érte, ha a helyemben lennétek? Még ha jelképes összeget is..

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Értem. Speedbikebol akarok rendelni. Sajnos itt egy üzletben ugyan az 25tel drágább...

Rendeld meg, én is így vettem egy kelly's-t semmi gond nem volt, összeszerelve jött, a pedált kellett felraknom, illetve a kormány volt levéve, de a stucnival együtt, szóval 5 perc alatt összeraktam és ennyi.

25-öt nem hiszem hogy le tudsz alkudni...fura lenne legalábbis...de sosem lehet tudni manapság...25-öt én a 240-es bringából tudtam alkudni.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

alkudd le.

25-öt? :P

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Értem. Speedbikebol akarok rendelni. Sajnos itt egy üzletben ugyan az 25tel drágább...

alkudd le.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

netes rendeléssel a legtöbb helyen nincs gáz, a szállítással sincs.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
netes rendeléssel a legtöbb helyen nincs gáz, a szállítással sincs.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
A netes rendelésekben meg lehet bízni? Na és a házhozszállításban? Amugy történik valami üzemkész állapotba helyezés ilyenkor? Vagy majd nekem kell elvinnem valami szervizbe, ha megkaptam?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Sala.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
na és KELLY'S SALAMANDER vs. Merida MATTS TFS 100-V? Egy árba van teljesen...

bogaras

bogaras

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Cruiser kerékpárt szeretnék vásárolni, de kishazánkban nincs túl nagy választék sajna. Amit elõször kinéztem, az a Gepida Nedao volt, de errõl többen is lebeszéltek, mert vannak vele bibik. Gepida kilõve.
Amit még találtam az a Schwinn Csepel Cruiser-e, de az valahogy nem igazán tetszik. A váz/villa, okés, de valahogy nem az igazi....

Nemrég találtam rá egy Capriolo bicóra, mégpedig a Flying Machine-re. Õ az:
http://motacilla.sat...=flying machine

Ez tetszik is (persze alakítanék rajta egyet s mást, de nagyon jó alapnak látom), csak nem tudok róla szinte semmi infót...
Valaki használta már a bicajt, vagy valami tapasztalata van vele? Minden válasznak örülök, illetve ha tudtok még esetleg ajánlani Cruiser-t, ami itthon is kapható, akkor azt is megköszönném!

Huhh... kicsit hosszú lett, remélem nem gond. ;)

További szép napot!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

errõl lebeszélnélek, a súlya miatt. én 590 g-ot mértem rájuk... :(
huginak vettem Sun Mach IV-et, az 445g volt, vagy diszkesben is van hasonló könnyû. ilyen kis súly alá bevállalnám...

2.3 disc lett, 500 gramos;ilyen volt, de még pont limitben volt (mondtam neki hogy csak fél kg-t nem meghaladó felnit hozzon :). Tornászok én mindig hogy kikeressem mi a fasza, ha úccse' tudnak sose hozni olyat :(

Ez 3000 Ft körül volt (pontos árat még nem tudok), fekete disces, 36lukas, úgyhogy úgy néz ki okés lesz. remlem lesz gagyi 1,8asokból a megfelelõ méretben küllõ mert ha nem... ... akkor bp-rõl kiskerbõl hozatok :chin:

Megvannak a cípsí'ges fekete Bb5ök, is, nagyon tetszik neki :) (Húgom hozta el :))

Véglegesnek tûnõ alkatrészlista
-Merida Matts HFS 66 16" (fekete, v-fékkel már nem használható)
-Manitou Skareb Comp '05 (elvileg TCP-s, rugós-ráfújásos)
-B+ rugós nyeregcsõ szûkítõvel (megvan, mostanin is ezt használja)
-B+ Lady Comfort nyereg (mostaniról átrakjuk; hülye neve van mert nem egy MTB nyereg ugrana be név alapján :wtf: 330gr és maratonokra tökéltes mielött vki megszólja lesse meg :P )
-Deore M510es fékváltókar lesz mert 7K a pár és drágább lenne váltókarpár (boltban van neki elfekvõ 0 kilcsis új bicóról leszedett)
-B+ 4szöges középcsapágy
-B+ Katana 42/32/22 láncvédõs fekte, de külsején polírozott hajtómû
-Ritchey Comp 100/6 os stucni
-Kormányt még mindig lusta voltam megnézni, de hajlított és nagyon könnyû
-pedál B+ Pop jumpnál egyel nagyobb, prizma van rajta és középen is van tüske; klipsszel
-BB5 1600 elölre/hátra
-Excavadert 2,1 Compot hajkurászok, ha sehogy nem sikerül akkor a boltban lógó 2,1es Explorer kerül a gépre...
-Conti sima belsõk
-Mach 1 2.3 disc 36 lukas fekete felnik
-B+ Country disc agyak
-Sram PG950es 9es 11-34es sor
-Ritchey WCS TrueGrips markolat (Nekem meg jönnek TGV-k)
-Zoggie hajlított szarv (Enyémre meg a WCS hajlított mert hosszabb és neki már hülyén nézne ki a ricsi)
-Jagwire bowdenezés

-Sram PC970es lánc
-vmi 1×û integrált kormánycsapi
-vmi 1×û nyeregcsõbilincs gyorszáras

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
[quote name='Alfa'][quote name='MC Pite']Üdv népek!
Húgomnak (50-55) kg XC-re építek gépet, keret szûkös :)

Csak belekotyogok: tárcsa helyett v-fék, 2.1-es gumi helyett 1.9 Z-max, és a keréknek mindenképp valami erõs és könnyû !! kerék. (a hozzáértõk biztosan tudnak mondani konkrét típust is.)

Ezt azért javasolom, mert tekintve hogy hölgyrõl van szó (és xc-rõl), valószínû nem a gyors lefelék lesznek hangsúlyosak...a mászásnál vagy síkon pedig nem mind1, hogy mennyit vesz el a "kedvébõl" egy nehéz és vastag kerék követelte plusz erõ...ja, szerintem...:-))[/QUOTE]

Összebeszéltél abicilissel. egy 2,1es és véletlenül egy 2,35ös Z-Max revolutont hozott. De húgomnak az kell hogy gyorsuljon a gép mint atom... úgyhogy nem ez lesz. Vagy explorere, vagy inkább bprõl hozatok két Excavadert!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

:prosze:
MACH 1 MX DISC lesz a nyertes úgy néz ki, jó áron hozza, és elvileg így kerék 7K/9K lesz tárcsás aggyal készen. Most hívott a nagykerbõl bótosbácsi...
Feltöltött kép

errõl lebeszélnélek, a súlya miatt. én 590 g-ot mértem rájuk... :(
huginak vettem Sun Mach IV-et, az 445g volt, vagy diszkesben is van hasonló könnyû. ilyen kis súly alá bevállalnám...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

sziasztok
tudnátok segíteni? hobbi használatra vennék egy országúti kerékpárt, de nemtudom mi a nekem megfelelõ méret. kb 190 cm magas vagyok.
köszi, mopa

http://www.bikebuste...rame-guide.html

mopa

mopa

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok
tudnátok segíteni? hobbi használatra vennék egy országúti kerékpárt, de nemtudom mi a nekem megfelelõ méret. kb 190 cm magas vagyok.
köszi, mopa

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

ami még képlékeny az a váltókar...
1, Alivio Rapidfire karok újonnan
2, megkapja az LX karjaimat mondjuk 7be én meg veszek XT-t magamnak; ha jobb akkor a 2008asból
3, egyéb?

Hehe, az LX-t megkapja buli storno, mert be voltam eléggé baxva mikor LXnek néztem az enyémet (tennap 2× is beötüttem a típust és csodálkoztam hgoy enyém mégsem XT hanem LX, ma megismételve a dolgot rájöttem hogy 751 helyett 571et sikerütl beírnom :D

Szal Deore/X-gen - hez Alivio megfelelõ a pöcögtetéshez; lényeg hogy már Rapidfire?! Vagy azok mind 8asok és 9es sorhoz Deore alsóhangon? Hama keresek vmi simanyó katalógust...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Pite:

Kerekek körül itt szétnéztél?

http://piacter.bikem...t=91790&cat=500

Szerintem elég jó áron vannak fûzütt kerekeik...

X.

:prosze:
MACH 1 MX DISC lesz a nyertes úgy néz ki, jó áron hozza, és elvileg így kerék 7K/9K lesz tárcsás aggyal készen. Most hívott a nagykerbõl bótosbácsi...
Feltöltött kép

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Pite:

Kerekek körül itt szétnéztél?

http://piacter.bikem...t=91790&cat=500

Szerintem elég jó áron vannak fûzütt kerekeik...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Nem; alaktrészek nagyja (árban nagyja) használt. Használt cuccokat is nézek, mindenre nyitott vagyok :). Amik a megvannak rovatban szerepelnek, azok idáig 45 küvecsbe fájtak(mindkét elsõ váltó megvan, szarv vagy wcs hajlított vagy Pro hasonló(másik megy/marad enyémre); stucni vagy ricsi comp 100mm vagy fsa xc140 90mm,ameliyk jó lesz, másik enyémre megy/marad), nagyjuk alig használt, fék pl új. Szal a maradékot kéne még jó áron kihozni és akor öröm-bódottá' :prosze:

Szerintem sem rossz ötlet nézegetni az aprót
(csak azért is, mert van egy Kona Hahanna(még cro-mo komplett gépem,a hugomé volt és Õ már sajnos nem használhatja)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy