Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Elsõre megértettem, nem vagyok hülye. Mindössze leírtam a véleményem, ami ezekszerint neked nem tetszik. Végülis húgod fogja használni, úgyis övé az utolsó szó.

Utánad, én is pontokban írom:
- Deore olcsó. De utána 9-es rendszert kell fenntartani. Ha olcsón kapod meg, akkor ez nem lehet gond. 8-as rendszer nem egyenlõ az új Alivióval.
- Sérült vázat miért vetted meg? Gondolom olcsó volt ez is.
- Most felteszel egy alsó kategóriás hajtómûvet egy egyébként jó vázszettre.
- Megnyugtatlak, nem lesz sokkal elõrébb a tárcsafékkel, ha sárban biciklizik. El tud tömõdni, akkor zabálja a betétet
- WCS markolat= elvileg csúcskategória versenyzõknek. ezért érzem "gizdázásnak".
- Telóban nem vagyok érintett, hülyeséget meg nem írnék

Szerintem meg lehetséges.
2006-ban egy tárcsafékes, tuningolt Pyxissel mentem. LX HT2-es hajtómûvel. 90 körül kijött az egész.

Befejezem a károgást, inkább sok sikert kívánok a bicajhoz! A véleményemmel meg ne foglalkozzatok.

1× megírtam jó hosszan a választ de elszállt a post, most egy rövid változat:

-Elég olcsó volt a Deore/sor, évi 1000-1200Km mellett normálisan kenve nem lesz érezhetõen drágább fenntartani.
-Igen, azrt is vettem ezt a vázat meg így tfékkel került ugyanannyiba mint a másik került volna v-fékkel, de ez még könnyebb is.
-Tudom a hajtómû gyenge láncszemnek számít, de így is majd 20al lógtam túl a keretet.
-Egy éve van tfékem, tudom mi a különbség, és ismerem a BB5-BB7et is. Te is? (fémes betét)
-Tudom hogy a WCS a profibb cuccok a ricsinél, de magasról tojok rá, q***a nem érdekelnek a feliratok, ahogy húgomat sem mert nem ért hozzá. Sem bicikliknél, sem fényképezõknél, sem számítástechnikában, sem audiotechnikában nem érdekelnek a feliratok; **censored**.
-Nem hiszem hogy Sakreb szintû telóval toltad 90körül, illetve szted ez rosszabb lesz? Pláne a hajtómûbõl rettentõ sokat fogok érezni az õ erejével/súlyával(+klipsszel). Erre is gondolj...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Hali!
Nem talaltam mas topikot, igy ide irok.

Nagy gondban vagyok.
Ket bringam van, az egyik egy 1993-as Csepel Bakony 18-as (hegyibringa), a masik egy 2000 koruli magellan hydra.
A problema a kovetkezo:
A Csepel mar elegge huzza a belet. qrv@ nagy 8-as hatul, egyberohadt villa es kormany (kormanyozni meg lehet), eszetlen vacak fekek, stb.
A hydra meg jo allapotban van bar a villat azon is cserelni kene, de nem letszukseglet.
Vegyek egy "lomis" bringat es azt ujjitsam fel? (bowden telo, meg hasonlok csereje) vagy, fogjam a regit szedjem darabokra es lassak neki alaposan (uj felnik, fekek, pedal, telo, kormany)? A keret a bringakra max 25.000.
Csak sulibajarasra hasznalnam szoval nem kellenek csucs alkatreszek.

Koszi
Tsipet

P.S. Valaki tudja hogy lehet szetszedni egyberohadt kormanyt a villaval?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Akkor még1× lassan...

Elsõre megértettem, nem vagyok hülye. Mindössze leírtam a véleményem, ami ezekszerint neked nem tetszik. Végülis húgod fogja használni, úgyis övé az utolsó szó.

Utánad, én is pontokban írom:
- Deore olcsó. De utána 9-es rendszert kell fenntartani. Ha olcsón kapod meg, akkor ez nem lehet gond. 8-as rendszer nem egyenlõ az új Alivióval.
- Sérült vázat miért vetted meg? Gondolom olcsó volt ez is.
- Most felteszel egy alsó kategóriás hajtómûvet egy egyébként jó vázszettre.
- Megnyugtatlak, nem lesz sokkal elõrébb a tárcsafékkel, ha sárban biciklizik. El tud tömõdni, akkor zabálja a betétet
- WCS markolat= elvileg csúcskategória versenyzõknek. ezért érzem "gizdázásnak".
- Telóban nem vagyok érintett, hülyeséget meg nem írnék

Sztem ennyibõl nem sok jobbat lehet kihozni

Szerintem meg lehetséges.
2006-ban egy tárcsafékes, tuningolt Pyxissel mentem. LX HT2-es hajtómûvel. 90 körül kijött az egész.

Befejezem a károgást, inkább sok sikert kívánok a bicajhoz! A véleményemmel meg ne foglalkozzatok.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Ha kevés a lé, minek a 9-es váltórendszer? 8 bõven elég hátulra(sõt, a 7 sm kevés, ha jó az elosztása). Csak ez a felébe fog kerülni kb. És vannak még alkatrészek hozzá. Amit megspóroltok a váltórendszeren, az mehet a hajtómûre. Meg én olyan vázat vennék, ami V-féket is tud. Húgod nem 100 kiló, és a listából nekem az tûnik, DH-zni sem fog. Akkor meg teljesen felesleges a tárcsafék. A pár saras alkalom miatt meg nem aggódnék. A WCS markolat inkább gizdázás, a többi cucc mellett. Telóhoz nem tudok hozzászólni. :) Küllõn ne spórolj sztem.
Ha építõ jellegû kritikára vágysz.

Nem ismerem a teljes költségvetést, de az én tárcsafékes Pyxisem kijött 100-ból. Bár én igénytelen droid vagyok, roncsokkal is képes vagyok indulni versenyeken.

Akkor még1× lassan...

-Mivel 2/3 áron kaptam meg a Deore szettet (fékváltókar, váltók, 9es sor) mint új aliviot 8asban ezért lett ez; ebbõl váltók és sor használt, de nagyon keveset, szal szinte új.

-BB5 azér van rajta mert a váz alkalmatlan V-fék fogadására és úgyis tárcsás aggyal rakattam össze a kereket (elhangzott).

-Hajtómûbõl a kicsivel jobb egy tizessel drágágbb lett volna(octalinkes aliviot nézve aggyal; drágán hozza itt kicsit a biciklis :(); így az maradt ez, ha kopik majd vmelyik akkor egész lesz cserélve, ez tudom hogy nem túl erõs pontja a gépnek.

-Vázat használtan vettem, v-fék kompatibilitás kitárgyalva; eredetileg v-fékes s váz de a rögzítése elbaxódott (szétment a menet)

-Tfék azért sem nagy probléma mert maratonozni is jár már, ahol olykor nem árt ha nem a felnit köszörüli sárral... (mert a sártól nem hogy visszariad hanem vérszemet kap :D). Amúgy v-féket kapott volna 3 felüleltû pofával; max elölre kapott volna jövõre egy BB5öst.

-WCS markolat gizdázásra: Nekem van ez a markolatom most a Scotton, de mivel az én lapát kezemnek kicsit vékony, neki pont faca lesz. 2 ropi volt, nem halok bele; magamnak meg rakok fel TGV-t. Jól tapad, jó fogni, neki ennyi elég. De ha problémás akkor máskor nem írok ki ilyen 'apróságokat', árát kb tudod te is ha újonnan is veszem egy ezressel drágább vmi egyszerûnél is...

-Telóhoz nem tudsz vagy nem akarsz hozzászólni? Csajbicóba XC-re sztem tökéletes.

Ez a projekt kb 85be lesz így, 1 része csajbicóba volt(váz, teló;nyereg+csõ régibõl átrakva), egy része pár km-es(váltás,kormány,stucni), többi új. Sztem ennyibõl nem sok jobbat lehet kihozni.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az lehet,:) de még mindig tartom, hogy kezdõ montinak a 150.000 ft-os határ bõven megfelel, aztán ha megtetszik lehet fejleszteni.. és úgy gondolom, hogy a Kellys nem volt rossz választás, fõleg egy kis "tuninggal", leszámítva a rövidségét.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Dudson: én egy Kellysrõl öltem át egy Konara... és érzem a különbséget..
- jobb geo.
- -600 g
- merevebb. szal nálamez a menõ:)

js és félreértés ne essék ,nem volt rossz a Kellys sem...

ja csak a konából a vázad kerül annyiba listaáron mint a salamand kompletten :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

- jobb geo.
- -600 g

milyen kellys, milyen kona?

másik irányba is lehet különbség, hidd el

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
- jobb geo.
- -600 g

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Hûûû, ez tök építõjellegû volt :)
Arra gondolsz hogy vegyes? A jó cuccokhoz használtan jutottam jó áron, a maradék újonna lesz, és kb ezek férnek a akeretbe, vagy ilyesmi árú cuccok. Azok helyett vmit tudsz javasolni ami jobban megéri?

Ha kevés a lé, minek a 9-es váltórendszer? 8 bõven elég hátulra(sõt, a 7 sm kevés, ha jó az elosztása). Csak ez a felébe fog kerülni kb. És vannak még alkatrészek hozzá. Amit megspóroltok a váltórendszeren, az mehet a hajtómûre. Meg én olyan vázat vennék, ami V-féket is tud. Húgod nem 100 kiló, és a listából nekem az tûnik, DH-zni sem fog. Akkor meg teljesen felesleges a tárcsafék. A pár saras alkalom miatt meg nem aggódnék. A WCS markolat inkább gizdázás, a többi cucc mellett. Telóhoz nem tudok hozzászólni. :) Küllõn ne spórolj sztem.
Ha építõ jellegû kritikára vágysz.

Nem ismerem a teljes költségvetést, de az én tárcsafékes Pyxisem kijött 100-ból. Bár én igénytelen droid vagyok, roncsokkal is képes vagyok indulni versenyeken.
Race, no Rest!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Te használtad a menõ szót, azért raktam idézõjelbe. De neharagudj, elnézést kérek.

a menõt úgy értettem, hogy aminek presztízse van, de ez egyénfüggõ is, hogy kinek mi.. van olyan tömegcucc, amivel boldog lennék, még talán a festésére is vigyáznék :D , másnak meg sz*rt se ér.
a "nem menõt" úgy értettem, hogy nem tartozik az ily módon megbecsült márkák közé, de ez ezer másik alsó/középkategóriás gyártmánnyal így van.

ettõl ezek között még nagyon sok jó bicó van.

bocs, csak úgy hangzott a kérdésed, mintha biciklivásárlás elõtt azt várnád, hogy valaki jó gyorsan mondja meg, mi a "menõ", és akkor azt veszel.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

heheh... ne legyen már ilyen kérdés, ha tényleg ez érdekel, akkor nézd végig a kimivelnyomul topicot! mi az hogy menõ? de nemár. elhatárolódom a kérdéstõl :)

Te használtad a menõ szót, azért raktam idézõjelbe. De neharagudj, elnézést kérek.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Anélkül, hogy beidézném az egészet: Úristen, ezt komolyan gondoljátok? Nem kicsit érdekes a lista.

Izomhod,
mizu 1 söre helyett én 2-t is adok. Lesz üzlet? :)

Hûûû, ez tök építõjellegû volt :)
Arra gondolsz hogy vegyes? A jó cuccokhoz használtan jutottam jó áron, a maradék újonna lesz, és kb ezek férnek a akeretbe, vagy ilyesmi árú cuccok. Azok helyett vmit tudsz javasolni ami jobban megéri?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

A Magellan vagy a kelly's "menõ" kategória?

heheh... ne legyen már ilyen kérdés, ha tényleg ez érdekel, akkor nézd végig a kimivelnyomul topicot! mi az hogy menõ? de nemár. elhatárolódom a kérdéstõl :)

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
A Magellan vagy a kelly's "menõ" kategória?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Amugy a Caprineal mi a baj? Valaki tudna pár szót mondani a márkáról? Semmit nem tudok, csak látom, h senki se ajánlja senkinek :)

nem tartozik a menõ márkák közé :)
de a kategóriájában jó ár/érték arányúnak tûnik, idén két Caprine vázat vettem, egy festékhibás acélt bagóért, ebbõl lett a tandem hátulja (iszonyat merev villák hátul) , és egy egyszerû kisméretû aluvázat nemrég, ebbõl lesz húgom bicaja :)
ez biztos nem versenysúlyú, gondolom nem sokkal 2 kiló alatt a 16-os méret ellenére, de 12e pénz volt... amúgy korrektnek tûnik, semmi extra, nem a legszebb hegesztések, de hát na.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Semmise baj vele, csak alsóbb kategóriás.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Amugy a Caprineal mi a baj? Valaki tudna pár szót mondani a márkáról? Semmit nem tudok, csak látom, h senki se ajánlja senkinek :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Véglegesnek tûnõ alkatrészlista....

Anélkül, hogy beidézném az egészet: Úristen, ezt komolyan gondoljátok? Nem kicsit érdekes a lista.

Izomhod,
mizu 1 söre helyett én 2-t is adok. Lesz üzlet? :)
Race, no Rest!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
3-5.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

meghívnám egy sörre és eltolnám a bringát :)

Húú, nézem a tiedet, azt vinném egy fél láda söré'. Most, mán! Na?:)