Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

hát a felszerelést nézve nekem enduro-nak tünik, de ha vigyázol rá akkor birni fogja, dõt biztos, egész jó felszereltségû

Köszi! Annyit szeretnék még kérdezni, hogy csak L-es vázméret van. Az én magasságomhoz ez viszonylag megfelelõ?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Sziasztok!

Ezzel a bringával kapcsolatban szeretnék infót kérni: http://www.eternity....uck-model-2007/

Én kb 185-190 cm és 95-100 kg vagyok. Light-osabb freeride-ra kellene. Ez nem a rendes ár, leakciózva van máshol kb 230000 ft környékén. Tapasztalatokat, tanácsokat kérnék!

Elõre is köszönöm!

hát a felszerelést nézve nekem enduro-nak tünik, de ha vigyázol rá akkor birni fogja, dõt biztos, egész jó felszereltségû

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Ezzel a bringával kapcsolatban szeretnék infót kérni: http://www.eternity....uck-model-2007/

Én kb 185-190 cm és 95-100 kg vagyok. Light-osabb freeride-ra kellene. Ez nem a rendes ár, leakciózva van máshol kb 230000 ft környékén. Tapasztalatokat, tanácsokat kérnék!

Elõre is köszönöm!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Elkelt sajna...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Ok, nem, nem.

Ismerõsé, 1.5 hete még megvolt, most nem tudom. Holnap rákérdezek, ha gondolod.

OK Köszi ha van képed rola küld el mail ban

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ok, nem, nem.

Ismerõsé, 1.5 hete még megvolt, most nem tudom. Holnap rákérdezek, ha gondolod.

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Tudok 230-ért egy ultegrás CUBE-ot. 0 azaz nulla kilóméteres. 105-ös kerékkel.

talán belefér ! tied ? képet tudsz küldeni ?

www.szksc.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Tudok 230-ért egy ultegrás CUBE-ot. 0 azaz nulla kilóméteres. 105-ös kerékkel.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
sztem túl nagyok az igényeid...

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
üdv!

200 000 ft bol vki tud ajánlani országuti kerékpárt 2006-2007 est, min 105 ös szett lehetöleg !
vagy valamien külföldi oldalt ahol vannak jó áron !

elöre is kösz

www.szksc.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
:) :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lehetek a hugod/öcséd???:D:D:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hja, ezt egyre több helyütt látom/hallom én is :(.

Váz tömege miatt nem aggódtam (az könnyû :D), de igyekeztem hogy ne legyen nehéz a gép. Ez a rugós nyeregcsõ itthon volt polcon, ha könnyíteni akar akkor lesz min; de nem olyan nehéz(leglábbis Trekem 31,4es gyári nyeregcsövéhez képest alig nehezebb!) és nem olyan rossz ez már mint 1-1 régebbi - mint pl ami a városi biciklimen van, az *** szar ehhez képest...) Ha tört alattad a Skareb akkor lehet hogy '03as volt, vagy nem tudom mit takar a nem bírta; ezek az utolsók, és javították a gyenge fékhidat. Jobbat ami mozog alatta normálisan és visszaútcsillis nem nagyon találtam; de sztem jó lesz.

Mindenestre készlett a gépsárkány, gondolom iszonyat kíváncsi mindenki :D
ez lett:

-Merida Matts HFS 66 16" (fekete, v-fékkel már nem használható)
-Manitou Skareb Comp '05 (TCP-s, rugós-levegõráfújásos)
-B+ ny.csõ B+ nõi sportos kényelmes nyereg
-Deore M510es fékváltóka
-octalinkes Alivio hajtókar lett
-Ritchey Comp 100/6 os stucni
-pedál vmi könnyû, jó sártûrésû, (középen is)tüskés; klipsszel használható darab lett,
-BB5 160 elölre/hátra
-Excavadert 2,1 Compot összejött, köszi Rémhörcsögnek érte
-Mach 1 2.3 disc 36 lukas fekete felnik
-B+ Country disc agyak
-Sram PG950es 9es 11-34es sor
-Sram PC951es lánc
-halálfejes szelepsapka mint húgomnál elmaradhatatlan kellék :D

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

. Én az 1992-es LX szettet 7 évig nyúztam.

off

a mostanit nem fogod :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

1× megírtam jó hosszan a választ de elszállt a post, most egy rövid változat:

-Elég olcsó volt a Deore/sor, évi 1000-1200Km mellett normálisan kenve nem lesz érezhetõen drágább fenntartani.
-Igen, azrt is vettem ezt a vázat meg így tfékkel került ugyanannyiba mint a másik került volna v-fékkel, de ez még könnyebb is.
-Tudom a hajtómû gyenge láncszemnek számít, de így is majd 20al lógtam túl a keretet.
-Egy éve van tfékem, tudom mi a különbség, és ismerem a BB5-BB7et is. Te is? (fémes betét)
-Tudom hogy a WCS a profibb cuccok a ricsinél, de magasról tojok rá, q***a nem érdekelnek a feliratok, ahogy húgomat sem mert nem ért hozzá. Sem bicikliknél, sem fényképezõknél, sem számítástechnikában, sem audiotechnikában nem érdekelnek a feliratok; **censored**.
-Nem hiszem hogy Sakreb szintû telóval toltad 90körül, illetve szted ez rosszabb lesz? Pláne a hajtómûbõl rettentõ sokat fogok érezni az õ erejével/súlyával(+klipsszel). Erre is gondolj...

Akkor meg minek túllihgeni.
Most szerezetem az egyik barátomnak egy Colombus CroMo csövekbõl összerakott Pinarello monti vázat full deore DX szettel, Avenir kerekekkel 15000Ft-ért. Minden mûködik rajta, alig használták. Én az 1992-es LX szettet 7 évig nyúztam.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Szerintem(!) kb 55-56os kell, de ki kell próbálnod, blabla:)

60-90ért már elég jókat kapni. pl: http://piacter.bikem...ct=87264&cat=56

Mondjuk ez futárkodni lehet hogy már túl jó. (gondolok arra hogy ellopják)

Arra kell ügyelni hogy jó állapotban legyen:) Ne legyen a villa, váz elhajolva minden mást tudsz cserélni.:)

PAPA köszi a tanácsot megvettem, zsírkirály a gép, mindenki betérdelt neki hehe a hegyre fölmegy magátol
TE VELEM VAGY!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Erre is gondolj...

Kicsit lol, hogy a váz tömege miatt aggódsz, mikor simán felteszed a rugós nyeregcsövet pl.

Használtam Avid tféket, pont 2006-ban. Csak 2 versenyenként koptak el a betétek, szóval nem gyõzött meg, ami az idõjárástól függetlenséget illeti. Skarebet meg inkább hanyagolnám. Kb. fél évet bírt alattam, még '05-ben. Ehhez képest többet vártam. Azóta mivel jó telóra nincs keret, marad a merev. Nem mondom, hogy húgodnak rossz lesz a Skareb, nem tudhatom. Lehet neki tökéletes lesz. Csak még mindig furcsa nekem az összeállítás. Néhány szempontra nem is gondolnék, de szívesen tanulok nálam szélesebb látókörûektõl.
Természetesen merevvel volt 90 (teljes költség kb. 110) a Pyxis.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Thommyboj

Thommyboj

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
hát én is ezért néztem, akcióban egy 10 esben olcsóbbak, és nekem már ahogy ki néz és a paraméterei alapján minõséget sugároz, de majd a héten még élõben is megkuksizok egyet, mert még a váltószerkezetre kíváncsi vagyok, mert a váltókar érdekel hogy milyen mechanikája van.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A Meridák most akciósak, de érdemes megnézni a Magellan Prismát is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Thommyboj

Thommyboj

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hali!

45-50 ezerig néztem bringát, találtam, ami tetszett is, meg a netes kereséseim alapján jónak tünik, bár persze minden tapasztalatokon múlik.

Merida Kalahari 4-sx más hasonló vagy drágább, vagy nincs rajta teleszkóp, ami nekem hasznos már a padkáknál.

Esetleg ha még tud valaki, valamilyet, alapon, nekem eléggé változó városi és városhatári körülmények közötti kerékpározásra kellene, mert hát elég sok a padka az emelkedõ és egyéb tényezõk.

Elõre is kösz!