Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

nem is fogják feltüntetni, ezt ránézésre tudod/látod
akkor szemléltetem a két leggyakoribb típust (elivleg 3 van, de a 3.-al te nem fogsz találkozni, az csak a komolyabb dh bringáknál van)
1 colos menetes rendszer, ez a vékonyabbik (tecsó bike style)
Feltöltött kép
1 1/8-os Ahead rendszer: ez manapság a szabvány mtb méret, ez jóval erõsebb mint a sima 1 colos
Feltöltött kép

Köszi! Így már világos. :)

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Egy 10-est még szánj rá és mérföldekkel jobb bringát kaphatsz az Intersportban:

Feltöltött kép

Eredetileg 40K-t szántam a projectre. Aztán láttam, hogy annyiért esélytelen használható bicajt kapni, feltoltam 60K-ra a keretet. Picivel mehet feljebb (max. 70K úgy hogy rászánom azt a +10K-t amit említettél) Mindig lehet feljebb menni.. ez olyan mint a számítástechnika. Mindig csak pár ezret kéne mellétenni hogy meg tudd venni a jobbat. De így soha nincs megállás.
Köszönöm a tippet, de a határt ez már nagyon átlépi nálam. Fõleg hogy kiegészítõket is kell majd vennem.
De tényleg köszönöm a tippet.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

A Caprineok 1 1/8-osak? Nemlátom sehol feltüntetve.. ?

nem is fogják feltüntetni, ezt ránézésre tudod/látod
akkor szemléltetem a két leggyakoribb típust (elivleg 3 van, de a 3.-al te nem fogsz találkozni, az csak a komolyabb dh bringáknál van)
1 colos menetes rendszer, ez a vékonyabbik (tecsó bike style)
Feltöltött kép
1 1/8-os Ahead rendszer: ez manapság a szabvány mtb méret, ez jóval erõsebb mint a sima 1 colos
Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Pár jelölt maradt a 60-70K árkategóriában...

Egy 10-est még szánj rá és mérföldekkel jobb bringát kaphatsz az Intersportban:

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Szerintem is a forestet vedd, és csatlakozom az elõttem szólóhoz, hogy 1 1/8-os nyakú bringát vegyél!

A Caprineok 1 1/8-osak? Nemlátom sehol feltüntetve.. ?

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

A Merida Sub 5-V-t én is néztem. De sehol nemtaláltam róla se egy tesztet se egy véleményt. Meglestem boltban és a Caprine Forest komolyabbnak tûnt. Eladó is a Forestet ajánlotta ennyiért mint legjobb ár/érték arányú választást.. Vhogy egyre jobban húzok a Caprineok felé. De a Magellan Draco is ottvan még. Egymás mellett meglesem majd õket. Ennél jobb ötletem már nincs.
Dema sem rossz.. csak ne ebben a színben :D

Bár sztem ilyen árban ha ezek közül választok olyan nagyon nem tudok mellényúlni. Az egyik ebben jobb egy kicsit a másik pedig abban.. tegyük fel megveszem a Caprine Forestet vagy Spiritet és ha vmi bekakál rajta akkor majd cserélem egy jobbfajtára az adott alkatrészt. De sztem egy ~60K binyigli csak kibírja a melóbajárást egy jódarabig gyári állapotban.

Vagy tévedek? :)

Szerintem is a forestet vedd, és csatlakozom az elõttem szólóhoz, hogy 1 1/8-os nyakú bringát vegyél!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

így van. beleraksz annyi km-tert amennyit lehet, aztán ha valami nem kóser, visszaviszed garira (ilyen bringánál az agyak -elöbb a hátsó agy- és a hajtómû középcsapágy része szokott legelõször tönkre menni)
ha meg lejár a gari (általában 1 év) akkor meg cserélsz alkatrészt

a lényeg:
mindenképpen 1 1/8-os nyakú bringát vegyél, mert abba utólag gondd nélkül találsz villát ha fejleszteni akarod.

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

http://www.xfactorne...14&db=20&kezd=0
ebbõl jelenleg 3 méretet gyártanak, van raktáron is ebbõl a méretekbõl (63K)
Van még a Merida Sub 5V-je katalógusáron szintén 63K-ért
Merida Sub 10V 73K-ért

ennyit tudtam összeszedni hirtelen, én a Demát venném:)
jó árban van, normálisak az alkatrészek (full Shimano), hozza a Merida színvonalát.
a maradék pénzbõl meg marad az elmaradhatatlan kiegészítõkre (lakat,pumpa,stb)

A Merida Sub 5-V-t én is néztem. De sehol nemtaláltam róla se egy tesztet se egy véleményt. Meglestem boltban és a Caprine Forest komolyabbnak tûnt. Eladó is a Forestet ajánlotta ennyiért mint legjobb ár/érték arányú választást.. Vhogy egyre jobban húzok a Caprineok felé. De a Magellan Draco is ottvan még. Egymás mellett meglesem majd õket. Ennél jobb ötletem már nincs.
Dema sem rossz.. csak ne ebben a színben :D

Bár sztem ilyen árban ha ezek közül választok olyan nagyon nem tudok mellényúlni. Az egyik ebben jobb egy kicsit a másik pedig abban.. tegyük fel megveszem a Caprine Forestet vagy Spiritet és ha vmi bekakál rajta akkor majd cserélem egy jobbfajtára az adott alkatrészt. De sztem egy ~60K binyigli csak kibírja a melóbajárást egy jódarabig gyári állapotban.

csimpok

csimpok

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Ezt a bringát csak a magyaroknak rendelték. Itt Ausztriában nem lehet kapni az Intersportokban, de nem árulok el nagy titkot, hogy akciós bringa. Jó felszereltség kicsi haszon. Szóval rosszul nem jártál vele. A teló nem világrengetõ, de azért már zárható és azért a váltó is Deore LX illetve Deore. Ha jól van összeszerelve és karbantartva éveki jó társad lesz. Az intersportos bringák egyre jobbak. A központban van egy bringás srác, aki maga fejleszti a gépeket és az utóbbi két évben ennek köszönhetõ hogy javult a gépek minõsége és használhatósága. Sajnos a jobb gépeket idehaza nem lehet kapni, de a jobb felszereltségüek még jobbak.

Szerintem cseréltess rajta gumit mindeképpen, amit hozzá adnak nem igazán megbítható terepgumi, amúgy m,ehet vele terepre is.

Helló, én Intersport Genesis Arizona cross kerékpárt vettem kb 2 hete, szinte ugyanaz a felszereltség és ár, mint a Mentor, csak crossbike és nem lockoutos a teló. Ezen szerinted mit érdemes cserélni? A külsõket például már néztem, ha letérek a földes útra elég bizonytalan lesz a talajfogás. meg egy lockoutos telón is gondolokodtam, Intersport árul ilyeneket külön?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Sajnos különbözõ okok miatt ezen a hétvégén nem sikerült megejteni a bicajvásárlást. Lehet nem is baj, mert tényleg nemtudom eldönteni melyik is legyen. Pár jelölt maradt a 60-70K árkategóriában.
Bármilyen egyéb ötletet nagyon szívesen fogadok, csak férjünk bele ebbe az árkategóriába.

http://www.xfactorne...14&db=20&kezd=0
ebbõl jelenleg 3 méretet gyártanak, van raktáron is ebbõl a méretekbõl (63K)
Van még a Merida Sub 5V-je katalógusáron szintén 63K-ért
Merida Sub 10V 73K-ért

ennyit tudtam összeszedni hirtelen, én a Demát venném:)
jó árban van, normálisak az alkatrészek (full Shimano), hozza a Merida színvonalát.
a maradék pénzbõl meg marad az elmaradhatatlan kiegészítõkre (lakat,pumpa,stb)

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sajnos különbözõ okok miatt ezen a hétvégén nem sikerült megejteni a bicajvásárlást. Lehet nem is baj, mert tényleg nemtudom eldönteni melyik is legyen. Pár jelölt maradt a 60-70K árkategóriában.

Caprine Forest
Caprine Spirit
Magellan Draco

Ezek közül szerintetek melyiket? Eddig konkrét választ még nem kaptam, csakhogy nézzek akciósat.. Akciós nincs. Ezek vannak ennyiért.
Városba kéne munkába járni és hétvégén túrázgatni nagyon lightos terepen. Tehát semmi ugribugri és dh.
Ha szeintetek ezekre az alap követelményekre nem felel meg egy 60-70K bicaj akkor feladom..

Bármilyen egyéb ötletet nagyon szívesen fogadok, csak férjünk bele ebbe az árkategóriába.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
mert véleményem szerint az avid fékhez az avid tárcsa a legjobb választás,hiszen ahhoz lett tervezve. :) Szerintem. Mellesleg van már egy avid fékünk tárcsával.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Azt belekalkuláltuk! Azért is írtam az aligátor adaptert,mert mi ragaszkodunk az avid tárcsához.

miért is?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

nekem hone agy van hátul és teljesne jó akármilyen váltóval.
amúgy ajánlom a hone agyat viszont kalkuláljátok be h centerlockos tárcsa kell bele.
én inkább az apróból néznék jó kerekeket kompletten úgy sztem jobban megéri. és felninek nem singeltrackot ha választani lehet az kskeny meg nem is a legerõsebb, inkább ha olcsó akkor rodi dh disc felni, az szélesebb és jobb a singletracknál mivel szélesebb gumi is bele kerülhet ami jobban tart kanyarban vmint erõsebb, nekem ien felni van elöl és 1,5 év alatt egyáltalán nemkellett centírozni és 8as se naon van benne max picit pedig ugrottam pár csõrrel kiakadást. elsõ váltó meg nem kell mindenes bringára, 32 v 38as tányér, boxguide feszítõ teljesen jó és még olcsóbb is így.
telónak meg sztem érdemes még a torát is megnézni ha nem tulja olyan durván, jó árba van, esetleg a dropoff comp

Azt belekalkuláltuk! Azért is írtam az aligátor adaptert,mert mi ragaszkodunk az avid tárcsához. Új cuccokat szeretne,ezért nem az apróból nézzük.
A single track meg személyes tapasztalatom miatt lett választva, úgyanis én azt használok már 3 éve és semmi komolyabb baja. Igaz én nem tudom minden nap csapatni a géppel,de unokaöcsém sem fogja tudni,mert kollégista.
Az elsõ váltó és a fék az a srác külön kívánsága. :) Ha neki kell akkor kell. Én a 3 tányérhoz ragaszkodom pl. A villát meg szerintem csak kb olyan fél év múlva fogjuk választani. Addig meg sok víz folyik le a dunán! :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Bocsánat! Valószínûleg ide kellett volna írnom!!!

kérnék pár véleményt! Unokaöcsémnek most építünk bringát, ami az elsõ komolyabb "mindenes" bringája lesz. Még most kezd bicózni és a dirt felé is szeretne próbálkozni! Kapott egy wheeler buddy 2-es vázszettet a hozzátartozó sr suntour slammer villával.
Volt még tartalékba nekem egy avid bb7-es hátsó fék 160-as tárcsával, egy umf nyeregcsõ és egy acera hátsó váltó.
Amiket még hozzá gondoltunk:
2 db Sun Single Track felni 36 lukas Hone agyakkal és 2mm-es DT küllõkkel, ezekre valamilyen 2.25-ös gumik
sram pc870-es lánc 8as shimano fogsorral, alivio váltókarral
2008-as integrált tengelyes deore hajtómû 2 tányérral és rockringgel,valamint truva shiftguide-al
Avid FR-5 fékkar és egy bb7 185-ös pizzával elõre, aligátor centerlock adapterekkel
BikePositive Rising Bold kormány 30 mm,31,8
BikePositive Flame kormányszár 31,8mm
BikePositive Dirt nyereg
És itt merül ki az anyagi keret.
Majd a késõbbiekben még vmilyen elsõ váltó,váltókar és egy dirt jumper 3-as ami tervben van.
Vélemények?

Mint mondtam,amolyan mindenes gépet szeretne,amivel rámehet a dirt ugratókra is.
Néztük a B+ agyakat,de a keretbe nem fér bele! A Hone jobb árban van.
A féket meg õ szeretné elõre, pont azért mert nem csak dirt-ölni szeretne.A váltórendszer meg szintén ez okból kerül fel.

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

Sziasztok,

bicikli vásárlás elõtt állok és bizony elkelne a segítség mert sajna nem nagyon vagyok járatos a témában.

nem mindennapos használatra kellene, inkább hétvégi erdei-hegyi bringázgatásra. a lényeg, hogy megbízható, relatíve strapabíró gép legyen.

a keret sajnos eléggé limitált, de mivel a bringaboard-nál most 15% kedvezményt adnak e.p. tagoknak, az ottani 60K körüli gépeket nézegetem.

DEMA CASIDA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1258

GEPIDA MUNDO 400
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1107

GIANT ROCK:
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0690

KELLY'S VIPER
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1046

Magellan Hydra TX30/7 RST2008
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1550

MONGOOSE ROCKADILE AL
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0628

MALI COBRA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0750

Szerintetek?
köszi: Hirons

Gepidát venném. Ha ahead 1 1/8"-as a szár, csak akkor! A többit meg lehet késõbb cserézni. Ránézésre tetszik a színe is.
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Ezt a bringát csak a magyaroknak rendelték. Itt Ausztriában nem lehet kapni az Intersportokban, de nem árulok el nagy titkot, hogy akciós bringa. Jó felszereltség kicsi haszon. Szóval rosszul nem jártál vele. A teló nem világrengetõ, de azért már zárható és azért a váltó is Deore LX illetve Deore. Ha jól van összeszerelve és karbantartva éveki jó társad lesz. Az intersportos bringák egyre jobbak. A központban van egy bringás srác, aki maga fejleszti a gépeket és az utóbbi két évben ennek köszönhetõ hogy javult a gépek minõsége és használhatósága. Sajnos a jobb gépeket idehaza nem lehet kapni, de a jobb felszereltségüek még jobbak.

Szerintem cseréltess rajta gumit mindeképpen, amit hozzá adnak nem igazán megbítható terepgumi, amúgy m,ehet vele terepre is.

Sziasztok,

megvettem az intersportból a GENESIS MENTOR biciklit.
Mi a véleményetek róla?
Megérte a 90K?
Megbizható ez a bicikli?
Mehetek vele erdei, hegyi bringázásra?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

http://piacter.bikem...t=133318&cat=12

Ez is megfelelne nekem csak épp ez is kicsi ,ha 20"-os lenne már lépnék az ugybe.Az a baj hogy az ilyen régebbi készleten maradt bringákat már nagyon nehéz kifogni föleg nagyobb méretben.Mert nekem aztán mindegy hogy 2006-os vagy réggebbi.
Erre az egybe olcsobb dologra én is rájöttem már a számitogépes vonalon,de kicsinyenként többet kiadni még mindig kevésbé fáj mint egyszerre többet.Amugy nekem elég jol birja a metros 30e-s össztelos bringám csak épp nem lehet rajta semmit cserélni mert nem kompatibilis a mostani szabványos alkatrészekkel.

a rugózó elemek nem éppen csúcskategóriásak. a rugóstaggal elég nagy szívások voltak, csere nem olcsó móka, fõleg nem egy jobbra. ráadásul ez még nem is mozog olyan jól. villa detto

http://piacter.bikem...t=121574&cat=15
erre lehet, hogy érdemesebb lenne építkezni. mellesleg alku 50re és úgy jó

http://piacter.bikem...t=109460&cat=15
ezt simán, beszéltem a tulajjal anno, csak a méret kérdéses

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
http://piacter.bikem...t=133318&cat=12

Ez is megfelelne nekem csak épp ez is kicsi ,ha 20"-os lenne már lépnék az ugybe.Az a baj hogy az ilyen régebbi készleten maradt bringákat már nagyon nehéz kifogni föleg nagyobb méretben.Mert nekem aztán mindegy hogy 2006-os vagy réggebbi.
Erre az egybe olcsobb dologra én is rájöttem már a számitogépes vonalon,de kicsinyenként többet kiadni még mindig kevésbé fáj mint egyszerre többet.Amugy nekem elég jol birja a metros 30e-s össztelos bringám csak épp nem lehet rajta semmit cserélni mert nem kompatibilis a mostani szabványos alkatrészekkel.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Minek legyen rajta hidrás tárcsafék 40-ért ha a sima is megfelel és miért legyen deore vagy jobb szett ha annak a terhelésnek az alivio is jo.Ezekböl az "aproságokból" sulyos pénzekkel lenne olcsobb.

megvételkor súlyos pénzekkel olcsóbb. amit késõbb többszörösen kifizetsz azok szervizelésére majd cseréjére. tapasztalat. de te tudod. nem akarlak lebeszélni semmirõl. hervises montival kezdtem, gyári felszereltségben egy hónapig bírta, kifingott a teló. aztán a hajtókar. aztán törött kormány stucni. aztán új váz. majd szépen sorban minden. mára eljutottam odáig, hogy inkább megveszem a drágábbat, de jobbat, mert nem mindegy, hogy megveszem egyszer és üzemel tökéletesen, vagy állandóan szervizbe hordom, rosszabb esetben elfárad és összetöröm magam miatta. anno a hervises bringa 40e volt. erre ráköltöttem még úgy 140-150et + szervizköltség, hogy legyen egy olyan bringám, amit újonnan 100ért meg lehetett venni. a németek szerint meg a deore szett az arany középút, ami súly, minõség és ár arányában is a legjobb kompromisszum. én a helyedben egy full deore v-fékes bringát raknék össze,merev vázzal és egy középkategóriás villával. vázat villát használtan is lehet venni, akár még garisat is