Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. május 03. - 23:00
Én erröl beszéltem,hogy vannak olyan bringák amik jo felszereltségüek,de komolyabb használatra kialakitva, akkor az én lightosabb igényeimnek a gyengébb szettekkel is jo lenne.Minek legyen rajta hidrás tárcsafék 40-ért ha a sima is megfelel és miért legyen deore vagy jobb szett ha annak a terhelésnek az alivio is jo.Ezekböl az "aproságokból" sulyos pénzekkel lenne olcsobb.
A mizie által linkelt gépnek ugyan olyan vázkialakitása van mint a Beastnek akkor mitöl jobb az egyik a másiktol?Ugy tudtam, hogy ez a 4 pontos felfuggesztés a legjobb.
Írta 2008. május 03. - 22:06
megvettem az intersportból a GENESIS MENTOR biciklit.
Mi a véleményetek róla?
Megérte a 90K?
Megbizható ez a bicikli?
Mehetek vele erdei, hegyi bringázásra?
Írta 2008. május 03. - 22:05
Az össztelos az a kényelem miatt kell nekem, mint irtam nem érdekel hogy mennyi energiámat nyeli el, ha elfáradok megállok.Amugy a tracking nem az én stilusom és a földut is elég rossz ha a megszáradt traktor csapába kell menni több kilométert vagy kiáló kövek nagyobb kátyuk stb. amin a telo azért segitene.
A garit ugy értettem ha tényleg meghibásodik akkor cserélnék ki nem azért mert nem tetszik( bár volt egy tárgyalásom, hogy a beast-et a váz és a telokon kivül mindent átszerelni hogy lemenyjen az ára 100k körülre csak nem tudtak rendelni belöle)
issimus:
Sajnos az általad linkelt gépek nekem iszonyat drágák és elvböl sem vennék ennyiért biciklit ha lenne sem, nálam a felsö határ 150 max. egy bringára, affölött motor, 1 milla felett autó.
Amugy köszi a segitséget majd valami lesz a nyárra.
Nekem 370 volt a fullym, úgy, hogy a váz és fékek használtak, és mindent pofátlanul olcsón vettem hozzá... tény, hogy nem a legolcsóbb cuccokból, hanem egységesen syncros kiegészítõkkel, de más márkával se nagyon ment volna lejjebb.
Használtakat lehet venni már elég jókat, én 130ért láttam egy jót, igaz az neked kicsi lenne. Kis ráköltéssel új állapotú bringa lenne 150bõl.
Írta 2008. május 03. - 20:29
az a baj, hogy sajna egy jól használható (értsd, olyan alkatrészekkel, amik tényleg
használhatóvá tesznek egy össztelós bringát) bringa 250-300-nál kezdõdik.
Az alkatrészek miatt amik rajta vannak nem lesz olcsóbb.
És sajna szükség van egy jól kitalált vázra és egy elsõ és egy hátsó teleszkópra.
ez a három már önmagában min. 120e Ft.
Ha ezek közül vmelyik nem elég jó, akkor semmit sem ér a rendszer...
Ha mindenképpen ragaszkodsz az összetlóshoz, akkor használtban találhatsz
min. 150-ért jobb darabokat (pl: http://piacter.bikem...=133148&cat=500)
olcsóbban sajna nem.
amit 100-ért megvehetsz és össztelós az sajna csak a szemnek szép,
de használhatóságában nem jó.
100-nál kezdõdnek(!) a túrára is alkalmas merevfarú(!) gépek,
úgyhogy ennyiért használható összetlósat sajnos nem kapsz.
Hirons:
Nagyon hasonlóak ezek a bringák, amelyik jobban tetszik azt válaszd.
Szerintem a Mali egy kicsit talán jobb mint a többi.
Írta 2008. május 03. - 20:06
Írta 2008. május 03. - 18:53
A garit ugy értettem ha tényleg meghibásodik akkor cserélnék ki nem azért mert nem tetszik( bár volt egy tárgyalásom, hogy a beast-et a váz és a telokon kivül mindent átszerelni hogy lemenyjen az ára 100k körülre csak nem tudtak rendelni belöle)
issimus:
Sajnos az általad linkelt gépek nekem iszonyat drágák és elvböl sem vennék ennyiért biciklit ha lenne sem, nálam a felsö határ 150 max. egy bringára, affölött motor, 1 milla felett autó.
Amugy köszi a segitséget majd valami lesz a nyárra.
Írta 2008. május 03. - 18:14
bicikli vásárlás elõtt állok és bizony elkelne a segítség mert sajna nem nagyon vagyok járatos a témában.
nem mindennapos használatra kellene, inkább hétvégi erdei-hegyi bringázgatásra. a lényeg, hogy megbízható, relatíve strapabíró gép legyen.
a keret sajnos eléggé limitált, de mivel a bringaboard-nál most 15% kedvezményt adnak e.p. tagoknak, az ottani 60K körüli gépeket nézegetem.
DEMA CASIDA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1258
GEPIDA MUNDO 400
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1107
GIANT ROCK:
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0690
KELLY'S VIPER
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1046
Magellan Hydra TX30/7 RST2008
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1550
MONGOOSE ROCKADILE AL
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0628
MALI COBRA
http://bringaboard.h...k&krpid=krp0750
Szerintetek?
köszi: Hirons
Írta 2008. május 03. - 17:42
mondjuk továbbra sem értem, hogy aszfaltra és döngölt földre minek össztelós bringát venni? akkor inkább egy jobb merevvázas használható elsõ telóval és két ballonosabb külsõ. azért nem az a mérvadó, hogy egy kristálymerev xc versenyvázat kipróbáltál. meg kell nézni az erre a célra tervezett vázakat. megkockáztatom, hogy erre a célra mégcsak nem is montit venék, sokkal inkább a cross irányba kezdenék keresgélni. 28-as picit mintás keskeny gumi és 60-80-at mozgó teló. sokkal jobban éreznéd magad mint egy össztelós 16-18 kilós montit tekerve, ami reménytelenül pogózik sík terepen is.
ebben az árkategóriában azért nem az a cél, hogy a bringa "jó" is legyen, inkább csak olcsó. nem gondolkodnak azon és nem tesztelteik a versenyzõikkel ...
de ez csak az én véleményem, továbbra is él a mondás, hogy mindenki a maga kárán ...
Írta 2008. május 03. - 17:30
Hogy miért nem mindegy a váz, és a teleszkópok között összecsiszolódás, az azért van, mert a bringás cégek legtöbb esetben vásárolják a vázat. Vagyis terveznek valami, vagy éppen a raktáron lévõ készletbõl vásárolnak és arra építik a bringát. Kevés olyan cég van, aki maga is gyártja a vázat és esetleg kisérletezik. Pl. olyan neves márkák is mint a KTM teljesen ismeretlen távol-keleti cégtõl veszi a vázat.
Amit esetleg ajánlanék és "viszonylag" olcsó:
Focus Bud
Cube AMS Comp
KTM RC 4.0
Red Bull Factory 500
Scott Genius MC-40
Merida AM 3000
Simplon Lexx válaszható felszereltséggel
A két legolcsóbb megoldás a két csomagküldõ német bringagyár a Fat Project és a
Canyon. Itt egészen jó áron lehet egészen ütõs bringát venni. Csak ugya nem tudod elõtte kipróbálni... Viszont Pl. a Canyon Nerve XC a teszteken egészen jól teljesített, szóval nagy zsákbamacska nem lehet.
Írta 2008. május 03. - 17:29
"nagyjából az a különség egy olcsó össztelós és egy drága között mint egy 10e-res teszkóbájk és egy 100e-es magellán polaris között."
Én pont egy ösztelos teszkobájrol váltanék egy 100es-re igy nekem az is nagy elölépés lenne.Pedig a mostanival is minden gond nélkül végigmentem a balatoni körturát.
Igaz azt elfelejtettem leirni,hogy durvulás meg árkon-bokron dologra nem használnám.Csak müut és kitaposott murvás földuton.Igy az ottani igénybevételt azt az alapnak is birni kéne.
issimus
Az ilyen magyarázatokat hiányoltam eddig.Mivel én nem értek hozzá igy jol jön a magyarázat hogy mi miért jo vagy nem.Amugy én azt gondoltam, hogy egy gyári bringánál gondolnak az ilyenre, hogy harmonizáljanak a telok egymással.Azért irtam, hogy kicsinyenként cserélgetném benne az alkatrészeket,gondolom,hogy nem döglik meg 1 honap alatt.Amugy meg arra valo a gari hogy pár évig cseréljék vagy ráfizetéssel jobbra.
Írta 2008. május 03. - 17:07
Másrészt a binga legyen minnél könnyebb, de ugye, két teló, tûárcsafék stb. szóval azért 13 kilo körül kell számolni igy is.
Írta 2008. május 03. - 17:05
rugóstag általában a leggagyibb kategoriából kerül ki, ami vagy elromlik (se alkatrész, se szervíz nincs aki megcsinálja) vagy annyira nem lehet hozzád lõni, hogy csak szenvedés lesz a tekerés. (melyikkel utaznál szívesebben 1000 km-t, egy fapados suzukival, vagy egy fullos bmw-vel? én próbáltam mindkettõt )
nagyjából az a különség egy olcsó össztelós és egy drága között mint egy 10e-res teszkóbájk és egy 100e-es magellán polaris között.
attól hogy ráraknak xt alkatérszeket meg egy reba telót a váz még nem lesz jobb, csak a bringa kerül 3x annyiba. de lesz pár jó alkatrészed
Írta 2008. május 03. - 16:57
Nekem sincsenek nagy igényeim, nem érdekel a suly vagy hogy lassabb meg elnyeli az energiát stb...A lényeg hogy hosszu turán is kényelmesen üljek végig rossz utakon is anélkül hogy a hátam vagy a seggem szétmenne.Probáltam haverom komolyabb merevfaru meridáját,de nem tetszett.
Azt meg még mindig nem magyarázta el senki hogy mitöl rosszabb a belépö szintü ösztelos bringa attol ami ugyan arra a vázra épül csak más szettel van felszerelve és 2-3-szor többe kerül.
Írta 2008. május 03. - 16:55
decathlon bringákkal mellesleg szvsz. nincs semmi gond, semmivel nem számítanak roszabbnak, mint egy hasonló kategóriás "neves" cucc. persze sznob kerékpáros körökben ki fognak köpni a hátad mögött de ez mint mezei kerékpáros gondolom nem annyira izgat. + nagyon nézném az évvégi leárazásokat a dekában, brutális akciók vannak.
Írta 2008. május 03. - 15:46
Csak a kérdés , hogy Ki , és hogyan tekeri azt a kerékpárt. Nem lehet megmondani mit vegyél, mert az erössen személy függö kinek mi a jó. Ha teheted probálj ki minnél több félét, és aszerint dönts, ne mások véleménye alapján. Mert pl van olyan márka , és tipus amit agyba föbe dicsérnek, nekem mégsem ér semmit, egyszerüen nem illünk össze.
Szerk.: Talán azért jöttek elö azzal mit itrál, mert ebben az árkategóriában kapható fully-kat nem venném meg magam sem.
Írta 2008. május 03. - 15:10
Mongoose otero comp '07
Kelly's Beast '08
Rockrider6.3
A kelly's-hez huz jobban a szivem egy kis butitás után, hogy beférjen a költségvetésbe,de állitolag most hiány van belöle és rendelni sem tudnak a közelembe lévö boltokba.
Írta 2008. május 03. - 15:06
Szal mit ajánlanátok 40 és 70E Ft között, laza kirándulásokra, városon belüli bóklászásra fõleg aszfalton?
Gondolom valami merevvillás MTB kéne.
Írta 2008. május 03. - 14:43
Legfontosabb ugye, hogy mire is akarod használni a gépet. Szerintem , bár hansulyozom ez magán vélemény , annyi pénzért már jobb vétel is van, ha kicsit szánsz idöt rá meglátod magad is.Sziasztok látom hogy most éppen a bevásárló üzletekben kapható bringákról meg a téma és lenne egy kérdésem ebben nekem is.A decathlonban lévö bikokról mi a véleményetek?Pontosabban a rockrider 6.2 vagy 6.3 változatról 128-ért.Esetleg ott lehet variálni a felszereltségen ,mert van egy kicsit drágább 9.1s változat 199-ért és hogy abbol egy kicsit visszabutitani, hogy max 150-böl megálljon?
Írta 2008. május 03. - 13:55
Írta 2008. május 03. - 13:08
[quote name='Sziszó']Az oldalukon meglehet nézni az aktuális akciókat (tényleg 150e az element) ill. van külön kerékpáros katalógusok is. http://www.interspor...ex.html?lang=hu
én két theseust vettem márciusban (egyiket barátnõmnek) akkor még volt egy olyan akciójuk is hogy ha kettõt veszel az olcsóbb féláron van. Így 60e-ben lett darabja. A felni, az elsõ agy, meg a gumi elég tré (hátso agy az shimano, asszem Acera), de szerintem ennyit megért bõven.
Csalóka a felszerelésük is, mert nem minden LX rajta, pl az elsõ váltó az sima Deore, a hajtás sr suntour epicon...... de eddig nincs gond vele, igaz még csak városban hajtottam, de nem is durvulásra kellett.