Koszonom a valaszokat.
Eloszor azt mondtak 50-60eft-t ra kell szanni a bringara, majd azt szanj ra kicsit tobbet, legyen 75 akkor azt, hogy 80-100eft legalabb ra kell szanni, most ti azt mondjatok keves a 100eft is
. Mindig az a keves amit raszan az ember
.
A magyar markakhoz meg azert ragaszkodom, mert szerintem a magyarok is tudnak olyan jo bringakat osszerakni mint a kulfoldiek, akkor meg legalabb oket tamogasuk.
York.
York: bár nem vagyok az a nagy bringás guru (mármint a bütykölést és a szakértelmet tekintve), én is kértem itt segítséget a bringavételhez. Óutit szerettem volna venni, hát mit ad isten egybõl egy felsõ közép kategóriát ajánlották, mert hogy az alatt ilyen meg olyan rosszak, szétesik, nem pontosan vált stb. Elõször hajlottam is arra, hogy 300 ezer forintért veszek egy egész jó kis gépet. A tél szerencsére annyiban közbe szólt, hogy akkor már mondom várok valami akcióra és talán spórolok egy pár tizest. Közben külföldi fórumokat is olvasgattam, hátha onnan is merítek valami ismeretet. Vártam, vártam és bújtam itt a bikemagon az aprót is rendesen és március közepén rám mosolygott a szerencse. Hirdettek tavalyi akciós alsó-közép kategóriás (tiagrás meridát) 0-km-est 35% kedvezménnyel. 209 ezer helyett elhoztam 140 ezerért. Felszereltem még 80 ezerbõl (amiben benne van a pedál-cipõ-stopli-lakat-kmóra-kulacs-tartó-pumpa-beállítás-és teljes felülvizsgálat - rudy project dioptriás szemcsi) szóval kb az eredeti árból megúsztam. És hogy egy ilyen bicaj nem vált pontosan meg szar meg minden. Na én elvittem beállíttatam, azóta csak épphogy elkerültem az 500km-et, de semmi gondom nincs, jól muzsikál a gép. Mivel montiról ültem át, engem a jó magyar utak állapota nem zavar, ha átmegyek egy hibán hát nem ráz jobban mint valami erdei úton rátévedni egy gyökérre.
Na de hogy mit akarok kihozni az egészbõl...:
Ha csak hobbi célra kell a kerékpár, mint mondjuk nekem és kb tényleg csak arra akarod használni,mint amire leírtad, akkor ne ijedj meg a 60-75 ezres szint tényleg jó neked.(Ha komolyan versenyeznél, vagy csak komoly megszállottságod okán intenzíven használnád a gépet, akkor más lenne a helyzet) de a pénztárca is számít, már persze, hogy mennyire vastag.
A lényeg, hogy minden bicajt tekerni kell, egy pinarello prince, egy trek madone sem megy fel úgy a hegyre hogy nem tekeri senki.
Úgyhogy hajrá a vásárlással, menj el több üzletbe nézz szét, ülj fel a gépekre. Ha szerencséd van talál olyan szakit, aki nem akar lehúzni és ajánl valami jót. Magyar márkákról annyit, hogy a kedvesemnek épp most keresünk hasonló gépet, mint amilyet te és lehet hogy gepida lesz belõle...