Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

Tete!

Itt is körül nézhetsz : http://www.bringabolt.hu/kerekpar.php
Pl: Skarpea.
Ha újat szeretnél akkor sajnos evvel az összeggel végesek a lehetõségek.
Használtban jóval tööbbõl lehetne válogatni.

hali

kösz a tippeket.
ugy néz ki lesz használtban egy gépezet!
még zajlik az ügy

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Tete!

Itt is körül nézhetsz : http://www.bringabolt.hu/kerekpar.php
Pl: Skarpea.
Ha újat szeretnél akkor sajnos evvel az összeggel végesek a lehetõségek.
Használtban jóval tööbbõl lehetne válogatni.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Használt nem jöhet szóba?
Az apróban szoktak lenni nagyon jók.
Csak egy ötlet.:)

Én a Kona Hosst ajánlanám, van is az apróban egy, 80 ezerért, Lx hajtókar, Manitou Black telóval. 20"-os.
A Hoss amúgyis nagyfiúknak van tervezve.:)

Izomtéridõninja-geológus!

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

Magellan Polaris Deore Disc, 18-as vagy 20-as kell probald meg a boltban...

hali

köszi de ez kisé több mint a keret és nem bitos hogy össze tudok még sporolni anyit :(
ahol én nézegetem ott 120 ezer legalább vagy az körül mozog!
valami más vagy megéri a töblet pénz ta gép?

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Hali

Egy Gépet szeretnék venni de nem igen tudok kiigazodni köztük :(
remélem valaki tud ajánlani egy korrekt megbizható és jó bicajt!
a keret 80-90 ezerig van!
Túrázgatás és erdei dimbes dombos fák közti menetekre lenne!
Ami fontos hogy a 120kg-mat elviselje és ne zakanjon belle a felni meg a csapágyazások meg semi!
Ami kéne ha lehet tárcsafékel vagy megfizethetö legyen hozzá. Elsõ telo legyen de hátsó semiképen nem kell!

ja és a 178 cm hez mekkora váz a jó.

köszönöm a válaszokat elõre is ;)

Magellan Polaris Deore Disc, 18-as vagy 20-as kell probald meg a boltban...

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Hali

Egy Gépet szeretnék venni de nem igen tudok kiigazodni köztük :(
remélem valaki tud ajánlani egy korrekt megbizható és jó bicajt!
a keret 80-90 ezerig van!
Túrázgatás és erdei dimbes dombos fák közti menetekre lenne!
Ami fontos hogy a 120kg-mat elviselje és ne zakanjon belle a felni meg a csapágyazások meg semi!
Ami kéne ha lehet tárcsafékel vagy megfizethetö legyen hozzá. Elsõ telo legyen de hátsó semiképen nem kell!

ja és a 178 cm hez mekkora váz a jó.

köszönöm a válaszokat elõre is ;)

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy szerintetek megéri-e ez a váz

http://piacter.bikem...?product=187049

tudom hogy karcos, de az újrafestés nem gond, inkább a kicsi rugóút a kérdés 60mm, és 80mmes villával lehet használni ehhez tartozik, hogy 64kiló vagyok. Az hogy a váz 2002es nem gond, anyagfáradás például?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Egy új giant stp (http://piacter.bikem...t=186573&cat=15) és egy új polarx váz között vacilálok. Az stp ellen szól, hogy messze van.
Sztetek melyik az erõsebb, jobb? Esetleg tudtok mást ebben a kategóriában, max. 50ért?
(Tudom, hogy nem egy kategória az stp meg a polarx, de nekem nem tûnik rossznak a polarx geometriában.)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

köszönöm a tippeket, át fogom gondolni õket

idõ közben kinéztem egy másik bringát:
http://www.marinbike...s_muirwoods.php

szerintetek megéri az árát? amcsi oldalakon 470 USD körül találtam, ami átszámolva kb 94-95 ezer. Magyar forgalmazót meg sehol sem találtam, látatlanban pedig nem akarom megrendelni, + a szállítási költség sem lenne kevés gondolom...

köszönöm válaszaitokat elõre is

szép napot

Nem beszélve arról, hogy nem nagyon szoktak egész bringát postázni az usa-ból, nekem még vázat sem akartak. És ha körülnézel az oldalon, megtalálod, hogy õk sem teszik.
Igaza van a többieknek, van itthon jó bringa, persze több is szembe jön veled az utcán, de nem zavaró, sõt..
+ a garancia, meg minden itt van, nem kell visszaküldözgetned, ha valami kánya van vele. Amire a végén jó sok rámegy.
Nézelõdj, ilyenkor le vannak árazva az idei, esetleg a még elfekvõ tavalyi modellek. google munka. :)
De én is ismerem az érzést, hogy milyen idegesítõ, hogy ami itt Trek 650E, az ott kint csak 400E. Ez van sajna. õk megtehetik, hogy 1000db-ot rendelnek, itt a boltok nem.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi az infókat. Nem sürgõs a bringavásárlás, valamikor jan-febr.ra tervezem, most csak terepszemlét tartok. A Kellys nekem is bejön, a Magellán sem rossz (bár nem nagyon értek a felszereltség részhez). Abból mi igaz h a Magellán vázak elég nagyok? Merthogy én 165 cm és 52 kg vagyok, tehát nem az a langalét®a.
A Trekeknél azért ragadtam le, mert van merevvillás változat (nem hiszem h nekem szükségem lenne telóra, persze a brinyók 90%a telósra van építve), meg a vázakra élettartam gari van (és a merevvillákra is).
De a Kellys és a Magellan tényleg jobb alkatrészekkel van szerelve.
Integrált kormánycsapágyasat nem szeretnék ha nem muszáj, szal Gepida kilõve.

kelliz is félintegrált csapágyas de azzal amúgy semmi gond

ha nem kell a teló bármelyik jobb boltban kicsierélik neked merevvillára a vásárláskor

a 18-as magellan lehet kicsit nagy (és a 17,5-es kelliz is)

méretválasztéka a konának és a meridának van esetleg nézd meg azokat , azokból nam kisebb váz is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Köszi az infókat. Nem sürgõs a bringavásárlás, valamikor jan-febr.ra tervezem, most csak terepszemlét tartok. A Kellys nekem is bejön, a Magellán sem rossz (bár nem nagyon értek a felszereltség részhez). Abból mi igaz h a Magellán vázak elég nagyok? Merthogy én 165 cm és 52 kg vagyok, tehát nem az a langalét®a.
A Trekeknél azért ragadtam le, mert van merevvillás változat (nem hiszem h nekem szükségem lenne telóra, persze a brinyók 90%a telósra van építve), meg a vázakra élettartam gari van (és a merevvillákra is).
De a Kellys és a Magellan tényleg jobb alkatrészekkel van szerelve.
Integrált kormánycsapágyasat nem szeretnék ha nem muszáj, szal Gepida kilõve.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

gepida mivel jobb ?
az egy darab lx hváltó ami ebben a kategóriában tök felesleges, vagy a magura hidrós felnifék amivel meg csak szopni fog a tulaj .

kelliz is ez a szint kb, csak azzal még az esetleges garis ügyintézés is nehézkes.

nekem elég sokáig volt 11-es magurám és nagyon szerettem, sokkal jobban fogott mint a v-fék. de nyilván ha nem lennék ilyen nehéz akkor a v is elég lenne. (és ugye a corvus esetében egy tök sima b+ v-fékrõl beszélünk)
A másik hogy miért ne az lx-es gépet vegye (ami sztem jobban is néz ki) ha
tökugyanennyibe kerül...

És ugyanez a kellys-el. tök azaonos felszereltség mint a deore-os corvus
csak ugye 17 ezerrel olcsóbban.

ezek után minek ajánlanám a corvust?
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

sztem treket ne vegyél. ugyanannyi pénzért 100x jobb felszereltséget kapsz.

a legjobb ár/érték arányú cross bringa ebben a kategóriában sztem kettõ van:

Gepida Alboin 500 CRS 115.900.-
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1116

Kelly's Exquisite 97.900.-
http://www.canga.hu/...2008-EXQUISITE-

(A Magellan Corvust azért nem ajánlom mert annyiba kerül akciósan is mint a Gepida 500-as és az sokkal jobb felszereltségû)

gepida mivel jobb ?
az egy darab lx hváltó ami ebben a kategóriában tök felesleges, vagy a magura hidrós felnifék amivel meg csak szopni fog a tulaj .

kelliz is ez a szint kb, csak azzal még az esetleges garis ügyintézés is nehézkes.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

A szokásos kérdés: trekking/cross kategóriában (mindennapos városi közlekedésre + túra) 100-130ezerért milyen bringát ajánlatok? A korábbi hasonló kérdésekre írt válaszokat elolvastam.
A Trek 7000es szériájáról (7100, 7200) és az FX szériáról (7.0, 7.1, 7.2) mi a vélemény?

Köszi

sztem treket ne vegyél. ugyanannyi pénzért 100x jobb felszereltséget kapsz.

a legjobb ár/érték arányú cross bringa ebben a kategóriában sztem kettõ van:

Gepida Alboin 500 CRS 115.900.-
http://bringaboard.h...k&krpid=krp1116

Kelly's Exquisite 97.900.-
http://www.canga.hu/...2008-EXQUISITE-

(A Magellan Corvust azért nem ajánlom mert annyiba kerül akciósan is mint a Gepida 500-as és az sokkal jobb felszereltségû)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

A szokásos kérdés: trekking/cross kategóriában (mindennapos városi közlekedésre + túra) 100-130ezerért milyen bringát ajánlatok? A korábbi hasonló kérdésekre írt válaszokat elolvastam.
A Trek 7000es szériájáról (7100, 7200) és az FX szériáról (7.0, 7.1, 7.2) mi a vélemény?

Köszi

A corvus szerintem is jó választás! Barátnõmnek vettünk a nyáron a gyengébb (alivio, a drágább deore-al van szerelve) felszereltségû corvust 80e HUFért (bolti, új) és kifogástalanul mûködik (én is kipróbáltam, van amit cserélnék, de ez egyén függõ).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi

pl ha képsz még akkor magellan corvusból a legjobb szereltség, azt megkapod picit 100 fölött és elég jó darab, meridának több modellje is van ennyiért -bár az ideik sztem nagyjából elfogytak, jövö éviek meg tán még nincsenek...ilyemik

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

... idõ közben kinéztem egy másik bringát:

...

Ebben az ár kategóriában szerintem felesleges külföldön keresgélni.
Most így szezonon kívûl itthon amúgy is jó áron tudsz hozzájutni bringához.
Jó persze ilyenkor nyilván kisebb a választék de ha nincsenek nagyon extra
igényeid akkor simán fogsz magadnak találni bringát igen csak jó áron.

Ez a muirwoods meg a szálítási költséggel nem igen jönne ki
kevesebbre mint egy itthon kapható jó akciós bringa.
Magellan,Caprine,Trek vonalon nézelõdj.

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Köszi

minneh

minneh

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
köszönöm a tippeket, át fogom gondolni õket

idõ közben kinéztem egy másik bringát:

szerintetek megéri az árát? amcsi oldalakon 470 USD körül találtam, ami átszámolva kb 94-95 ezer. Magyar forgalmazót meg sehol sem találtam, látatlanban pedig nem akarom megrendelni, + a szállítási költség sem lenne kevés gondolom...

köszönöm válaszaitokat elõre is

szép napot

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

sziasztok!

teljesen kezdõ vagyok és 80-100 ezrem lenne egy fõleg városban használandó bringára, esetleg túrázásra. jó lenne ha tartós lenne, nem kellene bajlódni vele. szóval a kérdésem az , mit ajánlatok? azon gondolkodtam, hogy inkább vennék egy merev villásat kicsivel jobb felszereléssel, minthogy egy gagyi teló lenne benne, mit gondoltok?

köszönöm válszotokat elõre is

szép napot

Én nyáron vettem egy Polarist. Tényleg jó ár/érték arányú bringa így meg most a szezon végi alacsonyabb árakkal csak tovább javul.
Meg vagyok elégedve vele. Persze néhany dolgot változttam rajta.
A gumit lecséltem Maxxis Wormdrive 1.9-ra mivel én is városba gyûröm többet. Betonon jó a gumi kis gördülési ellenállása van. Túrára csak akkor ha ez alatt erdei tekerést értünk döngölt vagy egy enyhén kavicsos utakon semmi több.Ezt gyakorlatilag ráfizetés nélkül cseréltem az üzletben.
Én a fékeket is lecseréltem Avid SD 7-re mert amik erdetileg rajta vannak nagyon gyenge eresztések. Már újonnan kegyetlenül kotyognak mind a karok mind a pillangók.
A teló hát igen... vitathatatlanul gyenge ponja a bicajnak. De városba meg kezdésnek meg teszi. Annyira azért meg nem rossz, hogy még egy merev villa is jobb legyen nála.
Abban az árban amiben gondolkodsz ez tényleg jó választás lehet.
Csak ajánlani tudom.
Képek az aláírásomban.