Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Na, az ember mennyit okosodik egy hét fórumozás után: :)
Eddig neten vadásztam, de már nagyon be vagyok sózva, és jól elmentem megnézni a legközelebbi bicajosboltot.
Érdekes módon ami eddig net alapján bejött, az élõben totál nem, és fordítva.Persze nem volt túl átfogó a kínálat, és az ár szempontjából sem diszkont, de legalább volt Gepida Berig 100-uk, ami igencsak kézre állt.
48.900.-
Van itt az aprón is egy ilyen, van vmi tapasztalat, mennyire strapabíró, használt állapotban is megérné esetleg?
(Azért kérdem, mert a Csepel Landrider amit most hajtok, és kölcsönbe kaptam, a sógoromé, aki alig használta, ennek ellenére eléggé le van amortizálódva.Szal pl. egy ilyet használtban még ingyen sem szeretnék. :P)

Láttam York kolléga Keszthelyi illetõségû, esetleg tudna nekem ott helyben bicósboltokat ajánlani?:) Tudok egy Greenzone-t, egy Deák F. utcait, meg egy Rákóczi utcait. Ezen kívül van még?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Olvasgattam kicsit a topikot, de írok is inkább, mivel van pár kérdésem, amire nem láttam egyértelmû választ. Hardtail XC bringámat szeretném lecserélni, és a várható használat körülményei bizony egy össztelós bringa mellett szólnak (ez a fórumon olvasottakból is lejött). Normafa - Hûvösvölgy útvonal, ami köves és sziklás terep, meredek lejtõkkel. Plusz Ausztria, hegyvidéki utak. :) A hegyrõl lefelé száguldásból kinõttem már, így egy "sima" össztelós AM-bringa lenne számomra megfelelõ, úgy gondolom. Árban kb. 400e számomra a lélektani határ teteje; ennél fogva az a véleményem, jó lenne megcsípni egy akciós tavalyi modellt, valahonnan raktárról, legyen az bármilyen jobb márka. Ahogy eddig nekem összeállt a kép fejben, úgyis inkább az alkatrészek és a telók minõsége a fontos, és kevésbé a márka.
Majd elfelejtettem a "paramétereim". A pénzpiaci válság ellenére "sajnos" enni még mindig nagyon szeretek (sõt), így a 73 kilós versenysúlyom 81-re módosult egyetlen esztendõ alatt. :) A 185 cm-es magasságom bezzeg nem változott, csak a korom. 31-re, hogy a fene vigye! ;) Ezért is kell a bringa, amivel a friss levegõn és a hegyen is tudok végre mozogni.
Szóval a kérdésem, hol találhatok vajon akciós és/vagy tavalyi, jó kis össztelós bringákat? Neten körülnéztem már, bikefun.hu-n és egyéb helyeken, van pár viszonylag jó ajánlat. Sõt, még valami tesztbringában is benne lennék, ha nem túl lestrapált, gondolom 100 vagy akár 200e HUF-fal is szûkebben megkaparintható egy ilyen. Másik kérdésem: tesztbringából vajon mekkora eséllyel lehet kifogni valami jót?
Köszi elõre is!

Érdemes körülnézni a nagykerekbe és az üzletekbe is.
http://www.kerekpar-...D=116&katID=329

Kiforrott konstrukció, elfogadható/jó felszereltség, s még marad pénzed kiegészítõkre is-.:)

bár én a helyedben inkább erre építkeznék.http://www.kerekpar-...D=117&katID=328

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Olvasgattam kicsit a topikot, de írok is inkább, mivel van pár kérdésem, amire nem láttam egyértelmû választ. Hardtail XC bringámat szeretném lecserélni, és a várható használat körülményei bizony egy össztelós bringa mellett szólnak (ez a fórumon olvasottakból is lejött). Normafa - Hûvösvölgy útvonal, ami köves és sziklás terep, meredek lejtõkkel. Plusz Ausztria, hegyvidéki utak. :) A hegyrõl lefelé száguldásból kinõttem már, így egy "sima" össztelós AM-bringa lenne számomra megfelelõ, úgy gondolom. Árban kb. 400e számomra a lélektani határ teteje; ennél fogva az a véleményem, jó lenne megcsípni egy akciós tavalyi modellt, valahonnan raktárról, legyen az bármilyen jobb márka. Ahogy eddig nekem összeállt a kép fejben, úgyis inkább az alkatrészek és a telók minõsége a fontos, és kevésbé a márka.
Majd elfelejtettem a "paramétereim". A pénzpiaci válság ellenére "sajnos" enni még mindig nagyon szeretek (sõt), így a 73 kilós versenysúlyom 81-re módosult egyetlen esztendõ alatt. :) A 185 cm-es magasságom bezzeg nem változott, csak a korom. 31-re, hogy a fene vigye! ;) Ezért is kell a bringa, amivel a friss levegõn és a hegyen is tudok végre mozogni.
Szóval a kérdésem, hol találhatok vajon akciós és/vagy tavalyi, jó kis össztelós bringákat? Neten körülnéztem már, bikefun.hu-n és egyéb helyeken, van pár viszonylag jó ajánlat. Sõt, még valami tesztbringában is benne lennék, ha nem túl lestrapált, gondolom 100 vagy akár 200e HUF-fal is szûkebben megkaparintható egy ilyen. Másik kérdésem: tesztbringából vajon mekkora eséllyel lehet kifogni valami jót?
Köszi elõre is!

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
tudom hogy 24 sebességes csak megjegyeztem de nekem akkor sem tetszik

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

ez nekem nem nagyon jön be mert egy 14 éves fiu vagyok és inkább gyorsan szeretek menni meg durvulni és ha lehet 24 vagy 27 sebességes legyen

Ez 24 sebességes... Egyébként én 15 vok, mégis Cross bringám vanPosted Image(mondjuk outim is vanPosted Image)

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
ez nekem nem nagyon jön be mert egy 14 éves fiu vagyok és inkább gyorsan szeretek menni meg durvulni és ha lehet 24 vagy 27 sebességes legyen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nem tudom hogy milyen bringát vegyek.
2008 as Kelly's quartz ot vagy egy 2008 as Merida sub 40 v-t
Igazából nem mennék terepre csak évente 5 ször inkább az aszfalton és menni vele mint az örült.És segitenétek abban is hogy ha az egyiket megveszem akkor mennyit kéne még ráköltenem?
Sokkal drágább biciklit nem akarok max. 80.000 ft ért.De ha van egy jobb ajánlatotok akkor irjátok le
Elöre is kösz

ha nem nagyon terepezel akkor inkább ezt pl

http://www.bikefun.h..._comfort_v.html

arra a pár alaklomra teljesen felesleges monti
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Nem tudom hogy milyen bringát vegyek.
2008 as Kelly's quartz ot vagy egy 2008 as Merida sub 40 v-t
Igazából nem mennék terepre csak évente 5 ször inkább az aszfalton és menni vele mint az örült.És segitenétek abban is hogy ha az egyiket megveszem akkor mennyit kéne még ráköltenem?
Sokkal drágább biciklit nem akarok max. 80.000 ft ért.De ha van egy jobb ajánlatotok akkor irjátok le
Elöre is kösz

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
50,000,-Ft a max...

Mazso197

Mazso197

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Nem, az utánfutó is szimpla (használt:P ) darab (Vantly), nem a gyorszáras, hanem a csavaros.
Teló nem lényeges szempont, nem volt még telós bicajom, így alapban nem hiányzik.

Az aprós KTM milyen évjárat/típus lehet?

Azért még megnézheted ezt is:
http://www.bikefun.h...9100__3_26.html
Egészség legyen meg térerõ!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Nexave szett '98 óta van. A pontosabb évjárathoz tudni kellene a gyártási idõ kódját- ez két betû (év, hónap) az alkatrészen.
http://www.vintage-t...onent_dates.htm
Pl. a hajtókar belsõ felén megtalálható, vagy a váltók hátulján.
Bár nem ez a lényeges, hanem az állapot. Fékpofák, lánc, lánckerekek állapota, kopottak-e, gumik mennyire elhasználtak, csapágyak rendben forognak, stb.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Pamutnyuszi, sztem jó az apróban talált gép. PBG-re meg ne hallgass - :D - õ csak hepékben és hupákban tud gondolkodni 30 km/h feletti tempónál! ;)
Komolyra. Nem kell mindennapi használathoz, aszfaltra, dózerre teleszkóp. Én lassan 20 éve túrázok, és nem hiányzik a teló. Volt egy-egy túragépben, de elleszel nélküle. Ha van mód, nézzétek meg a bicót. Ha nincs, tán megkérhetsz itt is valakit, aki megteszi helyettetek.
Decathlonos masina dettó. A fékcsere meg komoly. Sárvédõ, - nem felpattintható, hanem teljes íves - esetleg egy csomitartó rá és gyí! Széles vigyor az arcon, picurok hátul a futóban és jöhetnek a kilométerek! ;)

p.: jut eszembe, a Bikemag apróban talált bicó is agyváltós, így ott is gondot okozhat a gyerek futó rögzítése. Kérdés,a futót spéci gyors zárhoz kell rögzíteni?

Nem, az utánfutó is szimpla (használt:P ) darab (Vantly), nem a gyorszáras, hanem a csavaros.
Teló nem lényeges szempont, nem volt még telós bicajom, így alapban nem hiányzik.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Pamutnyuszi, sztem jó az apróban talált gép. PBG-re meg ne hallgass - :D - õ csak hepékben és hupákban tud gondolkodni 30 km/h feletti tempónál! ;)
Komolyra. Nem kell mindennapi használathoz, aszfaltra, dózerre teleszkóp. Én lassan 20 éve túrázok, és nem hiányzik a teló. Volt egy-egy túragépben, de elleszel nélküle. Ha van mód, nézzétek meg a bicót. Ha nincs, tán megkérhetsz itt is valakit, aki megteszi helyettetek.
Decathlonos masina dettó. A fékcsere meg komoly. Sárvédõ, - nem felpattintható, hanem teljes íves - esetleg egy csomitartó rá és gyí! Széles vigyor az arcon, picurok hátul a futóban és jöhetnek a kilométerek! ;)

p.: jut eszembe, a Bikemag apróban talált bicó is agyváltós, így ott is gondot okozhat a gyerek futó rögzítése. Kérdés,a futót spéci gyors zárhoz kell rögzíteni?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
165 cm-ig ajánlják, határeset. Próbáld ki!
Race, no Rest!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Háát... ha hepehupás, rossz aszfaltra kell, akkor nem hiszem, hogy a merevvilla legmegfelelõbb megoldás. Amit Henger ajánlott, az ésszerûbbnek tûnik...

Nem lesz kicsi az S-es... szerintem.

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Az. Városi monti, olyan mint egy suv.
Esetleg ezt érdemes lenne megnézi:
http://www.decathlon...47253-34929995/
S-es akciós 30-ért adják. Fékcsere (Alivio vagy Deore például) után korrekt járkálós bringa lehet belõle. De a mûanyag fékkart messze kerüld! Ha bejön, tuningnak apróból venni hozzá két erõs kereket (kazettás hátsó agy, duplafalú felni), még mindig kijön 50-bõl.

Többiek, vélemény?

No, ez nem is rossz, és még alu is. Nemtom az S-es talán nem kicsi 168/55 emberkének, ugye?

Még eszembe jutott, hogy a KTM megbízható gép, hitvesnek is az van, min. 10 éves lehet, nem tudom, mert használtan kaptuk. Szal semmi gond vele, ezért direkt KTMeket nézegettem használtban. Errõl mi a véleményetek?
http://piacter.bikem...t=188828&cat=72
(azon kívül, hogy baromi ronda a színe..:D)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Hmm, akkor most ez mit is jelent pontosan? Használható birigli egy nem hardcore bringásnak,

Az. Városi monti, olyan mint egy suv.
Esetleg ezt érdemes lenne megnézi:
http://www.decathlon...47253-34929995/
S-es akciós 30-ért adják. Fékcsere (Alivio vagy Deore például) után korrekt járkálós bringa lehet belõle. De a mûanyag fékkart messze kerüld! Ha bejön, tuningnak apróból venni hozzá két erõs kereket (kazettás hátsó agy, duplafalú felni), még mindig kijön 50-bõl.

Többiek, vélemény?
Race, no Rest!

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Pamutnyuszinak:
ACERA nem gáz, neked tekerni kell a bringa, nem sportolni - jól sejtem? - akkor ott nem lesz vele baj.
Férfi váznál csak arra vigyázz, hogy ne üljön hátul a gyerek, mikor le-fel szállsz a bicóra/-ról. :D
Szoknyában nem tekersz? Mondanám, a férfi nép bánatára..:D
Balance, nem tudom, nem volt soha, de ahogy én megnézegettem, a következõ beruházás ott egy fék csere legyen majd. De amit York is írt típust, - Kellys - azt én is merem ajánlani.
Ha Gepidában kifogsz egyet jó áron, az is mehet.
Muttimnak úgy öt éve vettem egy 26"-os kerekû masinát - HAUSER - otthoni szaladgálásra, bevásárlásra - elõl-hátul kosárka - naponta teker vele, van, hogy 20-30 km-t is, és eddig az éves szervizeken kívül - amit én csinálok meg, + bovdenek, láncok évenkénti cseréje - eddig csak külsõ/belsõ gummát kellett cserélni rajta, és egy láckerék sort, de tisztességesen teszi a dolgát. És az sem volt tán csak 38-40 eFt.

LOL, férfi váz abból a szempontból nem gáz, gyerekutánfutóban húzom az aprónépet. ;)
Ömm, na jó, volt hogy reflexbõl felpattantam szoknyában is 1-2x, de nem hálálta meg az anyag. :D
Köszi a Hausereket még megnézem, remélem van belõle vagányabb típus is, mint Dorothy bicaja az Ózból.:) Bocsi, valahogy ebbõl a típusból errefelé csak ilyet láttam.:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Pamutnyuszinak:
ACERA nem gáz, neked tekerni kell a bringa, nem sportolni - jól sejtem? - akkor ott nem lesz vele baj.
Férfi váznál csak arra vigyázz, hogy ne üljön hátul a gyerek, mikor le-fel szállsz a bicóra/-ról. :D
Szoknyában nem tekersz? Mondanám, a férfi nép bánatára..:D
Balance, nem tudom, nem volt soha, de ahogy én megnézegettem, a következõ beruházás ott egy fék csere legyen majd. De amit York is írt típust, - Kellys - azt én is merem ajánlani.
Ha Gepidában kifogsz egyet jó áron, az is mehet.
Muttimnak úgy öt éve vettem egy 26"-os kerekû masinát - HAUSER - otthoni szaladgálásra, bevásárlásra - elõl-hátul kosárka - naponta teker vele, van, hogy 20-30 km-t is, és eddig az éves szervizeken kívül - amit én csinálok meg, + bovdenek, láncok évenkénti cseréje - eddig csak külsõ/belsõ gummát kellett cserélni rajta, és egy láckerék sort, de tisztességesen teszi a dolgát. És az sem volt tán csak 38-40 eFt.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Hmm, akkor most ez mit is jelent pontosan? Használható birigli egy nem hardcore bringásnak, vagy csak kerékpár jellegû fémtermék?:)

Tudom, hogy kevés az 50k, de ez van, bicajom meg perpill nincs, szal kompromisszum...

Egyébként már sokkal jobban képben vagyok, mint egy hete, úgyhogy nagyon köszi az eddigi helpet is. Plusz kaptam offline tanácsokat is:
(m)Acera váltót ne, bõven megfelel a célra a merev villás gép, vékonyabb gumik, és talán jobb lenne az alu váz.
Végülis lehet hogy mégis Hervisbájk lesz belõle....:P

Nincs az Acerával semmi baj, amíg nem 50cm sárban terhelés alatt váltasz... Egy év alatt beleraktam 3000km-t egyszer nem váltott mellé...