Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Használt vs. új tekintetben csak annyit szólnék bele, hogy kb három hete még én is nagyon új bicajt akartam nagyon olcsón .(max. 50k, de az már foghúzás:P)
Aztán jött véletlenül ez a használt Scott 10k-ért. Elsõ ránézésre nagyon le volt lakva és valszeg állt is szegény egy darabig kint, szóval tényleg abban az állapotban 10 rugót ad érte az ember maximum.
De hát mégis egy Scott, azért ott van az érték a dzsuva alatt...(már az elsõ alapos tisztítás megtette a hatását)
Komolyan mondom annyira örülök, hogy megvettük, hogy napokig csak vigyorogtam.:D Nyilván egy ilyen tartósabb és minõségibb alkatrészekbõl van összerakva, mint mondjuk az a Gepida amit 42-ért néztem elõtte újonnan. Arról nem is beszélve, hogy 50 alatt nem kaptam volna aluvázast sem, nemhogy teleszkópost.
Most már mellékes az is hogy eredetileg trekkingben gondolkodtam, mert még így a durva vastag gumival is szépen fut, könnyen, jól gurul, mint az álom. Persze vettem rá ezt-azt: új lánc, hátsó lánckerék-szett, fékkar törött volt, kormányszárat kicseréltem(de csak mert én kicsi vagyok és rövidebb kellett) ..stb..és még így is csak 25 ezernél tartok, más meg egyelõre nem szükséges.
Szóval a lényeg az, hogy soha az életben nem tellett volna nekem új Scott biciklire, és most tessék, van egy cirka 140ezres gépem(mármint az eredeti ára szerint) amit fedezni lehetett a családi pótlékból. :D:D

Remélem segítettem bátorítani a használt bicajoktól félõ leendõ vásárlókat egy kicsit. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ha valóban mindennapi melóbajárás a cél. az a napi 60 kilcsivel , havi 1200-1300 de mégha beleveszel pár asõnapot akkor is egy ezres. a 80K-s kategóriával lehet az lesz a probléma hogy még nem feltétlen a legtartósabb cuccokkal van szerelve, úgyhogy lehet 3-5 hónap múlva ráköltöd azt a pénzt amivel olcsóbb mint egy magasabb kategóriás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Hello,

A segitsegeteket szeretnem kerni bringa vasarlas ugyeben (nemreg irtam, de meg nem sikerult vennem). Munkaba jarasra hasznalnam (Vecses - BP, napi kb 60km). Turara gondoltam, mert a sarvedo, csomagtarto kellene, a vilagitas sem art. Jelenleg ket bringa kozt vacillalok: Merida freeway 9200 (2008), elonye, h van kisebb meret is (171 cm vok), ill. Gepida alboin 200, elonye az agydinamos vilagitas. Nagyon max 80e-t szanok ra. Ti melyiket ajanlanatok, ill ha mast, akkor mit?

Koszi,
Zoli

En nem ertek egyet az elottem szoloval. 80-90eft kozott mar lehet jo cross trekkinget venni, igaz nem a legjobbat, de kezdetnek mindenkepp megfelelot. Erdemes a 2008-as modelek kozott keresgelni azok altalaban le vannak arazva.
Amiket ajanlok megnezesre:
Magellan Corvus Alivio
Kellys Axis

En inkabb cross trekking bringara tennek +sarvedo es +csomagtartot.
Sarvedo kb. 2-3eft, csomagtarto 3-6eft.

Ami meg jo hir, hogy allitolag folytatodik a tavalyi bringapont akcio (egy soproni ismerosom szerint aki azt mondta az ottani bringapont uzlet hirdette az akciot), miszerint minden honap 25-en 25% a raktaron levo es katalogusban szereplo bringakra alkatreszekre. Sajnos jelenleg a honlapjuk atalakitas alatt all.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hello,

A segitsegeteket szeretnem kerni bringa vasarlas ugyeben (nemreg irtam, de meg nem sikerult vennem). Munkaba jarasra hasznalnam (Vecses - BP, napi kb 60km). Turara gondoltam, mert a sarvedo, csomagtarto kellene, a vilagitas sem art. Jelenleg ket bringa kozt vacillalok: Merida freeway 9200 (2008), elonye, h van kisebb meret is (171 cm vok), ill. Gepida alboin 200, elonye az agydinamos vilagitas. Nagyon max 80e-t szanok ra. Ti melyiket ajanlanatok, ill ha mast, akkor mit?

Koszi,
Zoli

ennyiért használtat vegyél sztem. vagy itt apróban vagy vateán
vannak nagyon jók 80-ért. újonnan ennyiért sajna nem túl jókat kapsz.

én most lõttem egy bnõmnek egy full deore-os karcmentes cross bicajt 45-ért.
sztem érdemesebb lenne inkább használtban gondolkodnod.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

csutee

csutee

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello mindenkinek!
Szeretnék új biciklit venni, s egy használt, de nagyon jó állapotú Author A-Gang AM és egy új Gepida Karaton (Gepida Karaton Pro vázzal) között nem tudok dönteni mert mindegyik kb egy árban van, de a felszereltsége nem tudom melyiknek jobb.Szeretném, ha segítenétek a választásban. Elõre is köszi.

zee83

zee83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hello,

Koszi,
Zoli

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Stumpi.:)

Hát igen... szerintem Janes szívéhez egy kicsit közelebb áll a Speci... az avatara árulkodik:)!
Nekem a KTM egy hangyányit jobban tetszik. Bár kb. ugyanolyan felszereltségû a két gép... a legnagyobb különbség a telóban van.
Ja... meg a kerekekben... az elsõ agy Speci az FSR-ben... azt nem nagyon ismerem... hátul meg Deore. A KTM-ben SLX. A KTM-ben 317-es felni... a Speciben DT. Gondolom a DT az erõsebb/drágább kategóriába tartozik.
A KTM-ben SLX fék, a Speciben Avid Elixir SL... gondolom az Elixir ugyancsak a drágább/jobb kategóriába tartozik.. így már szimpatikusabb a Speci.:D

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Hasonló témában:
használt carbon, merevfarú XC váznál mire kell figyelni? Mennyire tartós a C4-es karbon, illetve mennyire sérülékeny?

pitesyku

pitesyku

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Remélem a megfelelõ helyre írok, a megfelelõ módon. Nemrég elhatároztam, hogy szeretnék egy light FR - enduro gépet összerakni. El is kezdtem nézelõdni, de az árakat látva kicsit elhûltem. Szóval azt hiszem használt dolgokból tudnék összerakni egy komplett gépet. Mivel még sosem volt össztelósom, a kérdéseim a következõk:
- Mire érdemes figyelni egy használt össztelós váz vásárlásánál?
- Milyet érdemes egyáltalán venni? (gondolom vannak itt tapasztalt emberek a témában)
- Valamint milyen áron reális egy ilyet megvenni?

A válaszokat elõre is köszönöm szépen! Remélem semmi olyat nem írtam, ami ne lenne idevaló, vagy egetverõ marhaság.

Szép napot!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Stumpi.:)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

..."el lehet gpndolkodni esetleg vlami akciós nagyon jó árû vázon, és építeni, aztán fejlesztgetni. elsõ körben legyen egy jó váz, jó teló, kerekek, hajtómû. a többit ráérsz akár régi géprõl, akár gyengébbet és aztán fejleszteni ahogy kopik.
-nem lesz olcsóbb de egy idõ után nem lesz kompromisszum-
"...

A 185 cm-emhez sajnos nem nagyon találok már a tavalyi, kiárusítás alatt lévõ bringák közt megfelelõt, ezért már az idei modelleket nézegetem. Teszem azt enyhe gyomorgörccsel, az árcédulákra inkább nem is nézve...
(Egy alig használt, 2008-as, 18.5" vázméretû Canyon Nerve AM 5.0-át szeretnék még megnézni élõben, de tartok tõle, hogy ez már határeset a 185 centimhez és kicsi lesz...)
Nagyon Hi-End bringát végülis nem szeretnék (bár nem tudom, mi számít annak), és egy milliós árú bringát késõbb sem használnék ki; de azért mindenképp egy felsõ(bb) kategóriás bringában gondolkozom.
Nálam pont az a lényeg, hogy ne kelljen hozzányúlnom, tuningolgatnom stb., elég legyen csak karbantartás, villa- és láncolajozás és a fékpofacserék, a külsõ- és belsõcsere, valaminthasonló finomságok; ha már szerelgetni kell. Ezért is akarom kicsit a tényleges igényem fölé "lõni" a vásárlandó bringát, ha fogalmazhatok így. Ami a pixisben van:
- Specialized Stumpjumper FSR Comp (2009)
- KTM Lycan 3.0 (2009)
- ...valamint a Fox 32 Talas RLC villa, a hátsó Fox RP23 rugóstag stb. miatt esélyes a Merida Trans-Mission 3000-D
Bár a Meridáról olvastam olyan sorokat, hogy vannak hasonló áron jobb és igényesebb (???) gyártóktól is bicajok, de én ehhez nem értek. :) Élõben szép volt. Mint egy új traktor. Tényleg! :)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Sziasztok!Bringa vásárlással kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni.Naponta kb. 10-15 km-t biztosan használnám munkába járáshoz,aszfalton.Néha használnám hosszabb-rövidebb túrákhoz elsõsorban aszfalton,rossz minõségû aszfalton és minimálisan földúton sík terepen(esetleg aszfaltozott hegyi utakon,de ritkán)

Végülis egy Merida Crossway 20-V-t rendeltem meg,2008-as modell,akciós ára épp belefért a keretbe(69990).Remélem nem nyúltam nagyon mellé.Kösz mindenkinek a tanácsokat.

Pamutnyuszi

Pamutnyuszi

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Na, csak sikerült! :) Gratula! Innentõl már tekerhetsz, ahogy bírod! (Csak a lurkók is bírják anyjuk új szenvedélyét!)

Erre a gépre gondoltál?
http://scottusa.com/...96/voltage_yz_1
http://www.freeridez...p?topic=19489.0
http://www.bikerstre...ge/ScottYZ1.htm
Na mert, ha a váz rendben van, akkor ezt nem fogod elnyüstölni egyhamar! Ez igen csak hard core bringa! :)

Köszi. :)
Konkrétan ez az:
http://www.bikemagic...Z1/rcn/56/rgn/1
Igaz, hogy 2004-es, de itt a mûszaki leírás szerint is király egy gép. :D
Mondjuk pereceltek egy jót vele(nyilván ezért került a lomishoz) de komoly baja nincs, 11 rugónál áll meg a renoválás elsõ körben: elsõ fékkar, hátsó fogaskerék szett, új lánc, stb ....a gumik, plusz sárvédõ, ez-az meg majd ráér, már alig várom hogy hajtsam.:bananadan

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Cube Aim 100e körül van (tavalyi) sok helyen, az se rossz...

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Az új Trek 4300-ast nem ismerem, de én egy 10 éves, merev villás 4300-ast cserélek most le egy komolyabb gépre. Eddig nagyon szerettem, megbízható, kezes gép volt, de mióta komolyabb terepen használom, már éreztem a korlátait.

Ami most nálam bejövõs, az a Cube Acid.
Uez márkában 120-ért az AIM-ot http://www.bringavar...e=Cube-Aim-2009 érdemes megnézni.

Vagy még érdekes lehet a Kelly's tavalyi bringái 15-20% os leértékben:
http://www.bigbike.h...ikes&cat=Kellys

A választással mindenképpen megvárnám a közeli Bringaexpo-t.

Üdv Mindenkinek!

Éppen biciklivásásárlás elõtt állok csak tapasztalatlanságom miatt úgygondolom érdemes kikérnem mások véleményét is, ezért írok most. Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is. A helyi üzleteket összejárva eddig 3 bicikli lett szimpatikus:
1, Rockrider 5.3MTB
2, Caprine Epik 50
3, Trek 4300D
Eddig nekem a Rockrider tûnik a legjobb választásnak.
Szerintetek a három közül melyik a legjobb vállasztás, vagy ha esetleg tudtok valami másik fajtát amit érdemesebb megvásárolni annak írjátok meg a nevét.
Segítségeteket elõre is köszönöm.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Éppen biciklivásásárlás elõtt állok csak tapasztalatlanságom miatt úgygondolom érdemes kikérnem mások véleményét is, ezért írok most. Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is. A helyi üzleteket összejárva eddig 3 bicikli lett szimpatikus:
1, Rockrider 5.3MTB
2, Caprine Epik 50
3, Trek 4300D
Szerintetek a három közül melyik a legjobb vállasztás, vagy ha esetleg tudtok valami másik fajtát amit érdemesebb megvásárolni annak írjátok meg a nevét.

100eft korul lehet kapni Magellan Polaris Deore-t akar tarcsaval szerelve is.
120eft korul meg Magellan Serpens LX-et igaz ezen nincs tarcsa, en mondjuk most egy ilyennel szemezek :), de iden nem lesz ra keret :(.
Jah mindegyik 2008-as, ezert vannak ilyen jo aron. Ha van meg a meretedben akkor erdemes ezeket is megnezni.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

tudom hogy az új szimpibb de elmélrtileg (ha megvannak még (1ik. thez ? :) ) 2 db L-es stumpi fsr is van eladó mind2 majdnem "szalon állapotú"

Ejha, Specialized Stumpjumper FSR, és L-es méretben? Hol találom?

Köszi!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is.

100-ért remek V fékes bringát lehet kapni. A bovdenes tárcsát nem erõltetném.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

1, Rockrider 5.3MTB
2, Caprine Epik 50
3, Trek 4300D

Ha újban gondolkozol akkor ezek közül a Trek jó választás.
Használtban ennyi pénzbõl vehetsz jobbat is akár!:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Szuper és köszönöm, felvettem az említett típusokat a listára, utána fogok járni. 2009-es Merida Trans-Mission 3000-D-t már találtam is, hol lehet kölcsönözni, ráadásul 19" méretben. Ez a Komjádi melletti Wilker, és rájöttem közben, hogy pont most a hétvégén már ültem (!) azon a vadiúj tesztbringán. Akkor lefotóztam mobillal, és a képeket nézve látom, hgoy az az volt, az új "AM" (vagyis Trans-Mission) 3000-D. :)
Sajnos a 629e Ft már bõven túllépi nálam a lélektani határt. Ha Merida lesz, akkor az ára miatt inkább a 2008-as AM 3000-D. De még bõven versenyben van nálam a többi típus és gyûjtöm az infókat és árakat a Cube-okról és a KTM-ekrõl.
Tesztek. Magyar nyelvû teszteket már találtam Specialized StumpJumper FSR Compra, Kona Dawg Deluxe-ra, este angol nyelvû teszteket is keresek. Fontos a tájékozottság - ha másért nem, csak hogy totál összezavarjam magam. :)

tudom hogy az új szimpibb de elmélrtileg (ha megvannak még (1ik. thez ? :) ) 2 db L-es stumpi fsr is van eladó mind2 majdnem "szalon állapotú"

teszteket nem tudok, de elég sok fullit próbáltam (scott g-zero karbon, kona kikapu, kona coiler, kona dawg, speci stumpi fsr, giant trance x, merida mission, marida all mountin, cube (jópárat tartósan is) szal ha van vmi kérdés nyugodtan.

el lehet gpndolkodni esetleg vlami akciós nagyon jó árû vázon, és építeni, aztán fejlesztgetni. elsõ körben legyen egy jó váz, jó teló, kerekek, hajtómû. a többit ráérsz akár régi géprõl, akár gyengébbet és aztán fejleszteni ahogy kopik.
-nem lesz olcsóbb de egy idõ után nem lesz kompromisszum-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való