Sziasztok!
No, meglepõ módon nekem is abban kellene segítséget nyújtani, milyen bringát vegyek napi min.15 km-es strapára.
Körülmények: rossz aszfalt, itt-ott kis hepehupás földes szakasz, zéró emelkedõ, ja és egy kétszemélyes gyerekutánfutót vontatok.
Néha egy-egy kisebb túrát is beiktatnánk.
Így lelkes amatõrként, minimális hozzáértéssel(remélhetõleg
) trekking bikera gondoltam. Vagy tour-cross, vagy atb, vagy akárhogy is hívják még ezeket, de gondolom ebbõl már tudjátok mit is akarok nagyjából.
Amiket eddig próbáltam:Vegas nõi mtb, noname szimpla agyváltós háromsebességes holland nõi bicó, régebbi típusú KTM ffi verseny, Schwinn csepel ffi Landrider. A legjobban a KTM-et szeretem, de az utánfutót a hátsó váltó miatt nem lehet rákötni. A nõik nekem sokkal instabilabbaknak tûntek, noha az utánfuti nem annyira terheli meg õket, mint a szimpla gyerekülés. Hát a Landrider meg hiába a legújabb, alig volt használva és recseg-kattog a váltó, ledobja a láncot, meg eltörött vmi a pedál tengelyénél.Váltó szempontjából az öreg holland gép volt a legjobb, agyváltós, 3 sebességes, tíz éve kaptam használtan(!) és azalatt semmi gondom nem volt vele, csak tavaly kölcsönadtam és elhalálozott...
Szóval vmi könnyen, jól gurulósat szeretnék:), stabilat és strapabírót.
Sajna az anyagi keretek nem vmi fényesek rá, erõsen 50k alatt lenne ideális, már amennyire lehet ennyibõl nem kacatot venni.
Nem tudom használtak közt érdemes-e keresgélni, ha nem vagyok technikailag túl profi....?(nem szeretnék bicajt szerelni az út szélén a 2 kis kölökkel az utánfutiban
)
Egyébként nekem is a Caprine Tour Crosson akadt meg a szemem elsõre, vmi hasonlót szeretnék, csak kicsit olcsóbban....:chin:
Elõre is köszi a segítséget!