Olvasgattam kicsit a topikot, de írok is inkább, mivel van pár kérdésem, amire nem láttam egyértelmû választ. Hardtail XC bringámat szeretném lecserélni, és a várható használat körülményei bizony egy össztelós bringa mellett szólnak (ez a fórumon olvasottakból is lejött). Normafa - Hûvösvölgy útvonal, ami köves és sziklás terep, meredek lejtõkkel. Plusz Ausztria, hegyvidéki utak.

A hegyrõl lefelé száguldásból kinõttem már, így egy "sima" össztelós AM-bringa lenne számomra megfelelõ, úgy gondolom. Árban kb. 400e számomra a lélektani határ teteje; ennél fogva az a véleményem, jó lenne megcsípni egy akciós tavalyi modellt, valahonnan raktárról, legyen az bármilyen jobb márka. Ahogy eddig nekem összeállt a kép fejben, úgyis inkább az alkatrészek és a telók minõsége a fontos, és kevésbé a márka.
Majd elfelejtettem a "paramétereim". A pénzpiaci válság ellenére "sajnos" enni még mindig nagyon szeretek (sõt), így a 73 kilós versenysúlyom 81-re módosult egyetlen esztendõ alatt.

A 185 cm-es magasságom bezzeg nem változott, csak a korom. 31-re, hogy a fene vigye!

Ezért is kell a bringa, amivel a friss levegõn és a hegyen is tudok végre mozogni.
Szóval a kérdésem, hol találhatok vajon akciós és/vagy tavalyi, jó kis össztelós bringákat? Neten körülnéztem már, bikefun.hu-n és egyéb helyeken, van pár viszonylag jó ajánlat. Sõt, még valami tesztbringában is benne lennék, ha nem túl lestrapált, gondolom 100 vagy akár 200e HUF-fal is szûkebben megkaparintható egy ilyen. Másik kérdésem: tesztbringából vajon mekkora eséllyel lehet kifogni valami jót?
Köszi elõre is!