Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2009. March 10. - 20:59
Éppen biciklivásásárlás elõtt állok csak tapasztalatlanságom miatt úgygondolom érdemes kikérnem mások véleményét is, ezért írok most. Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is. A helyi üzleteket összejárva eddig 3 bicikli lett szimpatikus:
1, Rockrider 5.3MTB
2, Caprine Epik 50
3, Trek 4300D
Eddig nekem a Rockrider tûnik a legjobb választásnak.
Szerintetek a három közül melyik a legjobb vállasztás, vagy ha esetleg tudtok valami másik fajtát amit érdemesebb megvásárolni annak írjátok meg a nevét.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2009. March 10. - 16:20
Na, csak sikerült! Gratula! Innentõl már tekerhetsz, ahogy bírod! (Csak a lurkók is bírják anyjuk új szenvedélyét!)Juhúúú!
Hogy micsoda mákom van! Kaptunk egy fülest, hogy a közeli lomis hozott be egy Scott bicót, gyorsan meg kéne kukkantani, hitves ki is ugrott melóból, majd csalódottan telefonált, hogy sorban álltak érte, és elvitték elõle....hát ez van...
No de még nincs vége a sztorinak: vevõ srác megjelent 15 perc múlva, hogy kidobta a zasszony, mert neki nem kell monti, és átadná nekünk ha kell. Persze rögtön ugrott még rá két-három jelenlevõ emberke, de tripla stipi-stopi és enyém lett a gép.
Ugyan nem pont ilyen típust keresgéltem, de ez mégis egy Scott Voltage YZ 1, ja és tízezer pengõ forintért.
Lesz rajta némi javítanivaló, meg vékonyabb gumik kellenének rá, gondolom az aszfaltra, plusz sárvédõ, durván olyan 20k amit rá lehet költeni elsõ körben, de hát akkor is bõven megérte asszem.
Vélemény?
Majd szúrok be képet ha lesz több idõm, de talán olyan 2006 körüli évjárat lehet.....bár hülyeséget nem akarok mondani, még nem volt idõm nagyon belemélyedni.
Erre a gépre gondoltál?
http://scottusa.com/...96/voltage_yz_1
http://www.freeridez...p?topic=19489.0
http://www.bikerstre...ge/ScottYZ1.htm
Na mert, ha a váz rendben van, akkor ezt nem fogod elnyüstölni egyhamar! Ez igen csak hard core bringa!
Posted 2009. March 10. - 13:46
Szuper és köszönöm, felvettem az említett típusokat a listára, utána fogok járni. 2009-es Merida Trans-Mission 3000-D-t már találtam is, hol lehet kölcsönözni, ráadásul 19" méretben. Ez a Komjádi melletti Wilker, és rájöttem közben, hogy pont most a hétvégén már ültem (!) azon a vadiúj tesztbringán. Akkor lefotóztam mobillal, és a képeket nézve látom, hgoy az az volt, az új "AM" (vagyis Trans-Mission) 3000-D.én megnézném ezt is
http://boneshaker.hu...ai_q_fs_sl.html
kifejezetten jó szereltség, jó váznak is látszik. bár az ára asszem emelkedik.
aztán cube
idei speci fsr xc-re is vmi 450 körül mondot Rob, az mostmár ugyanaz a vázgeó mint a stumpi fsr, csak az anyag más. felszereltségben gyengébb lesz viszont a legjobban eltalált geo
meridák azért picit változtak a tavalyihoz képest. azokból lesz tesztbringa is ki tudod próbálni
Sajnos a 629e Ft már bõven túllépi nálam a lélektani határt. Ha Merida lesz, akkor az ára miatt inkább a 2008-as AM 3000-D. De még bõven versenyben van nálam a többi típus és gyûjtöm az infókat és árakat a Cube-okról és a KTM-ekrõl.
Tesztek. Magyar nyelvû teszteket már találtam Specialized StumpJumper FSR Compra, Kona Dawg Deluxe-ra, este angol nyelvû teszteket is keresek. Fontos a tájékozottság - ha másért nem, csak hogy totál összezavarjam magam.
Posted 2009. March 10. - 12:42
Hogy micsoda mákom van! Kaptunk egy fülest, hogy a közeli lomis hozott be egy Scott bicót, gyorsan meg kéne kukkantani, hitves ki is ugrott melóból, majd csalódottan telefonált, hogy sorban álltak érte, és elvitték elõle....hát ez van...
No de még nincs vége a sztorinak: vevõ srác megjelent 15 perc múlva, hogy kidobta a zasszony, mert neki nem kell monti, és átadná nekünk ha kell. Persze rögtön ugrott még rá két-három jelenlevõ emberke, de tripla stipi-stopi és enyém lett a gép.
Ugyan nem pont ilyen típust keresgéltem, de ez mégis egy Scott Voltage YZ 1, ja és tízezer pengõ forintért.
Lesz rajta némi javítanivaló, meg vékonyabb gumik kellenének rá, gondolom az aszfaltra, plusz sárvédõ, durván olyan 20k amit rá lehet költeni elsõ körben, de hát akkor is bõven megérte asszem.
Vélemény?
Majd szúrok be képet ha lesz több idõm, de talán olyan 2006 körüli évjárat lehet.....bár hülyeséget nem akarok mondani, még nem volt idõm nagyon belemélyedni.
Posted 2009. March 10. - 11:20
én megnézném ezt isKészítettem egy Excel-táblát ezekrõl a bringákról, egymás mellé írva, melyiken mi az adott alkatrész, hogy legalább nagyjából rangsorolni lehessen õket. (Furcsa módon a 2008-as Merida AM 3000-D egészen jónak tûnik, meg fogom nézni élõben...) Kiegészítettem a Specialized Streejumper FSR Comp-pal; sajnos ezt akciósan nem találtam, 600e Ft, slussz-passz. A Merida miatt annak utódját is felvettem, a Trans-Mission HFS 3000-D-t, de nincs nagy különbség a 2008-as AM 3000-D-hez képest - hacsak a floating brakes nem az.
KTM-eket is próbáltam felkutatni 2008-as modelleket; azokat is mindenképp bele akarom venni az összehasonlításba. Szerintetek melyik márkát/típust ne hagyjam még ki?
http://boneshaker.hu...ai_q_fs_sl.html
kifejezetten jó szereltség, jó váznak is látszik. bár az ára asszem emelkedik.
aztán cube
idei speci fsr xc-re is vmi 450 körül mondot Rob, az mostmár ugyanaz a vázgeó mint a stumpi fsr, csak az anyag más. felszereltségben gyengébb lesz viszont a legjobban eltalált geo
meridák azért picit változtak a tavalyihoz képest. azokból lesz tesztbringa is ki tudod próbálni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. March 10. - 00:09
Készítettem egy Excel-táblát ezekrõl a bringákról, egymás mellé írva, melyiken mi az adott alkatrész, hogy legalább nagyjából rangsorolni lehessen õket. (Furcsa módon a 2008-as Merida AM 3000-D egészen jónak tûnik, meg fogom nézni élõben...) Kiegészítettem a Specialized Streejumper FSR Comp-pal; sajnos ezt akciósan nem találtam, 600e Ft, slussz-passz. A Merida miatt annak utódját is felvettem, a Trans-Mission HFS 3000-D-t, de nincs nagy különbség a 2008-as AM 3000-D-hez képest - hacsak a floating brakes nem az....Helyzetjelentés. Következõ tavalyi, 2008-as bringákat találtam eddig:
- Giant TRANCE X3 2008, 400e HUF
- Merida - AM 3000-D '08, 432e HUF
- Kona Dawg Deluxe 2008, 402e HUF
...
KTM-eket is próbáltam felkutatni 2008-as modelleket; azokat is mindenképp bele akarom venni az összehasonlításba. Szerintetek melyik márkát/típust ne hagyjam még ki?
Posted 2009. March 09. - 23:53
Posted 2009. March 09. - 23:16
Most ruháznék be egy jó kis gépbe de nem tudok választani. Kérlek titeket segítsetek.
Kona Stinky: http://piacter.bikem...t=202589&cat=12
uj rugostag,hayes fékek,chain dog-roller coaster, uj fire eye kerék, mavic agyak, xtr váltó, truvativ hajtókar....minden uj állapotban
dorado villával szintén hibátlan gyönyörüen mozog szép olajos hangja van.
250e Ft
Giant VT: http://piacter.bikem...t=202181&cat=12
Hajtás: Race face hajtókar, deore váltás hátul azért egy lx dolgozik, lánc fogaskoszorú is le lett cserélve, amúgy sram.
Easton kiegészítõk amiket nem kapsz kicsiny hazánkban meg.
Fék: avid Jusy 5
Elsõ teló Rock Sock domain papírokkal és a vázat is tudom igazolni hogy nem lopott.
Rugóstag: FOX vanilla R tulfojós
Kerekek: syncros felnik, novatec agyak gumi maxis minion dh 2.6 osak
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
BB
Posted 2009. March 09. - 20:52
Zsiga a piac sarkanal van, de mehetsz a gimi melletti boltba is, Laci is biztos tud segiteni.Köszönöm a tanácsot.
Épp ma indultam Marcaliba bicajt nézni, csak elmosta az esõ meg a család a programot. Az a Zsiga az a melyik? A kis bolt a gimnázium után/mellett vhol, vagy a másik irányban a kórház felé a papírbolt melletti?
Eh, bár végülis mindegy, úgyis mindet megnézem. Igazából abban (is) reménykedek, hátha van vhol vmi elfekvõ maradék, korábbi modell.
A vazzal kapcsolatban meg a hozza erto kollega mar valaszolt:).
Posted 2009. March 09. - 16:02
Helyzetjelentés. Következõ tavalyi, 2008-as bringákat találtam eddig:
- Giant TRANCE X3 2008, 400e HUF
- Merida - AM 3000-D '08, 432e HUF
- Kona Dawg Deluxe 2008, 402e HUF
Hogy van-e ezek közt 18" vagy 19" méretben (a 185 centiméteremhez), azt még nem tudom, még fel kell csörögnöm a boltokat.
A specifikációkról, alkatrészekrõl ma este készítek egy Excel-listát, ahol szépen mindent összevetek. (Már amennyire félig-meddig a témában laikusan tehetem.)
Eladó, 2008-as Specialized Stumpjumper FSR-t egyelõre nem találtam ("csak" egy tesztet róla - ezúton is kösz a tippet!).
Posted 2009. March 09. - 13:58
Posted 2009. March 09. - 13:49
Most jövök egy bringa boltból,mert az idei modellek most kezdenek
csordogálni.Amit kinéztem bringát február közepén a listaárhoz
képest 10%-al drágább lett( +20.000Ft) !Mondtam az eladónak,
hogy akkor a bicó vásárlást átteszem a nyárra.
Azt mondta,hogy ezaz ár már valószínû nem lesz aktuális....
Sakk-Matt
Posted 2009. March 09. - 13:22
Na most ezt a váz dolgot annyiban nem vágom, hogy ugye én naivan azt gondoltam, hogy a váz az aztán az egyik dolog ami nem tud tönkremenni egy bringán. Oké, hogy az alu könnyebb, de mi az hogy nem jó minõségû acél?? :scratchheNem hinném, hogy összecsuklik az 55 kilóm alatt, de el nem tudom képzelni, hogy jön az ki, hogy gyenge minõség.
A mostani alsókategóriás acélvázak anyaga HiTen acél. Egyszerû szénacél ötvözet. Elõnye hogy olcsó, hátránya a szilárdsága, és az alkalmazott olcsó technológia (nem változó falvastagság, olcsó hegesztési technika). Emiatt egy ilyen váz kb. 3-3,5 kg, míg egy jó acél (pl. Tange Prestige, vagy 4130-as CrMo ötvözet) húzott csövekbõl, precíz hegesztési varratokkal -vagy forrasztással- készül, 2 kilós vagy könnyebb ugyanabban a méretben. És akkor a geometriáról nem is beszéltünk.
Összecsuklani nem fog, csak kõnehéz lesz. A gyenge minõség a súlyban fog jelentkezni fõleg, és a külcsínben. ÉS az alu nem mindig könnyebb az acélnál.
Race, no Rest!
Posted 2009. March 09. - 12:25
ezek közül az idei tfs 900 anyagban is szereltségben is gyengébb
a dawg delux korrekt gép de néhány alkatrész (fõleg a kerekek) cserések. abból az akciós tavalyi tesztgép amúgy korrekt darab (én is nyúztam kicsit )csak kicsi lenne neked (17") de legalábbis hatéreset. (viszont van 18-as is) az AM 3000 felszereltségben jobb picit mint a kona, viszont ha M-es váz az megint lehet kicsi. (meg a tavalyinál a kona biztos hogy erõsebb).
giantbõl jó lenne a trance-x de nem tudom az árait meg hogy milyen a beszerzhetõsége.
és amit még érdemes az specialized stumpjumper fsr, ha van még tavalyi belõle illetve az idei fsr xc (ez geóban és mozgásban (120mm) már +egyezik a stumpi fsr-rel).
http://www.kerekpar-...D=116&katID=329
Posted 2009. March 09. - 11:40
Ha ajanlani kell akkor en a Greenzone-t ajanlanam, de ott nem kapsz annyiert amennyiert szeretnel, szerintem.
Jellemzoen nem tartanak nagyon alja bringakat, azokkal csak a baj van. A Forum-os bolt meg nekem nem szimpi, ott mar kapni 30eft-tol bringakat csak hat azok meg nem a legjobbak...
Mondjuk ez a Gepida se gyozott meg, acel vazas (azt mondjak a hozzaertok a mostani acelvazas bringak nem jo minoseguek), a rajta levo valtok eleg kutyautok (meg az acera szintjet sem erik el).
Ha tenyleg 50 a plafon akkor hasznaltat vegyel, ha tudsz ra egy kicsit tobbet szanni akkor nezd meg azt a kellys-t amit mondtam.
Ha jarsz marcali fele akkor a muszaki boltnal arulnak kellys-t, de nez be Zsigahoz is hatha van nala valami jo vetel.
Köszönöm a tanácsot.
Épp ma indultam Marcaliba bicajt nézni, csak elmosta az esõ meg a család a programot. Az a Zsiga az a melyik? A kis bolt a gimnázium után/mellett vhol, vagy a másik irányban a kórház felé a papírbolt melletti?
Eh, bár végülis mindegy, úgyis mindet megnézem. Igazából abban (is) reménykedek, hátha van vhol vmi elfekvõ maradék, korábbi modell.
Na most ezt a váz dolgot annyiban nem vágom, hogy ugye én naivan azt gondoltam, hogy a váz az aztán az egyik dolog ami nem tud tönkremenni egy bringán. Oké, hogy az alu könnyebb, de mi az hogy nem jó minõségû acél?? :scratchheNem hinném, hogy összecsuklik az 55 kilóm alatt, de el nem tudom képzelni, hogy jön az ki, hogy gyenge minõség.
Posted 2009. March 08. - 22:17
ezek közül az idei tfs 900 anyagban is szereltségben is gyengébbNéztem a KTM oldalait is, de valahogy elsiklottam a TOUR menüpont alatt; olyannyira, hogy még a küldött link alapján sem jöttem rá elsõre, hogy találom meg a teljes AM modellpalettát. Szóval, köszi!
Nos, egyelõre csak nézelõdöm, mi a kínálat, na meg ki a fejembõl, egyre fokozódó tanácstalanságom eredményeképp. Hiába, már az ókori görögök is megmondták: minden egyes megválaszolt kérdés két új kérdést vet fel.
Összefoglalva kicsit keresésem jelenlegi helyzetét: KTM-ben árban a Lycan 4.0 talán elfogadható lenne, de a 3.0 szimpatikusabb... Meridában találtam egy használt, 2008-as AM 3000-D-t a tavalyi bolti árnál kb. 200-al olcsóbban. Konában is találtam 150-nel olcsóbban egy 2008-as Kona Dawg Deluxe-t. Esélyes lehet az új bringák közt még a 2009-es Merida Trans-Mission TFS 900-D. Egyelõre ennyi. Cube bringákról nincs még információm, a Giantot, Scottot és még sok más márkát pedig nem ismerem.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
a dawg delux korrekt gép de néhány alkatrész (fõleg a kerekek) cserések. abból az akciós tavalyi tesztgép amúgy korrekt darab (én is nyúztam kicsit )csak kicsi lenne neked (17") de legalábbis hatéreset. (viszont van 18-as is) az AM 3000 felszereltségben jobb picit mint a kona, viszont ha M-es váz az megint lehet kicsi. (meg a tavalyinál a kona biztos hogy erõsebb).
giantbõl jó lenne a trance-x de nem tudom az árait meg hogy milyen a beszerzhetõsége.
és amit még érdemes az specialized stumpjumper fsr, ha van még tavalyi belõle illetve az idei fsr xc (ez geóban és mozgásban (120mm) már +egyezik a stumpi fsr-rel).
Posted 2009. March 08. - 21:50
KTM-eket ismered?
Sztem a Lycan pont neked való: http://www.ktmteam.h...x.php?site=tour
Pesten van 1, még a tavalyi áron: http://moab.hu/index...d=316&Itemid=31
Néztem a KTM oldalait is, de valahogy elsiklottam a TOUR menüpont alatt; olyannyira, hogy még a küldött link alapján sem jöttem rá elsõre, hogy találom meg a teljes AM modellpalettát. Szóval, köszi!
Nos, egyelõre csak nézelõdöm, mi a kínálat, na meg ki a fejembõl, egyre fokozódó tanácstalanságom eredményeképp. Hiába, már az ókori görögök is megmondták: minden egyes megválaszolt kérdés két új kérdést vet fel.
Összefoglalva kicsit keresésem jelenlegi helyzetét: KTM-ben árban a Lycan 4.0 talán elfogadható lenne, de a 3.0 szimpatikusabb... Meridában találtam egy használt, 2008-as AM 3000-D-t a tavalyi bolti árnál kb. 200-al olcsóbban. Konában is találtam 150-nel olcsóbban egy 2008-as Kona Dawg Deluxe-t. Esélyes lehet az új bringák közt még a 2009-es Merida Trans-Mission TFS 900-D. Egyelõre ennyi. Cube bringákról nincs még információm, a Giantot, Scottot és még sok más márkát pedig nem ismerem.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Posted 2009. March 08. - 17:20
Olvasgattam kicsit a topikot, de írok is inkább, mivel van pár kérdésem, amire nem láttam egyértelmû választ. Hardtail XC bringámat szeretném lecserélni, és a várható használat körülményei bizony egy össztelós bringa mellett szólnak (ez a fórumon olvasottakból is lejött). Normafa - Hûvösvölgy útvonal, ami köves és sziklás terep, meredek lejtõkkel. Plusz Ausztria, hegyvidéki utak. A hegyrõl lefelé száguldásból kinõttem már, így egy "sima" össztelós AM-bringa lenne számomra megfelelõ, úgy gondolom. Árban kb. 400e számomra a lélektani határ teteje; ennél fogva az a véleményem, jó lenne megcsípni egy akciós tavalyi modellt, valahonnan raktárról, legyen az bármilyen jobb márka. Ahogy eddig nekem összeállt a kép fejben, úgyis inkább az alkatrészek és a telók minõsége a fontos, és kevésbé a márka.
Majd elfelejtettem a "paramétereim". A pénzpiaci válság ellenére "sajnos" enni még mindig nagyon szeretek (sõt), így a 73 kilós versenysúlyom 81-re módosult egyetlen esztendõ alatt. A 185 cm-es magasságom bezzeg nem változott, csak a korom. 31-re, hogy a fene vigye! Ezért is kell a bringa, amivel a friss levegõn és a hegyen is tudok végre mozogni.
Szóval a kérdésem, hol találhatok vajon akciós és/vagy tavalyi, jó kis össztelós bringákat? Neten körülnéztem már, bikefun.hu-n és egyéb helyeken, van pár viszonylag jó ajánlat. Sõt, még valami tesztbringában is benne lennék, ha nem túl lestrapált, gondolom 100 vagy akár 200e HUF-fal is szûkebben megkaparintható egy ilyen. Másik kérdésem: tesztbringából vajon mekkora eséllyel lehet kifogni valami jót?
Köszi elõre is!
KTM-eket ismered?
Sztem a Lycan pont neked való: http://www.ktmteam.h...x.php?site=tour
Pesten van 1, még a tavalyi áron: http://moab.hu/index...d=316&Itemid=31
Posted 2009. March 08. - 16:05
Ha ajanlani kell akkor en a Greenzone-t ajanlanam, de ott nem kapsz annyiert amennyiert szeretnel, szerintem.Láttam York kolléga Keszthelyi illetõségû, esetleg tudna nekem ott helyben bicósboltokat ajánlani? Tudok egy Greenzone-t, egy Deák F. utcait, meg egy Rákóczi utcait. Ezen kívül van még?
Jellemzoen nem tartanak nagyon alja bringakat, azokkal csak a baj van. A Forum-os bolt meg nekem nem szimpi, ott mar kapni 30eft-tol bringakat csak hat azok meg nem a legjobbak...
Mondjuk ez a Gepida se gyozott meg, acel vazas (azt mondjak a hozzaertok a mostani acelvazas bringak nem jo minoseguek), a rajta levo valtok eleg kutyautok (meg az acera szintjet sem erik el).
Ha tenyleg 50 a plafon akkor hasznaltat vegyel, ha tudsz ra egy kicsit tobbet szanni akkor nezd meg azt a kellys-t amit mondtam.
Ha jarsz marcali fele akkor a muszaki boltnal arulnak kellys-t, de nez be Zsigahoz is hatha van nala valami jo vetel.
Posted 2009. March 08. - 02:53
http://www.sportnora...arndorf_web.pdf
400 E ft körül még a jelenlegi Eur árfolyamon is találni megfontolandó ajánlatokat!