Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is.
100-ért remek V fékes bringát lehet kapni. A bovdenes tárcsát nem erõltetném.
Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is.
Üdv Mindenkinek!
Éppen biciklivásásárlás elõtt állok csak tapasztalatlanságom miatt úgygondolom érdemes kikérnem mások véleményét is, ezért írok most. Mountenbike biciklit akarok vásárolni az árkategória pedig kb. 100000HUF egy picit lehet több is. A helyi üzleteket összejárva eddig 3 bicikli lett szimpatikus:
1, Rockrider 5.3MTB
2, Caprine Epik 50
3, Trek 4300D
Eddig nekem a Rockrider tûnik a legjobb választásnak.
Szerintetek a három közül melyik a legjobb vállasztás, vagy ha esetleg tudtok valami másik fajtát amit érdemesebb megvásárolni annak írjátok meg a nevét.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
tudom hogy az új szimpibb de elmélrtileg (ha megvannak még (1ik. thez ?Szuper és köszönöm, felvettem az említett típusokat a listára, utána fogok járni. 2009-es Merida Trans-Mission 3000-D-t már találtam is, hol lehet kölcsönözni, ráadásul 19" méretben. Ez a Komjádi melletti Wilker, és rájöttem közben, hogy pont most a hétvégén már ültem (!) azon a vadiúj tesztbringán. Akkor lefotóztam mobillal, és a képeket nézve látom, hgoy az az volt, az új "AM" (vagyis Trans-Mission) 3000-D.
Sajnos a 629e Ft már bõven túllépi nálam a lélektani határt. Ha Merida lesz, akkor az ára miatt inkább a 2008-as AM 3000-D. De még bõven versenyben van nálam a többi típus és gyûjtöm az infókat és árakat a Cube-okról és a KTM-ekrõl.
Tesztek. Magyar nyelvû teszteket már találtam Specialized StumpJumper FSR Compra, Kona Dawg Deluxe-ra, este angol nyelvû teszteket is keresek. Fontos a tájékozottság - ha másért nem, csak hogy totál összezavarjam magam.
Na, csak sikerült!Juhúúú!
Hogy micsoda mákom van! Kaptunk egy fülest, hogy a közeli lomis hozott be egy Scott bicót, gyorsan meg kéne kukkantani, hitves ki is ugrott melóból, majd csalódottan telefonált, hogy sorban álltak érte, és elvitték elõle....hát ez van...
No de még nincs vége a sztorinak: vevõ srác megjelent 15 perc múlva, hogy kidobta a zasszony, mert neki nem kell monti, és átadná nekünk ha kell. Persze rögtön ugrott még rá két-három jelenlevõ emberke, de tripla stipi-stopi és enyém lett a gép.
Ugyan nem pont ilyen típust keresgéltem, de ez mégis egy Scott Voltage YZ 1, ja és tízezer pengõ forintért.
Lesz rajta némi javítanivaló, meg vékonyabb gumik kellenének rá, gondolom az aszfaltra, plusz sárvédõ, durván olyan 20k amit rá lehet költeni elsõ körben, de hát akkor is bõven megérte asszem.
Vélemény?
Majd szúrok be képet ha lesz több idõm, de talán olyan 2006 körüli évjárat lehet.....bár hülyeséget nem akarok mondani, még nem volt idõm nagyon belemélyedni.
Szuper és köszönöm, felvettem az említett típusokat a listára, utána fogok járni. 2009-es Merida Trans-Mission 3000-D-t már találtam is, hol lehet kölcsönözni, ráadásul 19" méretben. Ez a Komjádi melletti Wilker, és rájöttem közben, hogy pont most a hétvégén már ültem (!) azon a vadiúj tesztbringán. Akkor lefotóztam mobillal, és a képeket nézve látom, hgoy az az volt, az új "AM" (vagyis Trans-Mission) 3000-D.én megnézném ezt is
http://boneshaker.hu...ai_q_fs_sl.html
kifejezetten jó szereltség, jó váznak is látszik. bár az ára asszem emelkedik.
aztán cube
idei speci fsr xc-re is vmi 450 körül mondot Rob, az mostmár ugyanaz a vázgeó mint a stumpi fsr, csak az anyag más. felszereltségben gyengébb lesz viszont a legjobban eltalált geo
meridák azért picit változtak a tavalyihoz képest. azokból lesz tesztbringa is ki tudod próbálni
én megnézném ezt isKészítettem egy Excel-táblát ezekrõl a bringákról, egymás mellé írva, melyiken mi az adott alkatrész, hogy legalább nagyjából rangsorolni lehessen õket. (Furcsa módon a 2008-as Merida AM 3000-D egészen jónak tûnik, meg fogom nézni élõben...) Kiegészítettem a Specialized Streejumper FSR Comp-pal; sajnos ezt akciósan nem találtam, 600e Ft, slussz-passz. A Merida miatt annak utódját is felvettem, a Trans-Mission HFS 3000-D-t, de nincs nagy különbség a 2008-as AM 3000-D-hez képest - hacsak a floating brakes nem az.
KTM-eket is próbáltam felkutatni 2008-as modelleket; azokat is mindenképp bele akarom venni az összehasonlításba. Szerintetek melyik márkát/típust ne hagyjam még ki?
Készítettem egy Excel-táblát ezekrõl a bringákról, egymás mellé írva, melyiken mi az adott alkatrész, hogy legalább nagyjából rangsorolni lehessen õket. (Furcsa módon a 2008-as Merida AM 3000-D egészen jónak tûnik, meg fogom nézni élõben...) Kiegészítettem a Specialized Streejumper FSR Comp-pal; sajnos ezt akciósan nem találtam, 600e Ft, slussz-passz. A Merida miatt annak utódját is felvettem, a Trans-Mission HFS 3000-D-t, de nincs nagy különbség a 2008-as AM 3000-D-hez képest - hacsak a floating brakes nem az....Helyzetjelentés. Következõ tavalyi, 2008-as bringákat találtam eddig:
- Giant TRANCE X3 2008, 400e HUF
- Merida - AM 3000-D '08, 432e HUF
- Kona Dawg Deluxe 2008, 402e HUF
...
Épp ma indultam Marcaliba bicajt nézni, csak elmosta az esõ meg a család a programot.Az a Zsiga az a melyik? A kis bolt a gimnázium után/mellett vhol, vagy a másik irányban a kórház felé a papírbolt melletti?
Eh, bár végülis mindegy, úgyis mindet megnézem. Igazából abban (is) reménykedek, hátha van vhol vmi elfekvõ maradék, korábbi modell.
ezek közül az idei tfs 900 anyagban is szereltségben is gyengébb
a dawg delux korrekt gép de néhány alkatrész (fõleg a kerekek) cserések. abból az akciós tavalyi tesztgép amúgy korrekt darab (én is nyúztam kicsit)csak kicsi lenne neked (17") de legalábbis hatéreset. (viszont van 18-as is) az AM 3000 felszereltségben jobb picit mint a kona, viszont ha M-es váz az megint lehet kicsi. (meg a tavalyinál a kona biztos hogy erõsebb).
giantbõl jó lenne a trance-x de nem tudom az árait meg hogy milyen a beszerzhetõsége.
és amit még érdemes az specialized stumpjumper fsr, ha van még tavalyi belõle illetve az idei fsr xc (ez geóban és mozgásban (120mm) már +egyezik a stumpi fsr-rel).
Ha ajanlani kell akkor en a Greenzone-t ajanlanam, de ott nem kapsz annyiert amennyiert szeretnel, szerintem.
Jellemzoen nem tartanak nagyon alja bringakat, azokkal csak a baj van. A Forum-os bolt meg nekem nem szimpi, ott mar kapni 30eft-tol bringakat csak hat azok meg nem a legjobbak...
Mondjuk ez a Gepida se gyozott meg, acel vazas (azt mondjak a hozzaertok a mostani acelvazas bringak nem jo minoseguek), a rajta levo valtok eleg kutyautok (meg az acera szintjet sem erik el).
Ha tenyleg 50 a plafon akkor hasznaltat vegyel, ha tudsz ra egy kicsit tobbet szanni akkor nezd meg azt a kellys-t amit mondtam.
Ha jarsz marcali fele akkor a muszaki boltnal arulnak kellys-t, de nez be Zsigahoz is hatha van nala valami jo vetel.
ezek közül az idei tfs 900 anyagban is szereltségben is gyengébbNéztem a KTM oldalait is, de valahogy elsiklottam a TOUR menüpont alatt; olyannyira, hogy még a küldött link alapján sem jöttem rá elsõre, hogy találom meg a teljes AM modellpalettát. Szóval, köszi!
Nos, egyelõre csak nézelõdöm, mi a kínálat, na meg ki a fejembõl, egyre fokozódó tanácstalanságom eredményeképp. Hiába, már az ókori görögök is megmondták: minden egyes megválaszolt kérdés két új kérdést vet fel.![]()
Összefoglalva kicsit keresésem jelenlegi helyzetét: KTM-ben árban a Lycan 4.0 talán elfogadható lenne, de a 3.0 szimpatikusabb... Meridában találtam egy használt, 2008-as AM 3000-D-t a tavalyi bolti árnál kb. 200-al olcsóbban. Konában is találtam 150-nel olcsóbban egy 2008-as Kona Dawg Deluxe-t. Esélyes lehet az új bringák közt még a 2009-es Merida Trans-Mission TFS 900-D. Egyelõre ennyi. Cube bringákról nincs még információm, a Giantot, Scottot és még sok más márkát pedig nem ismerem.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
KTM-eket ismered?
Sztem a Lycan pont neked való: http://www.ktmteam.h...x.php?site=tour
Pesten van 1, még a tavalyi áron: http://moab.hu/index...d=316&Itemid=31