A Hervisben most indul akció.31499-ért kapsz montit elsõ telóval.
Nem is annyira a 32e Ft-os bringára reagálok most, de ide, ehhez a topik témájához tartozik, méghozzá szorosan. Inkább egy gondolat csak ez; mert érdekes "dolog" ez a h****szes bicaj. (A D*******t nem ismerem, csak gyanítom, õk is hasonló módszerekkel dolgoznak - de javítsatok ki, ha nem így van!) A következõ elgondolkodtató momentumra lettem figyelmes. Pár éve síléceket vettem a Hervisben, alaposan leárazva, 400 EUR helyett 219-ért (SCS Vösendorf). Akkor úgy gondoltam, nagyon jó bolt volt. Majd betérve egy Fischert is forgalmazó üzletbe konstatáltam, a léceim csak külsõleg, színben hasonlóak a márka által épp forgalmazott adott típusához. Bár a lécek jó minõségûek és azóta is kitûnõen használhatók, valószínûleg egy márkaboltban vásárolt, márkásabb de olcsó kategóriás léc is ez a kategória lenne. Hogyan lett 400 EUR helyett 219 EUR? Nem, nem akcióval. Eredetileg az RX6-ost egy félig karbonszálas merevítésû, könnyített léctípusnak fejlesztették. A Hervis-verzió viszont nem az volt... De nem ez zavart igazán. Mondok egy másik példát, méghozzá egy bicajosat, amivel kifejtem.
3 hete jártam egy H*****ben. Látom, hogy a "csúcskategóriás" XC bringájuk (bocs, ha a számokra rosszul emlékszem) 319e-rõl leárazottan kapható 199e Ft-ért. Elsõ reakcióm: 320e-rõl!? Ez nagyon jó vétel! Aztán nézem, a villája pl. Rock Shox Dart 3 (ha jól rémlik). Nem mintha bajom lenne azzal a villával, kategóriájában bizonyára jó villa; csak gondolatébreszõ az a tény, hogy 320e-ért már olyan XC bringákat lehet kapni, hogy szinte full XT, elõl Rock Shox TOra / Manitou R7 Super Air 80 teleszkóppal szerelt stb. A 200e persze (többé-kevésbé) már reális ár lehet, ennyiért lehet kapni nagyon jó merevfarúakat egészen hasonló felszereltséggel. (Összefoglalva: a 200e-es ár akár egy egészen reális ár is lehet!) Csak éppen ne vakítanának azzal a marketingeseik, hogy egy eredetileg 320e Ft értékû bringát nézegetek éppen, én, a híres-neves "vevõ", és mennyire jól járok, ha megveszem, mert spórolhatok 120e Ft-ot! Ez háborít fel. Úgy érzem, megtévesztenek, megvezetnek.
Egyébként tisztában vagyok azzal, hogy több gyártó is (köztük az osztrák K**) gyárt nekik - valószínûleg elég jó minõségû, de - olcsóbb alkatrészekbõl összeállított bringákat, akárcsak más gyártók, egyéb termékeket is. Az én szememet (mint említettem) nem ez bántja, hogy saját termékskálájuk van szinte mindenbõl. Lehet náluk jó dolgokat kapni. Engem az háborít fel, hogy lényegében az ember tájékozatlanságára építve látszólag felértékelik az általuk árult cikkeket, ezesetben az eladásra szánt kerékpárjaikat...
Bocs a hozzászólásomért, ha valamilyen szabályzatba ütközne, töröljétek, semmi gond. Mégis úgy gondoltam, valahol meg kell fogalmaznom, mondatokba kell öltenem gondolataimat a témában. Az említett cégeknek sem akarok rosszat, hozzászólásomat pusztán gondolatébresztõnek szántam. Ki tudja, talán õk is elgondolkoznak ezen. Igaz, én alapból márkaboltba megyek, ha komolyabb dolog vásárlására adom a fejem (mûszaki cikkeket is beleértve), de úgy gondoltam, valahol talán hasznos lehet ez a hozzászólás.