Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11928 hozzászólás a témában

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

én most ezzel járok: http://www.flickr.com/photos/gorchev/

egyébként pont debreceni vagyok, és tudom is hogy melyik boltokban érdemes szétnézned. sõt, tudod mit? ha aszondod hogy 130 körül van a keret, végzek egy kis piackutatást mire jössz. mikor tervezitek a bevásárlást?

Szerda délután..De inkább olyan 130 alatt, inkább kevesebb 120,110, max 130ezer..

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
jól van balázs, akkor legyen ugy hogy nem mondtam semit:)
én azért irtam le az egészet, mert én meg tavaly vettem egy dirt/street kerót, és egy év alatt kinõttem+meguntam a mûfajt, most év elején passzoltam el és vettem helyette egy montit, amivel viszont megyek maratonoka túrázni...
sok szerencsét hozzá:)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Szerintem ilyen célra semmiképp ne MTB-t vegyél, jobban jársz egy cross/trekking típusú géppel, ahogy látom ilyen 60E körüli pénzt szánsz rá, ilyeneket nézegess:

http://www.bikefun.h...ssway_20-v.html
http://kross.hu/old/crowmeadow.html
http://www.bicyclewe...lys-stylus-2009

Ja és ilyen árkategóriában felejtõs a tárcsafék, ha valamire felrakják, az biztosan a leggyengébb minõségû cucc lesz.

helo
kb 3-4 hét múlva akarom lecserélni a mostani bringámat egy 08 magellan crater V vagy tárcsa fékesre ( ezek közül melyik a jobb) vagy egy 08 merida sub 20 v -re. kérlek segitsetek dönteni hogy melyik a jobb választás. inkább csak aszfalton használnám de azért ha megyek földesre akkor ott se mondjon csödöt
elöre is kösz

Hegyibringás = Kerekes Jeti

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
én most ezzel járok: http://www.flickr.com/photos/gorchev/

egyébként pont debreceni vagyok, és tudom is hogy melyik boltokban érdemes szétnézned. sõt, tudod mit? ha aszondod hogy 130 körül van a keret, végzek egy kis piackutatást mire jössz. mikor tervezitek a bevásárlást?

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

balázs (ha szólíthatlak így)! szerintem vedd meg a kerót amelyik tetszik, bármilyen legyen is az. a méretet jól válaszd meg, próbálj ki többet a boltban, kérd el a haverokét. ez a "nekem csak csepelem volt ennyi idõsen", meg "ki tudja mi lesz két év múlva" duma úgyis lepattan rólad, így van? ha dirt/street tetszik, csináld. ha költenek rá a szüleid, örülj neki (gondolom nem húsvétkor locsoltad össze a százharmincat). addig fizessék ki amíg meg nem látják a bizonyítványodat!
ha vigyázol rá, nem kell vagyonokat költeni ha nõsz, átrakhatod a cuccokat egy nagyobb vázra. ha valami elromlik rajta, veszel a helyére egy kicsivel jobbat, és elõbb lesz penge biciklid mint nekünk volt.

ja, és bukót a fejbe!!!

Nyugodtan szólíthatsz így:)
Neked milyen bringád van?(csak úgy kérdezem)
Hát..bizonyítványért kapnám, de lehet hogy még elõtte megkapom..
Majd megyünk Debrecenbe boltokba, és nézek 1 jót:)

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
helo
kb 3-4 hét múlva akarom lecserélni a mostani bringámat egy 08 magellan crater V vagy tárcsa fékesre ( ezek közül melyik a jobb) vagy egy 08 merida sub 20 v -re. kérlek segitsetek dönteni hogy melyik a jobb választás. inkább csak aszfalton használnám de azért ha megyek földesre akkor ott se mondjon csödöt
elöre is kösz

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
balázs (ha szólíthatlak így)! szerintem vedd meg a kerót amelyik tetszik, bármilyen legyen is az. a méretet jól válaszd meg, próbálj ki többet a boltban, kérd el a haverokét. ez a "nekem csak csepelem volt ennyi idõsen", meg "ki tudja mi lesz két év múlva" duma úgyis lepattan rólad, így van? ha dirt/street tetszik, csináld. ha költenek rá a szüleid, örülj neki (gondolom nem húsvétkor locsoltad össze a százharmincat). addig fizessék ki amíg meg nem látják a bizonyítványodat!
ha vigyázol rá, nem kell vagyonokat költeni ha nõsz, átrakhatod a cuccokat egy nagyobb vázra. ha valami elromlik rajta, veszel a helyére egy kicsivel jobbat, és elõbb lesz penge biciklid mint nekünk volt.

ja, és bukót a fejbe!!!

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Balázs!! Én felnõtként 177 cm-el 14,5" os vázzal streeteltem. Meg még sokan mások, soha nem fogod kinõni. Mivel erre a mûfajra ilyen kell. Hacsak nem leszel 210 cm. Akkor elég hülyén néznél ki.

Tudom, énis ezt mondom..

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Balázs!! Én felnõtként 177 cm-el 14,5" os vázzal streeteltem. Meg még sokan mások, soha nem fogod kinõni. Mivel erre a mûfajra ilyen kell. Hacsak nem leszel 210 cm. Akkor elég hülyén néznél ki.

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

én azt mondmo hogy egy-két éved még várnod kellene az ilyen drágább stílusú keróra, mivel nagyon is hamar kinövöd:) meg az alatt az idõ alatt még rengeteg minden változhat, addig még sok más irányba is benézhetsz. addig szerintem érd be valami alacsonyabb kategóriás géppel, vagy a jelenlegivel, majd késõbb kapsz drágábbat:)
igaz te tudod

Hogy nõném ki?
Haverom is 15 éves, 2x akkora mint én :D azt neki is 14.5-ös váza van..

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
én azt mondmo hogy egy-két éved még várnod kellene az ilyen drágább stílusú keróra, mivel nagyon is hamar kinövöd:) meg az alatt az idõ alatt még rengeteg minden változhat, addig még sok más irányba is benézhetsz. addig szerintem érd be valami alacsonyabb kategóriás géppel, vagy a jelenlegivel, majd késõbb kapsz drágábbat:)
igaz te tudod

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

balázs:
a keró szerinetm egy 11éves suhancnak elég drága-130ezer forint, de hát a szülõk tudják...a umf-ek általában jól birják, a hardy 5ös a leggyengébb közülük, a 4-es már elég jó, fõleg hogy szerintem nem egy ilyen fiatal fogja szétba*ni egy ilyen vázú kerót. Vázmérethez keresd fel azt a vázméretes topikot, ide nem fogom már bemásolni mert nem ide tartozik. ha azt megkeresed akkor ott meg tudod nézni hogy neked melyik vázméret a legjobb

csak ugy általánosságban: nem gondolom hogy neked pont most kellene egy ilyen kerót venned, még növõ fejlõdõ emberke vagy, egy év mulva 170cm leszel és akkor már kicsi lesz a váz, szólhatsz anyucinak apucinak hogy kell uj keró...és kapod...
nekem ennyi éves koromban egy csepel volt a seggem alá téve-amit talán még bátyámtól örököltem, és majd szépen ezután kaptam saját bicót. no mindegy, nem az én dolgom...

Akkor mit ajánlanál?
Csak azért nem ajánlod nekem mert nemsoká kinõném?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Tudnál nekem mutatni linket ahol a többi színnel is meg lehet nézni a vázat (az egész biciklit)? Melyik váz ez? Nézem a 2009-es katalógust, de nem teljesen tiszta számomra. (A vázméret miatt kelene - 178 cm magassághoz.)

Köszönöm!

Sajnos nekünk is csak a "gyári" képek állnak rendelkezünkre, de azért egy-két bicóról csinált a kollégám képet: http://kross.hu/old/gallery.html
A vázmérethez pedig a fentebb említett táblázat nagy segítséget nyújt, de természetesen egy próba során derül, hogy hozzád melyik passzol.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
balázs:
a keró szerinetm egy 11éves suhancnak elég drága-130ezer forint, de hát a szülõk tudják...a umf-ek általában jól birják, a hardy 5ös a leggyengébb közülük, a 4-es már elég jó, fõleg hogy szerintem nem egy ilyen fiatal fogja szétba*ni egy ilyen vázú kerót. Vázmérethez keresd fel azt a vázméretes topikot, ide nem fogom már bemásolni mert nem ide tartozik. ha azt megkeresed akkor ott meg tudod nézni hogy neked melyik vázméret a legjobb

csak ugy általánosságban: nem gondolom hogy neked pont most kellene egy ilyen kerót venned, még növõ fejlõdõ emberke vagy, egy év mulva 170cm leszel és akkor már kicsi lesz a váz, szólhatsz anyucinak apucinak hogy kell uj keró...és kapod...
nekem ennyi éves koromban egy csepel volt a seggem alá téve-amit talán még bátyámtól örököltem, és majd szépen ezután kaptam saját bicót. no mindegy, nem az én dolgom...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de most ezert ne tedd fel a kerdest minden nap

vannak olyan kerdesek amikre nem erkezik valasz. van ilyen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

az meg sem fordult a fejedben hogy azert nem irtunk rola semmi, mert

nem tudunk rola semmit? :mybad:

De, megfordult a fejemben!!
Csak leírtam még1szer, hogy ha valaki nem olvassa vissza, akkor is lássa!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ehhez is írhatnátok!:)

az meg sem fordult a fejedben hogy azert nem irtunk rola semmi, mert

nem tudunk rola semmit? :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

http://www.bikefun.h....mp__sport.html
Ilyet akarok venni!
Ha valakinek ilyen biciklije volt/van vagy vannak róla tapasztalatai, akkor ha azt leírná akkor megköszönném!

11éves vagyok, kb. 160 cm, 40-50 kg.
Dirt-re és Street-re használnám!

Ehhez is írhatnátok!:)

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
vázmérethez kukkantsd meg a vázak-vázméret topikot, oda már bemásoltam egy olyan táblázatot, ahol a méretek vannak:)

geza26

geza26

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Szia!

...

Tudnál nekem mutatni linket ahol a többi színnel is meg lehet nézni a vázat (az egész biciklit)? Melyik váz ez? Nézem a 2009-es katalógust, de nem teljesen tiszta számomra. (A vázméret miatt kelene - 178 cm magassághoz.)

Köszönöm!