Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11928 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.
Árban maximum 200-300 eFt-ig tudnék elmenni, ennyiért egy megbízható, kis tömegû , sportolásra és túrázásra is alkalmas „általános” bringát várnék el a pénzemtõl - persze hobbi szinten.

Szerintetek érdemes lenne megnéznem ezeket a lehetõségeket?

Ha egy 10 kilós bicajt felmálházol, mennyivel lesz könnyebb hajtani, mint most a Kellyst?
Egyébként komolyabb súlyt meg lehet takarítani alkatrészcserével is. Stucni, nyeregcsõ, kormány, nyereg, jobb kerekek stb. Teló helyett merev villa, kompakt országúti hajtómû, ilyenek.
A ciklokrossz sportolásra való, nem túrázni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Sziasztok!

A következõkben kérném a véleményeteket/tanácsokat.

Hosszú kihagyás után 2 éve vettem egy Kellys Axis cross bringát általános hobbi felhasználásra (városi, és hétvégi tekerés, néhány napos hosszabb túrák, éves szinten kb. 2-3e km-t megyek). Akkor úgy gondoltam ez a kategória bõven kielégíti az igényeimet. Mostanában egyre gyakrabban járunk hosszabb 80-100 km-es egy napos túrákra és kezdem élvezni a nagyobb Bakonyi, Balaton-felvidéki szerpentineket, szeretem kihívásként megközelíteni ezeket az emelkedõket, szeretem meghajtani az egyenesekben, szóval egyre jobban dominál a sportolási szándék.
Ehhez érzem úgy hogy idõnként jobban járnék egy másik bringával. Igazából olyan bringára vágynék amivel ugyanúgy el tudok menni könnyebb terepeken, földutakon, murvás utakon, ugyanakkor agilisabb, könnyebb meghajtani, hosszabb távon pedig akár tempósabb haladásra is alkalmas. Egyre gyakrabban kötök ki a ciklo-krossz gépeknél, melyek lehet hogy közelebb állnának az elképzeléseimhez. A jelenlegi közel 14 kg-os bringámnál ezek 4-5 kilóval könnyebbek, mivel nem vagyok egy súlyos egyéniség (168 cm, 58 kg) úgy gondolom a kaptatókon, tempósabb szakaszokon esetemben sokat számítana ennyivel kisebb tömeg. Ugyanakkor ahogy nézem ezekkel a bringákkal nem kell megállni ha véget ér az aszfalt, hanem el lehet velük bóklászni enyhébb terepen is. A kényelem számomra annyira nem szempont, viszont az igen hogy hosszabb túrákra is félkészíthetõ legyen a gép (pl. csomagtartó rögzítés).
A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. Sajnos nem sok gyártónál van ilyen, de pl. a Cube SL Cross széria ahogy nézem ilyen: 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.
Árban maximum 200-300 eFt-ig tudnék elmenni, ennyiért egy megbízható, kis tömegû , sportolásra és túrázásra is alkalmas „általános” bringát várnék el a pénzemtõl - persze hobbi szinten.

Miert nem hagyod meg arra az Axis-t amire az jo, es veszel egy olyan bringat amire az Axis nem jo, igy talan kevesebb kompromisszumot kell kotnod. Szerintem csomagos turara es enyhe terepre jo lenne az Axis, aszfaltra meg keress egy jo gepet, szerintem...
200-300eft mar igen komoly gepet lehet venni.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!

A következõkben kérném a véleményeteket/tanácsokat.

Hosszú kihagyás után 2 éve vettem egy Kellys Axis cross bringát általános hobbi felhasználásra (városi, és hétvégi tekerés, néhány napos hosszabb túrák, éves szinten kb. 2-3e km-t megyek). Akkor úgy gondoltam ez a kategória bõven kielégíti az igényeimet. Mostanában egyre gyakrabban járunk hosszabb 80-100 km-es egy napos túrákra és kezdem élvezni a nagyobb Bakonyi, Balaton-felvidéki szerpentineket, szeretem kihívásként megközelíteni ezeket az emelkedõket, szeretem meghajtani az egyenesekben, szóval egyre jobban dominál a sportolási szándék.
Ehhez érzem úgy hogy idõnként jobban járnék egy másik bringával. Igazából olyan bringára vágynék amivel ugyanúgy el tudok menni könnyebb terepeken, földutakon, murvás utakon, ugyanakkor agilisabb, könnyebb meghajtani, hosszabb távon pedig akár tempósabb haladásra is alkalmas. Egyre gyakrabban kötök ki a ciklo-krossz gépeknél, melyek lehet hogy közelebb állnának az elképzeléseimhez. A jelenlegi közel 14 kg-os bringámnál ezek 4-5 kilóval könnyebbek, mivel nem vagyok egy súlyos egyéniség (168 cm, 58 kg) úgy gondolom a kaptatókon, tempósabb szakaszokon esetemben sokat számítana ennyivel kisebb tömeg. Ugyanakkor ahogy nézem ezekkel a bringákkal nem kell megállni ha véget ér az aszfalt, hanem el lehet velük bóklászni enyhébb terepen is. A kényelem számomra annyira nem szempont, viszont az igen hogy hosszabb túrákra is félkészíthetõ legyen a gép (pl. csomagtartó rögzítés).
A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. Sajnos nem sok gyártónál van ilyen, de pl. a Cube SL Cross széria ahogy nézem ilyen: 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ennyiert ugyis csak hasznalt lesz. szoval nezegessed az aprot es majd rajossz magadtol hogy mit kapsz annyi penzert.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

nem. semmikeppen sem.

bocsi nem dh- ra gondoltam hanem dirt vagy street-re
bocs

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem. semmikeppen sem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
helo
azt akarom kérdezni hogy 80.000 HUF alatt tudok venni egy dh gépet?
köszi

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Igen.
Race, no Rest!

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

HT, ballonos gumival (2,1 és felette). Amúgy attól függ, mennyit szánsz rá, de én minimum Deore-t ajánlanék szettbõl. Túrázgatni az Alivio is elég. Telóból elég 80-100 mm-es. Ez így olyan bõ 200 lehet. 250, ha jobb teleszkóp kerül a rendszerbe.
FS, ha pénz nem számít. Egy jó váz kerül 200-ba...

deore, slx, xt a minosegi sorrend? alivio tuti keves lenne, xt viszont mar draga.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

tudnatok tippeket adni? nem konkret bringat kene valasztani, hanem fajtat - HT vagy FS; rugout, felszereltseg (alkatreszcsalad), ilyesmi erdekelne.

koszi elore is a segitseget.

HT, ballonos gumival (2,1 és felette). Amúgy attól függ, mennyit szánsz rá, de én minimum Deore-t ajánlanék szettbõl. Túrázgatni az Alivio is elég. Telóból elég 80-100 mm-es. Ez így olyan bõ 200 lehet. 250, ha jobb teleszkóp kerül a rendszerbe.
FS, ha pénz nem számít. Egy jó váz kerül 200-ba...
Race, no Rest!

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
sziasztok

szeretnek venni egy bringat terepre is. elso korben a dunakanyar kornyeki hegyeket szeretnem bejarni, aztan kesobb majd meglatom, merre visz az utam. nagyjabol annyit tudok, hogy XC-ben kene gondolkodnom, de hogy HT, vagy FS... na hat errol fogalmam sincs mi legyen. nem art, ha lehet maszni a geppel, de ne kelljen reszketnem a lejtokon lefele sem. tudnatok tippeket adni? nem konkret bringat kene valasztani, hanem fajtat - HT vagy FS; rugout, felszereltseg (alkatreszcsalad), ilyesmi erdekelne.

koszi elore is a segitseget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ezek közül a Speedert venném. De jó a Kona Dew, és a Neuzer Courier DT is (kicsit kellett VOLNA visszaolvasnod de mindegy).
Egyébként azt vedd, amelyik tetszik, egetverõ különbségek nincsenek a felszereltségek, tudás között.
A telócserénél esetleg probléma lehet, hogy a merev villával nagyon megváltozik a bicikli geometriája.

azért jó a dew, az merev villával jó geo
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bptk

bptk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
koszonom mindenkinek a segitseget
a befuto egy 2008as courier DT lett

marcyman

marcyman

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Dema Assisi-rõl mi a véleményetek? Szerintem elég tetszetõs cross bringa, ár/érték arányban egész jó. A Dema márka nem annyira ismert szerintem erre, vagyis én nem sok ilyen bicajt láttam még az utcákon. (Egyet sem...):D

Runemaster

Runemaster

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Runemaster, hol laksz? Mert a Speeder-emet nyugodtan kipróbálhatod.

Köszönöm a lehetõséget, de kicsit messze vagyok tõled (Pécs).

Runemaster

Runemaster

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Ezek közül a Speedert venném. De jó a Kona Dew, és a Neuzer Courier DT is (kicsit kellett VOLNA visszaolvasnod de mindegy).
Egyébként azt vedd, amelyik tetszik, egetverõ különbségek nincsenek a felszereltségek, tudás között.
A telócserénél esetleg probléma lehet, hogy a merev villával nagyon megváltozik a bicikli geometriája.

Köszi, erre voltam kiváncsi hogy van-e köztük olyan amelyik kiemelkedõen jó a többihez képest (amúgy elolvastam az utolsó 20 oldalt). Akkor ezekszerint nincs. Megnézem õket majd még élõben is.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Runemaster:
Lejjebb már ajánlották, merev villás.:
http://www.canga.hu/...e=KONA-DEW-2009

Amúgy meg sztem szakboltban bármelyik bringánál kicserélik neked merev villára ha úgy kéred, és talán még a különbözetet is beszámítják.

Azzal ugye tisztaban vagy, hogy egy olyan merev villa ami telos geoba jo lesz az kb. 20eft?
Nekem telos cross bringamban van teloval semmi baj nincs, nem erzem semmi hatranyat.
Nem kell felni az egyszerubb teleszkopoktol sem... egy normalis markaju bringaba nem raknak ipari hulladekot.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Runemaster, hol laksz? Mert a Speeder-emet nyugodtan kipróbálhatod.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Runemaster

Runemaster

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi, erre nemis gondoltam hogy lehet cserélgetni az alkatrészeket. Igaz hogy eddig webshopos rendelésben gondolkodtam, de így érdemes lehet boltokban is körülnézni. Ok, akkor a telo már nem szempont, viszont továbbra sem tudok dönteni:)

A Kona Dew-t néztem már korábban, viszont az nem tetszik.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Szóval ezekbõl szeretnék választani a segítségetekkel:

Race, no Rest!