Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

torres18

torres18

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Bicikli vásárlás előtt állunk a barátnőmmel, de nem sokat (semmit sem) értünk a dologhoz, ezért a segítségeteket kérném a témában.
MTB-ra gondoltunk, mert erdőben, földes utakon szeretnénk használni, heti 2-3 alkalommal az év felében körülbelül, tehát csak hobbi szinten.

Tehát az egyik bicikli a barátnőmnek lenne, aki 160cm magas és kb 55kg, a másik pedig nekem 172cm/75kg. Az árat nehéz belőnöm, de legyen 150ezer darabja, de természetesen örülnék, ha azt mondanátok, hogy erre a célra nincs értelme ilyen drágán venni, és ajánlotok mondjuk 100ezer-ért....., és ha lehet akkor nézzünk egy listát az újak között, és esetleg a használtak között is. Ha valami még szükséges lenne, akkor csak kérdezzetek!

Köszönjük!

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

En megneznek egyket koskormanyos bringat is... pl a multkor volt egy author acelvazzal. Igazi oszvernek tunt pakkokhoz.

http://bikemag.hu/ma...l-a-magyaroknak

Kosz, de a koskormanyost kilottem. Volt 3 hetig egy verda nalam kolcsonbe epp emiatt es nem tudtam hozzaszokni. :S

Radont valasztottam vegul innen meret valasztasanal eleg a testmagassagot figyelembe vennem? Gondolom egy 180cm-es magassaghoy az 56os meret eleg kellene legyen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A trans siberian az agydinamós, nagyjából ennyi lehet megköveznek , de menj el az  a Decathlonba vagy Aldiba ha tart még az akciójuk. az nagyon jó ár-értek arányban. http://sebessegoltar..._huspult_mellol

• Sandman likes this
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Greenie

Greenie

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Trekking biciklit szeretnék vásárolni. Ezt a hármat néztem ki: 

http://www.sportoutl...an-noi-kerekpar

https://biciklikk.hu...kpar_2294.html#

http://www.barker.hu...28_treking_5008

Melyik a legjobb felszereltség szempontjából? 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
En megneznek egyket koskormanyos bringat is... pl a multkor volt egy author acelvazzal. Igazi oszvernek tunt pakkokhoz.

http://bikemag.hu/ma...l-a-magyaroknak

Sziasztok!

Bringa vásárlás előtt állok és számomra a következő szempontok a fontosak:

- városi és erdei használatra is jó legyen
- heti 200-300km tekerés februártól/márciustól-november végéig
- bírjon kb. 100-110kg összesen (én:80kg+pakkok:5kg+gyerekülés és gyerek: 15-20kg)
- megbízhatóság a fontos számomra nem a márka
- inkább cross, mint trekking és egyéb városi cuccok
- ne legyen több, mint 15kg a teljes bringa

Kinézett modellek:

- Cube Cross
- Haibike Edition 7.50
- Poison Antropin

Mint a linkekből látható külföldön - Németo.-ba - tervezem a vásárlást. Tudnátok véleményeket írni a linkelt modellekről? Melyiket a 3 küzül? Ha volna egyéb ötlet azt szívesen fogadom és persze kritikákat is.

Üdv,
M

• mutyuru likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

azért gondoltam, mert konkrétan ugyanazokkal a kiegészítőkkel szerelték az outijaikat :D levelnine meg korábban ready for race és syntace :D

meg tök ugyanaz a geó tábla.  (nem a méretek, a megjelenés)

nincs rá bizonyítékom, de mernék rája fogadni hogy a kocka gyermeke a radon.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Neked is köszönöm a választ!

Az általad linkelt radon mivel tud kevesebbet, mint a cube? Gondolom ugyan úgy megbízható márka, mint a cube, de az mégis 150 ojróval drágább. Mint nem hozzáértő szemlélőnek nekem tényleg ugyanaz szinte a kettő.

Ami érdekes egyébként, hogy miképpen kúszott felfele az ár a bolti látogatásaim után. Első határ 4-500 euro volt, de rögtön rájöttem, ahogy beléptem az első helyre ez az árat nem gondolhatom komolyan. És már nem az 30ezres MTB-k korszakát éljük. Aztán 6-700-ról derült ki,, hogy kb. a középkategória alja... ezután úgy éreztem már magamat, mint egy autó vásárlásakor. Nagyjából 1 hónap nézelődés után lőttem be az árat és szűkítettem le 3 modellre a kört - és még így is kihagytam a Radont. :D

A tegnapi utolsó boltba a srác szemembe mondta, hogy el kellene gondolkodnom a használt vásárlásán vagy gondoljam újra az árat, mert 800ért nem nagyon lehet jó és megbízható bringát kapni. Erre csak azt reagáltam, hogy szerintem 3-4 éves megbízhatóság nem jelenthet problémát ebben az árkategóriában. Főleg ha minimum azt kapja az új bringa, mint a 13 éves Meridam - pedig, hogy sajnálom letenni! Csak sajnos kell a gyerekülés, amihez a fitness bike már kevés. De ennyit az eszme futtatásomról. :D

kb pont annyit tud.

és azok már bőven megbízható bringák bármit is mond a fritz kolléga.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

azért gondoltam, mert konkrétan ugyanazokkal a kiegészítőkkel szerelték az outijaikat :D levelnine meg korábban ready for race és syntace :D

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

a radon amúgy cube.. :) de psszt!

Ezt mikor vagy hol álmodtad ??? :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

a radon amúgy cube.. :) de psszt!

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

ha fritzektől , akkor én ezt

http://www.radon-bik...cross/scart-70/

kb mint a kocka .....csak occsóbb

Neked is köszönöm a választ!

Az általad linkelt radon mivel tud kevesebbet, mint a cube? Gondolom ugyan úgy megbízható márka, mint a cube, de az mégis 150 ojróval drágább. Mint nem hozzáértő szemlélőnek nekem tényleg ugyanaz szinte a kettő.

Ami érdekes egyébként, hogy miképpen kúszott felfele az ár a bolti látogatásaim után. Első határ 4-500 euro volt, de rögtön rájöttem, ahogy beléptem az első helyre ez az árat nem gondolhatom komolyan. És már nem az 30ezres MTB-k korszakát éljük. Aztán 6-700-ról derült ki,, hogy kb. a középkategória alja... ezután úgy éreztem már magamat, mint egy autó vásárlásakor. Nagyjából 1 hónap nézelődés után lőttem be az árat és szűkítettem le 3 modellre a kört - és még így is kihagytam a Radont. :D

A tegnapi utolsó boltba a srác szemembe mondta, hogy el kellene gondolkodnom a használt vásárlásán vagy gondoljam újra az árat, mert 800ért nem nagyon lehet jó és megbízható bringát kapni. Erre csak azt reagáltam, hogy szerintem 3-4 éves megbízhatóság nem jelenthet problémát ebben az árkategóriában. Főleg ha minimum azt kapja az új bringa, mint a 13 éves Meridam - pedig, hogy sajnálom letenni! Csak sajnos kell a gyerekülés, amihez a fitness bike már kevés. De ennyit az eszme futtatásomról. :D

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

A Poison-ban 100€ feláras a teleszkóp, míg a Cube-ban ez benne van ugyanannyiért.

A Haibike olcsóbb kicsit de nem bíznék a Tektro fékben a Shimano-hoz képest.

Szerintem a Cube a menő.

De miért csakis Németből akarod ? Itthon sokkal drágább lenne ?

Köszönöm a válaszodat! Megfogadom a tanácsodat!

Németországba élek és itt is fogom használni, ezért linkeltem német oldalakat.

Talán otthon olcsóbb lenne, de akkor még ki kellene hoznom, ami extra költség és idő.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ha fritzektől , akkor én ezt

http://www.radon-bik...cross/scart-70/

kb mint a kocka .....csak occsóbb

• mutyuru likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,680 posts

A Poison-ban 100€ feláras a teleszkóp, míg a Cube-ban ez benne van ugyanannyiért.

A Haibike olcsóbb kicsit de nem bíznék a Tektro fékben a Shimano-hoz képest.

Szerintem a Cube a menő.

De miért csakis Németből akarod ? Itthon sokkal drágább lenne ?

• mutyuru likes this
Marci

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 posts

Sziasztok!

Bringa vásárlás előtt állok és számomra a következő szempontok a fontosak:

- városi és erdei használatra is jó legyen

- heti 200-300km tekerés februártól/márciustól-november végéig

- bírjon kb. 100-110kg összesen (én:80kg+pakkok:5kg+gyerekülés és gyerek: 15-20kg)

- megbízhatóság a fontos számomra nem a márka

- inkább cross, mint trekking és egyéb városi cuccok

- ne legyen több, mint 15kg a teljes bringa

Kinézett modellek:

- Cube Cross

- Haibike Edition 7.50

- Poison Antropin

Mint a linkekből látható külföldön - Németo.-ba - tervezem a vásárlást. Tudnátok véleményeket írni a linkelt modellekről? Melyiket a 3 küzül? Ha volna egyéb ötlet azt szívesen fogadom és persze kritikákat is.

Üdv,

M

Blian

Blian

újonc

• fórumtag
  • 17 posts
  • LocationDebrecen

http://apro.bikemag....do-l341483.html

fitness, vagy cross trekking biciklit allt szandekomban vasarolni, de most meglattam ezt a hirdetest es ennyi penzert lehet jobban megerne (raadasul a 169cm-hez a vazmeret pont jo)..

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Sziasztok! Első komolyabb montimat venném, kb 150-60e ft-ig szeretnék árban elmenni. Kross, CTM, Cube kerékpárokat nézegettem eddig, de bármilyen javaslatot szívesen meghallgatok! :)

Cube (2013) Acid 26 20" MTB kerékpár, szürke-kék = 183 990 Ft: http://www.edigital....0)-p492822.html

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

És jó nagy is, 21.5" :) 

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Sziasztok! Első komolyabb montimat venném, kb 150-60e ft-ig szeretnék árban elmenni. Kross, CTM, Cube kerékpárokat nézegettem eddig, de bármilyen javaslatot szívesen meghallgatok! :)

Nem tudom, hogy a régi 26-os kerékméret lázba hoz-e, de ez egy jó gép:

http://apro.bikemag....d-l340902.html#

és nem is kerül 150-be. Ennyiért szerintem nagyon megéri és még szép is.

st81

st81

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. A meglévő monti mellé gondolkodom egy új országúti beszerzésén, mert szeretnék gyorsabban haladni a "flaszteron", a montit pedig csak földúton használnám.

Utoljára 2003-ban vettem kerékpárt, azóta lefolyt egy kevés víz a Dunán. A jó országúti már akkor is drágább volt a montinál.

Hobbi célra, évi 3-4000 km-re keresnék gépet. Kényelmes vázzal, megbízható váltóval. Mivel a Vértes mellett lakom ezért hegymenetre is használnám. Jó lenne olyan áttétel, amivel nem kell megszakadnom, ugyanakkor el tudok cirkálni normális pedálfordulattal 40-50 km/h sebességgel sík úton.

A gondom a pénzzel van. Néztem 100eFt-os, 200eFt-os, 300eFt-os gépet (ennél többet nem szeretnék költeni). Látom, hogy a vázban, gumiban, felniben, váltóban vannak különbségek, csak nem tudom, hogy ezzel a felhasználási területtel, elég lehet-e a legolcsóbb kategória?

Szükséges-e az alu váz, 105-ös váltóval, vagy elég egy acélvázas, sora v. claris váltós?

A legolcsóbb kategóriában Neuzer Whirwind-et néztem, a középsőben Devron-t, Kross Vento-t, a legfelsőben Kelly's Arc, Cube Peloton, CTM Blade-et.

Új országúti esetében milyen ársávban érdemes mozogni? Melyik márkát ajánljátok? Olyat nem szeretnék venni, aminek gyenge az anyagminősége, kényelmetlen, vagy pontatlan, nehezen kapcsolható a váltója.

Előre is köszönöm!

Edited by st81, 2016. April 28. - 17:59.