Neked is köszönöm a választ!
Az általad linkelt radon mivel tud kevesebbet, mint a cube? Gondolom ugyan úgy megbízható márka, mint a cube, de az mégis 150 ojróval drágább. Mint nem hozzáértő szemlélőnek nekem tényleg ugyanaz szinte a kettő.
Ami érdekes egyébként, hogy miképpen kúszott felfele az ár a bolti látogatásaim után. Első határ 4-500 euro volt, de rögtön rájöttem, ahogy beléptem az első helyre ez az árat nem gondolhatom komolyan. És már nem az 30ezres MTB-k korszakát éljük. Aztán 6-700-ról derült ki,, hogy kb. a középkategória alja... ezután úgy éreztem már magamat, mint egy autó vásárlásakor. Nagyjából 1 hónap nézelődés után lőttem be az árat és szűkítettem le 3 modellre a kört - és még így is kihagytam a Radont. 
A tegnapi utolsó boltba a srác szemembe mondta, hogy el kellene gondolkodnom a használt vásárlásán vagy gondoljam újra az árat, mert 800ért nem nagyon lehet jó és megbízható bringát kapni. Erre csak azt reagáltam, hogy szerintem 3-4 éves megbízhatóság nem jelenthet problémát ebben az árkategóriában. Főleg ha minimum azt kapja az új bringa, mint a 13 éves Meridam - pedig, hogy sajnálom letenni! Csak sajnos kell a gyerekülés, amihez a fitness bike már kevés. De ennyit az eszme futtatásomról.