Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Siasztok. Azt szeretnem kerdezni, hogy egy 170-175 cm kozotti embernek mekkora meretu bicikli valo, az elozo Cube biciklit boltban vettem es az 16-os volt, de most lehetosegem van cserelni egy komolyabb Meridat, viszont 18-as es meg lehetosegem sincs kiprobalni, mert kulfoldon dolgozom...kerlek segitsetek, mert a csereertek 250e...koszonom mindenkinek.
A masik, hogy a bicikli manitou R7 Super Elite 80 teleszkoppal van szerelve, en 70 kg vagyok. Most elsosorban csak erdoben, enyhe talajon hasznalnam, de jovore szeretnek elmenni dombosabb videkekre is pl Ausztria ahol lehet jokat bringazni meg lejonni a hegyrol kicsit gyorsabban, na nem DH stilusban!!! Ide kellene valami hosszabb rugouttal rendelkezo teleszkop vagy birni fogja ez is?

Szerintem jó a vázméret, én 178cm-vel 19-est használok, de ha va rá lehetõséged akkor próbáld ki. A telóval meg nem lehet gondod.

volcseipeter

volcseipeter

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Siasztok. Azt szeretnem kerdezni, hogy egy 170-175 cm kozotti embernek mekkora meretu bicikli valo, az elozo Cube biciklit boltban vettem es az 16-os volt, de most lehetosegem van cserelni egy komolyabb Meridat, viszont 18-as es meg lehetosegem sincs kiprobalni, mert kulfoldon dolgozom...kerlek segitsetek, mert a csereertek 250e...koszonom mindenkinek.
A masik, hogy a bicikli manitou R7 Super Elite 80 teleszkoppal van szerelve, en 70 kg vagyok. Most elsosorban csak erdoben, enyhe talajon hasznalnam, de jovore szeretnek elmenni dombosabb videkekre is pl Ausztria ahol lehet jokat bringazni meg lejonni a hegyrol kicsit gyorsabban, na nem DH stilusban!!! Ide kellene valami hosszabb rugouttal rendelkezo teleszkop vagy birni fogja ez is?

hargitab

hargitab

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Országúti vásárlása mellett döntöttem. Kezdõként, és a véges kereteim miatt a Gepida Bandon 810, a Merida Road Ride 880-16, ill. Merida Road Rida 880-24 között szeretnék dönteni. Melyiket tudnátok ajánlani??
(A két Merida közt, ahogy láttam csak fokozatok száma közt van eltérés. Kezdõ országútisnak melyiket tudnátok ajánlani?)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Na eldobtam az agyam:
http://www.specializ...termek&mkod=662

elég visszautasthatatlan ajánlatok. Ha most akarsz bringát benni nem kell tovább keresned....
Bár a lista elég hiányos már, a másik bringásmagazinban jóval bõvebb betét van róluk.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sikerult dontenem: Stinky lesz. Ott melyik meret felel meg az M-esnek??
Errol a meretes dologrol ill h mi alpjan valasszunk ki a szamunkra leginkabb megfelelo meretet nincs veletlenul egy iras/cikk vhol??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
M, L de ez a váz geometriájától is függ ill valaki a rövidebb míg más a hosszabb vázakat szereti neked szerintem montiban már jár az L-es méret
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

tévedsz
itt vannak a legelfogultabb emberek és majdnem mindenki az.

a maradéknak meg még annyi minimál lövése sincs a dologról mint ezeknek, de legalább vak vezet világtalant alapon osztják az észt...

Ezt vmiert sejtettem :) bar a hozzam hasonlo teljesen laikusoknal talan meg vak vezet vilagtalant is jobb :D

viszont lenne meg egy kerdesem: 181cm-hez milyen meret valo?? S, M...?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Kifejtened egy kicsit bovebben, h szerinted miert jobb?? (sajnos csak most ismerkedem a sporttal, de nem szeretnek ugy elmenni bringat venni (nem keves penzert) h nem vagyok legalabb 1 kicsit tisztaban a valasztasom indokaival. Arrol nem is beszelve, h ha bemegyek akarhova ott mindig a sajat portekajukat dicserik majd ezert is kerdezek itt mert itt talan nem annyira elfogultak az emberek. :D

tévedsz
itt vannak a legelfogultabb emberek és majdnem mindenki az.

a maradéknak meg még annyi minimál lövése sincs a dologról mint ezeknek, de legalább vak vezet világtalant alapon osztják az észt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kifejtened egy kicsit bovebben, h szerinted miert jobb?? (sajnos csak most ismerkedem a sporttal, de nem szeretnek ugy elmenni bringat venni (nem keves penzert) h nem vagyok legalabb 1 kicsit tisztaban a valasztasom indokaival. Arrol nem is beszelve, h ha bemegyek akarhova ott mindig a sajat portekajukat dicserik majd ezert is kerdezek itt mert itt talan nem annyira elfogultak az emberek. :D

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Sziasztok.

Kezdo vagyok meg ezert nemigen vagyok tisztaban a dolgokkal tehat ha hulyeseget kerdezek akkor elore bocs...

Ezek közül egyik se törne már el!:D De a Specialized jobb szerintem!:)

yep!

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok.

Kezdo vagyok meg ezert nemigen vagyok tisztaban a dolgokkal tehat ha hulyeseget kerdezek akkor elore bocs :pomocy_na

Szoval mar regota kacerkodom a gondolattal, h veszek egy normalisabb bringat amivel dongethetek hegynek lefele. V.miert ez a resze fogott meg a sportnak. A felallas az, h egy olyan gepet szeretnek ami meg legalabb 1-2 evig kiszolgal engem, de nem annyira "olcso", h a Janoshegyrol hazaig tolnom kelljen mert szettorik.
Ennek tukreben 2 kiszemelt aldozatom lenne: Kona Stinky ill Spec. BigHit FSR I.

Errol a ket geprol szeretnem kikerni a velemenyeteket pro es kontra ill az egymassal szembeni elonyok hatranyok.

Segitsegeteket elore is koszonom!

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!

Tomchy

Tomchy

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

A Polaris Sram szimpatikus.
De az Sram-okról nem hallottam semmit.
Megbízhatóak, jól váltanak, strapabíróak?

Tesztek szerint a SRAM cuccok durvábban - hangosabban, de gyorsabban váltanak, mint a Shimano. Ez utóbbi finomabban mûködik.
Ha ez igaz, akkor szerintem ízlés dolga.

Üdv
Tomchy
Ne feledjük, a hétfõ a malária napja!!!
:ed:

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Nekemis Polaris sram discem van,és nagyon jó a sram szett...Az egész bicikli nagyon egyben van,szeretem!!Ajánlom ;)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Helló papabear!

re: #5676

Szia zsolt320i !
A Sram márka is van olyan jó mint a Shimano. Teljesen megbízható és értékálló darabok. Többet itt tudhatsz meg: http://www.sram.com/
(A Rock Shox villák is a Sram márkához tartoznak többek között.)

Az ajánlott bringán a felszerelés gyakorlatilag a Deore szintnek felel meg, ezért van egy árban is a másik géppel. Gyakorlatilag ugyanazt kapod, ízlés dolga ki melyiket részesíti elõnyben.

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Helló papabear!

re: #5676

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Sziasztok!

Bringát szeretnék venni.
182 cm magas vagyok, és 90 Kg.
Használata vegyes lenne, döngölt földi út, keményebb ereszkedõk, város, könnyû túrák stb stb...
A felsõ határ 120K de ez már a nagyon maximum.
Kinéztem 2 bicót, igaz ezek többe kerülnek mint 120, de a Dema-ból tuti lehet alkudni mert voltam az üzletben személyesen:
http://www.akerekpar...amander-dsc,110
http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
Szerintetek melyik jobb, illetve ti mit ajánlanátok?
A válaszokat elõre is kösz!

Demát venném:
jobb váz, jobb villa, kicsit jobb felszereltség. Ha nem vagy hardcore terepbringás, megleszel tárcsafék nélkül.

Bár javasolnám, hogy a szlovák csodák mellett nézd meg a magyar Magellan gépeket is:
http://www.csekert.h...@630@@579104962
http://www.csekert.h...@629@@579104962

Polaris Deore V, vagy a Polaris Sram V lesz a te géped, alkudni meg sztem már mindenhol lehet, szezonvég van, kiárulják a készleteket.

ár/értékben hasonlók - sõt, a méltán híres vázak miatt jobbak is. (Megjegyzem egy sporttárs havernak most kellett szlovákiába visszaküldeni az 1 éves Kelly's Madman vázát, mert vmi nem stimmelt vele. Garis még de akkor is legalább egy hónapig nincs bringája, most mikor a legjobb az erdõben döngetni...)

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Én a helyedben a Bikemag apróban néznék szét mert ha komolyan gondolod a keményebb ereszkedéseket akkor a 120k nem az a kategória viszont alig használtan esetleg már 200k körüli új árút is találsz.

Helló!

kösz szépen a választ.
Az a helyzet, hogy nézelõdtem az aprón, de nem találtam semmit 120K-ig, de lehet, hogy csak én nem vettem észre semmit?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Bringát szeretnék venni.
Használata vegyes lenne, döngölt földi út, keményebb ereszkedõk, város, könnyû túrák stb stb...
Kinéztem 2 bicót, igaz ezek többe kerülnek mint 120, de a Dema-ból tuti lehet alkudni mert voltam az üzletben személyesen:

Én a helyedben a Bikemag apróban néznék szét mert ha komolyan gondolod a keményebb ereszkedéseket akkor a 120k nem az a kategória viszont alig használtan esetleg már 200k körüli új árút is találsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsolt320i

zsolt320i

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Bringát szeretnék venni.