Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
70-ért már full Deore szerkós cuccot lehet kapni használtan (legutóbb egy KTM-et "láttam" ilyet), ami újkorában 160-170e volt. :) Egy jó villa, és kitûnõ darab lehet egy ilyen, így predesztinatíve. ;)

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Köszönöm a tippeket! Várom továbbra is, mibõl mit ajánlanátok, barátom is segít, csak õ sajnos régebben rakta össze a bicóját, azóta nem nagyon foglalkozott az új dolgokkal (ezért is mondta a Mozo-t például). Tehát várom a további tippeket jó ár/érték arányú alkatrészekre és köszönöm az eddigi építõ jellegû hozzászólásokat!

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Teleszkópból a Suntourt és a MoZot felejtsd el. Na jó Suntour az nem rossz.
MoZo viszont már nincs forgalomban. Ha tárcsaféket akarsz, akkor Avid BB5 vagy Hayes MX4 van olcsón. Apróban kifoghatod egész jó áron.
Azt állítod nem tekersz sokat. Ha van alattad egy jó bicaj hidd el feszítõvassal sem szednek le róla.
Vegyél egy bicót az apróból 70 körül és apránként cserélj le ezt-azt ha szükséges.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
B+ alkatrészek használhatóak. Váltónak shimano tényleg jó, ha tudsz venni belõle Aliviot, akkor az tökéletes lesz erre a célra. Kerekeknek is jó a B+ agy, és B+ felni(Zero) akár, nekem ilyenem volt, nem tudtam elpusztítani, volt, hogy olyat este, hogy a villanyak oldalirányba elhajlott, de a felnibe nem lett nyolcas.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Annyit semmiképpen nem áldoznák rá, mivel olyan sokat nem tekerek vele, hogy megérje az a 100.000 Ft körüli ár. Vázat lehet kimentem a régi bicómból, azon spórolok rendesen. Shimano Alivio váltót lehet havertól veszek jóárasítva, azon is tudok spórolni. Majd meglátjuk.

Márkákat tudtok mondani, mibe mit nézzek? Barátom szerint teleszkópból SR Suntour, Mozo, váltó és fékbe Bike Positive és Shimano. Ezek viszonylag jobb márkák, nem? Vázba egy Kona Fire-t néztem eddig, de ugye erre lehet nem lesz szükség (korábbi váz miatt).

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Aprót kell böngészni egyértelmûen, újat lehet kaphatsz ennyiért de ott sem a teló sem a fékek sem az egész rendszer minõsége nem éri el a kívánt szintet.

Ha még esetleg teszel félre akkor 100-110 körül használtan nagyon korrekt gépeket lehet találni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
70-ért ilyet nem fogsz kapni szerintem. Ha belegondolsz csak a teló egy 20-as, a két fék szintén, az már 40, és 30-ból kell egy vázat, kerekeket, hajtást kispórolnod. Szerintem hogy ha tudsz, akkor gyûjtögess még, és próbálj meg egy 100-ast rááldozni. Abból már kapsz egy jó v-fékes bicót. Hajtásba ha nem vagy túl nehéz, akkor a Shimano Alivio nyújtotta szint teljesen meg fog felelni. Nekem semmi gondom nincsen vele, pedig néha kapott elég durván. Ha ezt megveszed, akkor késõbb tudod cserélgetni az alkatrészeket, tárcsafék, új teló, ugyanis ennyiért még mindig nincs egy igazán jó teló az árban benne. Én két éve kb v-fékekkel, az acera váltóval vettem újonnan a bicómat('07 Magellan Polarx), azóta kicseréltem rajta jópár dolgot, de a váltó még az eredeti, és nekem mûködik rendesen.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Sziasztok!

Nyár elején készülök új bicajt venni. Szinte csak tavasszal-nyáron tekerek, hobbiból, vidéken. Megyek aszfalton, földúton, néha kicsit durvább földúton. Jelenleg egy "Matrix" típusú "szuperbicajt" használok, most nyár végén kapott egy dupla defektet, így úgy döntöttem, nem költök többet már arra a bicóra (leharcolt állapotban van, nem csak gumi kéne rá). Ezért szeretnék egy új MTB-t venni, amivel kapcsolatban véleményeteket szeretném kikérni. 3 dolog fontos:

- elsõ teleszkóp
- vastag gumi (bár ez nem dob sokat az áron)
- tárcsafék

Mind a három nagyon fontos lenne, mert imádom ezt a triót. Árban szeretnék 70 körül kijönni, picit fölé mehet esetleg.

Szerintetek mit érdemes néznem ennyiért? Használtat vegyek, amibõl tudok? Építettet vegyek, vagy egyesével innen onnan rendeljek alkatrészt és úgy rakosgassam össze? Az alkatrészek beszerzésénél külföldi rendelés is szóba jöhet persze (eBay, akármi).

Megköszönöm véleményetek kifejtését!

Üdv.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lol 650000-ert. hulyenek is megeri :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Öltönyhöz biciklit...
http://www.vatera.hu..._158044472.html

Lol... :) Minden esetre én a T2-re simán felülnék öltönyben. Ha nem hajtja szét magát az ember, tökéletesen beleillik egy üzleties stílusba.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Öltönyhöz biciklit...
http://www.vatera.hu..._158044472.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Nekem T2-m van, nagyon jó gép... Bár országúti mércével nem kifejezetten könnyû, a súlya aligha fog gondot okozni, és rendkívül kényelmes.

Ami a sárvédõt illeti, van rögzítõszem elöl-hátul.

A váltó Tiagra, nekem eddig nem volt bajom vele. Pontos, gyors.

Az áttétekrõl meg csak annyit tudok mondani, hogy nekem nagyon kényelmes, de ez teljesen személyes dolog hogy kinek mi jön be az erõnlétéhez meg a megszokott pedálozási stílusához. Én pl. nem vagyok versenyzõ, de viszonylag edzett a lábam.

Ja igen, még valami. Ez városi bicajnak lett tervezve, szóval strapabíró és viszonylag terepálló, már amennyire egy egyeneskormányos outitól az elvárható, de magyar viszonyok közt nem ajánlatos utcán kinthagyni. :)

Végre valaki aki használja is és úgy tud véleményt mondani.Inkább maradnék a T1-nél mert nálam nem olyan fontos az áttétel vagyis még nem ez az elsõdleges szempont.Végül is úgy is lecserélném a váltót egy 105-re mert 7e FT ebayrõl.:)
Köszönöm szépen!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Igazából engem speciel még érdekelne,hogy milyenek rajta az alkatrészek.Itt leginkább a váltó az ami nagyon nagyon fontos.Sora.Országútisok?Meg másik,hogy miért van a Merida hiv.oldalán olyan kép amin nincs patenszem az elsõ villán itt pedig miért van?Csak ezt a 2 dolgot árulja el valaki.:D

Nekem T2-m van, nagyon jó gép... Bár országúti mércével nem kifejezetten könnyû, a súlya aligha fog gondot okozni, és rendkívül kényelmes.

Ami a sárvédõt illeti, van rögzítõszem elöl-hátul.

A váltó Tiagra, nekem eddig nem volt bajom vele. Pontos, gyors.

Az áttétekrõl meg csak annyit tudok mondani, hogy nekem nagyon kényelmes, de ez teljesen személyes dolog hogy kinek mi jön be az erõnlétéhez meg a megszokott pedálozási stílusához. Én pl. nem vagyok versenyzõ, de viszonylag edzett a lábam.

Ja igen, még valami. Ez városi bicajnak lett tervezve, szóval strapabíró és viszonylag terepálló, már amennyire egy egyeneskormányos outitól az elvárható, de magyar viszonyok közt nem ajánlatos utcán kinthagyni. :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Hát ezekhez az "adottságokhoz" használt bringát keress, mondjuk itt:http://piacter.bikemag.hu/
Használható újat nem kapsz ennyiért.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hello!

Milyen cangát javasolnátok? Föbb jellemzöim.:
-nincs és nem is szánok rá sokat.Max 50.000
-175 magas és 130 kilo vagyok.(nem röhög:D)
-Föleg meloba járnék vele(5km) meg a srácokkal járkálnék a játszotérig.
-azért régen szerettem ugratgatni a járdánál biztos nem álok meg felrakni a kerekeket.El kell birnia.

Ui: akinek konrét ötlete van egy mio550 gps-es pda-m van még cserere ráfizetéssel.

Elöre is köszi.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Hogy vastagabb a lábad, de nem a zsírszövetektõl...

Akkor inkább a T1:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Hogy vastagabb a lábad, de nem a zsírszövetektõl...

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

inkább azt hogy a T2 hez célszerûbb kissé erõsebbnek lenni :)

Érdekes.Ki kellene próbálni mind a kettõt.
Ez alatt,hogy erõsebb ez mit takar?:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Akkor ezt azt jelentené,hogy a T2-nek strapabíróbb technikája van?

inkább azt hogy a T2 hez célszerûbb kissé erõsebbnek lenni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

A T1 elõl 48-38-28, hátul 12-24
A T2 elõl 52-42-30, hátul 11-25

Akkor ezt azt jelentené,hogy a T2-nek strapabíróbb technikája van?