Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Phõnökx

Phõnökx

újonc

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Most a közeljövõben tervezem egy uj bringa vásárlását. Montirol lenne szó, 170-180e, a 185e az max. Nagyon nehéz a kérdés, mert rengeteg alfaj van, rengeteg modellel. Szinte csak terepen szeretném használni, ilyen fél, egésznapos erdei túrákra, durvulni nem akarok vele,esetleg kicsit, de azért inkább legyen túlépített, mert 100kg vagyok. Mindenképp tárcsafékkel legyen szerelve. Eddig ezeket néztem:
Merida Matts TFS 400-D XC : nem volt a méretemben (17), a szomszédos méretek nem jok 185e
Merida Matts TFS 400-D Trails : eddig ez az egyik, bár nem tudom , szükségem van e egy ilyen geometriájú gépre 185e
Scott Aspect 10 2009: 240e->180e eddig ez a befutó.
Author 7mm
Magellan Polaris Deore Disc
és még van rengeteg, amit most nem irnék le...
Ha lenne ebben az árkategóriában és stilusban mondjuk 3 összesen, könnyü lenne a döntés. De így?...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
átlépési magassága 80-82cm közt van. Azt még épp nem hereverõs :D
felsõcsõ hossza 57,5cm. Amit most használok Cruxot, (19") 55.5cm. Az nekem tökéletes. Ehhez közelíteni még rövidebb stucnival is tudnék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
na pont azért kell megnézni mit vesz az ember
és ha nem nagypapás üléspoziciót akar akkor olyan gyártótl venni aki hosszabb vázzal gyártsa

de egy 21-es váznak komoly nyeregvázcsõhossza, és felsõcsõmagassága van, ami lehet hogy egy 180cm-es ember golyóira nincs annyira jó hatással....

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de egy 21-es váznak komoly nyeregvázcsõhossza, és felsõcsõmagassága van, ami lehet hogy egy 180cm-es ember golyóira nincs annyira jó hatással....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Krosszban azért máshogy jön ki a méretezés, de én a 178 centimhez 18, de inkább 19 collt vennék magamnak. Mondjuk tekerési stílustól is függ, mennyire szeretsz sportosan. Mindenképp próba-szerencse, de hacsak nincsenek zsiráf végtagjaid, nem lesz az igazi az a 21 collos bringa.

azért erõsen gyártófüggõ
ez is
speci crosstrail nekem pl (175 cm) ippeg hogy nem nagy a 17-es(590-es eff fcsõ) míg van olyan gyártó ahol a 21-es sincs ilzen hosszú
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Krosszban azért máshogy jön ki a méretezés, de én a 178 centimhez 18, de inkább 19 collt vennék magamnak. Mondjuk tekerési stílustól is függ, mennyire szeretsz sportosan. Mindenképp próba-szerencse, de hacsak nincsenek zsiráf végtagjaid, nem lesz az igazi az a 21 collos bringa.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egyet kell értsek az elõttem szólóval....19"-nál nagyobbat ne vegyél semmiképpen, de inkább 18"

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

180cm-hez elvetemült dolog 21"-os Cross bringát venni? Átlépni át tudom, meg azt se bánom, ha kicsit nyújtózni kell a kormányhoz.

A hátad, a derekad, a vállad viszont lehet hogy bánni fogja. Menj vele egy kört, azonnal érezni fogod, hogy ez kell-e neked. Csak azért mert éppen ez van, ne vedd meg, mert lehet, hogy több keserûséget fog okozni, mint örömöt. És ugye nem ez a cél...
Ez persze az én véleményem.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jó vétel az a Rock Machine....jo kis fék az a magura, felmálházva nem is árt talán a nagyobb erõ

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

sorry

http://ebike.hu/term...ide 500 magura/

ez az....

jó kis darab szerintem, sárvédõ, lámpák, csomitartó, rugós üléscsõ, agydinamó.....stb

Koszi Maggi!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
180cm-hez elvetemült dolog 21"-os Cross bringát venni? Átlépni át tudom, meg azt se bánom, ha kicsit nyújtózni kell a kormányhoz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sorry

http://ebike.hu/term...ide 500 magura/

ez az....

jó kis darab szerintem, sárvédõ, lámpák, csomitartó, rugós üléscsõ, agydinamó.....stb

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Koszonom a valaszokat sracok!

Megnezem amiket ajanlottatok. A Cube-nal nekem is az volt az erzesem, hogy kicsit tul van arazva. Tampontnak jo volt.

Maggi! Az elso linked nekem erre a topicra mutat. Gondolom mast akartal linkelni. Elkuldened a linket? Akar privatban is johet. Koszonom.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Nézelõdj az Author oldalán, a Cross szekcióban, pl.: Reflex. Személy szerint a Kelly's-t nem ajánlom (bár lehet, hogy 200 ezerért már normális bringákat gyárt, de szerintem az a Cube is túl van árazva). Magellan tudtommal nem gyárt trekking bringát. Viszont az Author igen jó márka, sárvédõt, lámpát, stb. lehet rá utólag is szerelni, tehát az nem igazán mérvadó szvsz.
Dark Archon

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
http://forum.bikemag...read.php?t=2014

szerintem ez egy elég jó darab....Magura hidraulikus fékek stb....teleszkóp, sárhányó

vagy ez a kelly's: http://ebike.hu/term...llys 10 walker/ ezen van minden

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Sziasztok!

A segitsegetekre lenne szuksegem. Egy ismerosom szeretne egy treking bicajt venni, de en annyira nem vagyok otthon az ilyen bicajok teren.
Konkret gyarto es tipus erdekelne, hogy mit erdemes megnezni. Maximum 200 ezer forintot szan ra. Kulfoldrol valo rendeles nem jatszik, es mindenkeppen ujat szeretne. Treking bicaj kellene, teleszkoppal, lampaval, sarhanyoval es hatso csomagtartoval felszerelve. Nem hatrany, ha a villara is lehet csomagtartot szerelni.

Ez a Cube pl. szimpatikus volt: http://www.cube-bike...mkod=449&kezd=0 Errol velemeny?

Merida Freeway-t is nezegettem, de nem talaltam alkatreszlistat a honlapon.
Hercules-bol a hazai forgalmazo honlapjan eleg gyenge a kinalat, nem tudom a valosagban milyen tipusokat hoznak be.

Milyen gyartokat lenne erdemes meg megneznem? Kellys? KTM? Esetleg Magellan, Caprine?

Koszonom a valaszokat.

Esetleg nézd/nézze meg ezt is:

KROSS Alta 2009
130.900 Ft az ajánlott fogy. ár

http://kross.hu/old/alta.html

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Sziasztok!

A segitsegetekre lenne szuksegem. Egy ismerosom szeretne egy treking bicajt venni, de en annyira nem vagyok otthon az ilyen bicajok teren.
Konkret gyarto es tipus erdekelne, hogy mit erdemes megnezni. Maximum 200 ezer forintot szan ra. Kulfoldrol valo rendeles nem jatszik, es mindenkeppen ujat szeretne. Treking bicaj kellene, teleszkoppal, lampaval, sarhanyoval es hatso csomagtartoval felszerelve. Nem hatrany, ha a villara is lehet csomagtartot szerelni.

Ez a Cube pl. szimpatikus volt: http://www.cube-bike...mkod=449&kezd=0 Errol velemeny?

Merida Freeway-t is nezegettem, de nem talaltam alkatreszlistat a honlapon.
Hercules-bol a hazai forgalmazo honlapjan eleg gyenge a kinalat, nem tudom a valosagban milyen tipusokat hoznak be.

Milyen gyartokat lenne erdemes meg megneznem? Kellys? KTM? Esetleg Magellan, Caprine?

Koszonom a valaszokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Effektíve olcsón jót az apróban nézegess használtan sokkal többet kapsz a pénzedért ha elviseled azt a "iszonyatos terhet" valaki már használta a bringát.
http://piacter.bikemag.hu/
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sid87

sid87

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
srácok, õszintén szólva nagyon nem vagyok képben a bringák világában, viszont lehet vennék egy dirt, de inkább street gépet. amatõr felhasználásra. eddig bmxem volt, de már kinõttem, túl nagy vagyok rá. xD meg nehéz tekerni, és már öregnek is érzem magam ahhoz. 100-150ezer forint között milyen összetételût lenne érdemes venni? Összerakni jobb vagy készet venni? elsõ váltó nem kéne, tárcsafék, teló elõre, azt ennyi. nézegettem már bringákat, de szimpatikusat még nem leltem.
tudnátok ajánlani valami megoldást?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Vigyél láncnyúlásmérõt, nézd meg a fékpofákat, külsõket, ha jó állapotban vannak és megveszed, dobd le róla a nyerget meg a stucnit. Ennyiért, ha tényleg minden ok, jobb, mint a caprine.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala