sziasztok!
Tervezek a közeljövõben egy új bringát venni. Mivel szinte kizárólag városi használatra szánom, ill. alkalmanként túrára (pl Balaton-kerülés) arra jutottam, hogy a trekking a megfelelõ kategória. Árban 100 körül maximum. Mi a különbség trekking és cross trekking kategória között? Illetve az egyes modellek árkülönbsége miben mutatkozik meg a gyakorlatban? Fõleg Kelly-s kerékpárokat néztem: Athos 2009 már csak 63k Axis 90k Neos 110k. Esetleg Magellan Cygnus 59k. Ti mit ajánlotok (ezeken kívül is akár)? Használtat nem igazán "merek" venni, mivel tényleg nem értek hozzá. Vagy ennyibõl sokkal jobban járnék egy használttal? Ami fontos szempont, hogy sok km-t bírjon, a budapesti útviszonyok ne tegyék tönkre és gyorsan lehessen vele haladni
Köszi!
gyártója válogatja
de alapban a trekking az rövidebb felsõcsõ, magasabb kormány (egyenesebb testtartás, ez kényelmesebb viszont lényegesen kevésbé hatékony) , meg eleve sárvédõ csomagtartó, dinamós világitás, gyenge teleszkóp abszolót szilárd burkolatra való gumik, viszont jó hosszú élettrtamúak, defektvédelemmel stb. a cross (jobb gyártóknál legalábbis) hoszabb "sportosabb" és nincsenek a felsorolt felszerelések, valamint némi terephasználatra is alkalmas gumik, geó stn.
szal ha nem nyugdijas tempó a cél inkább cross
pl ebikon van tavalyi kelliz equzit 113-ért. abszolut jó darab.
Vaterán néztem, 80-90 környékén adtak el már újakat, nem használtakat. Most nincsenek fenn Fire Mountain-ok. Amit rá tudnék áldozni, az ebbõl következõleg maximálisan olyan 80.000 Ft, ennél sajnos nem többet.
Úgy 50-60% beton, maradék 40-50% terep miatt (ami nem kifejezetten csak föld, hanem murvásabb terep) szeretnék elsõ telóst venni (most egy merevvillás van, kényelmetlen). Ezen kívül a Fire Mountain tetszik még a tárcsafék miatt is, ami igencsak csábító számomra.
80-ért jóü vétel lenne de nem hiszem hogy találsz még annyiért
bár azt a tféket nyugodtan felejtheted
annál még egy közepes v fék is jobb
80-ért pl ezt nézd meg
http://www.probike.h...&category_id=27vagy õ
http://www.probike.h...&category_id=27
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való