Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Csabcsi

Csabcsi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv!

Kona Dew-t néztem ki 80-ért. Ez a max amit bicajra költenék. Mennyire kell félnem a merev villától? A cégem a 3-ik kerület erdõalja útra fog költözni. :-( Táborhegy, Hármashatár-hegy széle ha valakinek ismerõs lenne...Elvileg kb egy 5-800 méteres szakaszon kell csak fölfelé menni. Alapvetõen napi 10-10 km munkába járásra használnám, néha (de tényleg csak néha) egy szentendrei túra ahol van egy kisebb erdei szakasz. Gondolkozzak teleszkópos bringán? Vagy felejtsem is el a trekkinget?
Ötlet? Típusjavaslat?
Köszi elõre is!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Néztem már, de kicsit sok nekem. Mire ráköltöm még azt, amit szeretnék, máris alsóhangon 60e ft.
errõl mi a vélemény: SCHWINN CSEPEL ranger 26-os

Ez egy tesco gazdaságos bringa. Ipari hulladék.

A sebesség mindent megold.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Az nagyon kicsi.
Pl. ITT van egy mérettáblázat, hogy milyen testmagassághoz kb milyen vázméret ajánlott.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Többet nem tudok, meg nem is akarok spórolni. Pofátlanság, hogy felmentek a kerékpár árak. Aki ugrabugrálni akar vele, az vegyen félmillásat meg drágábbat én akkor már kocsit vennék annyiért.
12évesen kaptam egy kerékpárt, ami 10évig szolgált (volt amikor 1évet volt a pincében és szétette a rozsda) és tette a dolgát, ment amikor kellett. Olajat ha összesen 3x látott életében. Pedig akkoriban nem kíméltem én is ugráltam vele mégis jó volt arra a célra.
Most akarok egy hasonló kerékpárt, mindezt ugrálás nélkül.
Tudom, hogy ez a fórum inkább a komolyabb bringásoknak segít, hogy hol verjenek el százezreket, pedig szerintem azokat a bicajokat is 2lábbal kell hajtani.
Max 50et adok egy bicajért, de azt is sóvárogva, mert úgysem hozza vissza az árát.

Leszûrve a tanulságot, úgy látom teljesen mindegy mit veszek, kb ugyanolyanok a legolcsóbb kerékpárok, nagyot nem bukhatok vele.

Nem arról van szó,hogy költsél rá százezreket,hanem csakhogy ez az összteleszkóposnak nevezett valami,hulladék szintjén mozog kb. Ennyiért vehetsz akár egy merevvillás kerékpár egy bringaboltban.2-3 éve énis 30ért vettem egy kis rohangászós városi merevvilást,mai napig tökéletesen mûködik(Median). Szóval nézz szét a helyi boltokban

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Ettõl jobbat nem kapsz ennyiért, de még csak közel ilyen jót se....(nekem is ilyen van lassan két éve. Tökéles... én is webshopból vettem.) A listaára egyébként 215e Ft volt...

Azt írják, hogy csak 15-ös méretben kapható. Mi is ez a vázméret tulajdonképpen?

BigJoe

BigJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Errõl mi a véleményetek?
Decathlon - biciklik - ker

Van hasonló árkategóriában jobb vétel?

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Inkább spórolj, ennyiért ez csak össze vissza teleszkópos, nem pedig össztelós.

Többet nem tudok, meg nem is akarok spórolni. Pofátlanság, hogy felmentek a kerékpár árak. Aki ugrabugrálni akar vele, az vegyen félmillásat meg drágábbat én akkor már kocsit vennék annyiért.
12évesen kaptam egy kerékpárt, ami 10évig szolgált (volt amikor 1évet volt a pincében és szétette a rozsda) és tette a dolgát, ment amikor kellett. Olajat ha összesen 3x látott életében. Pedig akkoriban nem kíméltem én is ugráltam vele mégis jó volt arra a célra.
Most akarok egy hasonló kerékpárt, mindezt ugrálás nélkül.
Tudom, hogy ez a fórum inkább a komolyabb bringásoknak segít, hogy hol verjenek el százezreket, pedig szerintem azokat a bicajokat is 2lábbal kell hajtani.
Max 50et adok egy bicajért, de azt is sóvárogva, mert úgysem hozza vissza az árát.

Leszûrve a tanulságot, úgy látom teljesen mindegy mit veszek, kb ugyanolyanok a legolcsóbb kerékpárok, nagyot nem bukhatok vele.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Köszi a választ!
Jónak tûnik ez a bringa, a 135 talán még elfogadható ár, de webáruházból én nem szívesen vennék biciklit. Ha valami probléma van vele, hogy viszem vissza? Hogy vinném fel Pestre (gondolom ott van a telephelyük)? Meg vásárlás elõtt azért jó lenne kipróbálni. Esetleg tudsz ajánlani hasonló áron egy másik modellt ami szintén jó vétel lenne?

Ettõl jobbat nem kapsz ennyiért, de még csak közel ilyen jót se....(nekem is ilyen van lassan két éve. Tökéles... én is webshopból vettem.) A listaára egyébként 215e Ft volt...

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Néztem már, de kicsit sok nekem. Mire ráköltöm még azt, amit szeretnék, máris alsóhangon 60e ft.

Inkább spórolj, ennyiért ez csak össze vissza teleszkópos, nem pedig össztelós.

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Szia, van itt most ez a Bikepro történet (webshop), ahol, ha a regisztrációnál feliratkozol a hírlevélre, 10% kedvezményt kapsz a végösszegbõl. Magellan Crux (Bikepro - Magellan Crux Sram X9 ker) 150ezer pénz (ennyiért sem rossz vétel), ez a fent említett 10% után 'csak' 135ezer. , de így most azért mégiscsak megéri, még az Alföldre is.

Ja, és nekem is van egy ilyen. Jó bicaj, és még az orrunkat is tisztíccsa.

Köszi a választ!
Jónak tûnik ez a bringa, a 135 talán még elfogadható ár, de webáruházból én nem szívesen vennék biciklit. Ha valami probléma van vele, hogy viszem vissza? Hogy vinném fel Pestre (gondolom ott van a telephelyük)? Meg vásárlás elõtt azért jó lenne kipróbálni. Esetleg tudsz ajánlani hasonló áron egy másik modellt ami szintén jó vétel lenne?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Nem tudok válsztani két bringa közül. Az egyik a Merida Matts TFS trail 500 D a másik pedig a Mongoose Otero Super!
Ua az áron tudnám megvenni mindkettõt!
Kezdõ bringás lennék, tehát XC
Ja és mindkettõ 2009-es!

Elõre is köszi:
Yorga

Merida...

"just chillin killin"

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nézd meg ezt: Magellan '09 Hydra f

Ennyiért nem nagyon viheted túlzásba a nézelõdést.

Adam86

Adam86

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok!

Rég írtam ide, de most újra aktuális a kerékpár vásárlás nálam.

Szóval kellene nekem egy teljesen alap lehetõ legolcsóbb (de nem tesco gazdaságos) MTB. Max 50e Ftot szánnék rá, de az már nagyon a teteje.
Legfõbb feladata eljutni A-ból B-be városon belül, néha kis erdei utakon való mászkálás, semmi extra. Tudom, hogy ezt a feladatot egy 10éves kerékpár is ellátja, eddig azt használtam, de ideje újat venni, mert arra már sokat kellene költeni.
Szóval legelõször is, hol vegyem meg? Szerencsére 2 városban is "élek" egyszerre így Debrecen és Nyíregyháza is szóbajöhet. Itt hol nézzek szét? Esetleg van webshop valamelyik helyi üzletnek, ahol lehet nézelõdni?
Másodsorban milyen méretû gépet vegyek? Én 188cm magas és 90-95 kiló vagyok (húsvétkor 95+ :D )
Harmadszor milyen márkát, típust ajánlottok nekem? Gondolom a legolcsóbb árkategóriában (max 50eft) teljesen mindegy, ugyanazt (nem)tudja mind.
Tavaly mikor nézelõdtem 50rugóért adtak volna pofás kis gépeket már elsõ teleszkóppal is. Érdemes ilyen árért olyat keresni, teljesen használhatatlan és pénzkidobás filléres telót venni rá?

Minden segítséget szívesen fogadok.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szia, van itt most ez a Bikepro történet (webshop), ahol, ha a regisztrációnál feliratkozol a hírlevélre, 10% kedvezményt kapsz a végösszegbõl. Magellan Crux (Bikepro - Magellan Crux Sram X9 ker) 150ezer pénz (ennyiért sem rossz vétel), ez a fent említett 10% után 'csak' 135ezer. , de így most azért mégiscsak megéri, még az Alföldre is.

Ja, és nekem is van egy ilyen. Jó bicaj, és még az orrunkat is tisztíccsa.

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék venni egy biciklit max. 100-130 ezres kategóriában. Ez lenne az elsõ komolyabb biciklim. Elsõsorban túrázásra használnám alföldön, földes utakon is, és néha dombos, hegyes vidéken is, de elsõsorban sík terepen lenne használva. Mindenképpen teleszkópos bringa érdekelne, dinamó, csomagtartó, sárvédõ nem kell rá, mivel hobby célra lenne. A Gepida Albion 300 CRS-rõl mi a véleményetek? Melyik márkákat, illetve melyik modelleket ajánljátok?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Aki most keres XC bringát! Két brutál jó vétel:
Pyxis 2009 230e
Crux 2008 150e

yorga

yorga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudok válsztani két bringa közül. Az egyik a Merida Matts TFS trail 500 D a másik pedig a Mongoose Otero Super!
Ja és mindkettõ 2009-es!

Elõre is köszi:
Yorga

yorga

yorga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!
Nézegettem azóta mióta írtam az utolsó hsz-emet, és erre jutottam:

Caprine Tour Cross 2009 - Ker

Szerintetek milyen bicaj ez? Néztem a tesztet róla itt az oldalon, az alapján nekem bejön.

Elõre is köszönöm

bexzy

Teljesen jó ...ilyen árban az ár / érték aránya is jó ...ha megkiméled karbantartod,nem durvulsz vele - - sok évig jó lesz...

"just chillin killin"