Sziasztok!
Rég írtam ide, de most újra aktuális a kerékpár vásárlás nálam.
Szóval kellene nekem egy teljesen alap lehetõ legolcsóbb (de nem tesco gazdaságos) MTB. Max 50e Ftot szánnék rá, de az már nagyon a teteje.
Legfõbb feladata eljutni A-ból B-be városon belül, néha kis erdei utakon való mászkálás, semmi extra. Tudom, hogy ezt a feladatot egy 10éves kerékpár is ellátja, eddig azt használtam, de ideje újat venni, mert arra már sokat kellene költeni.
Szóval legelõször is, hol vegyem meg? Szerencsére 2 városban is "élek" egyszerre így Debrecen és Nyíregyháza is szóbajöhet. Itt hol nézzek szét? Esetleg van webshop valamelyik helyi üzletnek, ahol lehet nézelõdni?
Másodsorban milyen méretû gépet vegyek? Én 188cm magas és 90-95 kiló vagyok (húsvétkor 95+)
Harmadszor milyen márkát, típust ajánlottok nekem? Gondolom a legolcsóbb árkategóriában (max 50eft) teljesen mindegy, ugyanazt (nem)tudja mind.
Tavaly mikor nézelõdtem 50rugóért adtak volna pofás kis gépeket már elsõ teleszkóppal is. Érdemes ilyen árért olyat keresni, teljesen használhatatlan és pénzkidobás filléres telót venni rá?
Minden segítséget szívesen fogadok.
Szia,
a méreted, ha montit veszel, akkor olyan 19-20'. Ha sokat mész városban, érdemes lehet eleve egy sima vagy majdnem sima gumit venni rá, vagy ilyet nézni, vagy elgondolkodni trekking biciklin.
Nagyon röviden. Sajnos, az 50e új bicikli vásárlásához kevés, fõleg, ha olyanokat is kalkulálsz, hogy városban közlekedve szükséged lesz zárakra, lámpákra. Apróból kinézhetsz új állapotú bringákat is ennyiért, de érdemes itt megvéleményeztetned vásárlás elõtt.
Sajnos, ha ennél olcsóbb új bringát veszel, boritékolható, hogy sokat szívsz majd a szervízzel, és sokszor a cserealkatrészek többe kerülnek majd, mint a jobb darabok.
Pár általános tanács;
érdemes teleszkópot nézni, ma már egész használhatóak az alsó kategóriás darabok is.
nem érdemes tárcsafékekeset nézni, a V-fék ezeknél jobb fékhatással bír, olcsóbb, és egyszerûbb is
minimum követelmény a duplafalu felni!! (sajnos ez nem teljesen evidens... még a gyártóknál sem...)
és a kazettás agy is... (ezek nélkül a kerekeid hamar megadnák magukat - fõleg, hogy nem is olyan kicsi a súlyod)
illetve, ha terepen mész, akkor az A-Head kormánycsapágy és stucni
a régi menetes megoldás aszfalton még elmegy (sõt elõnye, hogy a kormánymagasságot lehet vele állítani), de terepen hajlamos kilazulni
ha újat veszel, legjobb ár/érték arányt azoknál a márkáknál találod, amik relatíve nagyok, de még nem kell fizetni (annyit) a márkanévért...
Magellan, Neuzer/Altrix, Kellys, Merida, stb.
Sok szerencsét!

Sign In
Create Account

Back to top