Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. március 31. - 11:22
Eldõlt, hogy Magellan Hydra kerékpárt veszek, mert ezt tudom normális minõségbe és még számomra is elfogadható árért beszerezni. 50 rugó lesz kereken 1év teljeskörû ingenes szervízzel, meg 2év garanciával.
Szerintetek megéri?
Vaterán ugyanezt tudnám beszerezni olyan 47-bõl, de az postával jönne, így meg helyben lesz minden.
A másik dolog, az a vázméret? 19 vs 20? Melyiket? a boltban csak 19es van, én pedig 186cm magas vagyok. Ahogy néztem inkább 20as váz passzolna hozzám. Nagy különbség van?
Írta 2010. március 30. - 22:29
KROSS
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Illetve van más javaslat?
(Városban és túrázásra, hegyi utakon használnám, nem igazán õrültkedem, meg ugra bugrálnék vele.
SPECIALIZED HARDROCK XC COMP (2008)
TREK 3700
TREK 3900 DISC
KONA FIRE MOUNTAIN
GEPIDA SIRMIUM 2010
Elõre is köszi a válaszokat
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. március 30. - 22:04
Segítséget kérnék.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Illetve van más javaslat?
(Városban és túrázásra, hegyi utakon használnám, nem igazán õrültkedem, meg ugra bugrálnék vele.
SPECIALIZED HARDROCK XC COMP (2008)
TREK 3700
TREK 3900 DISC
KONA FIRE MOUNTAIN
GEPIDA SIRMIUM 2010
Elõre is köszi a válaszokat
Írta 2010. március 29. - 10:19
Írta 2010. március 28. - 20:09
192 cm vagyok. Akkor ez a Magellan sajnos szóba se jöhet, mivel csak 15-ös méretben van az általad linkelt webshopban, máshol meg sokkal drágább.
Hali!
Itt kapható 47-ért a Magellan Hydra 2009:
Magellan Hydra - TAVASZI AKCI
Alap használatra nagyon jó kis bringa, nekem a 2007es összeálltás volt, csak sajnos ellopták szegényt.
Ha egyszer megveszed, akkor ha nem nyúzod, tutira el leszel vele sokáig és nem lesz vele problémád.
Ilyen áron amúgy javaslom inkább a használt vásárlását. Ki lehet fogni pár éves modelleket 40körül (Hydra-nál komolyabbat), csak résen kell lenni .
Üdv: Sopi
Írta 2010. március 28. - 18:58
Írta 2010. március 28. - 17:57
Mondanátok véleményt róla? Pl hogy szerintetek mennyit érhet. Mind új garaciális. (név nélkül)
1,Új acél váz, Shimano Tourney TX31B 21, Shimano Revoshift 35 váltókar, alu V fék
2, acél váz, Shimano Tourney TX51 21, Shimano Revoshift RS43 váltókar, Alhonga alu V-fék, alu duplafalu felni, zoom elsõ teleszkóp
3, alumínium, 21-seb. Shimano TX-31/Revoshift, Tektro V-fék, teleszkópvilla, acél/Shimano TZ-20
Írta 2010. március 28. - 15:51
Köszi
Akkor ezekszerint megéri azt a pár ezrest plusszban ... mondjuk ütve vágva nem lenne, azt bírná a másik is.
Kelly's 17,5" és 19,5"-os méretben van közel a nekem papíron ideális 18"-hoz (180cm vagyok). Úgy néz ki muszáj lesz segg alá próbálni
a scarpe viszonylag rövid váz, úgyhogy ha sportosabban szereted akkor a nagyobbat, ha egyenesebb derékkal , túrázosabb pozicióban nyomnád akkor a kisebbet vedd. (a 17,5-es 1,5 centivel rövidebb mint egy átlag 18-as montiváz, a 19,5-es meg 0,5 centive hoszabb. egyénfüggõ de sztem inkább a 19,5-es lesz a nyerõ, a 17,5-es elég "nagypapás" lenne sztem)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 28. - 15:45
a cross/trekking kiváló erre a célra, e lehetõ legjobb választás
ellenben nekem a könyökizületem azt mondja hogy inkább a lexarabb teló mint egy merevvilla
pl : ez a gepida jól leárazva Gepida Alboin 300 CRS 2009 - Ker
ill 70-80 ért pár másik http://www.bicyclewe...g-kerekparok,50
"just chillin killin"
Írta 2010. március 28. - 15:38
Minden alkatrészében jobb a kellys (egyébkét is) mivel most (leárazva 100--80) majdnem egyárban van
a kettõ, sokkal jobb választás a kellys + szebb is
Köszi
Akkor ezekszerint megéri azt a pár ezrest plusszban ... mondjuk ütve vágva nem lenne, azt bírná a másik is.
Kelly's 17,5" és 19,5"-os méretben van közel a nekem papíron ideális 18"-hoz (180cm vagyok). Úgy néz ki muszáj lesz segg alá próbálni
Írta 2010. március 28. - 15:25
Üdv!
Kona Dew-t néztem ki 80-ért. Ez a max amit bicajra költenék. Mennyire kell félnem a merev villától? A cégem a 3-ik kerület erdõalja útra fog költözni. :-( Táborhegy, Hármashatár-hegy széle ha valakinek ismerõs lenne...Elvileg kb egy 5-800 méteres szakaszon kell csak fölfelé menni. Alapvetõen napi 10-10 km munkába járásra használnám, néha (de tényleg csak néha) egy szentendrei túra ahol van egy kisebb erdei szakasz. Gondolkozzak teleszkópos bringán? Vagy felejtsem is el a trekkinget?
Ötlet? Típusjavaslat?
Köszi elõre is!
a cross/trekking kiváló erre a célra, e lehetõ legjobb választás
ellenben nekem a könyökizületem azt mondja hogy inkább a lexarabb teló mint egy merevvilla
pláne a kona p2 nem az a kikönnyített vékonyfalú csõböl készült némi rezgést legalább elnyelõ cucc, hanem egy drabál túlépített kõmerev vasdarab
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 28. - 15:18
Ha egy picit bõvebben kifejtenéd, megköszönném
Minden alkatrészében jobb a kellys (egyébkét is) mivel most (leárazva 100--80) majdnem egyárban van
a kettõ, sokkal jobb választás a kellys + szebb is
"just chillin killin"
Írta 2010. március 28. - 14:58
Írta 2010. március 28. - 14:51
Írta 2010. március 28. - 14:34
Sziasztok!
Errõl mi a véleményetek?
Decathlon - biciklik - ker
Van hasonló árkategóriában jobb vétel?
Ez mennyivel jobb?
Kelly's Scarpe 2009 - Ker
Írta 2010. március 28. - 13:35
Én sem szeretnék ilyen csilivvili össz teleszkóposként árult mtb-t venni, mert annyira azért értek hozzá, hogy semmit nem ér.
Csak ezt találtam helyben és lehetõ legolcsóbban.
Tud valaki ajánlani nyíregyházán valami boltot? Esetleg online elérhetõsséggel. Debrecenben ismerek pár helyet, de mivel az mtb nyíregyen lesz használva, egyszerûbb lenne ott megvennem, mint debrecenben, majd átszállítani valahogy.
Írta 2010. március 28. - 13:14
Sziasztok!
Rég írtam ide, de most újra aktuális a kerékpár vásárlás nálam.
Szóval kellene nekem egy teljesen alap lehetõ legolcsóbb (de nem tesco gazdaságos) MTB. Max 50e Ftot szánnék rá, de az már nagyon a teteje.
Legfõbb feladata eljutni A-ból B-be városon belül, néha kis erdei utakon való mászkálás, semmi extra. Tudom, hogy ezt a feladatot egy 10éves kerékpár is ellátja, eddig azt használtam, de ideje újat venni, mert arra már sokat kellene költeni.
Szóval legelõször is, hol vegyem meg? Szerencsére 2 városban is "élek" egyszerre így Debrecen és Nyíregyháza is szóbajöhet. Itt hol nézzek szét? Esetleg van webshop valamelyik helyi üzletnek, ahol lehet nézelõdni?
Másodsorban milyen méretû gépet vegyek? Én 188cm magas és 90-95 kiló vagyok (húsvétkor 95+ )
Harmadszor milyen márkát, típust ajánlottok nekem? Gondolom a legolcsóbb árkategóriában (max 50eft) teljesen mindegy, ugyanazt (nem)tudja mind.
Tavaly mikor nézelõdtem 50rugóért adtak volna pofás kis gépeket már elsõ teleszkóppal is. Érdemes ilyen árért olyat keresni, teljesen használhatatlan és pénzkidobás filléres telót venni rá?
Minden segítséget szívesen fogadok.
Szia,
a méreted, ha montit veszel, akkor olyan 19-20'. Ha sokat mész városban, érdemes lehet eleve egy sima vagy majdnem sima gumit venni rá, vagy ilyet nézni, vagy elgondolkodni trekking biciklin.
Nagyon röviden. Sajnos, az 50e új bicikli vásárlásához kevés, fõleg, ha olyanokat is kalkulálsz, hogy városban közlekedve szükséged lesz zárakra, lámpákra. Apróból kinézhetsz új állapotú bringákat is ennyiért, de érdemes itt megvéleményeztetned vásárlás elõtt.
Sajnos, ha ennél olcsóbb új bringát veszel, boritékolható, hogy sokat szívsz majd a szervízzel, és sokszor a cserealkatrészek többe kerülnek majd, mint a jobb darabok.
Pár általános tanács;
érdemes teleszkópot nézni, ma már egész használhatóak az alsó kategóriás darabok is.
nem érdemes tárcsafékekeset nézni, a V-fék ezeknél jobb fékhatással bír, olcsóbb, és egyszerûbb is
minimum követelmény a duplafalu felni!! (sajnos ez nem teljesen evidens... még a gyártóknál sem...)
és a kazettás agy is... (ezek nélkül a kerekeid hamar megadnák magukat - fõleg, hogy nem is olyan kicsi a súlyod)
illetve, ha terepen mész, akkor az A-Head kormánycsapágy és stucni
a régi menetes megoldás aszfalton még elmegy (sõt elõnye, hogy a kormánymagasságot lehet vele állítani), de terepen hajlamos kilazulni
ha újat veszel, legjobb ár/érték arányt azoknál a márkáknál találod, amik relatíve nagyok, de még nem kell fizetni (annyit) a márkanévért...
Magellan, Neuzer/Altrix, Kellys, Merida, stb.
Sok szerencsét!
Írta 2010. március 28. - 13:03
Néztem már, de kicsit sok nekem. Mire ráköltöm még azt, amit szeretnék, máris alsóhangon 60e ft.
errõl mi a vélemény: SCHWINN CSEPEL ranger 26-os
Hulladék, ahogy az elõttem szólók is írták.
Nekünk Pl. volt itthon egy darabig Hervis-bõl származó Balance 1.1 30-40e közt kóstált vhogy. Használható kis gép volt, inkább ilyesmiket keress, ne össztelósat.
Írta 2010. március 28. - 13:02
http://www.fujibikes...ix-ACR-2-0.aspx
A felszereltség nekem, kezdõ országútisként azt hiszem megfelelõ lenne, késõbb lehet mindent fejleszteni.
Ausztriában Hervisben láttam 700 EUR-ért, leértékelve, szerintem nem rossz ár.
Viszont nem tudom, mennyire jó a vázgeometria, és mennyire merev a váz. Olvastam FUJI karbon vázakról, hogy nem túl merevek. Mondjuk 70 kg vagyok, szóval talán nem nagy vész.