Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
A legnagyobb bajom, hogy ez volt az a bringa amivel már 120 kilósan is meggyûlt a bajom. A legfõbb baja a felni, meg a gumi volt. Ezek nagyon nem bírták a kiképzést. A többi teljesen jól muzsikált. Sõt a meghajtás olyan jó volt, hogy fénykorunkban sík terepen közepes szembeszélnél 45km/h-t tekertem vele. Persze ezt egy simson órája mutatta aki mellettem jött ugyanazzal a sebességgel, úgyhogy közel sem hivatalos adat.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Valaki itt ajánlotta a kona hosst, ami jó gép ránézésre, de én teljesen mást javasolnék.

Apróban néha szinte hibátlan állapotú, pár éves vagy max 5-6 éves minõségi acélvázas, merevvilás mtb-ket lehet kifogni potom pénzért. Egy ilyesmi váz szerintem simán elbír, ami még elég erõs kell legyen a kerekek, meg jó fékek, mert hiába nem száguldozol, valaminek ugye le kell lassítani. Szóval használtat javaslok, és azon a megfelelõ módosításokat.

szerk. potom pénz alatt 30-40re gondoltam

Csavaros (nem gyorszáras) 36 lukas agy, 2mm-es küllõk, valami erõs duplafalú felni, gumi kb tetszõleges.

Ez utóbbi lenne drága buli, de pl én sem vagyok éppen egyszálbelû de gumival sosem volt még gondom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ezer hála, és köszönet azért, hogy ennyit törõdsz velem. Egyébként amikor azt írtad, hogy komplett bringából csak ennyi jut eszedbe, eszembe jutott valami.
Hiszen a pinyóban megvan még a régi bringám. Bár azt nemtudom, hogy milyen állapotban van, de szerintem nem teljessen halott. Szerinted érdemes lenne megpróbálni azt upgradelni. Persze ez még abból az idõszakból való, amikor még újdonság volt a simano sys váltó. Akkor volt a vas 20k. Valami target fantázia nevû keró.

hát ha az jó méretben meg mûxik, használd amig szét nem esik. költeni max 10K-t érdemes rá ha kell. (ha évek ót áll gumiik biztos kellenek, fékbetétek ilesmi) többet sztem nem. aztán ha már véres a torka ráérsz akkor továbbgondolni a sztorit.

azért a tempós lejtmenetekkel óvatosan vele :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Ezer hála, és köszönet azért, hogy ennyit törõdsz velem. Egyébként amikor azt írtad, hogy komplett bringából csak ennyi jut eszedbe, eszembe jutott valami.
Hiszen a pinyóban megvan még a régi bringám. Bár azt nemtudom, hogy milyen állapotban van, de szerintem nem teljessen halott. Szerinted érdemes lenne megpróbálni azt upgradelni. Persze ez még abból az idõszakból való, amikor még újdonság volt a simano sys váltó. Akkor volt a vas 20k. Valami target fantázia nevû keró.

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
sziasztok,szeretnék venni egy merida matts 20 md tipusú bicajt,kéne nekem vélemény errõl bicajról,válaszokat elõrre is tx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

A testalkatomból kiindúlva inkább a kényelmesebb üléspozíció áll közelebb hozzám.

igazából komplett bringa most igy hirtelen nem jut eszembe ami minden lényeges alaktelemében elég massziv lenne.

ami fontos hogy erõs legyen az a váz, teló, kerekek, kormány, stucni, nyeregcsõ, hajtómû.

vázra esetleg még ez. de ezen is kéne upgradelni

Specialized Hardrock Sport (2008) ker
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Egy bizonyos vázméret kell, így nem lehet választani, hogy 20" feletti, vagy alatti. Szerintem téged az zavar be, hogy a kerékpárboltokban a kerékméret szerint szokták ajánlani a bringákat és az is hüvelykben van.

Pontossan úgy van ahogy mondod. Bár ez így még nem is tûnt fel.

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
A testalkatomból kiindúlva inkább a kényelmesebb üléspozíció áll közelebb hozzám.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Tehát az én 190 cm hez akkor inkább a 20" felettiek az inkább praktikusak?
Rendesek vagytok, hogy okosítotok egy amatõrt.

igen

kb 20-21-22
ember és márkafüggõ is meg hogy kényelnmesebb vagy sportosabb üléspoziciót szeretnél

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egy bizonyos vázméret kell, így nem lehet választani, hogy 20" feletti, vagy alatti. Szerintem téged az zavar be, hogy a kerékpárboltokban a kerékméret szerint szokták ajánlani a bringákat és az is hüvelykben van.

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

A 19" és a 24" a váz méretét jelöli. Majd a nálam okosabbak pontosítanak, de ha jól rémlik a nyeregvázcsõ hossza hüvelykben. Testmagasság függvénye, melyik a jó, az én 176cm hez 17"-19" es vázak passzolnak kb.

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

+ itt most 10% levásárolható a meridákra
Ker

Webshopból meg nagyáruházból alapból nem veszek biciklit. Igaz, hogy a helyi kerékpárboltban valamivel drágábbak, de jár a biciklihez normális garancia, meg amikor megveszem, már alapból használható is, nem kell összeszerelni meg beállítgatni.

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
A lehetõségekhez képest minél inkább 100 alatt. Remélem ettõl nem tartassz olcsójánosnak, de szerintem nem csak én vagyok ebben a cipõben, hogy bringázni szeretne, de nem veti fel a pénz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Köszönöm az ötletet. Boldog vagyok, hogy legalább létezik olyan bringa ami engem is elbír.
Viszont ez tényleg iszonyú drága, és használt se nagyon van.
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy mik azok az alkatrészek amiktõl jobban bírja a vas a nagyobb terhelést.
Hátha találnék egy számomra is elérhetõ árú bringát. Akár használtan is. A másik kérdés pedig a méret. Mi a külömbség a 19", és a 24" bringák között?
Kérlek ne kövezz meg, ha butaságot kérdeztem, vagy ha egy már sokszor feltett kérdést tettem fek ezredszer, de még csak egy napja fedeztem fel ezt a fórumot. És mégegyszer köszönöm a segítséget.

a váz méret a nyeregvázcsõhosza zollban (1 zoll = 25,4mm) de ezzzel a mérettel együtt változik a felsõcsõhossza is.

mennyit tudnál rászánni ?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A 19" és a 24" a váz méretét jelöli. Majd a nálam okosabbak pontosítanak, de ha jól rémlik a nyeregvázcsõ hossza hüvelykben. Testmagasság függvénye, melyik a jó, az én 176cm hez 17"-19" es vázak passzolnak kb.

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

olcsón nem fogod megúszni

a kona hoss kb erre volt kitalálva csak idén már nincs

KONA 2009 - Hoss

de vmi ilyenben kéne gondolkodni

Köszönöm az ötletet. Boldog vagyok, hogy legalább létezik olyan bringa ami engem is elbír.
Viszont ez tényleg iszonyú drága, és használt se nagyon van.
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy mik azok az alkatrészek amiktõl jobban bírja a vas a nagyobb terhelést.
Hátha találnék egy számomra is elérhetõ árú bringát. Akár használtan is. A másik kérdés pedig a méret. Mi a külömbség a 19", és a 24" bringák között?
Kérlek ne kövezz meg, ha butaságot kérdeztem, vagy ha egy már sokszor feltett kérdést tettem fel ezredszer, de még csak egy napja fedeztem fel ezt a fórumot. És mégegyszer köszönöm a segítséget.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Nagyon-nagyon max. 140-et, de inkább maradnék a 100-130 ezres kategóriában. Eddig egy Gepida Alboin CRS 300-at próbáltam, az tetszett, de más modellt még nem próbáltam. Ezen kívül még a KTM LifeTrack-et néztem ki, de nem tudom, hogy jobb-e annyival mint a Gepida vagy inkább a márkát kell megfizetni.
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?

+ itt most 10% levásárolható a meridákra
Ker

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Nagyon-nagyon max. 140-et, de inkább maradnék a 100-130 ezres kategóriában. Eddig egy Gepida Alboin CRS 300-at próbáltam, az tetszett, de más modellt még nem próbáltam. Ezen kívül még a KTM LifeTrack-et néztem ki, de nem tudom, hogy jobb-e annyival mint a Gepida vagy inkább a márkát kell megfizetni.
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?

kicsit körülnézel 10% alkudható szrem, és ez egy elég jó darab

BikeFun - MERIDA - Ker

de a 100 v is jó lehet

BikeFun - MERIDA - Ker

Sziasztok!
Teljesen amatõr vagyok a bringák terén, és jótanácsra lenne szükségem.
Régebben imádtam bringázni, de amikor elértem a 120kg-t akkor már nem bírt el a bringám. Azóta elég sok idõ telt el, de most újra elkapott a bringázhatnék, viszont az elsõ döbbenetet az árak jelentették. A másodikat pedig az, hogy mennyire komoly szakzsargonban beszélnek az emberek a fórumokon.
Szóval a lényegre térve, abban szeretnék segítséget kérni, hogy létezik-e olyan vas ami elbír egy 165kg-s embert. És mivel csak egy átlagos bérbõl, és fizetésbõl élõ ember vagyok ezért az ár nagyon fontos momentum. Nagyon hálás lennék, ha valaki használható jótanáccsal látna el.
Elõre is köszönöm: Tamás

olcsón nem fogod megúszni

a kona hoss kb erre volt kitalálva csak idén már nincs

http://bikes.konawor.../09_hoss_en.cfm

de vmi ilyenben kéne gondolkodni

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Teljesen amatõr vagyok a bringák terén, és jótanácsra lenne szükségem.
Régebben imádtam bringázni, de amikor elértem a 120kg-t akkor már nem bírt el a bringám. Azóta elég sok idõ telt el, de most újra elkapott a bringázhatnék, viszont az elsõ döbbenetet az árak jelentették. A másodikat pedig az, hogy mennyire komoly szakzsargonban beszélnek az emberek a fórumokon.
Szóval a lényegre térve, abban szeretnék segítséget kérni, hogy létezik-e olyan vas ami elbír egy 165kg-s embert. És mivel csak egy átlagos bérbõl, és fizetésbõl élõ ember vagyok ezért az ár nagyon fontos momentum. Nagyon hálás lennék, ha valaki használható jótanáccsal látna el.
Elõre is köszönöm: Tamás

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Ezzel a bringával van valami tapasztalatod? Egyébként a Gepida Alboin CRS 300-hoz képest mennyivel jobb?

Tapasztalatom nincs semmiféle cross bringával, de nyilván a merida egy márka a gepida meg csak egy matrica, tehát nem egy kategória a kettõ. Én MTB-vel is jól elvagyok alföldön, megfelelõ gumival és edzettséggel azzal is lehet huzamosabb ideig 30-35km/h-val haladni, meg akár gyorsabban. Akkor már inkább Merida speeder-t vennék cross bringa helyett.
Speeder T1 - merida-bikes.com

RideBike | Merida '10 Speeder T1 (Ker