Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

SokadikX.. esetleg leirnád melyik az a teló .?.

meg a régit is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok! Szeretnék ide az alföldre egy egysebességes városi "suhanós" bringát. Valami olyasmi tetszene leginkább, mint a Kona Paddy Wagon, csak olcsóbban... (100-120e) Nem vagyok képben a jelenlegi bolti kínálattal, de azt tudom, hogy pár évvel ezelõtt még semmi esélyem nem volt... :-( Van-e már valami elõrelépés? Hallottam, hogy a Schwinn dolgozik az ügyön... errõl tudtok-e valamit?

Így van! Nevezzük Csepelnek :D SASOLD

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
SokadikX.. esetleg leirnád melyik az a teló .?.

"just chillin killin"

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék ide az alföldre egy egysebességes városi "suhanós" bringát. Valami olyasmi tetszene leginkább, mint a Kona Paddy Wagon, csak olcsóbban... (100-120e) Nem vagyok képben a jelenlegi bolti kínálattal, de azt tudom, hogy pár évvel ezelõtt még semmi esélyem nem volt... :-( Van-e már valami elõrelépés? Hallottam, hogy a Schwinn dolgozik az ügyön... errõl tudtok-e valamit?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

ha valami jófajta teló akkor nem lesz csalódás

nekem a tizenvalahány telóból amivel dolgom volt 3 volt rugós. (80 és 140 mm rugoút közt sokféle) ebben a kategóriában nincs szignifikáns különbség, sõt mai napig a legszebben mozgó telóm a 03-as levelgõs foxi volt.

Najó, asszem, most következik egy marék nyugtató+altató+két üveg tömény és alvás holnapig :DD
Ja! És az önszuggesszió: "Jó lesz, szép lesz, tökéletesen meg leszek elégedve" stb. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Kezdek félni az új bringámtól... lehet, hogy nagy csalódás lesz a levegõs teló az olajos+rugós után?

ha valami jófajta teló akkor nem lesz csalódás

nekem a tizenvalahány telóból amivel dolgom volt 3 volt rugós. (80 és 140 mm rugoút közt sokféle) ebben a kategóriában nincs szignifikáns különbség, sõt mai napig a legszebben mozgó telóm a 03-as levelgõs foxi volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

A levegõs villa pláne durvább terepre lett kitalálva, sima úton nem nagyon fog mozogni.

Csak vigasztalj... :(
Lehet, hogy tényleg az lesz a vége, hogy elhozom a szép, új bringát a boltból, aztán elviszem a régit a legközelebbi szervizbe, rendberakatom, ezt meg elrakom a pincébe... De ha igazad lesz, akkor többé nem hiszek kereskedõnek. Mert ezt direkt kiemeltem, hogy nem szeretnék valami olyat, ami rosszabb a jelenleginél...

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
A levegõs villa pláne durvább terepre lett kitalálva, sima úton nem nagyon fog mozogni. Igazából ízlés kérdése, valaki a rugósat terepen is jobban szereti a könnyedebb mozgás miatt.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Kezdek félni az új bringámtól... lehet, hogy nagy csalódás lesz a levegõs teló az olajos+rugós után?

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Aszfaltra, keményebb földútra bõven elmegy a merevvilla. Váltó azonban sztem is kell, mégha csak egy agváltó is de soxor jól jön.
A bringásfutárokkal ne példálózzunk, õk egy külön kaszt, pont azért bírják a fixikkel meg a singlespeedekkel, mert az állóképességük magasan az átlag felett van (munkaköri sajátosság)

Mondjuk szerintem õk is csak sznobizmusból járnak ilyen gépekkel, - azért egy szabhegyi vagy Budakeszi címre eljutni már nekik is kihívást jelent azokkal a vasakkal.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nekem speciel a montival való közlekedés után országútira átülve se hiányzik a teleszkóp (bár nyilván a karbon váz is javít a dolgom), a fék ellenben annál inkább :) pedig a soproni utak se jobbak, mint a Budapestiek. A váltó megléte viszont szerintem fontos.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Gyerekek ehhez mit szóltok? a környékemben mindenhol körbenéztem már és sehol picit normális kerékpár. dabasra járok ott találtam ezt cube analog 2007-es 122000 rõl lárazva 110 ezerre. szerintetek merjem megvenni? Multi-Motor & Bringa Kft. ma ezen a azon a részen vagyok munkába és el kell döntenem, Segítsetek légyszíves!!!! városi használat + terep!

nem rossz (cube+deore), de nem is egy best buy
Pl Kelly's Oxygen 2009 sem rosszabb...
Vagy akár Polaris (-10%-al ebbõl az árból) Sõt, én tuti ezt venném ennyiért, ha mtb-hoz ragaszkodsz, és 110e körül. Vagy shimano-val, ha az szimpatikusabb.

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Gyerekek ehhez mit szóltok? a környékemben mindenhol körbenéztem már és sehol picit normális kerékpár. dabasra járok ott találtam ezt cube analog 2007-es 122000 rõl lárazva 110 ezerre. szerintetek merjem megvenni? Multi-Motor & Bringa Kft. ma ezen a azon a részen vagyok munkába és el kell döntenem, Segítsetek légyszíves!!!! városi használat + terep!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Azért a napi 8 órában országúti kerékpáron ülõ futárok is kibírják teló nélkül, jó részük váltó, sõt szabadonfutó nélkül is.

Azért a napi 8 órában tekerõk fizikailag némileg jobb formában vannak, mint a magamfajta kocabiciklis.
Azt meg nem mondtam, hogy ne lehetne kibírni, de sokat javít az ember közérzetén egy jó, mûködõ elsõ teló.
Szóval továbbra is tartom, hogy nem felesleges egyik sem. De még1x: nem mindegy, hogy milyen. Ami a párom Meridáján van elsõ villa, az határozottan a felesleges kategóriába tartozik. Meg az is, ami gyárilag az enyémen volt. A mostaniról (kb. annyiba került, mint a bringám többi része összesen :) ) már nem mondhatom el ugyanezt. Nekem nagyon hiányozna...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bocs, de azt tapasztalatból mondom, hogy ez marhaság... azért a város sem 100%-ig sík, pláne nem egyenletes az útburkolat.
Szóval szvsz (megfelelõ minõségben persze) egyik sem felesleges. A negyvenezresen tényleg az...

Azért a napi 8 órában országúti kerékpáron ülõ futárok is kibírják teló nélkül, jó részük váltó, sõt szabadonfutó nélkül is.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

(városba teló, váltó inkább ballaszt),

Bocs, de azt tapasztalatból mondom, hogy ez marhaság... azért a város sem 100%-ig sík, pláne nem egyenletes az útburkolat.
Szóval szvsz (megfelelõ minõségben persze) egyik sem felesleges. A negyvenezresen tényleg az...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Laptopokkal foglalkozom tisztában vagyok vele, hogy az olcsó nem mindig olcsóbb hosszabb távon. Ott már megtanultam, hogy arra kell a laptopot venni, amire használva lesz.
Tervbe van véve ugyan egy hosszabb túra erdélyben, de szerintem bõven teljesíthetõ olcsó kerékpárral is.

Ezért veszel munkba járáshoz (gondolom végig aszfalt) montinak látszó kerékpárt.
Ha mindenképpen ez a célod, akkor kicsit még számolj utána: fog kelleni bukó, nem gagyi lakat, ez kb. 10ezerbõl megvan. Persze kemény a fejed, meg defenzíven közlekedsz- ettõl függetelenül nem árt, ha rendszeresen akarod használni a drótszamarat. A késõbbiekben, ha tunyingolni szeretnéd a vasat (mert full vas lesz az egész bicaj, alig alumínium) könnyebb haladás érdekében nem árthat egy pár slick gumiköpeny, valami vékonyabb (1,4 collos) sem. A biztosabb megálláshoz jó fék. Fém fékkarok a minimum. Meg a teljesen fém pedál.
A Median a Cseke márkája, ezért sok a B+ kiegészítõ rajta.
Megveheted 40-ért az újat, de légy tisztában a korlátaival! Elsõre nem lesz szar, csak ha már beletettél párszáz, vagy párezer kilométert. Addig meg lesz idõd eldönteni, jó vétel volt-e, avagy sem.
Csak jelzem, apróban ilyen újonnan 40ezres bicajok 1-2 évesen (nem sok futott km-el) nagyjából féláron kaphatók. Barátom vett nemrég egy Balance bicajt. Telóval, Ahead kormányszárral, félterep gumisan 18-ért, nagyon jó állapotban. Neki bõven megfelel, de õ max. alkalmanként használja. Szóval érdemes a használtak között is nézegetni.
A Decathlonban most van egy érdekes ajánlat: a legegyszerûbb acélvázas montiból készítettek egysebességes változatot. Egy áttétel, a fék rendesen fog, nincs váltó, kevesebb hibalehetõség. Mindez 25-ért. Szóval mindaz rajta van, mint amiket néztél, csak a felesleget szedték le (városba teló, váltó inkább ballaszt), marad pénz kiegészítõkre: bukósisak, lakat, sárvédõ.
Itt van e: Decathlon - biciklik - ker
Ha gyorsan kell olcsó, akkor akár ez is játszhat. Garanciát is adnak rá. Dunakeszin pl. 18 ezerért.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok!
Most akarok venni egy kerékpárt, pontosabban egy Caprine Tour Cross 2009 típusú kerékpárt. Milyen méretet vegyek, én 170 cm vagyok, és a 18"-os méretet néztem.
Elõre is köszönöm
bexzy

18"-osat nyugodtan veheted.
ITT van a tesztje is (geo adatokkat, igaz asszem 20"-osé)

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Elsõre azt mondanám, hogy a 170 centihez inkább 17-es váz, de túl sok geometriával kapcsolatos infót nem találtam errõl a vázról. Ha jól látom a 18-as a legkisebb, szóval olyan nagy a 18-as sem lehet. Ha tudod próbáld ki.

Az a baj, hogy nem tudom kipróbálni, mert ahol lehet itt a környéken bicajt venni, ott nem kapni ilyet, így csak a netes vásárlás a megoldás számomra. Itt még minõségibb kerékpárt sem lehet kapni, tehát esélytelen a kipróbálás.
Azért ezt a választ is köszönöm, remélem más is tud még segíteni.
Elõre is köszönöm
bexzy

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Elsõre azt mondanám, hogy a 170 centihez inkább 17-es váz, de túl sok geometriával kapcsolatos infót nem találtam errõl a vázról. Ha jól látom a 18-as a legkisebb, szóval olyan nagy a 18-as sem lehet. Ha tudod próbáld ki.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"