Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

sipi94

sipi94

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Most állok bringavétel elõtt ,használt freeride cangát szeretnék venni.E között a két bicaj között vacilálok:
http://images.iwiw.n...3_1254143033498 - genezis grab
http://images.iwiw.n...3_1254143067226
http://bikemag.hu/apro/hirdetes-6173 - kona shred

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Kicsit off, de... Szeretnék valami nagyobb kulacsot venni, de a korábbi tapasztalatok miatt már félek: létezik egyáltalán olyan, amiben az innivalónak (többnyire csapvíz) nem lesz valami förtelmes íze?? Volt már néhányféle - olcsó mûanyag, drágább fém - de ebben az egy dologban mind megegyeztek. ("érdekes", hogy az ásványvizes palackokkal nincs ilyen gondom, csak az nem marad meg a kulacstartóban)
Tudnátok tippet adni, hogy mivel kísérletezzek? Vagy olyasmit keresek, ami nem létezik?

Többek közt a BBB Alutank szerintem egész jó, én azt használom általában, viszont a hagyományos kulacstartóba (amelyik a nyakánál beakad) nem túl nyerõ. Acor H2O alu kulacs se rossz. Ezeknél nekem nem igazán volt mellékíz.

Bikertigger: hát igen az én kellizem még pont 2008-as :( ezért is vettem ekkora vázat belõle.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Kicsit off, de... Szeretnék valami nagyobb kulacsot venni, de a korábbi tapasztalatok miatt már félek: létezik egyáltalán olyan, amiben az innivalónak (többnyire csapvíz) nem lesz valami förtelmes íze?? Volt már néhányféle - olcsó mûanyag, drágább fém - de ebben az egy dologban mind megegyeztek. ("érdekes", hogy az ásványvizes palackokkal nincs ilyen gondom, csak az nem marad meg a kulacstartóban)
Tudnátok tippet adni, hogy mivel kísérletezzek? Vagy olyasmit keresek, ami nem létezik?

nekem van egy litere zefal (tán magnum) kulacsom. vagy 5 éve vettem a dekában, és bánom hogy nem vettem vagy 3-at mert azóta se láttam. nem nagyon lesz benne mellékze a löttynek, és hát számit az a +2,5 deci.

camelbaknak van még litere és állítólag izmentes kulacsa, de egyrész brutél drága, másrészt azt mondják nem fér bele az átlag kulacstartóba. bár idén reklámozbak vmi ujat az lehet.

Jó persze, haladósabb de szerintem nem olyan sokkal, vagyis nem annyival mint én vártam :)
(A 19"-os Crux-om felsõcsöve hosszabb, mint a 21"-os Kelly's Neos-é.)

.

ja azt elfeldtem, kelliznél csak az idei/tavalyi modellekre vonatjkozik, régrbbiek nagyon rövidek voltak. :)

meg a kiinduló caprine modell úgy tudom szintén nem a sportosabb geók közül való, szal...

de 1-2 hét és megmiondom az én cross gépem mennyivel kaldósabb mint a montim.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

SokadikX: Taposót használok mindkettõn, bár a Cross-ra nyerõbb lenne spd.

Hát igen, SPD-vel nekem úgy tûnik, gyorsabban lehet tekerni.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

az értelmesebb cégek (pl merida, kelliz, speci, wheeler) cross vázai -ha jól választasz méretet- már nem igazán "nagypapásak" igazából nem sokban térnek el vázgeóban egy sportosabb montitól, (pl egy 17-es kelliz crossváz 5mm-rel hoszabb mint egy 17-es kona montiváz, a csõszögei meg meredekebbek) viszont a kerékméreteknek köszönhetõen sokkal haladósabbak.

Jó persze, haladósabb de szerintem nem olyan sokkal, vagyis nem annyival mint én vártam :)
(A 19"-os Crux-om felsõcsöve hosszabb, mint a 21"-os Kelly's Neos-é.)

SokadikX: Taposót használok mindkettõn, bár a Cross-ra nyerõbb lenne spd.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Õrült száguldásra ne számíts, mert csalódni fogsz (legalábbis én így jártam), arra az outi való. A nagyobb kerék+vékony gumi elõnyének nagy részét elveszted a "kényelmes geo" miatt. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy sportosabb montit jóval hatékonyabban lehet tekerni.
(én kb +2-3km/h-val vagyok gyorsabb Cross-al, viszont kevésbé fárasztó vele menni)

az értelmesebb cégek (pl merida, kelliz, speci, wheeler) cross vázai -ha jól választasz méretet- már nem igazán "nagypapásak" igazából nem sokban térnek el vázgeóban egy sportosabb montitól, (pl egy 17-es kelliz crossváz 5mm-rel hoszabb mint egy 17-es kona montiváz, a csõszögei meg meredekebbek) viszont a kerékméreteknek köszönhetõen sokkal haladósabbak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

(én kb +2-3km/h-val vagyok gyorsabb Cross-al, viszont kevésbé fárasztó vele menni)

Nem lehet, hogy a Cross-on patentpedál van, a másikon meg normál?

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Sziasztok!

Teljesen kezdõ vagyok. Most szeretnék venni egy bringát, hogy hétvégeken kiránduljak, leginkább erdõkben, és hasonló helyeken, aszfalton nem igazán.
Tudnátok segíteni a választásban? Nem szeretnék nagyon drágán venni, kb 70ezerért.

Elõre is nagyon köszönöm

Érdemes ezt is megérdeklõdni, kis szépséghibával, de árához képest jó felszereltséggel!

http://sportszervila....tpl.html?pop=0

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Sziasztok!
Végül is a Caprine Tour Cross mellett döntöttem, meg is rendeltem.
Ami kérdés és nem ide tartozik, de itt látom nagy az élet:
kb mi az az átlag sebesség, amit egy ilyen bringával lehet tartani?

Õrült száguldásra ne számíts, mert csalódni fogsz (legalábbis én így jártam), arra az outi való. A nagyobb kerék+vékony gumi elõnyének nagy részét elveszted a "kényelmes geo" miatt. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy sportosabb montit jóval hatékonyabban lehet tekerni.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

én is gondoltam hogy linkelem , de annyira hulladék a szereltsége -plusz 24/28 a legkönyebb fokozta ami kezdõnek lehet kicsit combos- hogy nem biztos megéri a csajos geóju váz.

Ja igaz...( nekem is a váz tetszett) pár dolgot le kéne a felszereltségbõl cserélni ...csak ugy már messze van 70-tõl

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Esetleg még : Merida 2010 - Merida Juliet 10-V - .::CANGA KER

én is gondoltam hogy linkelem , de annyira hulladék a szereltsége -plusz 24/28 a legkönyebb fokozta ami kezdõnek lehet kicsit combos- hogy nem biztos megéri a csajos geóju váz.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok!

Teljesen kezdõ vagyok. Most szeretnék venni egy bringát, hogy hétvégeken kiránduljak, leginkább erdõkben, és hasonló helyeken, aszfalton nem igazán.
Tudnátok segíteni a választásban? Nem szeretnék nagyon drágán venni, kb 70ezerért.

Elõre is nagyon köszönöm

Esetleg még : http://www.canga.hu/...ida-Juliet-10-V

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!

Elõre is nagyon köszönöm

pl

Magellan Crater (2008) ker

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Elõre is nagyon köszönöm

Így elsõre azt tudnám ajánlani, hogy olvass itt vissza, mert sokan kerestek hasonló feltételekkel bringát. És mint sokaknak, neked is a használtat ajálanám.

zsuzska86

zsuzska86

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Elõre is nagyon köszönöm

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!
Végül is a Caprine Tour Cross mellett döntöttem, meg is rendeltem.
Ami kérdés és nem ide tartozik, de itt látom nagy az élet:
kb mi az az átlag sebesség, amit egy ilyen bringával lehet tartani?
mi a véleményetek, tapasztalat a Scott Elephant nyeregtáskáról?
ehez a bikehoz jó lesz a Kryptonite Keeper 880 lánc? (falu, nem város)

Elõre is köszönöm
bexzy

A nagyobb kerékméret miatt sima úton haladósabb lesz , mint a monti. A gumi viszont tényleg fontos, ha aszfalton használod, akkor slick-köpennyel jársz a legjobban. De ha a sebesség miatt bringázol, akkor inkább próbálj ki egy outit.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Attól is függ milyen gumit használsz slick, semi slick, terep + a guminyomás . Értelemszerûen egy slick gumi ami 1.3 - 1.5 széles és 5.5 bárra van felfújva sokkal jobban gördül mint egy 1.8 - 2.2 pumpált terepgumi.
Megtekered ami a csövön ki fér és megtudod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Mivel elég sokat szoktam bicajozni, melóba járok vele, csak sima terepen, aszfalton, így elég jó az út. Eddig mtb-m volt, azzal 40km-en keresztül tudtam tartani a 25-30 km/h sebességet. ezek alapján nem tudom mennyi lehet a sebesség amit ezzel majd tudok tartani

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez egy nagyon bonyolult :) kérdés alapvetõen 3 dolgon múlik a szíveden, a tüdõdön és az izomzatodon.
Aztán még pár apróság: aszfalton mész, dózerúton, ösvényen, emelkedõn, lejtõn, stb-stb.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!