Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

mate6

mate6

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok,
Tapasztalat, vélemény a Kona Dew Drop-ról?
Sajnos nem tudom kipróbálni, de meg se tudom nézni. Jó kis haladós gépnek tunik, csak kicsit félek a gornyedos uléspozitól. ezt úgy értem, hogy városban OK, de egy hétvégi tekergésre kényelmes még a bicó?
Koszi elore is.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Nemrossz nemrossz! Igen, ilyesmi kell nekem. 175 centimhez mondjuk sok ez az 55-ös váz :(

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Tessék, tökéletes városi bringa. Ennél igénytelenebb kinézetût nehezen találsz, viszont a hajtás elég korszerû és egyeneskormányos, rapidfire váltós.

Ker

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Végre egy bölcs ember. Acélvázas országúti nem jöhet szóba?

Hát, igazából mivel régen montiztam, meg úgy szeretek lendületesen közlekedni (bunny járdára föl-le), ezért inkább a megszokott üléspozícióhoz-stílushoz ragaszkodnék, meg az egyenes kormányhoz. Akármennyire is céleszköz, mert a közlekedés az nem sportcélú felhasználás, de nekem az is bicajozás, nem tudom másképp, és mint ilyen fontos hogy a bicajra szívesen üljek föl, meg illeszkedjen a stílusomhoz :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!
Gondolkozom egy városi bringa építésén, amit arra használnék, hogy mindenhova azzal menjek, tehát szempont az igénytelenség és legyen is minél gagyibb, hogy ne lopják el, meg ott merjem hagyni, de a sportosság is hogy azért ne 20 kiló legyen, meg szívesen nyomassam vele, mert városban se nagymami tempóban szeretek közlekedni, szóval egy ezer éves schwinn csepel nem játszik :)
Tudnátok szempontokat mondani, mik számítanak?
Én amikre eddig gondoltam: valami cr-mo váz, mert kényelmesebb, merev villával, valami 3 vagy 7 seb. shimano agyváltó, sárvédõk, nem gyorszáras kerekek stb. Meg valami jó lakat.
Szerintetek mik számítanak még?

Végre egy bölcs ember. Acélvázas országúti nem jöhet szóba?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Sziasztok!
Gondolkozom egy városi bringa építésén, amit arra használnék, hogy mindenhova azzal menjek, tehát szempont az igénytelenség és legyen is minél gagyibb, hogy ne lopják el, meg ott merjem hagyni, de a sportosság is hogy azért ne 20 kiló legyen, meg szívesen nyomassam vele, mert városban se nagymami tempóban szeretek közlekedni, szóval egy ezer éves schwinn csepel nem játszik :)
Tudnátok szempontokat mondani, mik számítanak?
Én amikre eddig gondoltam: valami cr-mo váz, mert kényelmesebb, merev villával, valami 3 vagy 7 seb. shimano agyváltó, sárvédõk, nem gyorszáras kerekek stb. Meg valami jó lakat.
Szerintetek mik számítanak még?

peetya

peetya

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Helósztok ! :) Biciklit vennék, max 60-80.000 között szánnék rá. de errõl a cangáról mi a véleményetek?: Genesis Beta MTB kerékpár ( értelmes linket nem találtam bocsi)
a válaszokat elõre kösz.
Petya

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Hi!
Elgondolkodtam új bringa vásárlásán. 90%-ban aszfalton járok a jelenlegi magellan hydrammal (2006-os modell talán, alu váz, teló nélkül). Két éve vettem 40ért ujonnan. Ezen most cserélni kéne hajtómüvet, fogaskoszorút, láncot, elsõ váltót, nyerget, markolatot, na meg kéne rá teló is, mert az nincs, a hátsó váltó talán még elmegy. Kérdés hogy megéri e erre költeni, vagy vegyek inkább egy új cross trekking gépet ???

a felhasználás abszolut egy cross/trekkinget indokolna. de azért ezt felújatin tán még mindig olcsóbb. kopóalaktrészt (lánckerekek, lánc, fékpofa)az újon is cserélni kell idõvel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fsanyee

fsanyee

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
:D azt már csak a látvány miatt cserélném, mert rozsdás.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Kemény vagy, 2 év alatt lepusztítottál egy hajtókart? Lánc, fogsor ok, de hajtókar (nem)kicsit többet bír.

fsanyee

fsanyee

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
Hi!
Elgondolkodtam új bringa vásárlásán. 90%-ban aszfalton járok a jelenlegi magellan hydrammal (2006-os modell talán, alu váz, teló nélkül). Két éve vettem 40ért ujonnan. Ezen most cserélni kéne hajtómüvet, fogaskoszorút, láncot, elsõ váltót, nyerget, markolatot, na meg kéne rá teló is, mert az nincs, a hátsó váltó talán még elmegy. Kérdés hogy megéri e erre költeni, vagy vegyek inkább egy új cross trekking gépet ???

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Én helyedben építenék magamnak. Használt cuccokból nagyon olcsón olyat, amilyen pont kell.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Ha valaki országúti túrázáshoz keresne biciklit, akkor mit ajánlanátok neki? Olyasmi kéne, mint egy trekking, csak sportosabb kivitelben. Tehát egy országúti kerékpár sárvédõvel és csomagtartóval. Egyedül a Trek 520-at találtam, ami tökéletesen lefedi ezt a kategóriát. Más gyártóknak miért nincsenek hasonló bringái a termékpalettán?

kona sutra

konaworld

honky

konaworld

konaworld
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Ha valaki országúti túrázáshoz keresne biciklit, akkor mit ajánlanátok neki? Olyasmi kéne, mint egy trekking, csak sportosabb kivitelben. Tehát egy országúti kerékpár sárvédõvel és csomagtartóval. Egyedül a Trek 520-at találtam, ami tökéletesen lefedi ezt a kategóriát. Más gyártóknak miért nincsenek hasonló bringái a termékpalettán?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok!

Nem, a trekking semmiképp nem jó nekem annál durvább dolgokra használom a bicót. Max. 120.000-et szánok rá. A 150.000 Ft-os Genesist már 120.000-ért is el lehet vinni, a Meridát pedig 108.000-ben számítaná meg a srác. Ez alapján viszont asszem a Genesis a legjobb vétel. Deore/XT váltók, hidraulikus tárcsafék (Tektro), a teló Rock Shox Dart 2 (talán ez a leggyengébb láncszem) és állatul néz ki. A Merida is, de ez a Genesis sztem sokkal jobb vétel.
Szerintetek?
Üdv mindenkinek!

Ha 120-ért meg tudod venni, akkor az tényleg jó vétel

"just chillin killin"

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Nem, a trekking semmiképp nem jó nekem annál durvább dolgokra használom a bicót. Max. 120.000-et szánok rá. A 150.000 Ft-os Genesist már 120.000-ért is el lehet vinni, a Meridát pedig 108.000-ben számítaná meg a srác. Ez alapján viszont asszem a Genesis a legjobb vétel. Deore/XT váltók, hidraulikus tárcsafék (Tektro), a teló Rock Shox Dart 2 (talán ez a leggyengébb láncszem) és állatul néz ki. A Merida is, de ez a Genesis sztem sokkal jobb vétel.
Szerintetek?
Üdv mindenkinek!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
60-ért sokkal jobb vasakat árulnak itt az apróban is, nézz körül!
Eldöntheted, hogy stílusos klasszikus, vagy modernebb nyúzógépet veszel.
Sõt használt alkatrészekbõl még építeni is tudsz igazán hozzád passzolót.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Aztán sok ezret bele ! :)

Avval nem lesz hiba....nyomom kegyetlenül. Az elsõ komoly beavatása szilvásvárad lesz:)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

Sziasztok, szeretnék áttérni mountain bikeról városi/országúti biciklire. Múlthéten törtem össze az eddigi kerépkáromat és a szervízben ajánlottak egy felújított versenybiciklit, amirõl nem tudom megítélni, hogy a 60000 Ft irányár reális e, csatoltam pár fotót, hátha segít. A válaszokat elõre is köszönöm!

Ebben mi kerül 60 ezerbe??? Csak én látom úgy vagy tényleg MTB fogaskeréksor és agyak vannak rajta?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A képek alapján tényleg szépen fel van újítva, és lehet hogy ez indokolja a 60-ezres vételárat, de ennyiért a világért se vedd meg, mert ha már úgyis használt országúti, akkor jó állapotban korhû alkatrészekkel fele ennyiért kapsz azonos színvonalút.