Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2010. June 15. - 11:29
A Rockhoppertõl meg igencsak nagy távolságban van az Epic, nekem is volt sziklaugróm. Mondjuk én a Rockhoppert nem nevezném xc bringának, szóval ha az tetszik nem biztos, hogy az xc geós össztelósok annyira tetszeni fognak.
Ui: használható össztelós vázat olcsón ne remélj.
Posted 2010. June 15. - 09:01
Megnéztem a 96-ot és az Anthem -et is, tényleg jónak néznek ki, Giant XTC -t már próbáltam, ha csak megközelíti az Anthem gyorsulásban, akkor már jó, haha
Mindenesetre köszi, ha van még valakinek ötlete, szívesen fogadom.
Posted 2010. June 15. - 06:54
Sziasztok!
Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egybenNa, hozom a formám
(ha jól emlékszem, volt már Epic lázam régebben is....)
Most egy 06-os Rockhopperem van, ami álom, de nem fully. És most emiatt pörögtem rá a Speckó Epicre, mert hát akkor a legjobb márkából kell a fully, de azért tudom én hogy asse teljesen úgy van.
A lényeg. Ha nem muszály, a kult státusz miatt nem akarnék vagyonokat fizetni egy névért. Az Epic és a Merida Mission 2000D között vívódok, mert a Mission lenne jóval olcsóbban használtan nagyon nagyon jó állapotban, mint egy Epic, ami nagy szerencsével is 150-160 használtan.
Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettemJa és mindez megéri e a dupla árat, de ez már személyes problémám
Ha valaki tudna mindkét vázhoz érdemi pro és kontra hozzászólást azt nagyon megköszönném, segítene picikét a döntésben, vagy a további vívódásban, haha
ps. vagy ha tudtok XC-s geós fully(100mm max) vázat amihez lockos tag jár, az is jöhet
Ker ennél jobbat ennyiért nem kapsz nekem is Amthemem van, classisokkal jobb a speed missionál ( az volt az elõzõ ) ültem 96-on annál is sokkal jobb az epiccel meg pariban van. Bár szvsz jobban mászik.
http://www.speed-way...D=117&katID=328
csak a váz nekem a 08 váz jobban is tetszik a vízszintes tag elhelyezés miatt és cipeléskor tökéletesen meglehet fogni. mert ideális távolságban van a felsõcsõtöl.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. June 15. - 02:31
Sziasztok!
Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egybenNa, hozom a formám
Most egy 06-os Rockhopperem van, ami álom, de nem fully. És most emiatt pörögtem rá a Speckó Epicre, mert hát akkor a legjobb márkából kell a fully, de azért tudom én hogy asse teljesen úgy van.
A lényeg. Ha nem muszály, a kult státusz miatt nem akarnék vagyonokat fizetni egy névért. Az Epic és a Merida Mission 2000D között vívódok, mert a Mission lenne jóval olcsóbban használtan nagyon nagyon jó állapotban, mint egy Epic, ami nagy szerencsével is 150-160 használtan.
Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettemJa és mindez megéri e a dupla árat, de ez már személyes problémám
Ha valaki tudna mindkét vázhoz érdemi pro és kontra hozzászólást azt nagyon megköszönném, segítene picikét a döntésben, vagy a további vívódásban, haha
ps. vagy ha tudtok XC-s geós fully(100mm max) vázat amihez lockos tag jár, az is jöhet
Jogos az igény én is hasonlóképpen kerestem a tutit az év elején. Átültem merevrõl fullyra és nem bántam meg.
Ha ennyi pénzed van a cserére, akkor inkább csak vázat cserélj (meg esetleg villát ha a mostani nem 100mm-es)
Ennyibõl még használtan is nehéz jó minõségû modern össztelós bringát venni, de vázat taggal már bõven találsz.
Amit én próbáltam és merem ajánlani mint kezesbárány és ahol kell, lockolva szinte merevként viselkedõ geo az a Merida Ninety Six.
A tavalyi vázat újonnan is megkapod 150-ért: BikeFun - 2010 J
(Végül is én nem azt vettem de nem sokon múlott - apróban szembejött az igazi és engem akart
Posted 2010. June 15. - 02:24
Sziasztok!
Jogos az igény én is hasonlóképpen kerestem a tutit az év elején. Átültem merevrõl fullyra és nem bántam meg.
Ha ennyi pénzed van a cserére, akkor inkább csak vázat cserélj (meg esetleg villát ha a mostani nem 100mm-es)
Ennyibõl még használtan is nehéz jó minõségû modern össztelós bringát venni, de vázat taggal már bõven találsz.
Amit én próbáltam és merem ajánlani mint kezesbárány és ahol kell, lockolva szinte merevként viselkedõ geo az a Merida Ninety Six.
A tavalyi vázat újonnan is megkapod 150-ért: BikeFun - 2010 J
(Végül is én nem azt vettem de nem sokon múlott - apróban szembejött az igazi és engem akart
Posted 2010. June 15. - 00:35
Tippek:
Sziasztok! Tervezem venni egy trekking bringát. Leginkább városi használatra lesz, néha valami light-os tereppel, plussz azért nem árt, ha bírja a pesti kátyukat. A Kellys Neos-t néztem ki magamnak, de a tavalyi modelt. Nem tudom lehet-e még valahol kapni. Ha esetleg tudtok ajánlani valami más márkát, hasonló felszereltséggel, azt szívesen fogadnám. 120e - 130e a büdzsé. Efölé már nem igen mennék.
Kross Trans Alp - KROSS
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
No. A helyzet az, hogy használt bringát eleve nem akarok venni. Néztem a Gepida Alboin 100-at. Jó lenne, de fontos lenne hogy legyen elsõ teleszkópja. A 200-asnak van, de az meg 85e Ft körül mozog. Még mindig a Schwinn Csepel Traction tünik a legjobb választásnak (elsõ teleszkóp, állítható döntésû kormány, teljes felszereltség...), ár/teljesítmény arányban. Legalábbis papíron. Szóval szimpatikus kerékpár. A gond csak az, hogy nem tudom milyen minõségû, mennyire strapabíró. Nincs valakinek konkrét tapasztalata vele? Nem létezik hogy senkinek sincs ilyen... Esetleg valahol a neten egy teszt?
Kross Trans Continental 2010 - KROSS
Kross Trans Continental 2009 - KROSS
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2010. June 14. - 23:53
Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egyben
Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettem
Posted 2010. June 14. - 21:41
Köszönöm a segítséget!
No. A helyzet az, hogy használt bringát eleve nem akarok venni. Néztem a Gepida Alboin 100-at. Jó lenne, de fontos lenne hogy legyen elsõ teleszkópja. A 200-asnak van, de az meg 85e Ft körül mozog. Még mindig a Schwinn Csepel Traction tünik a legjobb választásnak (elsõ teleszkóp, állítható döntésû kormány, teljes felszereltség...), ár/teljesítmény arányban. Legalábbis papíron. Szóval szimpatikus kerékpár. A gond csak az, hogy nem tudom milyen minõségû, mennyire strapabíró. Nincs valakinek konkrét tapasztalata vele? Nem létezik hogy senkinek sincs ilyen... Esetleg valahol a neten egy teszt?
Posted 2010. June 14. - 21:03
Posted 2010. June 14. - 19:09
Egyebkent meg a cross-on gondolkoztam, azzal csak az a gondom, h nem terhetnek le vele barmilyen osvenyen..... mert mi h ha ez mar neki sok lesz, es esetleg nem elvezhetnem a terepezest...
szoval meg egy kerdesem lenne, oriasi kulonbseg van egy felpakolt monti (amin pl. felszlikkes kulso van) es egy felpakolt cross-tura bicaj kozott, egy orszagutas turan gondolom ? koszonom...
Posted 2010. June 14. - 17:48
hello...e heten szeretnek venni egy kerekpart, .. csak nem tudom eldonteni h melyik tipus a hozzam valo....mivel szeretnek bicajozni orszaguton, tobb napos turakon reszt venni... de kihasznalnam pl egy nehezebb terepre is. Tehat ezek szerint egy mtb-t kellene vennem. Attol felek, h egy montival nagyon nehez tartani a tempot aszfalton es nagyon faraszto lehet egy tobb napos (napi kb.80 km-es szakaszok) turat teljesiteni. Vagy nem olyan szornyu? jartok montival orszagotas turakra? Koszonom a valaszokat...
Figyu, ha olyan durva terepre akarsz menni, akkor olyat keress, amin van Lock Out a telón. Mert országúton sokat kivesz a lengése, pláne ha kiállsz és úgy lépsz bele. Ezzel szerintem orvosoltad is. Meg ha tudod, hogy csak országúton mentek a túra alatt, akkor szerezz egy félslik külsõt és azt tedd fel.
Nekem pl ilyenem van: Barum V40 (Ker
Posted 2010. June 14. - 17:21
Posted 2010. June 14. - 13:51
Posted 2010. June 11. - 18:40
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. June 11. - 18:06
Posted 2010. June 11. - 17:05
Sziasztok!
Új kerékpár vásárlásán töröm a fejem, és ehhez egy kis segítégre lenne szükségem.
Munkába járni és kirándulásra használnám, szóval a túra kategória lenne szerintem a legjobb. Fontos lenne hogy ne csak aszfalt úton, hanem erdei (dózer, murvás stb) utakon is elboldoguljon vele az ember. Az MTB-ket túl kényelmetlennek tartom, pláne ha több órát teker az ember.
A pénz amit rá szeretnék szánni, max 70.000 Ft. Az egyik tipus amit kinéztem és megtetszett, a Schwinn Csepel Traction. Mennyire jó ez a bicaj? Esetleg valamilyen hasonló?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Ez is magyar és jó márka:
- Gepida
De ennyi pénzbõl én inkább használtat vennék:
Ker
Ker
Ker
Ker
Posted 2010. June 11. - 13:07
Posted 2010. June 11. - 10:45
Új kerékpár vásárlásán töröm a fejem, és ehhez egy kis segítégre lenne szükségem.
Munkába járni és kirándulásra használnám, szóval a túra kategória lenne szerintem a legjobb. Fontos lenne hogy ne csak aszfalt úton, hanem erdei (dózer, murvás stb) utakon is elboldoguljon vele az ember. Az MTB-ket túl kényelmetlennek tartom, pláne ha több órát teker az ember.
A pénz amit rá szeretnék szánni, max 70.000 Ft. Az egyik tipus amit kinéztem és megtetszett, a Schwinn Csepel Traction. Mennyire jó ez a bicaj? Esetleg valamilyen hasonló?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Posted 2010. June 10. - 18:58

Sign In
Create Account

Back to top