Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egyben :D Na, hozom a formám :D (ha jól emlékszem, volt már Epic lázam régebben is....)

Most egy 06-os Rockhopperem van, ami álom, de nem fully. És most emiatt pörögtem rá a Speckó Epicre, mert hát akkor a legjobb márkából kell a fully, de azért tudom én hogy asse teljesen úgy van.

A lényeg. Ha nem muszály, a kult státusz miatt nem akarnék vagyonokat fizetni egy névért. Az Epic és a Merida Mission 2000D között vívódok, mert a Mission lenne jóval olcsóbban használtan nagyon nagyon jó állapotban, mint egy Epic, ami nagy szerencsével is 150-160 használtan.

Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettem :D Ja és mindez megéri e a dupla árat, de ez már személyes problémám :D

Ha valaki tudna mindkét vázhoz érdemi pro és kontra hozzászólást azt nagyon megköszönném, segítene picikét a döntésben, vagy a további vívódásban, haha :D

ps. vagy ha tudtok XC-s geós fully(100mm max) vázat amihez lockos tag jár, az is jöhet :D

Jogos az igény én is hasonlóképpen kerestem a tutit az év elején. Átültem merevrõl fullyra és nem bántam meg.
Ha ennyi pénzed van a cserére, akkor inkább csak vázat cserélj (meg esetleg villát ha a mostani nem 100mm-es)
Ennyibõl még használtan is nehéz jó minõségû modern össztelós bringát venni, de vázat taggal már bõven találsz.

Amit én próbáltam és merem ajánlani mint kezesbárány és ahol kell, lockolva szinte merevként viselkedõ geo az a Merida Ninety Six.
A tavalyi vázat újonnan is megkapod 150-ért: BikeFun - 2010 J

(Végül is én nem azt vettem de nem sokon múlott - apróban szembejött az igazi és engem akart :o)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Most gyûjtök Specialized Epic -re, de akkor fogalmazok pontosan, ha azt mondom, hogy egy haladós, gyorsulós geo kéne, ami fully is de merev is egyben :D Na, hozom a formám :D (ha jól emlékszem, volt már Epic lázam régebben is....)

Most egy 06-os Rockhopperem van, ami álom, de nem fully. És most emiatt pörögtem rá a Speckó Epicre, mert hát akkor a legjobb márkából kell a fully, de azért tudom én hogy asse teljesen úgy van.

A lényeg. Ha nem muszály, a kult státusz miatt nem akarnék vagyonokat fizetni egy névért. Az Epic és a Merida Mission 2000D között vívódok, mert a Mission lenne jóval olcsóbban használtan nagyon nagyon jó állapotban, mint egy Epic, ami nagy szerencsével is 150-160 használtan.

Volt 2004es Mission-öm és 2005ös TransMission-öm, nagyon baba cuccok voltak, de ez a 2000D sokkal jobbnak néz ki, igazi haladós fordulósnak a lecsapott súlypont miatt, de lehet hogy csak én nézem félre a dolgot. A Manitou Radium lock tagja pedig kielégítené azt hogy merev is legyen, akkor és annyira amennyire kell. Na most nem tudom, hoyg a Speckó geója effektíve mennyivel haladósabb, vagy fordulékonyabb, és hogy kell e az hogy a Brain "gondolkozzon" helyettem :D Ja és mindez megéri e a dupla árat, de ez már személyes problémám :D

Ha valaki tudna mindkét vázhoz érdemi pro és kontra hozzászólást azt nagyon megköszönném, segítene picikét a döntésben, vagy a további vívódásban, haha :D

ps. vagy ha tudtok XC-s geós fully(100mm max) vázat amihez lockos tag jár, az is jöhet :D

Jogos az igény én is hasonlóképpen kerestem a tutit az év elején. Átültem merevrõl fullyra és nem bántam meg.
Ha ennyi pénzed van a cserére, akkor inkább csak vázat cserélj (meg esetleg villát ha a mostani nem 100mm-es)
Ennyibõl még használtan is nehéz jó minõségû modern össztelós bringát venni, de vázat taggal már bõven találsz.

Amit én próbáltam és merem ajánlani mint kezesbárány és ahol kell, lockolva szinte merevként viselkedõ geo az a Merida Ninety Six.
A tavalyi vázat újonnan is megkapod 150-ért: BikeFun - 2010 J

(Végül is én nem azt vettem de nem sokon múlott - apróban szembejött az igazi és engem akart :o)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Kissla03 és Erõs Pista!

Tippek:

Sziasztok! Tervezem venni egy trekking bringát. Leginkább városi használatra lesz, néha valami light-os tereppel, plussz azért nem árt, ha bírja a pesti kátyukat. A Kellys Neos-t néztem ki magamnak, de a tavalyi modelt. Nem tudom lehet-e még valahol kapni. Ha esetleg tudtok ajánlani valami más márkát, hasonló felszereltséggel, azt szívesen fogadnám. 120e - 130e a büdzsé. Efölé már nem igen mennék.

Kross Trans Alp - KROSS

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
No. A helyzet az, hogy használt bringát eleve nem akarok venni. Néztem a Gepida Alboin 100-at. Jó lenne, de fontos lenne hogy legyen elsõ teleszkópja. A 200-asnak van, de az meg 85e Ft körül mozog. Még mindig a Schwinn Csepel Traction tünik a legjobb választásnak (elsõ teleszkóp, állítható döntésû kormány, teljes felszereltség...), ár/teljesítmény arányban. Legalábbis papíron. Szóval szimpatikus kerékpár. A gond csak az, hogy nem tudom milyen minõségû, mennyire strapabíró. Nincs valakinek konkrét tapasztalata vele? Nem létezik hogy senkinek sincs ilyen... Esetleg valahol a neten egy teszt?

Kross Trans Continental 2010 - KROSS
Kross Trans Continental 2009 - KROSS

[highlight] The bike way of life [/highlight]

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

"No pain - No gain"

Kissla03

Kissla03

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
No. A helyzet az, hogy használt bringát eleve nem akarok venni. Néztem a Gepida Alboin 100-at. Jó lenne, de fontos lenne hogy legyen elsõ teleszkópja. A 200-asnak van, de az meg 85e Ft körül mozog. Még mindig a Schwinn Csepel Traction tünik a legjobb választásnak (elsõ teleszkóp, állítható döntésû kormány, teljes felszereltség...), ár/teljesítmény arányban. Legalábbis papíron. Szóval szimpatikus kerékpár. A gond csak az, hogy nem tudom milyen minõségû, mennyire strapabíró. Nincs valakinek konkrét tapasztalata vele? Nem létezik hogy senkinek sincs ilyen... Esetleg valahol a neten egy teszt?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Szerintem annyira nem. De ha masszívan akarsz terepezni, akkor vegyél egy használt montit oda, ha meg csak országút, oda meg egy régi csepel/favorit/peugeot/puch/bianchi etc outit, sokkal kényelmesebb lesz és az utóbbi, ha felújítottat veszel megvan 30ezerbõl. Egy olyan monti használtan, ami meg már durvább terepet is bír, megvan 70bõl.

TOMI89

TOMI89

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
koszonom a segitseget Dormi.....

Egyebkent meg a cross-on gondolkoztam, azzal csak az a gondom, h nem terhetnek le vele barmilyen osvenyen..... mert mi h ha ez mar neki sok lesz, es esetleg nem elvezhetnem a terepezest...
szoval meg egy kerdesem lenne, oriasi kulonbseg van egy felpakolt monti (amin pl. felszlikkes kulso van) es egy felpakolt cross-tura bicaj kozott, egy orszagutas turan gondolom ? koszonom...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

hello...e heten szeretnek venni egy kerekpart, .. csak nem tudom eldonteni h melyik tipus a hozzam valo....mivel szeretnek bicajozni orszaguton, tobb napos turakon reszt venni... de kihasznalnam pl egy nehezebb terepre is. Tehat ezek szerint egy mtb-t kellene vennem. Attol felek, h egy montival nagyon nehez tartani a tempot aszfalton es nagyon faraszto lehet egy tobb napos (napi kb.80 km-es szakaszok) turat teljesiteni. Vagy nem olyan szornyu? jartok montival orszagotas turakra? Koszonom a valaszokat...

Figyu, ha olyan durva terepre akarsz menni, akkor olyat keress, amin van Lock Out a telón. Mert országúton sokat kivesz a lengése, pláne ha kiállsz és úgy lépsz bele. Ezzel szerintem orvosoltad is. Meg ha tudod, hogy csak országúton mentek a túra alatt, akkor szerezz egy félslik külsõt és azt tedd fel.
Nekem pl ilyenem van: Barum V40 (Ker

Erõs Pista

Erõs Pista

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok! Tervezem venni egy trekking bringát. Leginkább városi használatra lesz, néha valami light-os tereppel, plussz azért nem árt, ha bírja a pesti kátyukat. A Kellys Neos-t néztem ki magamnak, de a tavalyi modelt. Nem tudom lehet-e még valahol kapni. Ha esetleg tudtok ajánlani valami más márkát, hasonló felszereltséggel, azt szívesen fogadnám. 120e - 130e a büdzsé. Efölé már nem igen mennék.

TOMI89

TOMI89

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
hello...e heten szeretnek venni egy kerekpart, .. csak nem tudom eldonteni h melyik tipus a hozzam valo....mivel szeretnek bicajozni orszaguton, tobb napos turakon reszt venni... de kihasznalnam pl egy nehezebb terepre is. Tehat ezek szerint egy mtb-t kellene vennem. Attol felek, h egy montival nagyon nehez tartani a tempot aszfalton es nagyon faraszto lehet egy tobb napos (napi kb.80 km-es szakaszok) turat teljesiteni. Vagy nem olyan szornyu? jartok montival orszagotas turakra? Koszonom a valaszokat...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

vagy ez?
- Gepida

eddigiek közül ez a legjobb

esetleg ez ?
bár nem nagykerekû
Magellan Hydra n
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
vagy ez?
- Gepida

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Új kerékpár vásárlásán töröm a fejem, és ehhez egy kis segítégre lenne szükségem.
Munkába járni és kirándulásra használnám, szóval a túra kategória lenne szerintem a legjobb. Fontos lenne hogy ne csak aszfalt úton, hanem erdei (dózer, murvás stb) utakon is elboldoguljon vele az ember. Az MTB-ket túl kényelmetlennek tartom, pláne ha több órát teker az ember.
A pénz amit rá szeretnék szánni, max 70.000 Ft. Az egyik tipus amit kinéztem és megtetszett, a Schwinn Csepel Traction. Mennyire jó ez a bicaj? Esetleg valamilyen hasonló?
Elõre is köszönöm a segítséget!

Ez is magyar és jó márka:
- Gepida

De ennyi pénzbõl én inkább használtat vennék:
Ker
Ker
Ker
Ker

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Melyik a jobb??

1. - Gepida (ez gyerek?)
2. - Gepida
3. - Gepida
4. - Gepida csak nõi: Gepida NEDAO 2009 - Ker

vagy bármi más javaslat?

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

hát elég nagymamás:)bár nem irtad milyen lány vagy(vénlány) de boltba meg barinöhöz átugrani megfelel szerintem ha szétnéznél a környéken is akkor inkább valami más.

Ok, és ez?? a Gepida jó márka, nem??
- Gepida
vagy ez: - Gepida <- ez szép, de mire jó?? (meg szerintem nekem nagy kb. 160 cm vagyok :D)

Kissla03

Kissla03

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Új kerékpár vásárlásán töröm a fejem, és ehhez egy kis segítégre lenne szükségem.
Munkába járni és kirándulásra használnám, szóval a túra kategória lenne szerintem a legjobb. Fontos lenne hogy ne csak aszfalt úton, hanem erdei (dózer, murvás stb) utakon is elboldoguljon vele az ember. Az MTB-ket túl kényelmetlennek tartom, pláne ha több órát teker az ember.
A pénz amit rá szeretnék szánni, max 70.000 Ft. Az egyik tipus amit kinéztem és megtetszett, a Schwinn Csepel Traction. Mennyire jó ez a bicaj? Esetleg valamilyen hasonló?
Elõre is köszönöm a segítséget!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Geotól is függ, én is 184 vagyok és a 19"-es fully pont jó. sztem egy 180-as embernek a 18-as is belefér. Ki de hát bringa próbája a tekerés.

duke4ever

duke4ever

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

186 magas 82 kilós vagyok, volt régen egy full átlagos (ha úgy tetszik auchanos:) bringám, de két éve ellopták. Eddig kibírtam, de most már nagyon kéne egy bringa. Elsõ körben nézelõdtem használtak közt, pl ilyeneket
Ker
évközben egyetem mellett annyit nem használnám, azért nézelõdök ilyen árban.
De nem értek nagyon hozzá, ezért kérdeznélek titeket, hogy ilyen 20-30 között lehet-e kapni jót és megfelelõ méretût, vagy felejtsem el ennyiér? :)
Használni legtöbbet rossz úton meg aszfalton mennék vele, lépcsõn lefelé, meg ha ritkán eljutok hegyvidékre, pl Szilvásvárad, akkor ott is gyûrném picit, de festés meg ilyenek nem érdekelnek, csak könnyen menjen (régi bringámat olyan volt tekerni mintha egy malmot húznék magam mögött...) meg ne essen szét azért alattam.

Elõre is köszi!

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
180 centihez nem kevés a 18"?
Én 184 vagyok és 20"-ast használok.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
ha, 180 vagy, akkor 18-19" méretû bicajokat nézegess. A helyedben most elõször vennék egyet 100 körül, aztán ha belejössz, akkor azt viszonylag könnyû lesz eladni, ha meg nem jössz bele, akkor még az is drága volt ;).
Esetleg hívd fel a nellát, náluk szoktak lenni jó használt gépek rendszeresen. (nella.hu)
vagy ezt: Ker