Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

oliba

oliba

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Használtan szeretnék bringát venni, de elég drága volt az összes sajnos. Az egyik helyen volt egy Avalanche Explorer bicikli (44700)-as, de nem találtam róla semmit sem az interneten és fórumokon. Tudtok ti valamit errõl a márkáról, hogy mennyire éri meg? Picit hülye vagyok a biciklikhesz, így várom a segítséget. Köszi szépen

Üdv: Bálint

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azert 2.25os gumivel nem biztos, hogy ugyanaz lenne :) egy 30%al siman nehezebbek. viszont rendes crossgumival tenyleg nincs ilyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
sokkal haladósabb a cross/trekking
össze sem lehet hasonlítani a slickes montival. én nem érzem hogy nehezebb lenne gyorsítani.
montit csak akkkor érdemes venni, ha jársz komoly terepre is. amúgy felesleges.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A treking bringa sokkal drágább mint 2 db 1.5-ös guma ;) Komolyabban nehezebben tudod gyorsítani mint a montit, viszont sokkal könnyebben gurul és a geometriája miatt lényegesen kényelmesebb mivel egyenesebb háttal tekersz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bodija80

bodija80

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
hali! annyit szeretnék megtudni, h. szerintetek mennyi különbség van a 26 és a 28"-os kerék között?
itt arra gondolok, mekkora különbség van ha a montimra veszek egy 1.5-ös gumit vagy ha veszek egy 28"-os trekinget?

köszi
béke - Yoko

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Tudtommal ez a legolcsóbb:
Neuzer ker

Hûha, kérdés, hogy ezek közül bármilyeket beengedék-e pl. a metró területére akár összecsukva is...

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Ha van esetleg tapasztalatotok decathlonos cangával kapcsolatban légyszi osszátok meg velem.

Amíg keresgéltem, láttam pár Cube-t közelrõl. És nemrég volt szerencsém a Decathlonban megszemlélni pár Rockrider feliratút.
Szerintem ez nem lehet kérdés: ha van rá keret, akkor 1értelmûen Cube.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Elfogult vagyok de inkább a CUBE és szerintem még picit lehet alkudni abból az árból is

CUBE... your life!!!

matumik

matumik

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Szeretnék venni egy új gépet magamnak. Teljesen lightos felhasználásra. A Cube Aim-ra gondoltam 2009-es most akciós 104990.- forint. A másik egy decathlonos Rockrider 5.2 nevû "csoda" 79990.- forint. A teló nagyjából mind a kettõn hasonló minõség, bár a Cubon lockolható.
A kérdésem az, hogy sima felhasználás mellet érdemes-e a Cube vagy 25000.- forintal kevesebbért meg lehet venni a szerényebbet.
Ha van esetleg tapasztalatotok decathlonos cangával kapcsolatban légyszi osszátok meg velem.

Miklós

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts

Remélem nem vagyok túl offtopic a kérdésemmel, de tudnátok mondani jobb kerékpárboltokat Budapesten? Elsõsorban spd cipõt akarok venni, ezért jó lenne néhányat felpróbálni.

Bike Berguson Ker
Bringaland - Bringaland.hu

CUBE... your life!!!

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Remélem nem vagyok túl offtopic a kérdésemmel, de tudnátok mondani jobb kerékpárboltokat Budapesten? Elsõsorban spd cipõt akarok venni, ezért jó lenne néhányat felpróbálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha csak donort nézel (s nem kell a váz) akkor nézd meg a canyon nerve xc 6-ot vagy 7-et, aztán tárgyaljunk :)
bár elég mikroszkopikus az esélye hogy marad pénzem ilyesmire.

ugy vennem, hogy proba a vazzal - ha nagyon nem tetszik a merevvazas dolog az ossztelos utan, akkor csere (amugy jol elvagyok a full merevvel is).

canyon - a geo nagyon fura: hosszu, de megis magas - nincs tul magasan a sulypont? a pitchem is boszme nagy, de megis ugy erzi az ember, hogy "alacsonyan ul".

most meg neztem az 1000 euros poisonokat is - kicsit ledobbentem az 1500gos kerekszetten (xmd+novatec). de milyen azaz frm felni (388)? ust comp? ahogy elneztem kulon nem olcso, fura, hogy egy ilyen cangara ezt teszik. a vazuk epp fekudne nekem: a 20"os kb olyan hosszu, mint mashol a 18-19es vaz. jelenleg ez tetszik a legjobban nemi alkatreszcserevel (helyben megoldjak) :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

elkezdtem levelezni ezekkel a transalposokkal - nagyon keszsegesek (viszont a szallitas eleg huzos). a redbull is korrektnek tunik.

ha csak donort nézel (s nem kell a váz) akkor nézd meg a canyon nerve xc 6-ot vagy 7-et, aztán tárgyaljunk :)
bár elég mikroszkopikus az esélye hogy marad pénzem ilyesmire.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Tudtommal ez a legolcsóbb:
Neuzer ker

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Össze csukható kerékpárt szeretnék vásárolni!Használtan vagy újonnan!max 50e ft ig!
Tudnátok nekem ajánlani üzletet,céget esetleg használattan infót!KÖSZI!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

giantnak is van cross bicója 29-er telóval, igaz nem rebával csak torával (legalábbis a cseszkó katalógban) .

ja meg valami kelliz cross bicó is gurul 29-es rebával :)

elkezdtem levelezni ezekkel a transalposokkal - nagyon keszsegesek (viszont a szallitas eleg huzos). a redbull is korrektnek tunik.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Össze csukható kerékpárt szeretnék vásárolni!Használtan vagy újonnan!max 50e ft ig!
Tudnátok nekem ajánlani üzletet,céget esetleg használattan infót!KÖSZI!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

hu mit talaltam :) cross rebaval.
Cross Bike Transalp Blizzard Limited - Transalp Mountainbikes

ez is erdekes...
Hardtail Transalp Stoker Limited II - Transalp Mountainbikes

giantnak is van cross bicója 29-er telóval, igaz nem rebával csak torával (legalábbis a cseszkó katalógban) .

ja meg valami kelliz cross bicó is gurul 29-es rebával :)

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Én a helyedben még megnézném mondjuk ezt az ajánlatot:
Ker

A konfig itt ugrik egy szintet.

Gyaa és csak 135ezer?!:o azta, rendben szétnézek akkor az aprón is:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hu mit talaltam :) cross rebaval.
Cross Bike Transalp Blizzard Limited - Transalp Mountainbikes

ez is erdekes...
Hardtail Transalp Stoker Limited II - Transalp Mountainbikes

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Gondoltam nincsenek nagy különbségek (de azért van vmennyi) a két teló között!:D
És köszi a segítséget és akkor Kona Fire Mountain-om lesz!:)

Én a helyedben még megnézném mondjuk ezt az ajánlatot:
Ker

A konfig itt ugrik egy szintet.
Hegyibringás = Kerekes Jeti