Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Elfogult vagyok de inkább a CUBE és szerintem még picit lehet alkudni abból az árból is

CUBE... your life!!!

matumik

matumik

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Szeretnék venni egy új gépet magamnak. Teljesen lightos felhasználásra. A Cube Aim-ra gondoltam 2009-es most akciós 104990.- forint. A másik egy decathlonos Rockrider 5.2 nevû "csoda" 79990.- forint. A teló nagyjából mind a kettõn hasonló minõség, bár a Cubon lockolható.
A kérdésem az, hogy sima felhasználás mellet érdemes-e a Cube vagy 25000.- forintal kevesebbért meg lehet venni a szerényebbet.
Ha van esetleg tapasztalatotok decathlonos cangával kapcsolatban légyszi osszátok meg velem.

Miklós

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts

Remélem nem vagyok túl offtopic a kérdésemmel, de tudnátok mondani jobb kerékpárboltokat Budapesten? Elsõsorban spd cipõt akarok venni, ezért jó lenne néhányat felpróbálni.

Bike Berguson Ker
Bringaland - Bringaland.hu

CUBE... your life!!!

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Remélem nem vagyok túl offtopic a kérdésemmel, de tudnátok mondani jobb kerékpárboltokat Budapesten? Elsõsorban spd cipõt akarok venni, ezért jó lenne néhányat felpróbálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha csak donort nézel (s nem kell a váz) akkor nézd meg a canyon nerve xc 6-ot vagy 7-et, aztán tárgyaljunk :)
bár elég mikroszkopikus az esélye hogy marad pénzem ilyesmire.

ugy vennem, hogy proba a vazzal - ha nagyon nem tetszik a merevvazas dolog az ossztelos utan, akkor csere (amugy jol elvagyok a full merevvel is).

canyon - a geo nagyon fura: hosszu, de megis magas - nincs tul magasan a sulypont? a pitchem is boszme nagy, de megis ugy erzi az ember, hogy "alacsonyan ul".

most meg neztem az 1000 euros poisonokat is - kicsit ledobbentem az 1500gos kerekszetten (xmd+novatec). de milyen azaz frm felni (388)? ust comp? ahogy elneztem kulon nem olcso, fura, hogy egy ilyen cangara ezt teszik. a vazuk epp fekudne nekem: a 20"os kb olyan hosszu, mint mashol a 18-19es vaz. jelenleg ez tetszik a legjobban nemi alkatreszcserevel (helyben megoldjak) :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

elkezdtem levelezni ezekkel a transalposokkal - nagyon keszsegesek (viszont a szallitas eleg huzos). a redbull is korrektnek tunik.

ha csak donort nézel (s nem kell a váz) akkor nézd meg a canyon nerve xc 6-ot vagy 7-et, aztán tárgyaljunk :)
bár elég mikroszkopikus az esélye hogy marad pénzem ilyesmire.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Tudtommal ez a legolcsóbb:
Neuzer ker

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Össze csukható kerékpárt szeretnék vásárolni!Használtan vagy újonnan!max 50e ft ig!
Tudnátok nekem ajánlani üzletet,céget esetleg használattan infót!KÖSZI!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

giantnak is van cross bicója 29-er telóval, igaz nem rebával csak torával (legalábbis a cseszkó katalógban) .

ja meg valami kelliz cross bicó is gurul 29-es rebával :)

elkezdtem levelezni ezekkel a transalposokkal - nagyon keszsegesek (viszont a szallitas eleg huzos). a redbull is korrektnek tunik.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Össze csukható kerékpárt szeretnék vásárolni!Használtan vagy újonnan!max 50e ft ig!
Tudnátok nekem ajánlani üzletet,céget esetleg használattan infót!KÖSZI!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hu mit talaltam :) cross rebaval.
Cross Bike Transalp Blizzard Limited - Transalp Mountainbikes

ez is erdekes...
Hardtail Transalp Stoker Limited II - Transalp Mountainbikes

giantnak is van cross bicója 29-er telóval, igaz nem rebával csak torával (legalábbis a cseszkó katalógban) .

ja meg valami kelliz cross bicó is gurul 29-es rebával :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Én a helyedben még megnézném mondjuk ezt az ajánlatot:
Ker

A konfig itt ugrik egy szintet.

Gyaa és csak 135ezer?!:o azta, rendben szétnézek akkor az aprón is:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hu mit talaltam :) cross rebaval.
Cross Bike Transalp Blizzard Limited - Transalp Mountainbikes

ez is erdekes...
Hardtail Transalp Stoker Limited II - Transalp Mountainbikes

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Gondoltam nincsenek nagy különbségek (de azért van vmennyi) a két teló között!:D
És köszi a segítséget és akkor Kona Fire Mountain-om lesz!:)

Én a helyedben még megnézném mondjuk ezt az ajánlatot:
Ker

A konfig itt ugrik egy szintet.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

a konáé
az legalább mozog valamicskét. meg masszívabb is picit.

Gondoltam nincsenek nagy különbségek (de azért van vmennyi) a két teló között!:D
És köszi a segítséget és akkor Kona Fire Mountain-om lesz!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

semmi baj!:)
igen, igazából nekem is a Kona felé húz a szívem! és még azt kérdezném, hogy a lockolható RST Gila ML (ez van a Magellanba) vagy a tudomásom szerint nem lockolható Rock Shox Dart 1 (ez meg a Konába) a jobb? a Rock Shox, nem? persze tom, hogy a kettõ között nagy különbség nincs:D mert mind2 belépõkategória, meg úgy is cserélem majd, de ha ezt a szempontot nézzük melyik brinyóba jobb a teló?

a konáé
az legalább mozog valamicskét. meg masszívabb is picit.

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

bocsi . ezt benéztem. :)
s akkor a kona.

semmi baj!:)
igen, igazából nekem is a Kona felé húz a szívem! és még azt kérdezném, hogy a lockolható RST Gila ML (ez van a Magellanba) vagy a tudomásom szerint nem lockolható Rock Shox Dart 1 (ez meg a Konába) a jobb? a Rock Shox, nem? persze tom, hogy a kettõ között nagy különbség nincs:D mert mind2 belépõkategória, meg úgy is cserélem majd, de ha ezt a szempontot nézzük melyik brinyóba jobb a teló?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

100 körül néztem, de ahol én venném boltba a Konát ott 100.000FT-ba kerül most akciósan, meg a Magellan Crater is 100.000körül lenne, csak nem tudtam dönteni! De kösz a választ

Bikertigger: hát a Polaris persze, hogy magasan jobb, de nekem az nem volt betervezve csak a Magellan Crater Disc Sram X4 2009 meg a 2010 Kona Fire Mountain; ez a kettõ!:) De azért kösz, hogy foglalkoztál a kérdésemmel!:)

bocsi . ezt benéztem. :)
s akkor a kona.

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Nemtom mennyiért nézted, de ha 130e körül, akkor magellanból inkább egy V-fékes polaris, vagy apróból vmi jóféle cucc...
Ha csak a kettõ közül lehet választani... inkább a kona.

100 körül néztem, de ahol én venném boltba a Konát ott 100.000FT-ba kerül most akciósan, meg a Magellan Crater is 100.000körül lenne, csak nem tudtam dönteni! De kösz a választ

Bikertigger: hát a Polaris persze, hogy magasan jobb, de nekem az nem volt betervezve csak a Magellan Crater Disc Sram X4 2009 meg a 2010 Kona Fire Mountain; ez a kettõ!:) De azért kösz, hogy foglalkoztál a kérdésemmel!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
én csak ezt az sram x5-ös disc verziót találtam
Magellan Polaris SRAM Disc (2009) ker

de ez spec magasan jobb szereltség mint a fire mountain (telót leszámítva, de komolyabb felhasználásnál úgyis cserés lesz az is)

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Szevasztok!
Melyiket érdemesebb venni, melyik a jobb?:
Magellan Crater Disc Sram X4 2009-es vagy egy idei Kona Fire Mountain-t?

Nemtom mennyiért nézted, de ha 130e körül, akkor magellanból inkább egy V-fékes polaris, vagy apróból vmi jóféle cucc...
Ha csak a kettõ közül lehet választani... inkább a kona.