Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Zolus

Zolus

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni az elsõ normális bringám kiválasztásában. Az elõzõ hozzászólóhoz hasonlóan max. 150-ért keresek cross/trekking bringát, fõleg munkába járni, kisebb túrázásokra, illetve fogyókúra céljából. 90 %-ban aszfalton használnám, így fontos, hogy gyors, könnyen hajtható gép legyen. Ami nálam külön követelmény, hogy elbírja a kb. 130 kg-omat, elég nagy legyen a 188 cm-emhez, illetve kényelmes, egyenes üléspozíciója legyen, mert fájós derekam és csuklóm van. Az alap kérdés, hogy legyen trekking, vagy egy crossra rakjak sárvédõket és lámpákat? Amik a netes keresgélés alapján szimpatikusak: Kelly's Axis, Neos és Lagoon, Caprine Voyage Plus, KTM Life One és Life Time, Gepida Albion 300 vagy 300 CRS, Trek T30 és Navigator 2.0. Természetesen más is szóba jöhet. Elõre is köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Bringacserére szántam el magam most egy montim van Nakamura full lx 21 sebb. 15 éves vas.
Ezt szeretném lecserélni egy trekkingre. Kérdéseim a következõk:
1. Trekking alkalmas kb 50km-s távokhoz? (mindenhova bringával szeretnék menni illetve hetente 2-3 alkalommal megtennék egy 30 km-es távot este oda reggel vissza, kocsit meg használja az asszony:-)
2. max 150e-t szánok rá és ezeket néztem illetve ezek már kialkudott árak. KTM LIFE MOTION (150e), KTM life Track (115e), Kelly's axis (110e) KTM Fun Life (153e) ez csak hervisben kapható full LX-s neten nem sok mindent találni errõl.
más bringát nem néztem (kérlek ezekben segítsetek melyiket vegyem meg ne írjatok hogyv egyek inkább xy vasat)
Elõre is Köszönöm
privibe is irhattok ha valakinek van annyi ideje, hogy foglalkozzon a nyomorommal (voda@enternet.hu)

mért ragaszkodsz ezekhez ha az adott keretbõl vehetnél jobbat is ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

betegzerge

betegzerge

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Bringacserére szántam el magam most egy montim van Nakamura full lx 21 sebb. 15 éves vas.
Ezt szeretném lecserélni egy trekkingre. Kérdéseim a következõk:
1. Trekking alkalmas kb 50km-s távokhoz? (mindenhova bringával szeretnék menni illetve hetente 2-3 alkalommal megtennék egy 30 km-es távot este oda reggel vissza, kocsit meg használja az asszony:-)
2. max 150e-t szánok rá és ezeket néztem illetve ezek már kialkudott árak. KTM LIFE MOTION (150e), KTM life Track (115e), Kelly's axis (110e) KTM Fun Life (153e) ez csak hervisben kapható full LX-s neten nem sok mindent találni errõl.
más bringát nem néztem (kérlek ezekben segítsetek melyiket vegyem meg ne írjatok hogyv egyek inkább xy vasat)
Elõre is Köszönöm
privibe is irhattok ha valakinek van annyi ideje, hogy foglalkozzon a nyomorommal (voda@enternet.hu)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
ha nem viszel be semmit 10-20% akkor is le lehet faragni sok helyen.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok!

A közeljövõben szeretnék egy megbízható biciklit venni, de sajnos nem igazán értek hozzá és a pénzügyi keret se a legmagasabb.

Munkábajárás céljából használnám a bringát, nincsennek hatalmas igányeim, csak ne peregjen szét alattam (erre sajnos már volt példa; egy Hervises csoda többször is megadta magát). Nem akarok több100ezret kiadni érte, mégis csak egy normál felhasználó vagyok, az a célom hogy eljussak A pontból B-be zökkenõmentesen. Olyan 70e körül szánnék rá max. Nézegettem a neten és legjobban a fitness (ezek elég drágák) és a Cross tipusú bringák tetszenek.

Tudnátok tanácsot adni?

Elõre is köszönöm.

Magellan Corvus Street Sram 80e
De elméletileg van olyan akció (ha még van), hogy beviszel bármilyen még "használható" bringát, és kapsz 20% kedvezményt a listaárból. Úgy már csak 64e.

Alkatrészlista nagyjából:
hátsó váltó+kar sram X4
hajtás B+ (egy tányér),
felni,köpeny,nyereg,markolat wtb
stucni: oval, kormány asszem B+
nyeregcsõ kalloy
fékek avid SD3 + avid Fr-5 fékkar
agyak vmilyen B+

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Komplett bicajt versenyzésre ennyiért inkább használtat, pl. BM apróból érdemes.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Sziasztok!

Barátnõmnek keresek férfivázas montit, melyet versenyzésre is használna. Jelenleg egy nõi vázas Skarpea S250-et használ ami sajna kevésnek bizonyult. Túrázgatni jó volt, de versenyzésre alkalmatlan.
Milyen gépezeteket ajánlanátok neki 100-140k huf környékén?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

A közeljövõben szeretnék egy megbízható biciklit venni, de sajnos nem igazán értek hozzá és a pénzügyi keret se a legmagasabb.

Munkábajárás céljából használnám a bringát, nincsennek hatalmas igányeim, csak ne peregjen szét alattam (erre sajnos már volt példa; egy Hervises csoda többször is megadta magát). Nem akarok több100ezret kiadni érte, mégis csak egy normál felhasználó vagyok, az a célom hogy eljussak A pontból B-be zökkenõmentesen. Olyan 70e körül szánnék rá max. Nézegettem a neten és legjobban a fitness (ezek elég drágák) és a Cross tipusú bringák tetszenek.

Tudnátok tanácsot adni?

Elõre is köszönöm.

pl

Magellan Corvus TX30 (2008) ker
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
esetleg még alternatíva:
KROSS Hexagon V3
KROSS

Üdv.

Két canga között vívódok:

Gepida Mundo
Magellan Hydra

Illetve ebben az árkategóriában milyen más gépeket ajánlatánok?

Köszi!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Oroszgeri

Oroszgeri

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni?

Elõre is köszönöm.

matpayser

matpayser

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv.

Két canga között vívódok:

Gepida Mundo
Magellan Hydra

Illetve ebben az árkategóriában milyen más gépeket ajánlatánok?

Köszi!

bodija80

bodija80

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi a válaszokat! akkor úgy néz ki lesz a monti mellé egy trekingem is!
béke - Yoko

johnywalker

johnywalker

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni. Hobby szinten szeretnék elkezdeni kerékpározni. Már pár hónapja nézegetem az oldalakat és járom a szaküzleteket. Így elsõre kiszabtam magamnak egy 800 eurós határt.
A választásom az új 2010es ARC 1,9-re esett
KELLY'S ARC 1.9 - KELLY'S 2010 - KELLY'S KER

Mi a véleményetek(tapasztalatotok) errõl a bringáról? Illetve milyen márkát/kerékpárt tudnátok ezen kívül esetleg ajánlani ?
Nagyon tetszenek még a Scottok is. Pl:
Scott Speedster S50 Bike - 2010 at REI.com

Scott Speedster S40 2010 - Road Bike | Tredz Online Bike Shop

oliba

oliba

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Használtan szeretnék bringát venni, de elég drága volt az összes sajnos. Az egyik helyen volt egy Avalanche Explorer bicikli (44700)-as, de nem találtam róla semmit sem az interneten és fórumokon. Tudtok ti valamit errõl a márkáról, hogy mennyire éri meg? Picit hülye vagyok a biciklikhesz, így várom a segítséget. Köszi szépen

Üdv: Bálint

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert 2.25os gumivel nem biztos, hogy ugyanaz lenne :) egy 30%al siman nehezebbek. viszont rendes crossgumival tenyleg nincs ilyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
sokkal haladósabb a cross/trekking
össze sem lehet hasonlítani a slickes montival. én nem érzem hogy nehezebb lenne gyorsítani.
montit csak akkkor érdemes venni, ha jársz komoly terepre is. amúgy felesleges.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A treking bringa sokkal drágább mint 2 db 1.5-ös guma ;) Komolyabban nehezebben tudod gyorsítani mint a montit, viszont sokkal könnyebben gurul és a geometriája miatt lényegesen kényelmesebb mivel egyenesebb háttal tekersz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bodija80

bodija80

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
hali! annyit szeretnék megtudni, h. szerintetek mennyi különbség van a 26 és a 28"-os kerék között?
itt arra gondolok, mekkora különbség van ha a montimra veszek egy 1.5-ös gumit vagy ha veszek egy 28"-os trekinget?

köszi
béke - Yoko

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Tudtommal ez a legolcsóbb:
Neuzer ker

Hûha, kérdés, hogy ezek közül bármilyeket beengedék-e pl. a metró területére akár összecsukva is...

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ha van esetleg tapasztalatotok decathlonos cangával kapcsolatban légyszi osszátok meg velem.

Amíg keresgéltem, láttam pár Cube-t közelrõl. És nemrég volt szerencsém a Decathlonban megszemlélni pár Rockrider feliratút.
Szerintem ez nem lehet kérdés: ha van rá keret, akkor 1értelmûen Cube.