Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
az is elég, ha biciklimárkát mondtok

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
találtam még egyet ami bejövös, igaz nem xt-s mégcsak nem is deore,de a tesztben egész jókat irtak róla

ez az a bringa

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
az xt szett az ennyiért nem kicsit ajándék, de a mérete elég nagynak tûnik a te magasságodhoz

ezeket vizsgáld:

Ker
Ker
Ker
Ker
Ker

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
ehhez mit szóltok?

Tiberius Ford

Tiberius Ford

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Elõször is köszi, hogy probáltok segiteni. Tehát 183cm vagyok és 80-85kg (e 2 érték között vagyok már évek óta)
Tárcsafékhez nem ragaszkodom, mivel ilyen árban max mechanikust találnék, akkor meg inkább egy jo v fék. Telót mindenképpen szeretnék.

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)

olyan max. 60.000 körül

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Redbull-ról egy kis infó! Pár éve szemezek is a márkával.

Rose Versand Fahrrad Shop MTB Rennrad Trekkingrad Triathlon Fahrrad-Versand

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

masik gumival probaltad?

Nem, de nem is akarom. Végeredményben nem zavar, mert annyira szûk tartományban rezonál, hogy azt enyhe lassítással/gyorsítással át tudom lépni.
Egyelõre a gumikkal meglepõen jól megyek. Annak ellenére, hogy össztelós a gép, ugyanazt a tempót el tudom érni vele, mint a régi, merevseggû, slickgumis bringámmal. Nagyobb sebességre meg nem vágyom, inkább terepre akarok majd menni. Amit eddig a pedálok miatt kerültem nagy ívben...

---

szerk: persze az is igaz, hogy erõsen maximalista hajlamaim vannak, néha eltúlzom a problémákat. Pl. azt egyelõre kifejezetten élvezem, hogy mennyien megbámulják a gépet. :)
Meghát az sem utolsó dolog, hogy eddig a legtöbb amit egy évben megtettem, az 1200km volt. Idén csak ezzel a bringával mentem kb. 1100-at és a régiben is volt már kb. 150-200, mire ezt megkaptam...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül kell rám hallgatni ilyen ügyekben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ja, az lehet... :)

Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)

A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog ;) )

Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.

Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.

masik gumival probaltad?

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

ez szerintem 2009es :) mi a gondod vele?

Ja, az lehet... :)

Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)

A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog ;) )

Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.

Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez szerintem 2009es :) mi a gondod vele?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

nah talaltam ket jo ar/ertek aranyu cangat...

A RedBull-t nem ismerem, a Haibike-ot meg nem merném jó szívvel ajánlani. Márcsak azért sem, mert az adatlapodon felsorolt alkatrészek nem egyeznek meg teljesen a gyári adatokkal (pl. a gyári oldalon Avid fék szerepel).
Egyébként én is egy Haibike-kal járok, de nem merném állítani, hogy 100%-ig elégedett vagyok vele... :(

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nah talaltam ket jo ar/ertek aranyu cangat... total altalanos felhasznalasra kellene (bakonyi turak, "fitness" varos kornyeken, kis maraton). a haibike kb 45e penzzel olcsobb lenne. a haibikenak is van a redbullhoz hasonlo aru verzioja, annyiban ter el, hogy full xt a hajtaslanc, xt valtokar, fizik tundra, bat a louise es dt 430as felnik (ezek jol hangzanak, de gyakorlati ertelme nemtom lenne e).

melyiket? :) mindharomban van pro es kontra, hatha olyan is eszetekbe jut, amit en nem vettem figyelembe. ha sz*r a vaz, esetlegesen egy donorcanga is lehetne belole.

Feltöltött kép

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Ker
Ker
Ker
Ker

végül is 100 körül vannak...:)
én ilyenekben gondolkodnék használtban.
szerintem van közte olyan, amire érdemes lehet rákérdezni.

bár azt tényleg jó lenne tudni milyen magas vagy, esetleg hány kg. egyszerûbb lenne segíteni:)

Izomtéridõninja-geológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
sz@rból nem lehet aranyat csinálni ezt arra értem, hogy 100ból átalakítások nélkül komoly hegyi túrákra való géphez irtózatos mák kell

amiket linkeltél azok számtalan sebbõl véreznek, mintha szisztematikusan lennének kiválasztva: altus-alivio szettek, nyereg, pedál, alap sr villa (egyiknél ezeréves rst aerosa)

azt sem árt tisztázni milyen magas vagy, mik az igényeid (tárcsafék, teló, aluváz ilyesmik) aztán akkor tudnak a többiek segíteni

de te valahogy a legrosszabbakat választottad ki a felhozatalból

ha meg a retro merevvilás de minõségi acél csöves gépek meg a régi szettek nem riasztanak el, akkor maxi bike, ott akár 50ért is kapsz nagyon jo gépet

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Használt MTB vásárlásán töröm a fejem. sajnos most 100e ft körül van a limit. elsösorban terep turákra kéne, illeve jövöre lehet kiprobálnám magam 1-1 maratonon.
mit javasoltok?
néztem párat:
1
2
3
4
5
6
7

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Amelyiken nincs felsõcsõ, azt nem vinném terepre.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

CosmoBacsika

CosmoBacsika

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Zolus: sztem nem rossz választás ennyiért

Cosmo: az igényeidhez jól választottál bringát, de ha párodat is elviszed terepezésre akkor kerüljétek a szoknyabarát vázat nála is. (Még talán az átmeneti megoldás szóba jöhet)

Köszi, de akkor a jelek szerint a két (hölgy esetében mutatott) bringa alkalmas könnyebb terepre, ugye?

Köszi