Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2010. July 07. - 18:18
Posted 2010. July 06. - 19:45
ez az a bringa
Posted 2010. July 05. - 22:32
Posted 2010. July 05. - 22:31
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX
Posted 2010. July 05. - 20:56
Tárcsafékhez nem ragaszkodom, mivel ilyen árban max mechanikust találnék, akkor meg inkább egy jo v fék. Telót mindenképpen szeretnék.
Posted 2010. July 05. - 20:18
160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)
olyan max. 60.000 körül
Posted 2010. July 05. - 16:57
Rose Versand Fahrrad Shop MTB Rennrad Trekkingrad Triathlon Fahrrad-Versand
Posted 2010. July 05. - 13:04
masik gumival probaltad?
Nem, de nem is akarom. Végeredményben nem zavar, mert annyira szûk tartományban rezonál, hogy azt enyhe lassítással/gyorsítással át tudom lépni.
Egyelõre a gumikkal meglepõen jól megyek. Annak ellenére, hogy össztelós a gép, ugyanazt a tempót el tudom érni vele, mint a régi, merevseggû, slickgumis bringámmal. Nagyobb sebességre meg nem vágyom, inkább terepre akarok majd menni. Amit eddig a pedálok miatt kerültem nagy ívben...
---
szerk: persze az is igaz, hogy erõsen maximalista hajlamaim vannak, néha eltúlzom a problémákat. Pl. azt egyelõre kifejezetten élvezem, hogy mennyien megbámulják a gépet.
Meghát az sem utolsó dolog, hogy eddig a legtöbb amit egy évben megtettem, az 1200km volt. Idén csak ezzel a bringával mentem kb. 1100-at és a régiben is volt már kb. 150-200, mire ezt megkaptam...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül kell rám hallgatni ilyen ügyekben.
Posted 2010. July 05. - 12:57
Ja, az lehet...
Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)
A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog)
Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.
Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.
masik gumival probaltad?
Posted 2010. July 05. - 12:46
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)
Posted 2010. July 05. - 12:34
ez szerintem 2009es
mi a gondod vele?
Ja, az lehet...
Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)
A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog
Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.
Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.
Posted 2010. July 05. - 11:34
Posted 2010. July 05. - 09:51
nah talaltam ket jo ar/ertek aranyu cangat...
A RedBull-t nem ismerem, a Haibike-ot meg nem merném jó szívvel ajánlani. Márcsak azért sem, mert az adatlapodon felsorolt alkatrészek nem egyeznek meg teljesen a gyári adatokkal (pl. a gyári oldalon Avid fék szerepel).
Egyébként én is egy Haibike-kal járok, de nem merném állítani, hogy 100%-ig elégedett vagyok vele...
Posted 2010. July 05. - 09:13
melyiket?
Posted 2010. July 04. - 22:41
amiket linkeltél azok számtalan sebbõl véreznek, mintha szisztematikusan lennének kiválasztva: altus-alivio szettek, nyereg, pedál, alap sr villa (egyiknél ezeréves rst aerosa)
azt sem árt tisztázni milyen magas vagy, mik az igényeid (tárcsafék, teló, aluváz ilyesmik) aztán akkor tudnak a többiek segíteni
de te valahogy a legrosszabbakat választottad ki a felhozatalból
ha meg a retro merevvilás de minõségi acél csöves gépek meg a régi szettek nem riasztanak el, akkor maxi bike, ott akár 50ért is kapsz nagyon jo gépet
Posted 2010. June 30. - 11:59
Posted 2010. June 30. - 09:57
Zolus: sztem nem rossz választás ennyiért
Cosmo: az igényeidhez jól választottál bringát, de ha párodat is elviszed terepezésre akkor kerüljétek a szoknyabarát vázat nála is. (Még talán az átmeneti megoldás szóba jöhet)
Köszi, de akkor a jelek szerint a két (hölgy esetében mutatott) bringa alkalmas könnyebb terepre, ugye?
Köszi

Sign In
Create Account

Back to top