Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. július 25. - 09:27

Írta 2010. július 25. - 09:12

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 25. - 09:04

Aztán ezt találtam még: ..:: GeorgeSport - Rock Machine
Vagy ez: http://www.georgespo...d=307&bkt=cross
Persze szívesen veszek javaslatot más modellekre. Egyébként én 187 centi magas vagyok és 90 kg.
Kösz elõre is a segítséget!
Írta 2010. július 24. - 22:50

Írta 2010. július 24. - 22:42

KROSS
Sziasztok! Szerintetek milyen MTB-t érdemes venni max 80.000-ért?
Elvárásaim:
-tárcsafék elõl hátul
-teleszkóp elöl
- alkatrészek üssenek meg egy közepes szintet.
Amiket kinéztem eddig:
Mali Python 2010
Mongoose Tyax comp
gepida sirmium 2010
Vagy ajánjatok ti valamit!
Akár használt is érdekel, ha Debrecenben található.
Tudom hogy ilyen áron nem kapok normális teleszkóposat és tárcsafékeset, de ebben az árban tudok csak mozogni.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. július 24. - 21:38

Írta 2010. július 24. - 20:41

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 24. - 20:12

Elvárásaim:
-tárcsafék elõl hátul
-teleszkóp elöl
- alkatrészek üssenek meg egy közepes szintet.
Amiket kinéztem eddig:
Mali Python 2010
Mongoose Tyax comp
gepida sirmium 2010
Vagy ajánjatok ti valamit!
Akár használt is érdekel, ha Debrecenben található.
Tudom hogy ilyen áron nem kapok normális teleszkóposat és tárcsafékeset, de ebben az árban tudok csak mozogni.
Írta 2010. július 22. - 16:25

SCHWINN-CSEPEL
Ez a bicaj 35 körül kapható, élõben nagyon szép a festés, meg ilyenek, nyereg, kormány, sárvédõ, csomagtartó személyre szabható, és a mi a lényeg, van hátul is V-fék, kontrás agyból ki kell dobni a fékdobot, és kész is...
Írta 2010. július 22. - 14:42

Megnéztem a Merida mérettáblázatát, és a Trail szériánál a 19"-es vázméretet javasolják 185 és 190cm magasság között, szal valószínûleg jó lesz. Mindenesetre köszönöm a segítségedet!
19"-es tuti jó lesz. A Trail széria a bevállalósabb, szabadabb stílushoz igazodik, odsa nem kell nagy váz. Amúgy én 184 vagyok és én is 19"-es vázat használok (igaz össztelósat és nem Meridát ) és pont jó a mérete. (Elõzõ bringám, a merevfarú is 19"-es volt, és az is megfelelt)
Írta 2010. július 21. - 23:15

Írta 2010. július 21. - 23:06

Mennyit szoktak ilyesmiért kérni?
Szóval attól függ, hogy melyik módszer kell, a hátsóagyas módszer lehet hogy belefáj 10-30-ba is. Talán egy kazettás hátsó kerékkel jársz a legjobban. A költségeket csökkentheted, ha magad csinálod.
Otthon nem állnék neki, nem értek hozzá/nincsenek szerszámaim.
Ha Bp-i vagy, akkor a Bringakonyha épp erre való, van hozzáértõ társaság, megtanít magad szerelni: Bringakonyha Budapest
Írta 2010. július 21. - 22:31

Bikemag apró - Itt egysebességbõl nem túl sokat, de donorból kismilliót találsz az országúti kerékpárok között. Az bagóért átalakítható ss-nek, ha meg nem tetszik akkor vissza. 30-40k-ból nagyon komoly városinak összerakható országútit lehet venni, hozzáértõ segítségével aki eligazodik közöttük.
Single Speed topicot is érdemes elolvasni.
Ha mondjuk veszek egy szimpatikus országútit 20-30 között, és beviszem egy kerépkárszervízbe (mondjuk ide, itt láttam kész eladó ss-eket is), nem húznak le nagyon az átépítéssel? Mennyit szoktak ilyesmiért kérni? Otthon nem állnék neki, nem értek hozzá/nincsenek szerszámaim.
Írta 2010. július 21. - 21:58

Sziasztok!
Kezdõként elsõ biciklimet szeretném megvenni Bp.-i használatra, 30-40k Ft-os árkategóriában. Utánaolvasás után legszimpatikusabbnak egy egysebességes (nem fixi) nem kontrás bicikli tûnik, de ilyeneket némi google-özés után se nagyon találtam normális áron, esélyes lenne ilyet normális minõségben ebben az árkategóriában venni? Ha igen, hol?
Néhány helyen pedig azt olvastam, hogy egysebességest inkább építtetni érdemes, ez pontosan hogy mûködik és hol van rá lehetõség?
Köszi,
Bikemag apró - Itt egysebességbõl nem túl sokat, de donorból kismilliót találsz az országúti kerékpárok között. Az bagóért átalakítható ss-nek, ha meg nem tetszik akkor vissza. 30-40k-ból nagyon komoly városinak összerakható országútit lehet venni, hozzáértõ segítségével aki eligazodik közöttük.
Single Speed topicot is érdemes elolvasni.
Írta 2010. július 21. - 21:44

Köszi.Az országúti az érzékeny derekam miatt kilõve. Valójában volt már egy Scottom, úgy '95 tájékán, de három hónaposan igencsak elcsenték:( Azt a cangát nagyon imádtam, ezért húz kissé nekem is a Scott felé a szívem. A mostani cangámból is kibuheráltam a telót (ami még nem a lockolható fajta) és visszatettem a merev villát, így szimpatikusabb a bicaj. Tehát a teló nem nagyon hiányzik, ha meg fog -remélem nem:) - akkor idõvel majd nézek bele valamit.
Szegény:( Gondoltam megemlítem ezt is mint alternatívát, mert városban szerintem az oúti a legjobb (könnyû, jól gyorsul stb.) de így ha a derekaddal van egy kis gubanc akkor kihúzva!
Persze a városi is tökéletes városba (hát na a neve miatt is már csak:D)! Nekem színben, meg mindenben jobban tetszik ez a Scott a Meridánál (mert a felszereltség szinte tökre ugyanaz, így már másik választási szempont a kinézet ebben az esetben).
De azért gondold át, mert ha bajok vannak a derekaddal lehet nem viselné jól a full merev Scott-ot hogyha napi szinten bringáznál! Ja és a Meridába ha jól néztem lockolható teló van (HLO - Hidraulic LockOut)!
De lehet tévedek, meg nem vagyok tisztába a derekad problémájának mértékével így lehet csak túlkomplikáltam és tökre jó lenne a a Scott nem lenne semmi bajod tõle de na azért még gondold át!

DanielMurphy: ennyiért nem nagyon kapsz újonnan jó bringát inkább jó állapotú használtban gondolkodj.
és mellé egy a világ legjobb bringaapró oldala: Ker
Írta 2010. július 21. - 20:44

Kezdõként elsõ biciklimet szeretném megvenni Bp.-i használatra, 30-40k Ft-os árkategóriában. Utánaolvasás után legszimpatikusabbnak egy egysebességes (nem fixi) nem kontrás bicikli tûnik, de ilyeneket némi google-özés után se nagyon találtam normális áron, esélyes lenne ilyet normális minõségben ebben az árkategóriában venni? Ha igen, hol?
Néhány helyen pedig azt olvastam, hogy egysebességest inkább építtetni érdemes, ez pontosan hogy mûködik és hol van rá lehetõség?
Köszi,
Írta 2010. július 21. - 19:19

Scott jobban tetszik szemre, súlyra se nehéz, de te dönts mert szinte a felszereltsége ugyanolyan a kettõnek, ha szükséges neked a teló akkor Merida ha nem akkor Scott, de ahogy mondtad nem szükséges aszfaltra villa. De nem akarsz inkább venni egy országúti bringát? Ennyiért 180k környékén sztem már kaphatnál egy jót.
Köszi.Az országúti az érzékeny derekam miatt kilõve. Valójában volt már egy Scottom, úgy '95 tájékán, de három hónaposan igencsak elcsenték:( Azt a cangát nagyon imádtam, ezért húz kissé nekem is a Scott felé a szívem. A mostani cangámból is kibuheráltam a telót (ami még nem a lockolható fajta) és visszatettem a merev villát, így szimpatikusabb a bicaj. Tehát a teló nem nagyon hiányzik, ha meg fog -remélem nem:) - akkor idõvel majd nézek bele valamit.
Írta 2010. július 21. - 19:05

De nézz ebbe a topikba mert mivel pont erre van kitalálva többen is nézik és jobban tudnak segíteni mert õszintén megmondom ez a vázméretes cucc nem nagyon fekszik nekem, táblázatot vágom de az egésznek a logikáját nem: http://forum.bikemag...54/#post1003220
Írta 2010. július 21. - 18:59

Írta 2010. július 21. - 18:44

Nem felsõkategória persze, de nem is a Shimano-nak a belépõ Altus, Alivio, Acera váltója. Csak felsõbb kat. mint az Alivo ami a 40D-n van.A 300D ezért az árért nem kicsit jobb vétel, mint a 40MD.
Mondjuk a Deore még messze nem felsõ kategória, inkább alsó-közép, bár az igaz, hogy sokkal jobb mint az alacsonyabb kategóriás típusok.
Scott jobban tetszik szemre, súlyra se nehéz, de te dönts mert szinte a felszereltsége ugyanolyan a kettõnek, ha szükséges neked a teló akkor Merida ha nem akkor Scott, de ahogy mondtad nem szükséges aszfaltra villa. De nem akarsz inkább venni egy országúti bringát? Ennyiért 180k környékén sztem már kaphatnál egy jót.Sziasztok. Cross cangákkal szemezgetek én is. Jópár oldalt visszaolvastam, így valamelyest képben vagyok. Lett is két kiszemeltem , egy Merida Merida Crossway TFS 400-V 2010 - Ker és egy Scott SCOTT Sub 30 - Bike Hybrid . Mindkettõ tetszik, van is a méretemben (180 cm magas vagyok, a mostani 95-ös Heavy Tools-om 48-as,szal, itt is jó lenne a 48-as). A merev villát nem érzem hátránynak, mert kizárólag aszfalton lenne használva. De dönteni nehéz:) Ha van vélemény, ami az egyik vagy a másik felé billentené a mérleg nyelvét, kérem, osszátok meg. Köszönöm!
Tökéletes! Habár... lehet hogy egy huszas jobban passzolna (feltételezve ha van olyan méretben) mert a mérettáblázat szerint 185centire már inkább a 20-as kell!Akkor, ha odáig jutok, a 300D-lesz a választásom. Azonban lenne még egy kérdésem: 185cm-es magassághoz mennyire passzol a 19-es váz?
De itt egy mérettáblázat tanulmányozd:) http://www.bike-shop...ekpar-vaz-meret