trekking inkább ha fõleg városban mozogsz vele
én ezeket nézném meg ebben a sorrendben
Mongoose Crossway 450
GT Transeo 3.0
Magellan Corvus
Caprine Tour Cross
Neuzer X2 cross
Mali Citycross
Schwinn Csepel Elite
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2010. július 30. - 18:33
Írta 2010. július 30. - 17:11
Sziasztok!
Én is szeretnék valami komolyabb biciklit vásárolni.
Tavasszal kaptam egy hulladék Auchanos-'biciklit', az arra jó volt hogy kipróbáljam hogy szeretném-e a biciklis munkábajárást és nagyon megtetszett.
Nincsenek különös igényeim.
180 cm magas vagyok 99 kg,ez a fõ problémám.
Olyan bicaj kellene ami bírja a 99kg-ot.
20 km oda vissza midennap,Békásmegyer-belváros.
Montira vagy treckingre gondoltam(inkább a treckinget ajánlották,28-as kerékkel jobb,de ahogy nézem kicsit drágábbak)
50-max.90 ezer FT -re gondoltam.
Semmi extra nem kell,nem kell tárcsafék ,nem kell teló,aluváz se csak ne essen szét alattam.
A legnagyobb gondom mindig a hajtókarokkal volt, két noname montim volt eddig életemben és éllandóan kilazult a csavar ami a hajtókart rögzíti a tenhelyhez,nagyon idegesítõ,ezt nem akarom soha többet:))))))
Nézegettem használt bicajokat,de nem negyon ismerem a márkákat,egyedül a MERIDA-t.
89-ezer FT-ért láttam a legolcsóbbat,megfelelne nekem,de sokan mondják hogy inkább vegyek valami komolyabbat annyiért,használtan.
Az ujra viszont van gari, uj vagy használt ez is kérdés.
Érdemes még várni õszig,akkor olcsóbbak lesznek vagy teljesen mindegy?
Elõre is köszönöm a tanácsaitokat.
Én is szeretnék valami komolyabb biciklit vásárolni.
Tavasszal kaptam egy hulladék Auchanos-'biciklit', az arra jó volt hogy kipróbáljam hogy szeretném-e a biciklis munkábajárást és nagyon megtetszett.
Nincsenek különös igényeim.
180 cm magas vagyok 99 kg,ez a fõ problémám.
Olyan bicaj kellene ami bírja a 99kg-ot.
20 km oda vissza midennap,Békásmegyer-belváros.
Montira vagy treckingre gondoltam(inkább a treckinget ajánlották,28-as kerékkel jobb,de ahogy nézem kicsit drágábbak)
50-max.90 ezer FT -re gondoltam.
Semmi extra nem kell,nem kell tárcsafék ,nem kell teló,aluváz se csak ne essen szét alattam.
A legnagyobb gondom mindig a hajtókarokkal volt, két noname montim volt eddig életemben és éllandóan kilazult a csavar ami a hajtókart rögzíti a tenhelyhez,nagyon idegesítõ,ezt nem akarom soha többet:))))))
Nézegettem használt bicajokat,de nem negyon ismerem a márkákat,egyedül a MERIDA-t.
89-ezer FT-ért láttam a legolcsóbbat,megfelelne nekem,de sokan mondják hogy inkább vegyek valami komolyabbat annyiért,használtan.
Az ujra viszont van gari, uj vagy használt ez is kérdés.
Érdemes még várni õszig,akkor olcsóbbak lesznek vagy teljesen mindegy?
Elõre is köszönöm a tanácsaitokat.
Írta 2010. július 29. - 13:38
Sziasztok!
Most készülök bringát venni. Ki mit tud a Cube Appear-rõl? Túl sok infót nem találtam róla a neten.
Elõre is köszi a segítséget!
Most készülök bringát venni. Ki mit tud a Cube Appear-rõl? Túl sok infót nem találtam róla a neten.
Elõre is köszi a segítséget!
Írta 2010. július 28. - 18:17
s méret már kicsi lenne nem?
én a 174-5 centimhez simán S-est vennék. volt M-es meridám iszonyú nagy volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. július 28. - 18:14
Írta 2010. július 28. - 16:02
Írta 2010. július 28. - 14:24
Sziasztok!
ezért kérdéses számomra, hogy azok a vékony országúti kerékpárok elbírnak-e...
Személyes tapasztalataimat tudom leírni 86 kg vagyok, táskával 90. Országútit használok. Az tapasztalatom, hogy megfelelõ keréknyományson teljesen ok a dolog. Elöl 23-as, hátul 25-ös kerekeim vannak. Nagyobb testtömegnél tanácsos nagyobb nyomáson használni a gumikat. Én az ajánlott maximumon használom õket ( 7,5 és 8,5 bar ) és így nincs gondom, persze azért nem padkázok. Ha dupla falú szegecselt felnijeid vannak akkor nagy baj nem lehet. Egy acél váz pedig szerintem bírja a megterhelést. Talán a speckó könnyített csövek helyett érdemes egy sima átlagos csövekbõl épített vázat választani. De majd a nálam tapasztaltabb kollegák majd megmondják.
Írta 2010. július 28. - 08:38
Tisztelt Fórumosok!
A segítségeteket szeretném kérni!A jelenlegi helyzetem szerint triatlonra szeretnék egy felkészülõ/edzõ bringát venni.(Ironman)
A problémám annyi hogy bringás múltam elég silány, és fogalmam sincs hogy mit is kellene vennem.
Ezért fordultam hozzátok, hátha Ti tudtok nekem segíteni.
200 max 250 ezret tudok ráfordítani a gépezetre. 172cm/73kg vagyok
Kéremszépen hogy aki tud tanácsot adni hogy ebbõl az összegbõl mi az a legjobb gép amit ki lehet hozni az tegye meg.
Elõre is köszönöm. Minden tiszteletem a tiétek!
Széles utat, szép napot!
Írta 2010. július 27. - 11:42
Sziasztok!
Azért írok, mert gondolkozom egy új kerékpár vételében/építésében. Évekkel ezelõtt vásároltam egy MTB-t, 22" vázzal, azóta apró átalakításokon esett át a kormány (egyenes helyett DH kormány), a nyeregcsõ (2. nyeregcsövet teszem tönkre, miután nagyon kicsi a kerékpár ezért maximum ki kell húznom és sajnos elhajlik a csõ, gyanítom gyenge min. a csõ) és a gumik (terep gumi helyett városi sima felületû). Sajnos azóta kinõttem a kerékpáromat és ezért gondolkozom másikban. Több megválaszolatlan kérdés van, hogy milyen kerékpárt lehet, illetve érdemes vásárolnom/építenem. 193 cm magas vagyok és kb 100 kiló, tehát ezért kérdéses számomra, hogy azok a vékony országúti kerékpárok elbírnak-e... És akkor már rá is tértem, hogy mit néztem ki. Országúti vagy training (fitness) gépek. Magasságomból adódóan gyanítom, hogy min. 60cm-es vázzal kellene gépeket néznem, de a hosszú váz és a tömegem nem tesz túl nagy terhelést a kormányra? A vékony kerekek kibírják a testsúlyom által okozott terhelést? Amennyiben nem ajánlja az elõbb említett 2 típust, akkor mi az ami az MTB-n kívül szóba jöhet? Szeretek gyorsan tekerni, természetesen betartok minden szabályt és a gödröket is elkerülöm ahogy tudom.
Válaszokat elõre is Köszönöm
Üdvözlettel:
Illés Zsolt
Azért írok, mert gondolkozom egy új kerékpár vételében/építésében. Évekkel ezelõtt vásároltam egy MTB-t, 22" vázzal, azóta apró átalakításokon esett át a kormány (egyenes helyett DH kormány), a nyeregcsõ (2. nyeregcsövet teszem tönkre, miután nagyon kicsi a kerékpár ezért maximum ki kell húznom és sajnos elhajlik a csõ, gyanítom gyenge min. a csõ) és a gumik (terep gumi helyett városi sima felületû). Sajnos azóta kinõttem a kerékpáromat és ezért gondolkozom másikban. Több megválaszolatlan kérdés van, hogy milyen kerékpárt lehet, illetve érdemes vásárolnom/építenem. 193 cm magas vagyok és kb 100 kiló, tehát ezért kérdéses számomra, hogy azok a vékony országúti kerékpárok elbírnak-e... És akkor már rá is tértem, hogy mit néztem ki. Országúti vagy training (fitness) gépek. Magasságomból adódóan gyanítom, hogy min. 60cm-es vázzal kellene gépeket néznem, de a hosszú váz és a tömegem nem tesz túl nagy terhelést a kormányra? A vékony kerekek kibírják a testsúlyom által okozott terhelést? Amennyiben nem ajánlja az elõbb említett 2 típust, akkor mi az ami az MTB-n kívül szóba jöhet? Szeretek gyorsan tekerni, természetesen betartok minden szabályt és a gödröket is elkerülöm ahogy tudom.
Válaszokat elõre is Köszönöm
Üdvözlettel:
Illés Zsolt
Írta 2010. július 27. - 09:27
Üdv mindenkinek!
Egy egyszerû kérdés:
Amatõr vagyok.
Csak tekerni a hegyekben, sima terepen, de mindenképpen aszfalton (figyelembe véve az útállapotokat).
Erre szeretnék egy outi bicót.
Ami konkrétan érdekelne, az bármi igaz vélemény a B'twin Sport 1 bicajjal kapcsolatban, ugyanis nem sok mindent találtam róla.
Köszi elõre is,
istipisti
Egy egyszerû kérdés:
Amatõr vagyok.
Csak tekerni a hegyekben, sima terepen, de mindenképpen aszfalton (figyelembe véve az útállapotokat).
Erre szeretnék egy outi bicót.
Ami konkrétan érdekelne, az bármi igaz vélemény a B'twin Sport 1 bicajjal kapcsolatban, ugyanis nem sok mindent találtam róla.
Köszi elõre is,
istipisti
Írta 2010. július 27. - 06:32
A dirt gépekhez nem igazán értek, de ha kibírod még szeptemberig 30%-t simán spórolhatsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 26. - 22:43
Igazából olyan bringát keresnék amit dirt-re és néhai tekerésekre tudok használni (nem hosszú túrák) csak pl erdõbe tekerés.
Szóval alacsony átlépésû váz de még is ha feljebb teszem a nyerget akkor egy 6km-es utat megtudjak tenni kényelmesen.Mert a pálya amin ugratunk kicsit messze van és nehéz lenne végig állva tekerni egy erdõs szakaszon. Tudtok esetleg ilyen bringát ajánlani ?
Ja és kb 70 ezer maximum amit rátudok áldozni.
Szóval alacsony átlépésû váz de még is ha feljebb teszem a nyerget akkor egy 6km-es utat megtudjak tenni kényelmesen.Mert a pálya amin ugratunk kicsit messze van és nehéz lenne végig állva tekerni egy erdõs szakaszon. Tudtok esetleg ilyen bringát ajánlani ?
Ja és kb 70 ezer maximum amit rátudok áldozni.
Írta 2010. július 26. - 22:03
jah az elkerulte a figyelmem, hogy dirt tekeros mtbra irtam (xc, maraton, stb), amit.
Írta 2010. július 26. - 15:20
dirt vázak mindenképpen kicsik, akármekkora vagy, nem tekerésre találták ki õket
ha tekerni akarsz, akkor kell az említett formában foglalkozni a magasság-vázméret problémával
ha tekerni akarsz, akkor kell az említett formában foglalkozni a magasság-vázméret problémával
Írta 2010. július 26. - 15:16
Csak az a baj. hogy 20" környékén nem igazán találtam dirt bringát. Egyedül a Mali Cobrát láttam 19,5"-osban ami aránylag olcsó is. De azt nem biztos hogy az itteni boltban találok. Itt inkább Caprine és Hauser bicajokat árulnak és ebben a boltban muszáj megvennem mert csak úgy veszik vissza az ott vásárolt Caprine Forest bringámat ha a visszakapott árát ott vásárolom le :S És hát Caprine és Hauser féle dirt bringák csak 16"-ban kaphatóak.
Írta 2010. július 26. - 10:39
Hello.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 185cm körüli embernek egy Hauser Five bringa kicsi lenne ?
Vagy, hogy dirt vázas bringába mekkorát érdemes venni ? 18" 16" vagy esetleg nagyobbat ? bár nagyobb méretekben nem nagyon láttam választékot.
geo fuggo, de 20" kornyeken keress.
Írta 2010. július 26. - 10:33
Hello.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 185cm körüli embernek egy Hauser Five bringa kicsi lenne ?
Vagy, hogy dirt vázas bringába mekkorát érdemes venni ? 18" 16" vagy esetleg nagyobbat ? bár nagyobb méretekben nem nagyon láttam választékot.
Írta 2010. július 25. - 22:47
feco privi ment
Szia zeezoltano!
Ezt a privit nekem is el tudnád küldeni kérlek? Többnyire hasonló célokra keresek biciklit (a rock machine-t ki is szemeltem elõzõleg), egyedül kb annyi a különbség feco_bp hozzászólásához képest, hogy én 75 kg vagyok. Ezt leszámítva hasonlóak az igényeim és az anyagi keretem is. Köszi!
Írta 2010. július 25. - 11:50
Ha számít a kényelem akkor vegyél ösztelost, ha nem akkor merevseggüt szerintem az apróban nézelõdj sok vadonatúj ill csak kipróbált bringa van.olyat keres aminek max 120mm körül van az elsö telója ha kifejezetten túrázás a cél válasz ki párat linkeld be ide és majd terelgetünk melyiket érdemes és melyiket kevésbé azt sem ártana tudni mekkora vagy cm-ben ill. kg-ban.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Írta 2010. július 25. - 10:36
Sziasztok!
Tud valaki érdemben segieni hogy ár/érték arányban milyen MTB-t vegyek 200.000.- Ft környéke a plafon.
Összteló fontos lehet, vagy nem annyira lényeges?
Terepen, túristautakon, hegyekben használnám, elsõsorban hazánkban.....
Minden segitséget megköszönök.
Üdv.
kutyu
Tud valaki érdemben segieni hogy ár/érték arányban milyen MTB-t vegyek 200.000.- Ft környéke a plafon.
Összteló fontos lehet, vagy nem annyira lényeges?
Terepen, túristautakon, hegyekben használnám, elsõsorban hazánkban.....
Minden segitséget megköszönök.
Üdv.
kutyu