Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts

Campa párti vagyok, szóval ez elfogulttá tesz, de ha már Shimano, a Sorát akkor sem használnám, az a pöcök, amivel lefelé váltazs, abszolút nem olyan helyre van rakva ahol kézre állna. Outis topicba is volt téma nem rég.. Szerintem keress mást, ami vagy Tiagra/105-ös Shimano vagy még ha csak simán Campa Xenon / Veloce, még sztem azokkal is jobban jársz.

Köszönöm!:)

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
[quote name='lgabster']Képek alapján nem tûnik nagyon gáznak....de ugye ezek csak képek.
Eléggé zsákbamacska, mert ugye így ami akár szépnek is tûnik, nem biztos hogy jó is.
Sztem mindenképpen próbáld ki. Ha ez nem lehetséges, akkor beszélj meg egy olyan adásvételt, hogy ha nem tetszik, akkor pl.: 1-2 napos határidõvel visszaveszi....talán belemegy.
Ha nem ír vissza a hétvégén azt hiszem keresek tovább. Köszönöm a válaszokat.

hasidavid

hasidavid

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Az a hátsó megoldás elég különleges, ha bízol benne, hogy nem csak a design kedvéért lett így kialakítva akkor még jó is lehet.
Mondjuk a corratec gépek komoly darabok úgyhogy gagyit csak nem adnak ki a kezük alól. A többi felszerelés azonban belépõ szintû (de ennyi pénzért ne is várj mást) - pl azzal a dart villával azért ne ugrálj nagyon.

Ha tetszik ez a forma, akkor lehet, h beválik neked. Alkatrészek ezen is a megszokottak: cserélhetõk fejleszthetõk (kezdd a villával), ha maga a váz megy szét akkor meg azzal úgysem tudsz mit kezdeni. - Azért kérdezz rá a vázra adott garira.

Azért azt nem mondanám,hogy különösen nagy oldalmerevségünek látszik a gép.

elsõ észrevétel, hgoy a leírásban Dart3 telót ír az eladó, viszont a képeken csak Dart2 van
nem nagy különbség, de azért nem ugyanaz
a váz tényleg furcsa...de ízlés kérdése

Persze itthon is forgalmazzák pl: A bringavilág Bp.V.vadász utca

Köszi a válaszokat!

A Garira rákérdeztem. A bringavilag.hu-ra nem enged rá a chrome. (megnézem iTouchon...) Nektek megy az oldal PC-n???

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: *Toyota_Panasonic_TEAM_Spec.Ed.CORRATEC*
Errõl mi a véleményetek? Lehet hozzá alkatrészt kapni?

elsõ észrevétel, hgoy a leírásban Dart3 telót ír az eladó, viszont a képeken csak Dart2 van
nem nagy különbség, de azért nem ugyanaz
a váz tényleg furcsa...de ízlés kérdése
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ötleteket várnék. A barátnõmnek szeretnénk építeni egy bicót. Fõként aszfaltra. Az elképzelés valami olyasmi lenne, hogy vékony gumik, elõl hátul 140es mechanikus tárcsafék, merev alu villa és ami a lényeg SS kb 3,2es áttétellel. Kb 160 cm magas, nem tudom, hogy milyen vázat és hátsó agyat vegyünk. Valami hasonló lenne: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox
Csak ennyit nem szeretnénk érte fizetni és kisebb váz kéne, ami csúszópapucsos.

Öööö... Szerintem a tárcsaféket felejtsd el, drága és fölösleges, nem csak egy jobb V-fék, hanem ha outiban gondolkodsz, akkor egy Saccon 2 forgáspontúval is jobban jársz. Am meg csúszópapucsos váz kell? Szerintem nézz szét régi csepel, favorit, stb nõi bringák között és arra kezdj el építeni. Bajnok a szív utcában szerintem elég jó árban árul cuccokat. Herce-Hurca | és elég sok mindent be lehet szerezni ott. Még extrákkal is meg tudod csinálni designosan és olyan bringát tudsz tényleg csinálni neki, amit biztosan szeretni fog. Másik, hogy singlespeed/fixi lesz vagy nem. Még a single speed is belefér. De majd meglátod. Ne ragaszkodj annyira ahhoz a félig monti félig outi megoldáshoz. Inkább egy jó kis régi outira épített bike. Szép dolgokat lehet kihozni belõle.

Haverom kapott egy favoritot (?) olcsón, kb 6ezer volt. és asszem 20ezerbõl felújította pöpec túrázós meg városi bringára.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Campa párti vagyok, szóval ez elfogulttá tesz, de ha már Shimano, a Sorát akkor sem használnám, az a pöcök, amivel lefelé váltazs, abszolút nem olyan helyre van rakva ahol kézre állna. Outis topicba is volt téma nem rég.. Szerintem keress mást, ami vagy Tiagra/105-ös Shimano vagy még ha csak simán Campa Xenon / Veloce, még sztem azokkal is jobban jársz.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Sziasztok!
Légyszíves nézzétek már meg a GIANT ORC SPECIAL outi modellt,és mondjatok véleményt...láttam személyesen megkímélt állapotban van,keveset használták,és 100 ezer lenne most az ára.
http://www.giantkere...NT_2006_HUN.pdf

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: *Toyota_Panasonic_TEAM_Spec.Ed.CORRATEC*

Azért azt nem mondanám,hogy különösen nagy oldalmerevségünek látszik a gép.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Az a hátsó megoldás elég különleges, ha bízol benne, hogy nem csak a design kedvéért lett így kialakítva akkor még jó is lehet.
Mondjuk a corratec gépek komoly darabok úgyhogy gagyit csak nem adnak ki a kezük alól. A többi felszerelés azonban belépõ szintû (de ennyi pénzért ne is várj mást) - pl azzal a dart villával azért ne ugrálj nagyon.

Ha tetszik ez a forma, akkor lehet, h beválik neked. Alkatrészek ezen is a megszokottak: cserélhetõk fejleszthetõk (kezdd a villával), ha maga a váz megy szét akkor meg azzal úgysem tudsz mit kezdeni. - Azért kérdezz rá a vázra adott garira.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Persze itthon is forgalmazzák pl: A bringavilág Bp.V.vadász utca
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hasidavid

hasidavid

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Most remélem jók a linkek. Tegnap elirtam õket.

Képek alapján nem tûnik nagyon gáznak....de ugye ezek csak képek.
Eléggé zsákbamacska, mert ugye így ami akár szépnek is tûnik, nem biztos hogy jó is.
Sztem mindenképpen próbáld ki. Ha ez nem lehetséges, akkor beszélj meg egy olyan adásvételt, hogy ha nem tetszik, akkor pl.: 1-2 napos határidõvel visszaveszi....talán belemegy.

lgabster A módosít gomb 15 percig teljesen ingyen használható azért mert percenként eszedbe jut valami ne írj mindig új postot.

sorry, úgy gondoltam, ha 3 külön embernek válaszolok, akkor különszedem
de ha zavarja a társaságot, akkor ezután egy postba írom
np

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

nálam rosszak a linkek :S

lgabster A módosít gomb 15 percig teljesen ingyen használható azért mert percenként eszedbe jut valami ne írj mindig új postot.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

Most remélem jók a linkek. Tegnap elirtam õket.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Ötleteket várnék. A barátnõmnek szeretnénk építeni egy bicót. Fõként aszfaltra. Az elképzelés valami olyasmi lenne, hogy vékony gumik, elõl hátul 140es mechanikus tárcsafék, merev alu villa és ami a lényeg SS kb 3,2es áttétellel. Kb 160 cm magas, nem tudom, hogy milyen vázat és hátsó agyat vegyünk. Valami hasonló lenne: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

egy tipp:
A vékony gumiból ítélve gondolom országúti bringa lesz. Erre a célra viszont tök felesleges a mechanikus tárcsafék. Egy jobb minõségû V-fék még teljesítményben is akár jobb lehet, mint az alsóközép kategóris tárcsások. Mellesleg olcsóbb az ára és a szervíz/fékpofa csere is!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

És 2008-as???

Most már csak max apróban.
Vagy ha nagyon mákod van sok telefon után talán találsz valami boltban, de erre nagyon kicsi az esély.
Általában a régi modelleket vissza szokták küldeni az üzletek, szóval most egy 2008-as új bringát találni mûvészet, de elméletileg lehetséges. :)
Sok sikert hozzá!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Kaptam e-mailbe képeket, és alkatrészlistát. Valóban ki kellene próbálnom, de sajnos ez nem lehetséges, ahhoz túl messze van.
http://kepfeltoltes....s.hu_.jpg(hátsó váltó)
http://kepfeltoltes....hu_.jpg(hajtómû)
a többi kép nem érdekes igazából mert van 1 a nyeregcsõ+nyeregrõl, és egy a váltókarokról, illetve az ami az apróba is van.
a váz 60-61 es
a bandázs ahogy látom kicsit viseltes, egy kicsit koszos a gép.
alkatrészek: bianchi ülés, shimano szett z401, itm kormány, alesa felni, miche agy, "ofmega" karok, universal fékek
ezek ismeretében érdemes megvenni? (de lehet h keresek tovább) eddigi választ köszönöm

nálam rosszak a linkek :S

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Kaptam e-mailbe képeket, és alkatrészlistát. Valóban ki kellene próbálnom, de sajnos ez nem lehetséges, ahhoz túl messze van.
http://kepfeltoltes....s.hu_.jpg(hátsó váltó)
http://kepfeltoltes....hu_.jpg(hajtómû)
a többi kép nem érdekes igazából mert van 1 a nyeregcsõ+nyeregrõl, és egy a váltókarokról, illetve az ami az apróba is van.
a váz 60-61 es
a bandázs ahogy látom kicsit viseltes, egy kicsit koszos a gép.
alkatrészek: bianchi ülés, shimano szett z401, itm kormány, alesa felni, miche agy, "ofmega" karok, universal fékek
ezek ismeretében érdemes megvenni? (de lehet h keresek tovább) eddigi választ köszönöm

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

sziasztok!
egy régi fajta országúti biciklit szeretnék venni, nézegettem az apróba egy bianchit:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Bianchi piros országúti shimano-val
megéri-e ennyi pénzért? 59 es körüli vázméret az megfelelõ lenne? (188 cm magas vagyok) max 50000 et szánok rá

HA jó állapotban lenne, megérné, azonban e képrõl nem lehet megállapítani - az igazi egyébként is az alapos átnézés illetve kipróbálás. Rá kéne venni az eladót, hogy tegye nyilvánossá a többi képet is, ahogy mások is megteszik, és ne e-mail címekre vadásszon.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Ötleteket várnék. A barátnõmnek szeretnénk építeni egy bicót. Fõként aszfaltra. Az elképzelés valami olyasmi lenne, hogy vékony gumik, elõl hátul 140es mechanikus tárcsafék, merev alu villa és ami a lényeg SS kb 3,2es áttétellel. Kb 160 cm magas, nem tudom, hogy milyen vázat és hátsó agyat vegyünk. Valami hasonló lenne: http://www.kerekpar-...D=116&katID=221