Én most nyáron vettem a fiamnak 20-as gyerek montit, de õ még csak 6 éves, már épp jó neki, de 7-8 éves korában lesz ideális. Egy 8 évesnek (ha átlagos vagy magasabb testméretû) viszont inkább egy kis vázas 24-est keresnék, mert a 20-ast nagyon hamar kinövi majd.
Elég sokat túrtam a netet, végül a mongoose rockadile 20 AL lett a befutó. Az elõzõ, (16-os) bicója acélvázas volt és dögnehéz, abban bíztam, hogy ha veszek egy ilyen drágább aluvázasat az majd könnyebb lesz... a frászt a saját montim (Kona Kula 2010) könnyebb mint ez az apró mongoose ... utólag találtam egy siteot ahol ott a súlyadat (
MONGOOSE Rockadile AL 20 Boys 2010) basszus 11,7 kg, azaz a gyerek a saját súlyának kb. a felét cipelheti felfelé az emelkedõn. Mintha én egy 40kg-os bicót hajtanék...
Sajnos a többi (amit néztem pl.: KTM, Kellys) sem sokkal könnyebb.
Tehát ha választanék valami merev villás, könnyebb mtb-t néznék, ezek az olcsó suntour telók amúgy sem nagyon moccannak meg a gyerek súlya alatt, viszont jó nehezek.
Ha van ismerõs Angliában és a pénz nem számít akkor nincs kérdés, valamelyik islabike a jó választás. Könnyû, a gyerek anatómiai sajátosságaira van tervezve pl. 20-as méretben ez, 8.8 kg:
Islabikes Beinn 20 Large ? lightweight bike for kids aged 6+Ha a hazai boltok készletébõl választanék akkor a mai eszemmel az lenne, ez is 10 kg alatt van:
Kerkpr Superior 10 XC 20 6spd Pir/Feh Vfk 20x11.0' - kerkprok / gyerek, bmx - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEKEgy ismerõs decathlonos 20-as acélvázas biciklit vett a fiának, megemelve kb ua. súlya van mint mongoosenak és az alaktrészválasztéka sem gagyibb viszont 50 helyett csak 30eFt volt, akkor már érdemesebb azt választani szerintem.