Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Én egy Neuzer Whirlwind Basic-et néztem ami nekem nagyon megtetszett, de az a problémám, hogy nem találtam semmit a neuzer márkáról és nem tudom, hogy mennyire strapabírók. Szerinted ez alkalmas lenne nekem? Ezt egy eléggé elfogadható áron találtam, és még tetszik is.
Amúgy a használt gépek közül melyik márkákkal érdemes egyáltalán foglalkozni?

Nem feltétlen márkafüggõ a dolog. Nézz körül az itteni apróhirdetõben, vaterán stb., ha valami szimpatikus, linkeld be ide, aztán majd megmondják, hogy megéri-e.

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Én egy Neuzer Whirlwind Basic-et néztem ami nekem nagyon megtetszett, de az a problémám, hogy nem találtam semmit a neuzer márkáról és nem tudom, hogy mennyire strapabírók. Szerinted ez alkalmas lenne nekem? Ezt egy eléggé elfogadható áron találtam, és még tetszik is.
Amúgy a használt gépek közül melyik márkákkal érdemes egyáltalán foglalkozni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Hát ha tetszenek az országútik, akkor vegyél azt. Sajnos 60-ért még használtból is nehéz lesz igazán jót találni, az újat pedig el is felejtheted. A súly miatt nem aggódnék, ez még egyáltalán nem extrém.

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Egy 24 éves 193 cm 93 kg-os fickó vagyok és szeretnék venni magamnak egy bringát. Többnyire a városban használnám, és tervezem nyáron a hosszabb bringázásokat is. Még soha nem volt egy becsületes vasam, és azt hiszem a Tescos bringáknál jobb sem soha. Szóval abszolút laikus vagyok a bringák terén.
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy számomra legmegfelelõbb bringát válasszuk ki, ami nem megy szét alattam hamar, és élvezni is tudom a bringázás jelentette örömöket.
A maximum összeg amit rászánnék így elsõ körben az 60 e lenne. Nekem nagyon tetszenek az országúti gépek, a crosstreckingekrõl meg nem tudok semmit jóformán.

Elõre is köszönöm a segítségeteket
eskimo

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
16éves, 172centis huginak 60ezerig keresünk bringát az Alföldre. terep maximum dûlõ út lesz, meg tõtés teteje:) szóval a vékonyguma-nagykerék megoldást preferálnám.
használt is jöhet.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Jaja néztem. Lehet, hogy jó is lesz.
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Méretileg 19-19,5"-os kellene.
Az elõbbi oldalon valóban elég sok fajta van és találtam is pár elég jó gépet.
Köszi!

akkor pl ez sem rossz

:::BigBike:::
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Méretileg 19-19,5"-os kellene.
Az elõbbi oldalon valóban elég sok fajta van és találtam is pár elég jó gépet.
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy faternak kellene egy bicajt találni 100-110ezer Ft-ért.. MTB bicajt keresünk, aszfalton is és földúton is lenne használva. Tárcsafék nem kritérium, de jó lenne azért ha azzal lenne szerelve. Olyan kategóriában keresünk, mint pl. a Trek 3700-as, vagy Cube Aim.
Köszi!

méretileg ?

mert pl körülnézel itt
:::BigBike:::

tavalyi/elõtti modellek (nem csak merida) vannak elég jó áron, csak hát méretben nem minden.

ez sem roszz (asszem 17-es) bár inkább a váz amiért jó cucc

http://www.probike.h...emart&Itemid=71
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy faternak kellene egy bicajt találni 100-110ezer Ft-ért.. MTB bicajt keresünk, aszfalton is és földúton is lenne használva. Tárcsafék nem kritérium, de jó lenne azért ha azzal lenne szerelve. Olyan kategóriában keresünk, mint pl. a Trek 3700-as, vagy Cube Aim.
Köszi!

MrBal

MrBal

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Hali, szerintem azt is gondold vegig hogy az orszaguti bringazas melyik reszebe szerettel bele, mert en is igy vagyok, hogy tobbet megyek uton, meg varosban es neha kapom elo a montimat a hegyekre, viszont a gorbe verseny kormanytol, meg az ahhoz tartozo valtoszettektol hanyok, ugyhogy en az orszaguton egy hybryddel nyomom, ami minden porcikajaban orszaguti, csak egyenes kormannyal, mtb fekvaltokarokkal, es hatul 11-30as lanckerekkel, ami ugye kicsit nagyobb mint az orszagutin szokasos.
az en bringam egy GENESIS day2 ez egy angol bringaepito ceg (ridgeback) premiumtermeke, es imadom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Haligali!

Kicsit most hosszabbra ereszteném a dolgot, mert nem olyan egyszerû... 4 éve vagyok biciglis futár. Eddig elmorzsoltam egy moser, egy legnano és egy peugeot outi vázat, egy halom alkatrészt, volt köztük prémiumkategóriás, elvileg minõségi cucc. Jelenleg egy tárcsafékes Kona Dew plus-om van, 1 éves, már véreset köhög, még álltában is viszi a pénzt, valamint egy agyváltós Altrix cruiserem, csupa rozsda a váz, talán jobban birja mint a Kona, de szintúgy viszi a pénzt és nem túl gyors. 4 év alatt arra jutottam, hogy a mai kerékpáralkatrész biznisz egy iszonyat nagy lehúzás, de hát a 4000 forintos tárcsafékbetétek korában mi mást is mondhatnék. Úgy döntöttem véget vetek ennek, hát elõszedtem a 45 éves Csepel Tura roncsomat és építek rá egy futárbringát. Az eredeti összeállítástol annyiban térek el, hogy kap egy rendes haladós nyerget, egy négyszögtengelyes hajtómû rendszert, V-fékes villát, új kerekeket, a fõ kérdés viszont az, hogy milyen kontrás agyat tegyek be hátulra? a Velosteel cseh agyak hulladványok, már kinyírtam egyet, a régi Super granat agyaim már ki vannak kopva, a Bike+ agyakat nem ismerem, a Shimano kontrás agyakat sem drágábbak, de talán jók is. Valaki tud valamit ajánlani?

alfine? addig jo, amig a bringad kopik :)

kellyscateye

kellyscateye

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Reméltem, hogy van egy ilyen topic is.Na szóval eddig MTB-s voltam és rájöttem, hogy nekem az országúti tekerés való.A mostani gépemet is próbáltam átalakítani országútira, amennyire lehetett.Most jött el az idõ, hogy nem bírom tovább és vennem kell egy országúti bringát, na meg a kérdés, hogy milyet is vegyek.Ami árban is tûrhetõ meg ami a legjobban megtetszett az a Kelly's ARC 1.9(2009).Ti mit ajánlatok, tapasztaltabbak vagytok ilyen téren.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
régebben nekem 3 évig volt bike+ h. agyam éves szinten 15-20 ezret kapta télen nyáron elég jól bírta 2 szer kellet zsírozni azt enyi volt az összes baja
én a bike+ választanám ez az én véleményem de várd mega töbiekét is;)

Phõnökx

Phõnökx

újonc

• fórumtag
  • 9 posts
Haligali!

Kicsit most hosszabbra ereszteném a dolgot, mert nem olyan egyszerû... 4 éve vagyok biciglis futár. Eddig elmorzsoltam egy moser, egy legnano és egy peugeot outi vázat, egy halom alkatrészt, volt köztük prémiumkategóriás, elvileg minõségi cucc. Jelenleg egy tárcsafékes Kona Dew plus-om van, 1 éves, már véreset köhög, még álltában is viszi a pénzt, valamint egy agyváltós Altrix cruiserem, csupa rozsda a váz, talán jobban birja mint a Kona, de szintúgy viszi a pénzt és nem túl gyors. 4 év alatt arra jutottam, hogy a mai kerékpáralkatrész biznisz egy iszonyat nagy lehúzás, de hát a 4000 forintos tárcsafékbetétek korában mi mást is mondhatnék. Úgy döntöttem véget vetek ennek, hát elõszedtem a 45 éves Csepel Tura roncsomat és építek rá egy futárbringát. Az eredeti összeállítástol annyiban térek el, hogy kap egy rendes haladós nyerget, egy négyszögtengelyes hajtómû rendszert, V-fékes villát, új kerekeket, a fõ kérdés viszont az, hogy milyen kontrás agyat tegyek be hátulra? a Velosteel cseh agyak hulladványok, már kinyírtam egyet, a régi Super granat agyaim már ki vannak kopva, a Bike+ agyakat nem ismerem, a Shimano kontrás agyakat sem drágábbak, de talán jók is. Valaki tud valamit ajánlani?

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

ahol láttad azt a futásteljesítményt, ott azt is írják, hogy ez egy 13 éves széria. még ha nem is használták ez baromi öreg technika.
meg az 1"os menetes pilótafülke is erõsen kolbászgyár.

jobban járnál egy modern használttal ennyi pénzért.

Igen, olvastam azt is, ezért bizonytalanodtam el. Igazából max 120-125 lenne rá, csak gondoltam lealkudom :-)
A karbon váz és villa kecsegtet benne elsõsorban (fõleg a villa), azt olvastam hogy az jelentõsen tudja emelni a komfortérzetet.
Csak olyat amiben legalább a villa karbon és viszonylag elfogadható a felszereltsége még nem találtam ennyi pénzért.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ahol láttad azt a futásteljesítményt, ott azt is írják, hogy ez egy 13 éves széria. még ha nem is használták ez baromi öreg technika.
meg az 1"os menetes pilótafülke is erõsen kolbászgyár.

jobban járnál egy modern használttal ennyi pénzért.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ezt vedd meg, a treknek mindig is elég jók votlak a karbonvázai

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts
Õ lenne az:

Külföldi fórumon volt aki 12.000 mérföldet írt, hiba nélkül.
Bár lehet hogy csak neki volt szerencséje

http://forum.bikemag.../hirdetes-63528

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
+1.
Föladom, nem tudok szûkszavúbb lenni Tiggernél, hozzáteszem, hogy csakis a váz miatt, a 8-as 105 szerintem kicsit jobb (tartósabb), mint a Tiagra (mindkettõvel sokéves tapasztalatom van), a régi karbonvázak viszont esetleg kevésbé megbízhatóak (emlékszem azaz hallottam, hogy törtek, de nem alattam).