Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Amelyik jobban tetszik. Én a canyont venném, mert jobban bejön a sallangmentes stílus, a felszereltség meg sztem hobbi szinten nem mutat sok különbséget, gyak nem éreznél hátrányt.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A SID ugyan úgy dual air mint a Reba csak könnyebb, mert lábnál ki van könnyítve. Emiatt pl. tárcsafékhez nem annyira ajánlott, mert könnyebben megtekeri a villát. V-fékhez SID, tárcsához inkább Reba. Persze csak szerintem, de majd az öregek megszakértik neked a dolgot.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Sziasztok!

Szerintetek melyik gépezet lenne jobb maratonozásra / hegyi idõfutamozásra?

Radon ZR Race 7.0 (2010)

Canyon Grand Canyon AL 6 (2011)

A vázak méretezése eltérõ, a Canyon S-es picit kicsi de még éppen jó (174cm vagyok 80cm belsõ lábhosszal), a Radon 18"-es pedig egy nagyon picit nagyobb mint ami megfelelõ lenne (de még belefér).

A Radon vázakról annyit találtam, hogy nagyon hasonló a Cube vázakhoz (ugyanaz?). A Canyon vázakról német fórumokon csak jót olvasni, elvileg talán ebben erõsebb a Canyon.

A Radon Alex EN 24 felnije miben gyengébb mint egy Mavic Crossride?

A SID teleszkóp miben jobb mint egy Reba?

Amennyire én látom a Canyon jobb vázban/felniben/geóban, a Radon pedig a többi alkatrészben. Jól látom?
Ti melyiket vennétek meg?

(Bocs a sok kérdésért)

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
merevfarúban össze lehet kotorni szerintem egy ilyesmi stílusút 110 ezerbõl, hazai hegységeinknek teljesen megfelelõ úttal és felszereltséggel.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Na, szóval akkor nekem egy enduro/all mountain bicaj kellene 110.000 FT-ig. Egy két dolgot lecserélnék rajta.

Ha egy két dolgon a vázat és a villát érted, akkor kompromisszumokkal belefér... Viccet félretéve, ennyiért csak használtat kapsz, egy új 3x ennyitõl indul talán.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Annyiért nézzél már nekem is 5-6 darabot:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bikeworld

bikeworld

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Na, szóval akkor nekem egy enduro/all mountain bicaj kellene 110.000 FT-ig. Egy két dolgot lecserélnék rajta.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Dirtre semmiképpen sem ajánlott!!!!Nem arra való! Ez egy hobbi mtb, xc-re is csak hobbisport körülmények között ajánljuk.Versenyre már inkább az MTB XC bringáink valók.....

Kross Hexagon V6 mennyire jó XC-re és lightos Dirtre? A váz bírni fogja?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

bikeworld

bikeworld

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Kross Hexagon V6 mennyire jó XC-re és lightos Dirtre? A váz bírni fogja?

Gyulus13

Gyulus13

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Biciklivásárlás elõtt állok,kinéztem két biciklit.
A Gepida Alboin 300 CRS és a KTM Life One 2010
Kb ezen árkategóriában (100e)szeretnék egy megbízható bringát.Túra és városi használatra szeretném.
Elõre is köszönöm!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

magyarországon forgalmaz valaki ilyet? szívesen elmennék megnézni élõben is, elég szép...

(ja a canyon-ra értettem)

A Canyon-t nem forgalmazza senki, közvetlenül a gyártótól veszed, kizárólag online.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
magyarországon forgalmaz valaki ilyet? szívesen elmennék megnézni élõben is, elég szép...

(ja a canyon-ra értettem)

zsinor

zsinor

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Túrabickilit szeretnék venni aszfaltra, és ehhez kinéztem a Neuzer Couriert. Élõben még csak DT-t láttam, de láttam, van a neten olcsóbban trekking hajtómûvel is (50/34 helyett 28-38-48). Tudja valaki, hogy a sima Couriert milyen hátsó aggyal szerelik? Az is kazettás? Az is 11-28-as? Lehet ezt tudni?

Ha racsnis, pláne ha 14-rõl indul, akkor a drágább DT-t venném meg, azért kérdéses.

Köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

köszi a válaszokat, akkor a meridát ejtem, marad egyelõre szemem elõtt a trek, canyon, orbea, aztán majd ha meglesz a pénz meglátjuk.
inkább egyben szeretném megvenni a bringát, mert én nem tudnám összerakni. esetleg tudtok ajánlani boltot is, ahol érdemes megvenni?
én is arra gondoltam, hogy tavalyi szériásat vennék olcsóbban, itt találtam pl. ilyet: Sportoutlet.HU :: Trek 2.3 kerékpár (2010)
van még a Nella, ahol trek-et forgalmaznak, meg a bringaland, amiket én ismerek. melyik boltot ajánlanátok?

Nekem, ha az lenne a tervem, hogy 200-400 között bringát vegyek, csak Canyon-ban gondolkodnék, és nem azért fényezem, mert nekem az van (Meridám van), hanem mert nem tudok elképzelni ennél jobb ár/érték arányt. Szerintem a fenti Trek meg ez közül, aki nem az utóbbit választja, az nem jól dönt.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
ja, azt nem is néztem. 172cm vagyok, akkor ezt is ejthetem.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát nem tudom milyen magas vagy, de az általad linkelt Trek-bõl 2 igencsak nagy méret van.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
köszi a válaszokat, akkor a meridát ejtem, marad egyelõre szemem elõtt a trek, canyon, orbea, aztán majd ha meglesz a pénz meglátjuk.
inkább egyben szeretném megvenni a bringát, mert én nem tudnám összerakni. esetleg tudtok ajánlani boltot is, ahol érdemes megvenni?
én is arra gondoltam, hogy tavalyi szériásat vennék olcsóbban, itt találtam pl. ilyet: Sportoutlet.HU :: Trek 2.3 kerékpár (2010)
van még a Nella, ahol trek-et forgalmaznak, meg a bringaland, amiket én ismerek. melyik boltot ajánlanátok?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én másfél éve 400ezerért legjobb vételnek az Orbea Onix Bira-t találtam, és meg is vettem. Karbon váz, 105-ös szett...szóval az Orbeákat is nézd meg. A meridára sok mindent mondanék csak jó ár/érték arányt nem :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Nekem már 4 éve egy trekem van.
Volt elötte giantom és még jó pár országuti.
A Trek a leg kényelmesebb váz az összes közül.
Ültem már Full karbon BMC is Meridán is welleren is.
A cervelo és a trek jöt be nekem de ha ügyes vagy a vázat megveszed külön,ha rutinos vagy nem az ideit hanem 1-2 ével régebi konstrukciot és kb fél árban megszerezhetõ a váz.
vagy de a min hogy 30-40e fogsz rajta
Utána olyan rendszert raksz rá amilyet szeretnél Pl
A váz 100 Veszel rá egy campa xenon szerintem 70-80e kb nem tudom pontosan most menyi ez edig 200 max
2 kerék 50 nyereg nyeregrud kormány 300 körül megvagy.
én is igy raktam össze nagyon jó kis bringa és élettartam garis a váz elentétbena töbivel jó 1-2 gyártó válal még rá élettartam garit de nem sok mindenki.
érdemes a trekben elgondolkodni!
Meg a hegesztés is gyönyörû szépen el van dolgozva le van csiszolva egy mm er huppli nincs benne.
melesleg nem lyan nép bicikli mint a merida azzal tele van minden;)
Nem azt mondom hogy roszak de nekem nem kell olyan bringa ami minden utcasarkon van.
+ még a trek kényelmesebb is én rá szavazok:D

és most jön a lecseszés a fél oldalas litániáért:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem Canyon