Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. March 15. - 14:28
Szeretnék én is venni egy bringát, de a keret elég szûkös ( max 90 egy-néhány ezer).
Tudom, hogy csodát nem várhatok ennyiért, de csak tavaszi-nyári fõként városi tekerésre kellene. (persze a földes úton is el-el kavirnyázzon). Nagy túrák nincsenek tervbe véve.
Alapból egy cross-ra gondoltam, amit felszerelnék csomagtartóval,sárvédõvel stb, de akár a trekking is szóba jöhet, bár elõbbi jobban tetszik.
Ilyesmikben gondolkozom:
Kellys Coach - 2010 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross V 10 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Voyage V 09 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Merida Crossway 10-V '10 kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Szívesen venném ha javasolnátok akár ezek közül, akár más típust.
Még egy kérdésem volna: tudjátok esetleg, hogy melyik boltban fogadnak el üdülési csekket bicikli vásárláskor (bp.-en)?
Köszönettel,
Zsül
Posted 2011. March 15. - 13:35
158cm-ig bírtam megnõni, és persze nõ vagyok.
Ellopták a Hauser biciklimet. Venni szeretnék biciklit, de nem tudom, milyet. Városban futkároznék vele otthonról a munkahelyemig, könnyû legyen, mivel most már fel kell cipelnem magammal a 4. emeletre. A tárolónk nem biztonságos, rá kellett jönnöm.
Segítséget kérnék Tõletek, akik értetek hozzá.
Köszi! Ági
Posted 2011. March 15. - 12:07
Erõs kompromisszum: a felnik is és az elsõ lánckerekek is kopottak, elõbb-utóbb cserélendõk. A váz kb. a leggyengébb minõségû szénacél, azaz nehéz - de mivel nagy vagy, nyilván erõs is, a súly nem sokat számít (a tied mellett), ha amúgy jó állapotú, azaz tényleg nem rozsdás. A fékpofák és a hátsó gumi rögtön cserélendõk. A váltók tartósak, maradhatnak (ha jók), a hajtómû is, fékek is (új pofákkal).Errõl mi a véleményetek? :
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli: 60-as KTM Strada
190 cm magas vagyok s nem igazán találok megfelelõ vázméretût max 40e-ért.
Ha kipróbálod, és rendesen, könnyedén megy (pl. nincsenek nyolcasok, egyenletesen fékezhetõ), vált, az adott korlátok közt megfelel, mondjuk 2-3 évre, elsõ biciklinek. Kulacstartó, fényvisszaverõk kellenek. Alkudhatsz egy kicsit. Ha megveszed, teljes újrazsírzást (két tengely, közép- s kormánycsapágyak, üléscsõ ki-be), kónuszellenõrzést, esetleg golyócserét igényel, kábelház- és kábelellenõrzést, esetleg cserét (ez olcsó és meghálálja: a biztonságodról van szó). Új, parafás v. zselés kormányszalag sokat dob a kényelmen. Túl sokat nem érdemes cserélgetni, fejleszteni, ez a váz nem éri meg: viszont, ismétlem, ha megy, akkor elmegy még hûségesen jódarabig.
Posted 2011. March 15. - 11:29
Errõl mi a véleményetek? :
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 60-as KTM Strada
190 cm magas vagyok s nem igazán találok megfelelõ vázméretût max 40e-ért.
Posted 2011. March 14. - 21:45
Posted 2011. March 14. - 20:07
láthatóan kisebb a 17.5 a 18-nál? vagy inkább ez a fél coll különbség azért van, mert a Kellys-nél jobban matekoznak és pontosan kiszámolták?
a kelliznél azt matekozták ki hogy kiválasztották a katalogusból a vázat, és hogy hova kerüljenek a feliratok
a fulli vázakat -mivel általában magasabb a középcsapágyuk- 1 számmal alacsonyabbra szokták méretezni. az a 17,5-es kelliz bõ 1 centivek hoszabb vizszintes felsõcsõvel bír mint egy átlag 18-as merevfarú.
amúgy igazából a rugóstag a gagyi, a többi cuccal kb nincs gond. az rst first meg jó eséllyel szebben mozog mint a dart.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 14. - 19:17
Posted 2011. March 14. - 19:09
Köszi a válaszokat! Én nem a Kellys márkától félek, mert ismerem, meg nem az a hirtelen feltûnik aztán 1év múlva meg puff és a semmibe vész. Csak hogy az az RST teló a Dart 3-nál egy fokkal gyengébb-e. De mondjuk levegõs és, hát nemtom... Na de mondjuk ez a Kellys-hez tartozik. Eddig 18"-os vázú brinyóm volt. Ennél a bringánál meg ilyen felekbe van megadva. 17.5, 19.5. 173cm-es magassághoz melyiket éri meg választanom? 19" sima bringám volt, mondjuk akkor még jóval alacsonyabb 165 voltam de akkor az éreztem hogy nagy (most ne menjünk bele, hogy miért vettem ekkorát, de hülye voltam az biztos). Akkor utána vettem egy 18ast ami tökéletes. Na és akkor most abból melyik kéne?
17.5
Posted 2011. March 14. - 19:02
Posted 2011. March 14. - 16:48
Én is az aprót ajánlanám, mert új 2011-es bringák nagyon drágák bolti áron.
Posted 2011. March 14. - 14:41
Posted 2011. March 14. - 14:16
Nem tudom, lehet csak nálam természetes, de egy Cube-val nem hasonlítanék össze egy Kelly's-t. Valahol olvastam, hallottam rá egy jellemzést, ami szerintem tökéletesen megállja a helyét : szlovák matricagyár. Szóval 2 a Cube-ra.
valóban az, de ettõl egész nyugodtan õsszhasonlíthatod
egy easton csöves kellysnél kb semmivel nem különb egy azonos kategóriás kocka
más kérdés hogy a kelliznek kb 20%-kal ólcsóbbank kéne lenni.
Posted 2011. March 14. - 13:11
Posted 2011. March 14. - 12:59
A segítségetekre lenne szükségem.Új bringát szeretnék venni,amit leginkább hazai erdei utakon,ösvényeken,néhol köves helyeken használnék leginkább.Évi egyszer kétszer külföldi tekergés is lenne,esetleg bikepark próba.
1.:2011-es modell
Full F50 - Superior
2.: 2009-es modell
Akció
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2011. March 14. - 10:53
Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105
S-es méretû a váz, én 172 cm vagyok, tehát azt hiszem nekem M-es lenne a jó ...
Ezt quoteoltam, hogy átláthatóbb legyen, de az ár dologhoz szólnék hozzá.
Tegnap kb amikor felkerült, elõször 75.000 volt árnak írva, gondolom utólag vette le nullára.
Posted 2011. March 14. - 10:46
Posted 2011. March 14. - 10:43
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. March 14. - 10:18
Posted 2011. March 14. - 09:03
Vennék egy bringát, de kettõ között most elakadtam. Szóval az egyik kiszemelt a Kellys Swing nevû kétkerekû a másik meg Cube Acid. Mind2bõl az idei 2011-es modell. Kellys Swing összteleszkópos, igaz a rugóstag márkájáról nem nagyon hallottam, az elsõ telós villa pedig egy jó középkategóriás. Cube nagyobb márka, meg valahogy az iránt jobban húz a szívem, mert a Kellys-en nem tudom miért raktak V-féket. Tehát azt is cserélni kéne aggyal együtt, úgyhogy lehet úgy már messzebb is járnék árban mint amennyibe az Acid kerül. Nektek mi a véleményetek? Melyiket válasszam? Vagy ha van ebbe az árkategóriába (225-230e) van jobb, akkor légyszi segítsetek.
Posted 2011. March 14. - 01:03
Látom már, ez még Octalink-es, az 5600 meg nem.Ha valóban komplett 105-össel szerelt bringa, akkor a fvkar szerintem az 5500-as, 9 sebességes.

Sign In
Create Account

Back to top