Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

pacers

pacers

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Cross kerékpárt szeretnék venni elsõsorban munkába járáshoz, de késõbb túrázáshoz is. Kb. 150e forintot szánok rá, mit ajánlotok? Amit eddig néztem: Rockmachine Crossride 500 (akciósan lehet 140 körül venni 1-2 helyen), Caprine Cross 3, Kellys Neos. Nem vagyok nagy bringás, mire figyeljek, melyik felszereltség ajánlott/nem ajánlott?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mibõl állapitható meg,hogy jó-e a geoja?
A te paramétereidhez,igényeidhez viszonyitod (van/volt egy bringád ami hasonló értékekkel rendelkezett és az neked jó volt),vagy van valami konkrétum ami alapján megállapitható hogy jó ,vagy rossz?

elsõsorban a vizszintes felsõcsõhossz amivel nem vagyok kibékülve általában a fitnesz bringáknál.többnyire nagyon rövidre szabják õket, már ha nem akar az ember rohadt nagy vázat venni. (nyilván a 175 centimhez ált M-es vázak passzolnának)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kispatrik23

kispatrik23

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tõletek. Városi illetve kisebb dombos utakon használnám a kerékpárom, de én annyira nem vagyok otthon ezekben. Ezt a kettõt néztem ki: Sixteam Crazy dash ef50 és Caprine Epik 30 de nem tudom melyiket vegyem meg. Esetleg ha tudok ajánlani ebben az árban 70-80 ezer Huf körül azt is megköszönném. Mindenképp újat szeretnék vásárolni. Elõre is köszönöm mindenki segítségét.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
[quote name='Bikertigger']na, ennek a stevens-nek végre jó geója van
ha lehetne kapni vázként :)

Mibõl állapitható meg,hogy jó-e a geoja?
A te paramétereidhez,igényeidhez viszonyitod (van/volt egy bringád ami hasonló értékekkel rendelkezett és az neked jó volt),vagy van valami konkrétum ami alapján megállapitható hogy jó ,vagy rossz?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

beci001

beci001

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Szeretnék kerékpárt vásárolni,hétköznap munkába járásra,de hétvégén erdei,dombos túrákra is.Ugy kb 50-50%-os arányban lenne használva a kerékpár.
50-60ezret szánnék rá.
180/80 vagyok,ezt azért irom,mert ahogy látom kerékpár méretek is vannak.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
na, ennek a stevens-nek végre jó geója van
ha lehetne kapni vázként :)

outi ---cx

általában nem megy bele szélesebb cx külsõ, más a geó, cx-en canti fék -vagy mostmár tárcsa- meg még biztos van diffi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Valami ilyesmire gondoltam,túrázásra szerintem kiváló:
Stevens Bikes 2011 | Strada 900
CORRATEC - Produkte - Bikes - Trekking - Cross - Shape Pro

Viszont a ciklocrossban egy univerzálisabb bringát látok...
sima outiból lehet épiteni ciklocross gépet?
You'll never walk alone!

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
"
magamnak -majd eccer- azon gondolkodom, hogy egy krossz/trekking váz , egy karbon villa, és arra az egyenes kormányos virslis szett. mongy 28-as gumi alá nem mennék, de inkább 32. "

Valami ilyesmi lenne az én elképzelésem is,nagyvonalakban. Karbonvilla és az outi szett biztosnak(váltás,hajtómû) látszik.Outi kormány nekem spec bejön,kényelmesebb,jobb a fogása ,mint az egyenes kormányak.Váz az nagy kérdés kerék valami ciklokrossz lenne...Többi az teljes homály.
You'll never walk alone!

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
köszönöm szépen!
ezek szerint senki sem beszélne le róla? 35 kilóról indult a hirdetés, akkor még nem akart engedni belõle a tag (-:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

csak mert négyszögtengely - gyilkos vagyok és inkább egy octalinkes LX-re bíznám magam (:
vagy a hozzászólás arra irányult inkább, hogy olasz menetes középcsapágyházba is bele lehet imádkozni kis módosítással az új monoblokkot?

Van olasz menetes octalinkes monoblokk. De továbbra is valószínûbb, hogy a Puch angol.

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
csak mert négyszögtengely - gyilkos vagyok és inkább egy octalinkes LX-re bíznám magam (:
vagy a hozzászólás arra irányult inkább, hogy olasz menetes középcsapágyházba is bele lehet imádkozni kis módosítással az új monoblokkot?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: PUCH STONE
a kérdés az volna, hogy ez a bringa megéri-e az árát szerintetek. hallottam olyat, hogy valószínû, ennek olasz menetes a középcsapágyháza, ami azért para, mert én lehet azonnal cserélném bordástengelyes Shimanora... egyébként ilyesmi bringát keresek régóta: 28-as kerék, v/kantifék rögzítéses acélváz és villa, relatíve sportos geometria, régi, pontos váltók. megbízható iskolába járós gépnek keresem, ami napi 50+ kilométert jelent, valamint szeretném felkészíteni egy jókora sátras túrára Vilniusba a nyáron.

ha valakinek van egyéb tippje, azt is szívesen fogadom.

És ez miért volna para? Egyébként a Puch valószínûbb, hogy angol menetes.

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
http://forum.bikemag.../hirdetes-76530
a kérdés az volna, hogy ez a bringa megéri-e az árát szerintetek. hallottam olyat, hogy valószínû, ennek olasz menetes a középcsapágyháza, ami azért para, mert én lehet azonnal cserélném bordástengelyes Shimanora...
egyébként ilyesmi bringát keresek régóta: 28-as kerék, v/kantifék rögzítéses acélváz és villa, relatíve sportos geometria, régi, pontos váltók. megbízható iskolába járós gépnek keresem, ami napi 50+ kilométert jelent, valamint szeretném felkészíteni egy jókora sátras túrára Vilniusba a nyáron.

ha valakinek van egyéb tippje, azt is szívesen fogadom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A legtöbb gyártónál a belépõ szintû országúti modelleknél a geometria is egy kissé (ahogy Bikertigger írta fentebb) nyugdíjasabb: magasabb a homlokcsõ, rövidebb a felsõcsõ, tehát ez jó lehet neked. Ezt a hazai út problémát nagyon sokan felhozzák, nekem 23-as gumival semmi gondom nincs vele, természetesen a bombatölcséreket kikerülöm, de azt 32-es gumival is kikerülném. A speed bringákkal nincs tapasztalatom, de azt hiszem az valóban egy egyenes kormányos outi bringa és én valószínû, hogy azt választanám (bár csomagtartó szem nem hinném hogy volna rajtuk)

amennyiben a speed azok a fitnessz bringák, pl merida speeder azon elvileg van csomagtartó rögzités lehetõsége.
nekem azokkal az a bajom hogy baromi rövidek. tehát a felsõcsõhosszukat nem igazították az egyenes kormányhoz.

magamnak -majd eccer- azon gondolkodom, hogy egy krossz/trekking váz , egy karbon villa, és arra az egyenes kormányos virslis szett. mongy 28-as gumi alá nem mennék, de inkább 32.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A legtöbb gyártónál a belépõ szintû országúti modelleknél a geometria is egy kissé (ahogy Bikertigger írta fentebb) nyugdíjasabb: magasabb a homlokcsõ, rövidebb a felsõcsõ, tehát ez jó lehet neked. Ezt a hazai út problémát nagyon sokan felhozzák, nekem 23-as gumival semmi gondom nincs vele, természetesen a bombatölcséreket kikerülöm, de azt 32-es gumival is kikerülném. A speed bringákkal nincs tapasztalatom, de azt hiszem az valóban egy egyenes kormányos outi bringa és én valószínû, hogy azt választanám (bár csomagtartó szem nem hinném hogy volna rajtuk)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Új keró vásárlásán töröm a fejem...Elsõdleges felhasználási terület a túrázás (országúton fõként).Cross és trekking bringákat én a magam részérõl kizártam mert nem tetszenek,lassúak és nem univerzálisak.
Ciklokrossz gépekben látom a legtöbb fantáziát,csak a csomagtartót kellene rávarázsolni.Outi is egész jónak tûnne egy ballonosabb gumival(a hazai utakra nem sok értelmét látom a hagyományos virsliguminak-hosszútávon meg pláne!),és csomitartóval,sárvédõvel.
A harmadik lehetõség a speed (vagymi) kategoria,kb mint egy egyenes kormányos outi.
Igazi kérdésem ,hogy melyik az ideális ,és geoban erre a célre mi lenne a legoptimálisabb?
Esetleg konkrét ötleteket is szivesen olvasok!
You'll never walk alone!

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Ne menj. Ez legalább L-es váz, nagyon nagy neked.

Igazad volt, ez tényleg nagy nekem. De a közelben volt, hát megnéztem. Veszíteni nem veszítettem vele ... :-)

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Azt látom,hogy Tiagrával van szerelve...és annyiért adják mint egy Sorával szereltet...szerintetek?Wheeler Route 1.4

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Erõs kompromisszum: a felnik is és az elsõ lánckerekek is kopottak, elõbb-utóbb cserélendõk. A váz kb. a leggyengébb minõségû szénacél, azaz nehéz - de mivel nagy vagy, nyilván erõs is, a súly nem sokat számít (a tied mellett), ha amúgy jó állapotú, azaz tényleg nem rozsdás. A fékpofák és a hátsó gumi rögtön cserélendõk. A váltók tartósak, maradhatnak (ha jók), a hajtómû is, fékek is (új pofákkal).
Ha kipróbálod, és rendesen, könnyedén megy (pl. nincsenek nyolcasok, egyenletesen fékezhetõ), vált, az adott korlátok közt megfelel, mondjuk 2-3 évre, elsõ biciklinek. Kulacstartó, fényvisszaverõk kellenek. Alkudhatsz egy kicsit. Ha megveszed, teljes újrazsírzást (két tengely, közép- s kormánycsapágyak, üléscsõ ki-be), kónuszellenõrzést, esetleg golyócserét igényel, kábelház- és kábelellenõrzést, esetleg cserét (ez olcsó és meghálálja: a biztonságodról van szó). Új, parafás v. zselés kormányszalag sokat dob a kényelmen. Túl sokat nem érdemes cserélgetni, fejleszteni, ez a váz nem éri meg: viszont, ismétlem, ha megy, akkor elmegy még hûségesen jódarabig.

Köszönöm a részletes választ :)
Mivel amiket leirtál, azokhoz nem értek, nézegetek tovább.
(tekerni tudok, szerelni nem :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
itthoni beszerzés mintha lett volna említve

(jó a speci sem biztos itthonról)

magamnak meg még mindig a merida .
1, a ride széria -nyugdijas - vázgeója.
2. a tiagra fváltókaron van fokoztjelzõ. az nekem kell. :)