Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hehe! Épp javasolni akartam, hogy inkább itt tedd fel a kérdésed. De látom megtetted.
Szerintem elsõsorban itt az apróban érdemes nézelõdni. Jó bringákat ki lehet fogni, teljesen újakat is. Nézzetek szét és linkeljetek be egy párat, arról meg mondunk véleményt, ill. segítünk választani.

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Tudom, hogy merész, de van valakinek tippe, hogy milyen XC-t érdemes keresgélni 100 körül? Vagy ha valaki tudna egy jó akcióról, azt nagyon megköszönném. Most Kelly's Magic 2006-osom van, kéne vmi hasonló egy haveromnak, viszont fényévekkel le vagyok maradva a témát illetõen...

Köszi! :)

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello
Van valakinek ötlete, hogy merre lehet olyan használt oútit kapni, ami jó a 190 cm magasságomhoz?
Aprót néztem, nem nagyon találtam
köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Elég furán méreteznek, az 58-as igazából 61-es, az 55-ös meg 58-as. Más gyártó a lejtõs felsõcsövü váznál is a vízszintes, "virtuális" ponthoz méri a méretet. Így persze, hogy hosszabbnak tûnik a felsõcsõ.

ha jól értelmezem az A2 méret a középcsapágy centertõl a nyvázcsõ tetejéig. a többiek általában ezt adják meg, az meg pl az 52-es az 51-es. ahoz az 572 effektív felsõcsõhossz teljesen jó.
meridából pl az 56-os sincs ilyen hosszú (565) (és az kb xl-es)
speci sirrusból is 56-os az 565
és ezek nagyobb méretek
konából is 565 az 56-os
de az 53-as bianchi camelonte is 565

Errol mi a velemenyetek (ar, minoseg stb.)?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEVENS X6 Cross

Budapest kornyeki (aszfaltos, foldutas) turazasra kellene, de a gyartorol csak annyit tudok, hogy nemet es viszonylag jo neve van. A tulaj szerint csak parszaz kilometer van benne. A meret is kerdeses a 179 centimhez, bar a Stevens honlapjan ez a 21,5-es cross vaz kb. M (M/L), ami elvileg jo lenne. Montiban 19 (Kona ossztelos), orszagutiban 54 cm (Specialized Allez) a "meretem".

Koszi elore is.

ezek viszont elég elszabott méretezések
felsõcsõhossz kb jó lenne, de jó magas lesz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Errol mi a velemenyetek (ar, minoseg stb.)?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEVENS X6 Cross

Budapest kornyeki (aszfaltos, foldutas) turazasra kellene, de a gyartorol csak annyit tudok, hogy nemet es viszonylag jo neve van. A tulaj szerint csak parszaz kilometer van benne. A meret is kerdeses a 179 centimhez, bar a Stevens honlapjan ez a 21,5-es cross vaz kb. M (M/L), ami elvileg jo lenne. Montiban 19 (Kona ossztelos), orszagutiban 54 cm (Specialized Allez) a "meretem".

Koszi elore is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

na, ennek a stevens-nek végre jó geója van
ha lehetne kapni vázként :)

outi ---cx

általában nem megy bele szélesebb cx külsõ, más a geó, cx-en canti fék -vagy mostmár tárcsa- meg még biztos van diffi

Elég furán méreteznek, az 58-as igazából 61-es, az 55-ös meg 58-as. Más gyártó a lejtõs felsõcsövü váznál is a vízszintes, "virtuális" ponthoz méri a méretet. Így persze, hogy hosszabbnak tûnik a felsõcsõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok! Cross kerékpárt szeretnék venni elsõsorban munkába járáshoz, de késõbb túrázáshoz is. Kb. 150e forintot szánok rá, mit ajánlotok? Amit eddig néztem: Rockmachine Crossride 500 (akciósan lehet 140 körül venni 1-2 helyen), Caprine Cross 3, Kellys Neos. Nem vagyok nagy bringás, mire figyeljek, melyik felszereltség ajánlott/nem ajánlott?

én megnézném ezt is
:::BigBike:::

szereltségben a kellizt veri, kb a RM-t is, a caprinet nem találtam. geóban és méretválasztékban pedig kb mindegyiket.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

pacers

pacers

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Cross kerékpárt szeretnék venni elsõsorban munkába járáshoz, de késõbb túrázáshoz is. Kb. 150e forintot szánok rá, mit ajánlotok? Amit eddig néztem: Rockmachine Crossride 500 (akciósan lehet 140 körül venni 1-2 helyen), Caprine Cross 3, Kellys Neos. Nem vagyok nagy bringás, mire figyeljek, melyik felszereltség ajánlott/nem ajánlott?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Mibõl állapitható meg,hogy jó-e a geoja?
A te paramétereidhez,igényeidhez viszonyitod (van/volt egy bringád ami hasonló értékekkel rendelkezett és az neked jó volt),vagy van valami konkrétum ami alapján megállapitható hogy jó ,vagy rossz?

elsõsorban a vizszintes felsõcsõhossz amivel nem vagyok kibékülve általában a fitnesz bringáknál.többnyire nagyon rövidre szabják õket, már ha nem akar az ember rohadt nagy vázat venni. (nyilván a 175 centimhez ált M-es vázak passzolnának)

kispatrik23

kispatrik23

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tõletek. Városi illetve kisebb dombos utakon használnám a kerékpárom, de én annyira nem vagyok otthon ezekben. Ezt a kettõt néztem ki: Sixteam Crazy dash ef50 és Caprine Epik 30 de nem tudom melyiket vegyem meg. Esetleg ha tudok ajánlani ebben az árban 70-80 ezer Huf körül azt is megköszönném. Mindenképp újat szeretnék vásárolni. Elõre is köszönöm mindenki segítségét.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
[quote name='Bikertigger']na, ennek a stevens-nek végre jó geója van

Mibõl állapitható meg,hogy jó-e a geoja?
A te paramétereidhez,igényeidhez viszonyitod (van/volt egy bringád ami hasonló értékekkel rendelkezett és az neked jó volt),vagy van valami konkrétum ami alapján megállapitható hogy jó ,vagy rossz?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

beci001

beci001

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Szeretnék kerékpárt vásárolni,hétköznap munkába járásra,de hétvégén erdei,dombos túrákra is.Ugy kb 50-50%-os arányban lenne használva a kerékpár.
50-60ezret szánnék rá.
180/80 vagyok,ezt azért irom,mert ahogy látom kerékpár méretek is vannak.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
na, ennek a stevens-nek végre jó geója van

outi ---cx

általában nem megy bele szélesebb cx külsõ, más a geó, cx-en canti fék -vagy mostmár tárcsa- meg még biztos van diffi

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Valami ilyesmire gondoltam,túrázásra szerintem kiváló:
Stevens Bikes 2011 | Strada 900
CORRATEC - Produkte - Bikes - Trekking - Cross - Shape Pro

Viszont a ciklocrossban egy univerzálisabb bringát látok...
sima outiból lehet épiteni ciklocross gépet?
You'll never walk alone!

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
"
magamnak -majd eccer- azon gondolkodom, hogy egy krossz/trekking váz , egy karbon villa, és arra az egyenes kormányos virslis szett. mongy 28-as gumi alá nem mennék, de inkább 32. "

Valami ilyesmi lenne az én elképzelésem is,nagyvonalakban. Karbonvilla és az outi szett biztosnak(váltás,hajtómû) látszik.Outi kormány nekem spec bejön,kényelmesebb,jobb a fogása ,mint az egyenes kormányak.Váz az nagy kérdés kerék valami ciklokrossz lenne...Többi az teljes homály.
You'll never walk alone!

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
köszönöm szépen!
ezek szerint senki sem beszélne le róla? 35 kilóról indult a hirdetés, akkor még nem akart engedni belõle a tag (-:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

csak mert négyszögtengely - gyilkos vagyok és inkább egy octalinkes LX-re bíznám magam (:
vagy a hozzászólás arra irányult inkább, hogy olasz menetes középcsapágyházba is bele lehet imádkozni kis módosítással az új monoblokkot?

Van olasz menetes octalinkes monoblokk. De továbbra is valószínûbb, hogy a Puch angol.

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
csak mert négyszögtengely - gyilkos vagyok és inkább egy octalinkes LX-re bíznám magam (:
vagy a hozzászólás arra irányult inkább, hogy olasz menetes középcsapágyházba is bele lehet imádkozni kis módosítással az új monoblokkot?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: PUCH STONE
a kérdés az volna, hogy ez a bringa megéri-e az árát szerintetek. hallottam olyat, hogy valószínû, ennek olasz menetes a középcsapágyháza, ami azért para, mert én lehet azonnal cserélném bordástengelyes Shimanora... egyébként ilyesmi bringát keresek régóta: 28-as kerék, v/kantifék rögzítéses acélváz és villa, relatíve sportos geometria, régi, pontos váltók. megbízható iskolába járós gépnek keresem, ami napi 50+ kilométert jelent, valamint szeretném felkészíteni egy jókora sátras túrára Vilniusba a nyáron.

ha valakinek van egyéb tippje, azt is szívesen fogadom.

És ez miért volna para? Egyébként a Puch valószínûbb, hogy angol menetes.

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
http://forum.bikemag.../hirdetes-76530
a kérdés az volna, hogy ez a bringa megéri-e az árát szerintetek. hallottam olyat, hogy valószínû, ennek olasz menetes a középcsapágyháza, ami azért para, mert én lehet azonnal cserélném bordástengelyes Shimanora...
egyébként ilyesmi bringát keresek régóta: 28-as kerék, v/kantifék rögzítéses acélváz és villa, relatíve sportos geometria, régi, pontos váltók. megbízható iskolába járós gépnek keresem, ami napi 50+ kilométert jelent, valamint szeretném felkészíteni egy jókora sátras túrára Vilniusba a nyáron.

ha valakinek van egyéb tippje, azt is szívesen fogadom.