Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Hát ennek a képnek tényleg nem sok köze van a korábban leírt tervedhez. Mindenesetre a vaterás hirdetés (ha tényleg azt kapod) az alkatrész lista alapján nem rossz vétel. A kép minõsége miatt nem nagyon látom, hogy milyen állapotban van, meg a hírdetõ is úgy látom, hogy ebbõl él, tehát nem árt óvatosnak lenni.

Tudom kicsit fura, de a lényeg, hogy nem szeretnék teljesen országútit, de nem is montit. Ez is korrekt: Használt eladó Raleigh England 57

Ez pl. szinte tökéletes, kicsit a gumit érzem vékonynak rajta (lévén országúti). A korábban linkelt bicó nagyjából a terv kinézet szinten, csak hátsó váltóval.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Voltaképpen pont ez a kérdésem nekem is. Ilyesmit szeretnék kihozni belõle: http://www.besportie...ion-bicycle.jpg

Hátra akarok csak váltót, elõl fix egy fogas. A váz és felni hasonlóan festve lenne (talán a küllõk is?), teleszkóp nem kell. Meg vékony, de "egyenes" kormány. Kb. ez a terv. :)

Hát ennek a képnek tényleg nem sok köze van a korábban leírt tervedhez. Mindenesetre a vaterás hirdetés (ha tényleg azt kapod) az alkatrész lista alapján nem rossz vétel. A kép minõsége miatt nem nagyon látom, hogy milyen állapotban van, meg a hírdetõ is úgy látom, hogy ebbõl él, tehát nem árt óvatosnak lenni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tehát egy 26-os régi montiból akarsz kihozni egy 28-as fixit, ami nem is fixi mégcsak nem is SS. Hajrá :D
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Az nem jó, amit linkeltél?

Voltaképpen pont ez a kérdésem nekem is. Ilyesmit szeretnék kihozni belõle: http://www.besportie...ion-bicycle.jpg

Hátra akarok csak váltót, elõl fix egy fogas. A váz és felni hasonlóan festve lenne (talán a küllõk is?), teleszkóp nem kell. Meg vékony, de "egyenes" kormány. Kb. ez a terv. :)

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi, írtam privátban, ne terheljük agyon a fórumot :-)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az nem jó, amit linkeltél?

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok,

végre itt a jóidõ, szeretnék egy városi bringát, úgy 30 körül. Nem kell semmi extra, se teleszkóp semmi. Természetesen használtban gondolkodom. Nem országútit akarok és nem is egysebességest, úgymond hagyományos "kialakításút", pl. ilyet: Specialized Stumpjamper

Váz mindegy, milyen állapotban fémfestékkel úgy is ízlésemhez igazítanám, meg mehet rá egy vékony külsõ és usgyi. Tippeket, javaslatokat, vagy bármi hasznosat szívesen fogadok, hol, hogy kezdjek neki, javasoltok esetleg valamit, vagy teljesen mást gondoltok?

Köszi elõre is! :)

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Sziasztok!

Most néztem, hogy az egyik ismert forgalmazónál 30% kedvezmény van erre a bringára:
10 ROAD HFS 904
245E HUF a 349E HUF helyett.
Bár eddig a használt bicokat nézegettem, de ez új lenne shimano105-el ...
Mind gondoltok errõl?

Nem is tudom ... máshol akció nélkül is 299E HUF ...

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Most néztem, hogy az egyik ismert forgalmazónál 30% kedvezmény van erre a bringára:
10 ROAD HFS 904
245E HUF a 349E HUF helyett.
Bár eddig a használt bicokat nézegettem, de ez új lenne shimano105-el ...
Mind gondoltok errõl?

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Köszi, én is így vagyok vele, 1 cm ide vagy oda és ugrik egy méretet. Jó tudni, hogy 174 cm-re jó az S méret, mert én kisebb vagyok 172 cm (sõt már megyek össze:-)), így marad nekem is az S méret.
Milyen a bringa?

Röviden: állat :)

Hosszabban:
Az elõzõ Kross Hexagon V4-es bringámhoz (70k huf) tudom mérni, mert más gépen csak az elõzõ évezredben tekertem... :)
Terepen még nem próbáltam mert féltem szegényt a sártól (szerintem a Szilvás maraton után fogok kigyógyulni ebbõl :) )
1. Súly: fényévekkel könnyebb, nem is gondoltam volna, hogy 3kg ilyen sokat számít... nagyon megérezni ezt a különbséget.
2. Villa: bõ 1kg-mal könnyebb mint az elõzõ Suntourom, eddig még nem nagyon próbáltam terepen, de szépen mozog, kormányról lockolható... lockolt állapotban is mozog valamennyit ha kiállok a nyeregbõl, de gondolom ezen lehet javítani ha jobban felfújom.
3: Váltók: az elõzõ Acera váltómhoz képest hatalmas javulás az XT. Gyors, pontos és kevésbé allergiás a meredek emelkedõkön történõ váltásra...
4: Futás: irtó robbanékony, nagyon gyorsan ki tudok lõni vele... egyedük ami furcsa, hogy nehezebben tudom egykerekezéshez kiemelni az elsõ kereket, még nem jöttem rá miért... Lefelé iszonyat jól gurul, az elõzõ bringámmal meg kellett izzadni ha 50 felé akartam menni még slick gumikkal is, ezzel viszont ugyanott simán 60-on vagyok a vastag nobynic/rocketron párossal is.
5: Fék: itt is elég nagy a kontraszt az elõzõ v-fékemhez képest... azt vettem észre, hogy itt többet használom az elsõ féket is mert valahogy nem annyira durva, jobban lehet szabályozni... Így sokkal nagyobb a fékerõ is, gyorsabban meg tudok állni ha necces a helyzet. Persze ott motoszkál bennem, hogy mivan ha menetközben valami csoda folytán elfolyik a fékolaj, de ebbe jobb nem belegondolni... :)

Szóval 3 hét után eddig nagyon meg vagyok elégedve, bár akkor tudnék hitelesebben értékelni ha az elõzõ bringám nem 3 kategóriával gyengébb lett volna...
Bocs ha bõ lére eresztettem a mondandóm, jó választást! :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
EGyértelmû,hogy a Canyon 4.0 vagy a 6.0

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Még egy kérdés, amatõrnek , kisebb túrákhoz érdemes venni jobb bringát (pl. a valaki által már említett Grand Canyon 6.0) vagy ezek bõven elegek?
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0

(Köszönöm az eddigi válaszokat és a segítséget, vasárnapig nem tudok válaszolni, mert elutazom.)

nézd el lehet lenni egészen fos bringával is, mert bringázni jó :)

egy bizonyos ésszerû szintig viszont egy jobb könyebb bringa azért jobb. ha monti mellett döntesz, és belefér én biztos a canyon-t venném.
ha nem mész rettenet sokat, és extrém körülmények közt akkor bõven elég, és jó eséllyel sokáig fog szolgálni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Még egy kérdés, amatõrnek , kisebb túrákhoz érdemes venni jobb bringát (pl. a valaki által már említett Grand Canyon 6.0) vagy ezek bõven elegek?
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0

(Köszönöm az eddigi válaszokat és a segítséget, vasárnapig nem tudok válaszolni, mert elutazom.)

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

A beszerzéstõl nem kell félni... Én február 23-án(szerdán) rendeltem meg a honlapjukról pár kattintással, és március 1-én (köv.hét kedd) már meg is érkezett a doboz. Kérdezni is lehet tõlük a honlapjukon keresztül, válaszolnak mindenre.
Elõtte persze a bankkártya vásárlási limitjét meg kellett emeltetni, de ezt akkor is meg kellett volna tenni ha bárhol máshol vásárlok bringát...

A garancia mondjuk tényleg necces, mert a dobozban vissza kell nekik küldeni a bringát, ez azért elég nagy kellemetlenség.

A méret kiválasztásánál nyugodtan megbízhatsz a honlapjukon található progiban... Én rengeteget vacilláltam, mert ha 1cm-t hozzáadtam a belsõ lábhosszhoz már M-est ajánlott a progi. Így utólag viszont az S-est megtapasztalva azt mondom, megszívtam volna az M-essel mert hatalmas lett volna a 174cm-es magasságomhoz. Mondjuk a Yellowstone-nak kicsit másabb a geója mint a Grand Canyon-é, nem annyira a versenyre van kihegyezve, pl. a felsõ csõ rövidebb, de ezzel együtt szerintem az S-es a jó neked.

Amit még érdemes megnézni az a Radon:
RADON BikesZR Team 6.0
Elvileg ~ugyanaz a váza mint a Cube-oknak, de egy kicsit jobb felszereltséggel.

Köszi, én is így vagyok vele, 1 cm ide vagy oda és ugrik egy méretet. Jó tudni, hogy 174 cm-re jó az S méret, mert én kisebb vagyok 172 cm (sõt már megyek össze:-)), így marad nekem is az S méret.
Milyen a bringa?

Zsokesz1981

Zsokesz1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszi. Gondoltam több szem, többet...de tényleg elég lett volna ide...bocs...

A Bianchi MTB bringákról nem nagyon találok sehol véleményeket...legalább is az ilyen árfekvésûekrõl...ennyire nem egy kategória a Trek-el? Már mint negatív értelemben..
Azért kérdezõsködöm, mert van mindegyikrõl ugyan részletes leírás, de sajnos alkatrészek terén sem vagyok túl jártas :-(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tõletek. Kinéztem 4 bringát abban az árfekvésben, amit meg tudok fizetni.
Bianchi Kuma 5100 - 2010
Bianchi Kuma 4900 - 2011
Trek 4500 disc - 2010
Trek 4300 disc - 2011

Azt tudom, hogy pl. a Trek vázakra élettartam gari van. A Bianchinál mi a helyzet? Ti melyiket választanátok, ha ebbõl a 4-bõl lehetne?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Zsolt

mondjuk a tavalyi trek-et, de elég lett volna ebbe a topikba beírnod
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zsokesz1981

Zsokesz1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tõletek. Kinéztem 4 bringát abban az árfekvésben, amit meg tudok fizetni.
Bianchi Kuma 5100 - 2010
Bianchi Kuma 4900 - 2011
Trek 4500 disc - 2010
Trek 4300 disc - 2011

Azt tudom, hogy pl. a Trek vázakra élettartam gari van. A Bianchinál mi a helyzet? Ti melyiket választanátok, ha ebbõl a 4-bõl lehetne?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Zsolt

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

A canyon ellen egy szól, nehezebb a beszerzése, és tudtommal garancia miatt is ki kell vinni (persze csak akkor, ha van vele valami gond).

A beszerzéstõl nem kell félni... Én február 23-án(szerdán) rendeltem meg a honlapjukról pár kattintással, és március 1-én (köv.hét kedd) már meg is érkezett a doboz. Kérdezni is lehet tõlük a honlapjukon keresztül, válaszolnak mindenre.
Elõtte persze a bankkártya vásárlási limitjét meg kellett emeltetni, de ezt akkor is meg kellett volna tenni ha bárhol máshol vásárlok bringát...

A garancia mondjuk tényleg necces, mert a dobozban vissza kell nekik küldeni a bringát, ez azért elég nagy kellemetlenség.

A méret kiválasztásánál nyugodtan megbízhatsz a honlapjukon található progiban... Én rengeteget vacilláltam, mert ha 1cm-t hozzáadtam a belsõ lábhosszhoz már M-est ajánlott a progi. Így utólag viszont az S-est megtapasztalva azt mondom, megszívtam volna az M-essel mert hatalmas lett volna a 174cm-es magasságomhoz. Mondjuk a Yellowstone-nak kicsit másabb a geója mint a Grand Canyon-é, nem annyira a versenyre van kihegyezve, pl. a felsõ csõ rövidebb, de ezzel együtt szerintem az S-es a jó neked.

Amit még érdemes megnézni az a Radon:
RADON BikesZR Team 6.0
Elvileg ~ugyanaz a váza mint a Cube-oknak, de egy kicsit jobb felszereltséggel.

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Lehet, majd megpróbálom holnap, lusta vagyok méretet venni magamról!:-)))
Köszönöm a segítséget, holnap benézek.
Jó éjt!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Illetve még egy gondom van a Canyon bringával, nem tudom kipróbálni, így a méret is bizonytalanabb, bár az oldalukon egy tök jó méret ajánló van.

S-es lesz a jó Neked.
kicsit furcsa a méretezésük