Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Bati a Testbikeban meg ritkán lehet bízni, nem mérvadó. ^^

OK.Köszi.:D

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Bati a Testbikeban meg ritkán lehet bízni, nem mérvadó. ^^

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Kigyûjtöttem még pár Kellys Coach-hoz árban közeli gépet. Szerintetek melyik a legjobb ezek közül:
Kellys Coach
KELLY'S COACH - KELLY'S 2010 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.

Kross Evado 1.2
Kross Evado 1.2 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.

Alpina Eco C20 2011
Alpina Eco C20 2011 - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Kellys Eco C20
K2 Bike Shop :: Alpina by Kellys ECO C20 kerékpár

Esetleg más ??
Köszi!

Az utolsó link nem jó,csak szóltam.:D
Sztem mi ugyan azt a gépet keressük.:D

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kigyûjtöttem még pár Kellys Coach-hoz árban közeli gépet. Szerintetek melyik a legjobb ezek közül:
Kellys Coach
KELLY'S COACH - KELLY'S 2010 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.

Kross Evado 1.2
Kross Evado 1.2 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.

Alpina Eco C20 2011
Alpina Eco C20 2011 - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Kellys Eco C20
K2 Bike Shop :: Alpina by Kellys ECO C20 kerékpár

Esetleg más ??
Köszi!

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Bikertigger köszi a segítséget!!! Feltornázom akkor a keretet 80-100e-re, inkább ráköltök kicsit többet, hogy valami igazán jót vegyek amit nem bánok meg 1 hét után. Szóval ilyen XC biciklivel terepre is lehet akár menni? Amit linkeltél annak nem túl "alap" a váltója? Ha jól tudom ez a sorrend:
1. XTR
2. Deore XT
3. Deore LX
4. DX
5. Deore
6. Alivio
7. Acera
8. Altus
9. Tourney

Üdv, r0hamkuka

viristy

viristy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!Help bringások!
Van 110e bicóra...én egy Merida Matts 20MD-re gondoltam...Jóválasztás?
Szerintetek?esetleg ennyiért lehet jobb biciglit venni?Vagy jobban megérné ennyiért építeni?

grabowski

grabowski

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Van 80-90 ezer forintom bringára,fõleg XC,CC-re egy nagyon gyenge DH de különben csak kezdõ hobbi szinten!
Gondolkoztam rajta hogy veszek egy Magellan Polaris vázat és saját magam felépítem kezdõ cuccukkal és a késöbbiek folyamán még fejlesztgetem errõl mi a véleményetek?
Vagy ha egy egész teljes bicót vegyek akkor melyiket ajánljátok 85 ezer forintig?

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi,am gondoltam,h nem lesz jó,mert "csak" ennyibe kerül,mivel mondtátok,h ennyiért sz@rt lehet venni.
Am nekem tetszik ez a bicaj,de egy kicsit mégis lehetne nagyobb vagy nem is tudom,h milyenebb,olyan MT-osabb.:D
Ha értitek,h mire gondolok.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
vigasztaljon a tudat hogy az a promax tfék, még bõven a hulladéknak nevezhetõ kategória. kb egy alsó kategóriás v-fék szintjét sem éri el. ellnben gond az lenne vele. abból indulj ki hogy egy használható tfékszett vhol 30K körül indul, (bovdenes) s még ha a gyártók nyilván nem ezen az áron kapják, azért egy 60-70 ezres bringába ez nehezen fér bele. telóktól szintén nem kell csodát várni ebben a kategóriában.

ha már feltornáztuk, 80 körül ez pl egy jó vétel

http://www.bigbike.h...Kellys&id=1105#

túrázgatni kiváló, nem durva terepre is teljesen jó, (ámbár ismerek embert aki hasonló bringával jár montis túrákra és mindenhol elközlekedik ahol mi) aszfalton meg haladósabb mint egy monti.

ez most már nem tudom kinek, nem emléxem ki akar mindenképp tféket és ki montit :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

és ehhez mit szóltok:
Mali Python - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

ez csak 3e-el drágább mint a Merida Draco és ezen van tárcsak fék is + teló + ha jól veszem ki akkor ezen is a "pöcöktetõs" vátó van. Egyébként mi ennek a rendes neve? :)

Ahogy nézem ezt a bicajt egyre jobban tetszik.:D Sztem sokat kérnek abban a boltban a Merida Cross-ért,ha ez 83e.
És itt jókat mondanak róla kb. Mali Python mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár ,de nem tudom,h mennyire megbízható ez a honlap/ott véleményezõ emberek.Hátha egy itteni szakértõ is segít.:D

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Most voltam egy bicajos boltban,ahol megtetszett egy bicaj,a neve Merida Cross.Az eladó tök rendes volt és (persze) jókat mondott róla.Most ahogy rákerestem,láttam,h több évjáratú is van,és sajna az évjárat nem volt ki/ráírva és nem gondoltam,h több is van így ezt nem tom.Az eladó még mondott olyat,h olyan áttételek vannak rajta,mint egy MT-n így arra is alkalmas.Én meg azt hittem,h ez egy MT.Szóval ezt se tom.:D Ja és az ára,ott 85e Ft-ba fáj.Ennyiért...?
Tényleg olyan nagy a kínálat,h nem lehet eldönteni ,mert vagy ebbõl ez teszik abból meg az vagy az is meg ez is.:D Nehéz jól dönteni.:')

paloma

paloma

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm a választ. Ezen még morfondírozok hogy cross vagy fitnesz trekking legyen... Igazából a felesleges üdülési csekkemet szeretném ellõni egy bringára, uh sajnos csak olyan helyek jöhetnek szóba ahol beszámítják. Valamint színben egy fehér bringa mennyire kényes? Jelenleg ami árban megfelelne és ami tetszik az a Merida Crossway 10-v Merida 2009 - Merida Crossway 10 V - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::. , Gepida Alboin 200 crs Gepida Alboin 200 CRS 2011 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::. , és a Ferrini Formentera Ferrini Formentera Fekete Kerékpár , róluk mi a véleményetek? Esetleg még más is szóba jöhetne?

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

fentebb linklet magellen draco a Te céljaidra sztem tökéletes, ha nem akarsz cross-trekkinget . és tényleg felesleges a tárcsa erre a célra.

és ehhez mit szóltok:
Mali Python - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

ez csak 3e-el drágább mint a Merida Draco és ezen van tárcsak fék is + teló + ha jól veszem ki akkor ezen is a "pöcöktetõs" vátó van. Egyébként mi ennek a rendes neve? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Aha, szóval még használtba sincs tárcsa fékes bringa 60-70e körül. Kb mennyit kéne akkor rászánnom?

fentebb linklet magellen draco a Te céljaidra sztem tökéletes, ha nem akarsz cross-trekkinget . és tényleg felesleges a tárcsa erre a célra.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Közeljövõben tervezem hogy a bicajom kerekét átépítem feketére, mert az jobban áll a fehér vázamhoz. :) Ehhez kellene nekem valami fasszentos XC profilú agy elõre és hátra is, szóval könnyû legyen és könnyen forogjon. 32 lukas kellene, V-fékhez!

Erre max 10-10.000Ft-ot szánok, de ha tudtok valami nagyon pöpecet és éppen picit túl lóg az ára az nem baj.

Köszönöm!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Van, már újonnan is tárcsafékes 30-ba is, tescoba... :D Csak azok az olcsó tárcsafékek értékelhetetlenek. Szerintem 100 alatt értelmes tárcsafékeset még használtan sem kapsz, de én fölöslegesnek is tartom ilyen használatra, amire neked kell. Arra nagyon bõven elég a V-fék. Pláne, hogy elég izmosak vannak, jó árban.

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Ennyiért ne akarj tárcsaféket, ilyen árban a V-fékek sokkal jobbak. Idõjárástól nem függnek annyira, volt olyan fékpofám montin, ami ugyanolyan jól fogott esõben, mint szárazon. Nem ez a gond, hanem, hogy a felninek is jó legyen a fékfelülete is.

Szóval tárcsaféket ennyiért nem ajánlom.

Egyébként Kelly's Trekking bringa, használtan lenne a legjobb szerintem ilyen célokra, ha találsz ennyiért.

Aha, szóval még használtba sincs tárcsa fékes bringa 60-70e körül. Kb mennyit kéne akkor rászánnom?

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
egy jó ideje keresek olcsó bringát, amit barátnõméknél tarthatnék túrázgatni a környéken (Dunakeszi és vonzáskörzete)
Jó minõségû Cats használt országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu < szerintetek?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ennyiért ne akarj tárcsaféket, ilyen árban a V-fékek sokkal jobbak. Idõjárástól nem függnek annyira, volt olyan fékpofám montin, ami ugyanolyan jól fogott esõben, mint szárazon. Nem ez a gond, hanem, hogy a felninek is jó legyen a fékfelülete is.

Szóval tárcsaféket ennyiért nem ajánlom.

Egyébként Kelly's Trekking bringa, használtan lenne a legjobb szerintem ilyen célokra, ha találsz ennyiért.

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok! Mit sokan mások én is hozzátok fordulok segítségért. Szeretnék bicajt venni. Paramétereim: 182cm, 64kg. A terv, h havi 1-2 hv-n használnám kisebb túrára, ami lehet aszfaltos, bicikli út, de szeretnék néha a kijárt utakról is letérni (nem nagyon durva terepre). Beszélgettem már pár bringással és ezek alapján montiban gondolkozok (nem xc, sem trekking, mert a tanultabb kollégák szerint ezekkel nemigazán lehet terepezni ha egyszer úgy hozná kedvem viszont a montival egy "öszvér" gumival felszerelve lehet terepezni és rendes úton is menni) + elõl teleszkóp és tárcsa fékek (mert azok jobban fékeznek, kevésbé vannak kitéve az idõjárásnak, kevésbé kopnak és ha kisebb nagyobb 8as kerül a kerékbe akkor az se árt neki) + "pöckölös váltó"-t szeretnék, mert azt is hozsannázták. Ez újonnan tuti nincs 100 alatt sõt... én viszont ennyit megmondom õszintén sajnálok kiadni, ezért használtban gondolkozok kb 60e körül. Néztem az apróhirdetéseket, de igazából nem tudom, h melyiknél jó az ár/érték arány. Tudnátok esetleg ajánlani valamit a fentebbiek tükrében? Nagyon szépen köszönöm elõre is a segítséget!! Üdv, r0hamkuka