Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
azt esetleg megérné, h Kellys Axis-t megvenni 138e-ért (12-17e olcsóbb, mint amiket linkeltél), eladni a gagyibb alkatrészeket és venni mondjuk Alivio v. Deore felszerelést rá? Mennyi lehet így a vége?

Norberto90

Norberto90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hehe. Hát igen :D Egyébként még semmi baja csak egy pár új külsõ kell rá. De akkor valszeg meghagyom pótbinyiglinek sosem lehet tudni. :)
Szóval most nézelõdjek cross/trekking kategóriában :P Komplett biciklit javasolsz vagy ha van idõm rá inkább megéri egy vázból indulni?

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Mert túl van árazva és Altus kb. használhatatlan kategória. Ezen csak a fék ér valamit is.
A másik már sokkal jobban megéri.

Köszönömön és neked is Bikertigger, amiket linkeltél jobban felszereltek valóban. Ami a Kellys-en nagyon megfogott az a design :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha boltbajárósnak/pótbringának megtartod akkor nagyobb a használati értéke mint amennyit kapnál érte ha eladod. terepre kifejezetten veszélyes :D
ez olyan áruházi kategória környéke lehet (ha nem sértelek meg), amíg egyben van szép-szép, de ha elindul a széthullás útján akkor már minden forint kár bele.

Norberto90

Norberto90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Így már érthetõbb! Köszönöm. És ezzel akkor semmit nem érdemes kezdeni? Esetleg más célokra/terepre, hogy megtartsam? Vagy így ahogy van adjam inkább el?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
esélyes, hogy olyan sok mindent kell cserélned rajta (elhasználtad, vagy alapból gyenge minõségû alsókategória), hogy jobban megéri egyben egy használt célgépet venni az árából és azt kicsinosítani.
meg pl az a váz ránézésre is kilós acél, elszabott konstrukcióval (hátsó rugózás elég idióta módon mûködik) amire nem érdemes felpakolni új dolgokat.

ha csak aszfalton akarod használni érdemesebb a cross/trekking kategóriában nézelõdni.

Norberto90

Norberto90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
És ez miért nem lenne jó? Félre ne értsd elfogadom hogy nem jó :D csak szeretem tudni az okokat is!

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tõletek! Szeretnék belekezdeni egy saját bicikli megépítésébe. Elõre közlöm nem értek hozzá :D de ennek ellenére szeretnék beletanulni. Van egy elég régen vásárolt bringám ami az elmúlt években nem volt használva egészen mostanáig. Ha tudtok nekem segíteni az elsõ kérdéseim azok lennének, hogy a meglévõ biciklibõl érdemes-e kiindulni? Munkába járáshoz és kiránduláshoz kellene ami mind a kettõ aszfalton történne! Feltöltött kép Õ lenne egyébként a kezdet ha megfelelõ. Remélem tudtok segíteni a kezdetekben és a továbbhaladásban is! Elõre is köszönöm a válaszokat!!

Inkább venni kellene egy újat, és azt építgetni a jövõben.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Mate94: Miért nem javasolod a Kellys Axis-t? A testbike.hu-n jókat írtak róla, élõben néztem és nagyon jól néz ki ill. az ebike.hu-tól megkérdeztem és 137e-ért tudnak hozni. Köszi!

Mert túl van árazva és Altus kb. használhatatlan kategória. Ezen csak a fék ér valamit is.
A másik már sokkal jobban megéri.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Voltam ma egy bringa boltban és ez nagyon megtetszett, mondanom se kell, h a max 100e-bõl lett rögtön 160e :)
Mekka-Bike Kerkpr Szakzlet s Szerviz
+ Alivio-ra cserélném a hátsó váltót

Mi a véleményetek illetve tudtok hasonló árban ennél jobb vételt?
pl ez: Kelly's '11 Neos (Kerékpár | Cross | Férfi) | Kerékpár Webshop

ha már itt vagyunk árban akkor megnézném ezt

:::BigBike:::
vagy ezt

:::BigBike:::

mindegyik elég tisztességes felszereltség
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Norberto90

Norberto90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tõletek! Szeretnék belekezdeni egy saját bicikli megépítésébe. Elõre közlöm nem értek hozzá :D de ennek ellenére szeretnék beletanulni. Van egy elég régen vásárolt bringám ami az elmúlt években nem volt használva egészen mostanáig. Ha tudtok nekem segíteni az elsõ kérdéseim azok lennének, hogy a meglévõ biciklibõl érdemes-e kiindulni? Munkába járáshoz és kiránduláshoz kellene ami mind a kettõ aszfalton történne! Feltöltött kép Õ lenne egyébként a kezdet ha megfelelõ. Remélem tudtok segíteni a kezdetekben és a továbbhaladásban is! Elõre is köszönöm a válaszokat!!

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Mate94: Miért nem javasolod a Kellys Axis-t? A testbike.hu-n jókat írtak róla, élõben néztem és nagyon jól néz ki ill. az ebike.hu-tól megkérdeztem és 137e-ért tudnak hozni. Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tudok egy gyakorlatilag új (de használt) Neuzier Trekkinget 8 sebességes Alfinne agyváltóval 90eft ért ha érdekel írj egy privit és elküldöm az üzlet élérhetõségét.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

igen:
MTB Corratec cross újszerû « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Sziasztok!

Voltam ma egy bringa boltban és ez nagyon megtetszett, mondanom se kell, h a max 100e-bõl lett rögtön 160e :)

Az elsõt meg ne vedd!

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Biro_Peti

Biro_Peti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a véleményetek a Pelso bringákról? Arra gondoltam, hogy összerakatok magamnak egy ilyet:

http://tarhely.sokol...ogyicsoport.jpg

Tetszik, hogy kis magyar cég építi õket, meg maga a név is (Pelso), mert balatoni vagyok. :) Persze nem ez dönt, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre, hátha valaki találkozott már velük.

Itt a honlapjuk: kerkpr pts javts hyperretro pelso - hyperretro - sokoldal.hu

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Értem nagyjából mindet.

Majd ha az elsõ bringa beválik, akkor lesz komolyabb bringám is valószínûleg.
Találtam még párat, ami alkudozással beleférhet
1
2
3

Ezek közül szerinted ?
Amúgy egy bringa megvételénél, mit kell átnézni, mire kell figyelni ?
Mik az apró dolgok, amiket észre kell venni ahhoz, hogy ne vágjanak át?

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
Sziasztok!
Kolegám kerékpárvásárlásra adta a fejét. 150Kg naggyából 190cm. Elsõsorban rossz minõségû, kátyús aszfaltra kéna neki naponta 30km távolságra. Milyen fajta, esetleg milyen tipúsú kerékpárt tudnátok ajánlani,ami el is bírja a súlyát, kényelmesen tud vele tekerni, és nem pereg szét az elsõ kátyúnál? És naggyából milyen árban mozog?
Elõrre is köszi.

r0hamkuka

r0hamkuka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hello! Ha még garis használt bringát veszek, akkor a gari él tulaj váltás után is? Hallottam valami olyat, h csak az 1. tulaj tudja érvényesíteni a garit, mert a nevét ráírják a gari papírra... vagy ez urbán legenda :)

E miatt kérdezem:
Kelly's (számla-garancia) « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
egyébként 182cm-hez a 19-es váz még jó, nem túl kicsi?

és még ez 2 tekerõ alkalmatosság :) van a pixisben:
vs
KELLY'S COACH - KELLY'S 2010 - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.
vs
Kellys Phanatic - Cross Trekking - a Maxi-Bike-tól ! « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása