Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Trollmancs

Trollmancs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, bringa választásban.
Az igényeimet tudom, de nem talalom a hozzá illő kecskét.
Tehát, volt nekem egy 2005ben vásárolt, magellan polarx-em, amit sajnos hülye fejjel eladtam.
Soha nem használltam "rendeltetés szerűen" mindig városi bringa volt.
Szeretnék most újonnan venni, valami hasonlót, a lényeg, hogy a vázgeo legyen olyan, amivel pofonegyszerű bunnyzgatni, volt közben egy 29-es meridám, na annak fóformán meg sem tudtam emelni az elejét, nemhogy felugorjak egy padkára...
A legtöbb, amit kapna tőlem a bringa, az napi szinten munkába menet egy 4es lépcső fel bunny, aztán hazafele le :)
Persze néha, ami tényleg néha évi max 2-3 alkalom, kimennék vele a városból velencei hegységben túrázgatni (semmi vadulás).
Tárcsaféket nem szeretnék, ehhez a felhasználáshoz, bőven elég a vfék, valamint acera fölé se mennék, ha nem muszály. A költséghatékonyság lenne a fő szempont, de azért nem szeretnék használtat.
https://www.google.h...s0-r_7ir_cVc3M:
Remélem működik a link, szóval ilyen volt a vázgeoja, nem az a mai tipikus dirt váz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Korábban valamelyikőtök ajánlotta a Superior karbon 29"-es merev bicókat.

Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a bringákkal? Nekem kép alapján szimpatikus. Árban is egész jó.

Mennyire jó minőségűek? Talán ebből a típusból össze tudnám hozni a legolcsóbb karbon típust, vagy esetleg a Canyon legolcsóbb karbon vázas merev 29esét...

próbáld ki

https://www.superior.../superior-teszt

szubjektiven meg, geóra nagyon jók  (már aki szereti a sportos vázakaz)

nem tudom kivel gyártatják a vázat de valamelyik jobb cég lehet.

ami régebben apróbb hibák voltak azokat idénre orvosolták (agyak leginkább, idén már csak shimano van meg dt)

ár/értékben ez se rossz talán

https://ebike.hu/ter...69-xc-kerekpar/

tömegre 10,5 ha érdekel vkit

Edited by Bikertigger, 2017. April 26. - 22:16.

• Alex007 likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Szerintem ez a legolcsóbb normális karbon 29-es, 1750 Euro, Rose Psycho Path 1

002.jpg

• Alex007 likes this

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

Sziasztok!

Korábban valamelyikőtök ajánlotta a Superior karbon 29"-es merev bicókat.

Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a bringákkal? Nekem kép alapján szimpatikus. Árban is egész jó.

Mennyire jó minőségűek? Talán ebből a típusból össze tudnám hozni a legolcsóbb karbon típust, vagy esetleg a Canyon legolcsóbb karbon vázas merev 29esét...

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

üdv!

kollégám nézte ezt a masinát: http://apro.bikemag....an-l387865.html

megérheti az árát?

vagy hasonló árban tudtok valamit,apróguruk? :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mar 576 euro, de csak 58-asban van. Tetszik ez az acel Verenti, egyedul csak azt sajnalom, hogy a Sora valtobovdenhaza me'g mindig ott lifeg a kormany elott. Meg lehetne tobb hely szelesebb guminak. Najo, meg atutos tengelyeknek is orulnek :DD

na igen, a sora r3000 ilyen téren csinibb, mint a 3500.

én örülnék, ha az 58-as lenne jó nekem. egyszerűen van jópár 190+-os ismerősöm, és nekem kívülről úgy tunik, az ideális humán magasság 195 lenne esztétikailag. ;) irigylem őket, de én már ilyen törpe maradok.

amúgy tudtátok, hogy ez az alacsonynövés viszonylag "újkeletű"? :)

https://www.ncbi.nlm...les/PMC4809873/

"agricultural revolution may have spelled trouble. Tellingly, whenever diets based on grain replaced the traditional diets of hunter-gatherers, lifespan and stature decreased—while infant mortality, infectious diseases, bone mineral disorders, and the frequency of dental caries increased (Cohen, 1987). Some of these problems were never totally overcome. For example, despite a gradual increase in stature beginning 4,000 years ago, when diets became more varied again, on average we are still about 3 cm shorter than our pre-agriculture ancestors"

Edited by Vejne, 2017. March 29. - 17:34.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

ez nem rossz, acél

wiggle.co.uk/verenti-substance-sora-2016/

sorával csak 633 euró. 

Tigger: amiota van sora-tiagra szinten is cx, azota 2-300k kozt elerhetoek. ld a linkelt verentit, 633 euroert.

Mar 576 euro, de csak 58-asban van. Tetszik ez az acel Verenti, egyedul csak azt sajnalom, hogy a Sora valtobovdenhaza me'g mindig ott lifeg a kormany elott. Meg lehetne tobb hely szelesebb guminak. Najo, meg atutos tengelyeknek is orulnek :DD

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az xc es az enduro kozott azert meg van par fokozat... Lehet egy 29 ossztelos xc bringat kellene eloszor, ami 100at mozog, vmi hatekonyabb felfuggesztessel (pl giant anthem).

ezt most csak én nem tudom hova szántad ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Az xc es az enduro kozott azert meg van par fokozat... Lehet egy 29 ossztelos xc bringat kellene eloszor, ami 100at mozog, vmi hatekonyabb felfuggesztessel (pl giant anthem).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

170et mozgó alu össztelósról ültem át 165öt mozgó műanyag fullira, a különbség kb ég és föld. Jó, hozzá kell tenni, utóbbi kb négy évvel frissebb fejlesztés és 27,5.
Merevebb hátsó traktus(mindkettő vpp rendszer), könnyebb és elvileg ellenállóbb is, lásd az alábbi videót(edit: nem tudom telefonról linkelni, youtubeon így keresd: santa cruz carbon test).
Szintén arra szavazok, hogy komolyabb váz+olcsóbb alkatrészek kombóval válasszunk kerékpárt.

alma/körte

azért írtam azonos típust .

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Köszi mindenkinek, végulis a választ megkaptam. A cyclocross eszembe sem jutott. Igazából azt túl hasalósnak gondolom egy "mindenesnek", de lehet ez hülyeség.

HA méreted

https://bolha.testbi...oss-fixi-274047

vicc, hogy nem tudja eladni, a négyszer húzott csodaisivata csöves kuvát :)

Ha méreted, megveszed, és marad bőven keret alakítgatni, ami móka.

• Sandman likes this

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

ne kelljen már minden szót megmagyarázni, nyilván merevseggüről beszéltünk,

amúgy azonos fullinál (merida 120 pl) én nem éreztem , különbséget szén meg alu közt, de erős meg határokat feszegetö ember biztos érzi.

170et mozgó alu össztelósról ültem át 165öt mozgó műanyag fullira, a különbség kb ég és föld. Jó, hozzá kell tenni, utóbbi kb négy évvel frissebb fejlesztés és 27,5.
Merevebb hátsó traktus(mindkettő vpp rendszer), könnyebb és elvileg ellenállóbb is, lásd az alábbi videót(edit: nem tudom telefonról linkelni, youtubeon így keresd: santa cruz carbon test).
Szintén arra szavazok, hogy komolyabb váz+olcsóbb alkatrészek kombóval válasszunk kerékpárt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Arra a mire te fogod használni tökéletes. Én a hegyekben is jól érzem magam amíg van áttétel és nem túl köves.

Vejne az általad linkeltbe azért beledobnék egy 100€-s karbon villát mert úgy ég és föld.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
Köszi mindenkinek, végulis a választ megkaptam. A cyclocross eszembe sem jutott. Igazából azt túl hasalósnak gondolom egy "mindenesnek", de lehet ez hülyeség.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A kérdésedre a válasz a cyclocross.

ez nem rossz, acél

http://www.wiggle.co...ance-sora-2016/

sorával csak 633 euró. 

Tigger: amiota van sora-tiagra szinten is cx, azota 2-300k kozt elerhetoek. ld a linkelt verentit, 633 euroert.

Edited by Vejne, 2017. March 19. - 20:15.

• Alex007 likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ja. csak az nem lesz occsó.

kérdésre meg, egy közepesnél kicsit szarabb krosstrekkinggel,  síkon lazán hozható a 30 -32-es átlag.

vagy akár kicsit sportosabb geóju , merev villás krosztrek

pl

https://superiorbike...-blue-cyan-blue

Edited by Bikertigger, 2017. March 19. - 14:39.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hátha más is járt hasolnó cipőben. Van egy országútim, meg egy mtb-m is, egyik sem extra érték, mindkettő acélvázas, 90es évekbeli szettel szerelt, de méretben pont jók, az alföldön az igényeimet kielégítették. Mindkettőre költeni kéne értékükhöz képest jeletősebb összegeket (kb. 35-35 ezer), viszont az országútin több különböző ok miatt (motor, időhiány, család) az utóbbi években  évente kb. kétszer ültem, összesen olyan 150km évi menéssel. Azelőtt egy nyáron kb. 2000-kmt tettem bele, leginkább alföldöm, 100km alatti távokkal 30-35 közötti tempóval. Itt a felújítgatások kapcsán felmerült bennem egy ésszerűsítés, miszerint ezektől megválni és egy cross trekking bicót tartani a kettő helyett, esetleg egy keskenyebb aszfaltgumis kerékkel meg egy terepesebbel, meg akkor nem kéne két cipő, két pedál stb.  A kérdésem az volna, hogy egy cross trekking bicaj, mennyire adja vissza a feeleinget arra a párszáz km-re, amit az országúti, hogy 30-32 es átlagot viszonylag könnyen tudom vele tartani stb.? Terepen (értsd. alföldi földutak+ városi útburkolat) gondolom nem lenne vele gáz, egy 60-80mm rugóútnál nem kellene több. Sajnos a nehezebb része az országúti lelki elengedése.. Gyanítom ez nem egyedi probléma, örülnék pár tanácsnak. Köszi.

Bence82

Bence82

újonc

• fórumtag
  • 14 posts

200 az
csak az az eleje a termékmévnek hogy "váz" :)

szvsz itthonra 120-140 az ideális

Tényleg... ezt benéztem. :D

Szerintem is kb elég az. Nekem meg főleg. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Na de mind1 is. Találtam valami érdekeset, amiről érdekelne a véleményetek.
http://www.bikefun.h...6360ede50c7da0d
Ezen az oldalon ha mindenigaz 2015-ös merida Trail bringákat találtok. Ezek szerintetek tényleg 200-ért megrendelhetők, vagy ez valami beragadt hirdetés?

ezek csak vázak

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"